Fatih'te Yapılacaklar

Dünyanın en popüler turizm şehirlerinden biri olan İstanbul; tarihi ve kültür çeşitliliği ile her yıl yerli ve yabancı pek çok ziyaretçiyi kendine çekmektedir. 

Daha önce buraya gelmiş olmasanız bile; Ayasofya, Sultanahmet Cami ve Kapalıçarşı gibi önemli turistik yerlerini duymuşsunuzdur. 

Fatih’e bir gezi planlıyorsanız, İstanbul’un popüler destinasyonları arasında yer alan bu bölgeleri kaçırmamalısınız. 

Tarihi ve kültürel yerleri görmenin dışında, Fatih geziniz için ayırdığınız sürede fazladan zaman bulduysanız, burada daha az bilinen ama yapılacak daha pek çok şey bulunmaktadır.

Aileniz ile birlikte keyifli bir tatil geçirebileceğiniz Fatih'te yer alan tüm otellerin listesine ulaşmak için Fatih otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.


Ezan Sesinin En Güzel Duyulduğu Yer: Sultanahmet ve Ayasofya

Sultanahmet Meydanı Sultanahmet Meydanı

Sultanahmet Cami ile Ayasofya arasında bir yerlerdeyseniz, bugüne kadar dinleyebileceğiniz en güzel dua çağrısını dinleyebilirsiniz. 

Şehrin bu en popüler turizm destinasyonunda ezan sesini deneyimlemek, büyülü bir şeydir. Bu nedenle, eğer bir namaz vaktine denk gelirseniz; etraftaki banklardan birine oturup ezan sesinizi dinleyebilirsiniz.


Tarihi Yapılarda Rahatlayın: Türk Hamamı

Türk Hamamı Göbek Taşı Türk Hamamı Göbek Taşı

Fatih’te yapılacak şeyler söz konusu olduğunda, yapabileceklerinizden biri de Fatih’teki çok sayıdaki hamamdan birine gitmektir. 

Eğer vücudunuzdaki ölü derilerden kurtulmaya hazırsanız, hamama gidip kese ve masaj yaptırabilir ve şehrin yoğunluğundan biraz uzaklaşıp dinlenebilirsiniz. 

Fatih’te, çok sayıda hamam bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; K. Mustafa Paşa Hamamı, Cağaloğlu, Beyazıt, Tarihi Hacı Kadın, Tarihi Mihrimah Sultan, Balat Çavuş, Sultanahmet, Çardaklı, Süleymaniye, Çemberlitaş, Davutpaşa, Haydar Paşa, Nişanca, Tahtakale ve Tarihi Çinili hamamlarıdır.

Tarihi ve turistik mekanlar ile plaja yakın konaklama seçenekleri için İstanbul otel fiyatları adresinden otelleri inceleyebilirsiniz.


Tarihi Sokaklar Arasında Yürüyün: Fener Mahallesi

Fener Mahallesi Eski Rum Evleri Fener Mahallesi Eski Rum Evleri

Bir zamanlar bir Yunan mahallesi olan Fener’e girdiğinizde, yolların daraldığını ve yamaçların dikleştiğini, yüzlerce yıllık Arnavut kaldırımlı sokaklarında; bazıları yenilenmiş ve bazıları hala eski görüntüsü koruyan renkli Osmanlı evlerini, bu tuhaf ve tarihi evler arasında yürürken; Rum Lisesi, Rum Ortodoks Kilisesi’ni de göreceksiniz. 

Ardından, bir merdiveni çıktıktan sonra bir tepeye ulaşacak ve burada 13. Yüzyıldan kalma Aziz Meryem Kilisesi’ne ulaşabilirsiniz. 

Fener semtinde ayrıca, Hristiyan dünyası için önemli yerlerden biri olan Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi’ni de görebilirsiniz. 

Bu kilise, Hristiyanlığın beş ana merkezinden biridir.


Yıllarca Tüm Dinlere Ev Sahipliği Yapmış Semt: Balat

Tarihi Balat Evleti Tarihi Balat Evleti

Eski bir Yunan mahallesi olan Fener semtini ziyaret ettikten sonra, Fatih ilçesinin bir diğer tarihi semti Balat’ı da mutlaka görmelisiniz. 

Balat hem Bizans hem de Osmanlı döneminde bir Yahudi mahallesiydi. Bu nedenle semt, dinlerin bir arada yaşayan atmosferini gözler önüne sermektedir. 

1800’lü yılların sonunda gerçekleşen bir depremin ardından Yahudilerin büyük bir bölümü, Galata semtine taşınmıştır. 

Balat’ta bazı bozulmalar olsa da ihtişamı hala göz kamaştırıcı bir etki yaratmaktadır. Toplamda üç adet sinagogun yer aldığı semt, hala tarihi bir mücevher değerindedir. 

Fatih’i keşfetmek için Fener ve Balat semtleri ihmal edilmemelidir ve her ikisi de insana eşsiz duygular sunmaktadır.

Yaz tatillerinde deniz, güneş ve konfordan vazgeçemeyenler için özel olarak hazırladığımız Fatih'te gezilecek yerler yazısını mutlaka inceleyiniz.


Yüzyılların Büyüleyici Güzelliği: Ayasofya

Eşsiz Güzelliği İle Ayasofya Eşsiz Güzelliği İle Ayasofya

Ayasofya, İstanbul’un tarihi simgelerinden biridir. Bir mimari harikası olan Ayasofya; bir katedralden kiliseye ve ardından camiye dönüşen, uzun bir tarihe sahiptir ve günümüzde, müze olarak hizmet vermektedir. 

Dışarıdan gördüğünüzde çok etkileyici gelmeyebilir, ancak içine girdikten sonra, antik mozaiklere ve kubbelere göz attığınızda, hayranlık duyacağınız bir yerdir. 

Fatih ilçesinde, Sultanahmet semtinde yer alan Ayasofya’yı, Pazartesi günleri hariç 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

Müzeyi ziyaret ücreti 60 TL’dir. 


Yeraltına İnin: Yerebatan Sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı Ziyaretçi Alanı Yerebatan Sarnıcı Ziyaretçi Alanı

Yerebatan Sarnıcı, İstanbul genelinde bulunan tarihi yeraltı su depolarının en büyüğüdür. 

Sarnıçtaki sütunların çoğu, diğer binaların kalıntılarından geri dönüştürülmüştür. Sütunların arasında, ünlü Medusa’nın yanı sıra, gözyaşı şeklindeki gravürlere sahip bir sütun da bulacaksınız. 

Girişi, Ayasofya müzesi binasının batısındaki binadadır. 

Fatih ilçesinde Alemdar mahallesinde yer alan Yerebatan Sarnıcı’nı ziyaret saatleri; 09:00 ile 17:30 saatleri arasındadır.


Lokuma Doyun: Hafız Mustafa

Eşsiz Tatlılarıyla Hafız Mustafa Eşsiz Tatlılarıyla Hafız Mustafa

Fatih ilçesinin Sirkeci semtinde uzun yıllardan bu yana hizmet veren Hafız Mustafa, muhteşem tatlıların ve enfes lokumların tadını çıkarmak için Fatih’teki en iyi duraklardan biridir. 

07:00 ile 22:00 saatleri arasında hizmet veren Hafız Mustafa’da; güllü, tarçınlı, naneli, çilekli, limonlu, portakallı, kivili, narlı, elmalı ve daha pek çok aromalı lokum çeşitleri arasından seçim yapabilirsiniz. 

Hafız Mustafa’nın menüsünde ayrıca fıstıklı ve cevizli baklava çeşitleri de yer almaktadır. Baklava fiyatları, ortalama 14 TL ile 18 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Fatih'te tatilde dinlenmek, kışa hazırlanmak ve bedenen rahatlamak için Fatih gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Pazarlık Yapmayı Öğrenin: Kapalıçarşı

Tarihi Kapalı Çarşı Tarihi Kapalı Çarşı

İstanbul’un tarihi sembollerinden biri olan Kapalıçarşı, Fatih ilçesinin Beyazıt mahallesinde yer almaktadır. 

Her çeşit eşyayı bulmak isteyenler ve ciddi pazarlık yapmayı sevenler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. 

Binlerce farklı dükkanın yer aldığı çarşı, tahmini olarak 60 farklı sokağı kapsamaktadır. İçinde ve etrafında gezmek kafanızı karıştırabilir ama yine de görülmeye değerdir. 

Burada gezerken; deri, gümüş eşyalar, halılar, seramikler ya da baharat alışverişi yapabilirsiniz. Tüm bunların tezgahtaki görüntüsü oldukça parıltılı olabilir, ancak bir yandan da cebinizi yakabilir. Bu nedenle Kapalıçarşı, sıkı bir pazarlık yapmak için ideal bir yerdir.


Geleneksel Kültürümüz: Nargile

Geleneksel Kültürümüz Nargile Geleneksel Kültürümüz Nargile

Fatih ilçesinde, nargile deneyimi yaşayabileceğiniz çok sayıda otantik mekan seçeneği bulunmaktadır. 

Nargile kafelerin bol miktarda bulunduğu Fatih’te, bir yandan çayınızı ya da kahvenizi yudumlarken, bir yandan dinlenebilir ve aromatik nargilelerin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Geleneksel bir tütün ürünü olan nargile, Osmanlı döneminde, özellikle 17. Ve 19. Yüzyıllar arasında popüler olmuştur. 

İstanbul’un hemen her yerinde nargile kafeleri bulunabilir, ancak otantik bir deneyim için Sultanahmet civarındaki nargile kafeleri tercih edebilirsiniz.

İstanbul'a uğradığınızda mutlaka gidilmesi gereken yerler için İstanbul gezi rehberi sayfamızı göz gezdirebilirsiniz.


Kalıntıları Dönemlerine Göre İnceleyin: Arkeoloji Müzesi

İstanbul Arkeoloji Müzesi Sergi Alanı İstanbul Arkeoloji Müzesi Sergi Alanı

Topkapı Sarayı yakınlarında bulunan üç farklı müzeden oluşan İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde; Arkeoloji Müzesi, Eski Doğu Müzesi ve İslam Sanatı Müzesi bölümlerini bulabilirsiniz. 

Tarihe ilgi duyuyorsanız, Arkeoloji müzesini keşfetmekten keyif alabilirsiniz. 

Çeşitli kültürlere ait çok sayıda esere ev sahipliği yapan müzeyi, haftanın her günü 09:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.


Bizans’tan Kalma Bir Su Kemeri: Bozdoğan Kemeri

Tarihi Bozdoğan Kemeri Tarihi Bozdoğan Kemeri

Romalılar İstanbul’dan geçtiklerinde; şehrin artan ihtiyaçlarını karşılayacak bir su sistemi inşa etmeye başladılar. 

Bu su kemerlerinden aşağı akan su, kentteki açık rezervuarlar ve yeraltı sarnıçlarında depolanmıştır.

Günümüzde, Bozdağan Kemer’nin hayatta kalan kısmı, 921 metre uzunluğundadır. 

MS 368 tarihinde inşa edilen kemer, Fatih ilçesinde Kalenderhane mahallesinde yer almaktadır. 

Kemere, Aksaray’dan Unkapanı’na doğru giderken ulaşabilirsiniz.

Fatih'teki tatil zevkinizi en yüksek kaliteye taşıyacak oteller için Fatih 4 yıldızlı oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Osmanlı Döneminin Unutulmaz Eserlerinden: Sultanahmet Cami

Eşsiz Sultanahmet Cami Eşsiz Sultanahmet Cami

İngilizce’de Blue Mosque, yani “mavi cami” adıyla bilinen Sultanahmet Cami, 15. Yüzyılda I. Ahmet tarafından yaptırılmıştır. 

Altı minaresi ve mavi kubbeli dış cephesi ile oldukça dikkat çekici olan cami, Osmanlı mimarisinin özelliklerini görmek için iyi bir olanak sunmaktadır.

Sultanahmet Cami, Fatih ilçesi, Sultanahmet semtinde, At meydanında yer almaktadır.


Sultanların Yaşamına Tanıklık Edin: Topkapı Sarayı

Tarihi Topkapı Sarayı Tarihi Topkapı Sarayı

1478 yılında inşa edilen Topkapı Sarayı, Osmanlı mimarisinin güzel bir örneğidir ve İstanbul’un en büyük padişah konutudur. 

Saray, yaklaşık 400 yıl boyunca, Osmanlı padişahlarının ikamet ettiği konut olarak hizmet vermiştir. 

Sarayın belki de en etkileyici kısmı; sultanların cariyeleri, eşleri, çocukları ve aile üyeleri için yüzlerce odaya sahip olan Harem’idir. 

Topkapı Sarayı’nı, Salı günleri hariç 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

Sarayı ziyaret ücreti Harem bölümü hariç ortalama 60 TL’dir. 

Harem bölümünü ziyaret etmek isterseniz, müze giriş bölümünden 35 TL ödeyerek harem ziyaret bileti satın alabilirsiniz.

Fatih'teki tatil zevkinizi en yüksek kaliteye taşıyacak oteller için Fatih 3 yıldızlı oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Geçmişe Yolculuk Yapın: Demiryolu Müzesi

Tarihi Demiryolu Müzesi Sergi Alanı Tarihi Demiryolu Müzesi Sergi Alanı

Demiryolları, Türkiye’de ulaşımın her zaman önemli bir parçası olmuştur. 

Fatih ilçesinde, Hocapaşa mahallesinde hizmet veren İstanbul Demiryolu Müzesi’ne giderek, tarihi demiryolu ulaşımı hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

Bir Zamanlar, Doğu Ekspresi’nin doğudaki son noktası olan bu durak, Sirkeci Terminali’nin içinde yer alan küçük bir müzedir. 

300 civarı tarihi eşyanın sergilendiği müzede; fotoğraflar, gümüş eşyalar, çeşitli araçlar ve belgeler yer almaktadır. 

İstanbul Demiryolu Müzesi’ni ziyaret için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir. 

Müzeyi, Pazar ve Pazartesi günleri hariç 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.