Fatih'de Gezilecek Yerler

Fatih, kesinlikle İstanbul’un en zengin tarihine sahip ilçelerinden biridir ve burada, yapılacak pek çok heyecan verici şey vardır. 

Tarihi mekanlardan turistik cazibe merkezlerine, keşfetmek için geniş bir yelpaze sunan Fatih’te, muhteşem manzaralara tanıklık edebilirsiniz. 

Çok sayıda cami ve kilise gibi dini yapının bulunduğu Fatih ilçesinde, keşfedebileceğiniz çok sayıda yapı yer almaktadır. 

Yılın her mevsimi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Sultanahmet, Fatih’i keşfetmek için iyi bir başlangıç noktasıdır.

Fatih'te gezilecek yerlere yakın göz alıcı dizaynları ile sizi cezbedecek oteller için Fatih otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Biraz Nefes Alın: Gülhane Parkı

Yeşilin Her Tonunu İçerisinde Barındıran Gülhane Parkı Yeşilin Her Tonunu İçerisinde Barındıran Gülhane ParkıGülhane Parkı; güzel bir bahar gününde, şehrin merkezinde olmanıza rağmen kalabalıktan uzaklaşmak ve biraz nefes almak için güzel bir yerdir. 

Park, bir zamanlar Topkapı Sarayı’nın dış bahçesi olarak kullanılmış ve yalnızca padişahın ailesine aitti. Topkapı günümüzde ise, buraya gittiğinizde; ağaçların altında piknik yapan ailelere ve çay bahçesinde Boğaz manzarasının tadını çıkaran insanlara rastlayabilirsiniz. 

İstanbul’un en eski şehir parkı olan Gülhane Parkı, 1912 yılında halka açıldığından bu yana, şehrin turistik cazibe merkezlerinden biri olmuştur. 

Yüzlerce yıllık ceviz ve meşe ağaçları ile birlikte bir şehir parkı olarak hizmet vermeye devam eden ve İstanbul'un en önemli müzeleri ve anıtlarıyla çevrili bu muhteşem parkta manzara eşliğinde çayınızı yudumlayabilir, bol oksijen eşliğinde yürüyüş yapabilir ve güzel bir günde, bir ağacın altında dinlenirken kitabınızı okuyabilirsiniz. 


Muhteşem Bir Deneyim: Kapalıçarşı

İstanbul Tarihi Kapalı Çarşı İstanbul Tarihi Kapalı ÇarşıDünyanın en büyük kapalı pazarlarından biri olan Kapalıçarşı; kapladığı alan ve içindeki ürünlerin çeşitliliği ile hem Fatih’te hem İstanbul’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. 

Dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından biri olan Kapalıçarşı, 60’ın üzerinde sokak ile bağlantı ile 4000 dükkanın bulunduğu 30.700 metrekarelik bir alandır. 

Kapalıçarşı; halı, deri ürünleri, tekstil ürünleri ve antika eşya alışverişi için İstanbul’daki en iyi durakların başında gelmektedir. 

Kurulduğu 1950’li yıllardan günümüze, hem yerli halk hem de ticaret yapanlar için ticari bir merkez olarak kaldı. 

Kapalıçarşı, turistlerin oldukça atmosferik bulduğu ve İstanbulluların Doğu ile Batı’nın buluştuğu bir yer olarak gördüğü bir çarşıdır. 

Geleneksel atmosferinin bir kısmını kaybetmiş olsa da vazgeçilmez bir İstanbul deneyimi için mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. 

Günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için İstanbul otelleri sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.


Mimar Sinan’ın Eseri: Süleymaniye Cami

Mimar Sinan Mimar Sinan'ın Eseri Süleymaniye Camii ManzarasıOsmanlı İmparatorluğu’nun en büyük mimarı sayılan Mimar Sinan tarafından yaptırılan Süleymaniye Cami, mutlaka görülmesi ve içindeki o huzur verici ruhun yaşanması gereken bir yerdir. 

Toplamda dört minaresinin bulunmasının anlamının; Sultan Süleyman’ın, İstanbul’un fethinden sonra dördüncü padişah olmasını ve on adet balkonu da sultanın, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşundan sonra onuncu padişah olmasını sembolize ettiği söylenmektedir. 

Süleymaniye Cami’yi keşfettikten sonra, caminin çıkışındaki dar sokaklardan birinde, çeşmeden su içebilir, Mimar Sinan Teras Cafe’nin terasında çay içebilir ve İstanbul’un muhteşem manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. 


Mısır Çarşısı

İstanbul Tarihi Mısır Çarşısı İstanbul Tarihi Mısır ÇarşısıFatih’te, tarihi ve dini yapıları keşfettikten sonra, bol baharat kokulu bir alışveriş caddesine giriş yapmak için, Mısır Çarşısı’ndan daha iyi bir seçenek bulmanız oldukça zordur. 

Mısır çarşısı, istediğiniz her şeyi bulabileceğiniz bir yerdir ve aradığınız şey, az ilerideki dükkanın içinde olabilir. 

Fatih semtinin diğer bir ünlü çarşısı Kapalıçarşı’ya kısa bir yürüme mesafesinde bulunan ve tarihi 17. yüzyıla kadar uzanan Mısır Çarşısı, haftanın her günü açıktır. 

Hediyelik eşya arayan yerli ve yabancı turistlerin popüler duraklarından biri olan çarşı, gerçek bir gastronomi cennetidir. Kuru meyve, kuruyemiş, baharatlar, zeytinler, lokum, yağ ve en kaliteli eşyaları bulmak için en iyi yerlerden biridir. 

Mısır Çarşısı’nda; ayrıca binlerce yıllık bir geçmişi olan ve alternatif tıp ile insanları iyileştiren gizemli aktarları da bulabilirsiniz. 


Eski At Meydanı: Sultanahmet Meydanı

Sultanahmet Meydanı Sultanahmet Meydanı Sultanahmet meydanı, aslında Osmanlı döneminde at meydanı olarak kabul edilmeden önce; merkez Roma’da hipodrom adıyla anılmaktaydı. 

Burada yer alan sütun, Roma'nın tüm ana yollarının birbirinden ayrıldığı nokta olarak kabul edilmekteydi. 

Sütün İstanbul’a taşındığında; Bizans İmparatorluğu'nun şehirlerine giden tüm yolların mesafelerinin ölçülmesi için başlangıç noktası olarak kabul edildi. 


Sultanahmet Cami

Tarihi Sultanahmet Cami Tarihi Sultanahmet Cami

İstanbul’un eski şehri olarak bilinen Sultanahmet’te en popüler yerlerden biri olan Sultanahmet Cami, yalnızca yerli turistlerin değil, yabancı turistlerin de gözde ziyaret noktalarından biridir. 

Sultanahmet Cami, İngilizcede “Mavi Cami” adıyla bilinmektedir. Bunun nedeni, caminin iç dekorasyonunda hakim olan mavi rengidir. 

Beş ana kubbesi, sekiz ikincil kubbesi ve geniş bir iç avlusu ile toplamda 10.000 metrekarenin üzerinde bir alanı kaplayan cami, altı minaresi ile İstanbul manzarasına hakimdir. 

Sultanahmet Cami’ye girdiğinizde, muhteşem bir yapının içinde olduğunuzu hissedeceksiniz. Binlerce seramik fayanstan oluşan dekorasyonu ile nefes kesici görünen cami; eski At Meydanı ve Bizans İmparatorluğu Sarayı’nın üzerine inşa edilmiştir. 

15. yüzyılda, tam yedi yılda inşa edilen caminin en güzel özelliklerinden biri, çok uzaklardan da görülebilmesidir. 

Fatih'te sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak yerler için Fatih gezi rehberi sayfamıza göz gezdirmeyi unutmayın.


Kadınlar Pazarı

Fatih Kadınlar Pazarı Fatih Kadınlar PazarıFatih’in Kadınlar Pazarı sokak boyunca sıralı dükkanlardan oluşan bir pazardır ve ürünlerinin neredeyse hepsi yöreseldir. Fiyatların gayet makul olduğu pazara genellikle doğu illerinden ürünler gelmektedir. Sabit bir Pazar olduğundan diğerlerinden oldukça farklı bir yapısı vardır.

Kadınlar Pazarı’na Eminönü’nden otobüs ile 37E hat numarasıyla, Metro ile gelmek isteyenlerse Haliç’ten gelen metronun Vefa Durağında inerek ulaşabilmektedir.


At Pazarı

Fatih At Pazarı Meydanı Fatih At Pazarı MeydanıAt Pazarı Fatih’in Cihangir’i olarak bilinmektedir. İstanbul’un en eski meydanlarından biridir. Osmanlı Dönemi’nden günümüze dek önemini yitirmemiş olan At Pazarı popüler mekanlara ev sahipliği yapmaktadır.

At Pazarı’na 145-3, 373 ve 394-3 numaralı otobüs hatları ile ulaşım mümkündür. Ancak At Pazarı’nın yakın konumunda inip biraz yaya şekilde yola devam etmek gerekmektedir.


Cumhuriyet Eğitim Müzesi

Fatih Cumhuriyet Eğitim Müzesi Sergi Alanı Fatih Cumhuriyet Eğitim Müzesi Sergi AlanıCumhuriyet Eğitim Müzesi 1998 yılında Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesi'nin bahçesindeki Tarihi Kılıçhane Binasında hizmete açılmış bir yapıdır. Cumhuriyet Eğitim Müzesi’nde Atatürk’ün Türk harflerini yazdığı kara tahtanın benzeri, Cumhuriyet öncesi ve ilanında çekilmiş olan resimler ile çeşitli zamanların karneleri, diplomaları, madalyalar ve çeşitli materyaller sergilenmektedir.

Cumhuriyet Eğitim Müzesi pazar günü tatildir. Diğer günler ise 10:00-17:30 saatleri arasında ziyarete açıktır. Giriş ise ücretsizdir. Tramvay T1 ile direkt ulaşım sağlanabilmektedir.

İstanbul'daki turistlerin sürekli ziyaret ettiği mükemmel yerler için İstanbul gezi rehberi sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Kültürel Çeşitliliğin Adresi: Balat Semti

Balat Semti Renkli Binaları Balat Semti Renkli BinalarıFatih ilçesinde mutlaka keşfedilmesi gereken yerlerden biri, İstanbul’un en popüler Yahudi mahallesi olan Balat semtidir. 

Balat’taki evlerin mimarisi ve bölgeye hakim olan renkler oldukça büyüleyicidir. 

Yolunuz buraya düşerse, Kariye Müzesi’ni ziyaret etmelisiniz. Eski St. Saviour Kilisesi olan müzenin mozaikleri dikkat çekicidir ve burası, muhtemelen şehrin en tarihi yapılarından biridir. 

Burada, evler hala çok farklı renklere boyanıyor ve dar sokaklarında, çamaşırlar hala asılı duruyor. Çocuklar hala, evde oturmak yerine sokaklarda top koşturuyor. Balat’ta, birbirinden farklı din ve kültürler bir arada yaşıyor. 

Balat, eskiden Yahudilerin oldukça yoğun bir nüfusta olduğu bir yerdir. Pek çoğu İsrail’e yerleşmiş olsa da Balat’ta hala Yahudi mimarisi hissedilmektedir. 

Buraya geldiğinizde, daha ilk girişte hemen eski iki sinagogu görebilirsiniz. Semt, Yahudilerin yanı sıra, yıllar boyunca Rumlar, Müslümanlar ve Ermenilerin bir arada yaşadığı bir semt olmuştur. 

Tüm bu çeşitliliği ile Balat, çoklu kültürün harika bir karışımı olarak, Fatih’te gezilmesi gereken tarihi yerlerden biridir. 


Fatih Yakınında Görmek İsteyebileceğiniz Önemli Yerler

Fatih Huzur Dolu Sokakları Fatih Huzur Dolu SokaklarıAvrupa Yakası’nın merkez ilçeleri arasında yer alan Fatih, aynı zamanda turistik noktalar arasında yer almaktadır. Fatih sınırlarının yanı sıra ilçenin yakınında da görmek isteyebileceğiniz önemli yerler bulunmaktadır. 

Fatih'te sabah uyanıp pencereden baktığınız da masmavi denizin içerisinde kaybolabileceğiniz oteller için Fatih denize sıfır oteller sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Pera Müzesi

Pera Müzesi Sergi Alanı Pera Müzesi Sergi Alanı1893 yılında inşa edilmiş olan binası ve zengin sanat koleksiyonu ile ziyaretçilerini ağırlamakta olan Pera Müzesi, 2005 yılında faaliyete geçmiştir. Pera Müzesi Fatih ilçe merkezi arası mesafe yaklaşık olarak 5 km’dir. 


Cihangir ve Çukurcuma

Tarihi Çukurcuma Köftecisi Tarihi Çukurcuma KöftecisiKediler cumhuriyeti olanak anılmakta olan Cihangir, şehrin seçkin yaşam alanları arasında yer almaktadır. Çukurcuma ise Cihangir’in küçük dükkanları ve antikacıları ile meşhur noktasıdır. Cihangir ve Fatih arası mesafe yaklaşık olarak 6 km’dir. 


Taksim Meydanı

İstanbul Taksim Meydanı İstanbul Taksim Meydanıİstanbul’un adeta kalbi olan Taksim, tarihi yapıları, meydanı ve İstiklal Caddesi ile şehirde mutlaka görmeniz gereken noktalar arasında yer almaktadır. Taksim ile Fatih ilçe merkezi arası mesafe yaklaşık olarak 7 km’dir.


Panorama 1453 Müzesi

Panaroma 1453 Müzesi Sergi Alanı Panaroma 1453 Müzesi Sergi Alanı

İstanbul’un fethinin eşsiz ruhunu yaşamak isteyenler için en doğru adres olan Panorama 1453 Müzesi, 2009 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Panorama 1453 Müzesi, Fatih ilçe merkezine yaklaşık olarak 4 km mesafede yer almaktadır. 

Fatih'te aileniz ile bir arada keyifli, konforlu ve güvenli bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Fatih aile otelleri sayfamızda yer almaktadır.


Balıklı Rum Kilisesi

Balıklı Rum Kilisesi Tapınma Salonu Balıklı Rum Kilisesi Tapınma SalonuMimarisi ile ziyaretçilerinin hayranlığını kazanmakta olan Balıklı Rum Kilisesi, 5. Yy’da inşa edilmiş ve restorasyon çalışmaları ile günümüze kadar sağlam kalmayı başarmıştır. Balıklı Rum Kilisesi, Fatih ilçe merkezi arası mesafe yaklaşık olarak 5 km’dir.