Fatih'e Ulaşım ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

İstanbul’un Avrupa yakasında, sahile kıyısı bulunan Fatih ilçesi; Eyüp ve Zeytinburnu ilçeleri ile komşudur. 

Kadıköy ve Üsküdar ilçelerinin tam karşısında yer alan Fatih; şehrin merkezi bölgelerinden biri olduğundan, Fatih’e ulaşım seçenekleri oldukça fazladır. 

Şehrin pek çok farklı noktasından ulaşım seçeneği bulunan Fatih ilçesi, burada yaşayan nüfusun yanı sıra, İstanbul’a gelen yerli ve yabancı turistlerin popüler ziyaret noktalarından biridir. 

Özellikle belirli bölgelerinde yoğun bir trafiğe sahip olan Fatih ilçesine giderken; metro ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarını tercih ederseniz, daha rahat edebilirsiniz. 

Eminönü semti, Fatih ilçesine ulaşımda en çok tercih edilen bölgelerden biridir. Anadolu yakasından gelecekseniz, Fatih’e ulaşım için Üsküdar, Kadıköy ve Bostancı’dan kalkan Eminönü vapurlarını tercih edebilirsiniz. 

Fatih’e daha farklı ulaşım seçenekleri de bulunmaktadır. Otobüs, minibüs, tramvay, metro, metrobüs ve Marmaray bağlantılarını tercih ederek de Fatih’e gelebilirsiniz.

Fatih'te uygun fiyatları ile ben eğlenceme bakarım diyen kişiler için bütçe dostu konaklama hizmetleri veren hotelleri Fatih hotel sayfamızda listeledik.


Fatih’e Toplu Taşıma Araçları ile Ulaşım

Otobüs ve Minibüs ile Nasıl Gidilir?

Fatih ilçesi, oldukça geniş bir alandır. Bu nedenle, bölgeye ulaşımda tercih edebileceğiniz otobüs seferlerinin sayısı oldukça fazladır. 

Fatih ilçesine; Eyüp, Yıldız, Topkapı, Edirnekapı, Bakırköy Taksim, Beşiktaş, Arnavutköy, Esenler, Başakşehir ve daha pek çok bölgeden otobüs ve minibüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Fatih merkeze gidecekseniz; 86V, 36KE, 37Y, 38B, 87, 336E, 49Y, 37E, 28, 90, 39Y, 31E, 32, 39B, 36A, 146B, 78, 33B ve 78 no’lu İETT hatlarını tercih edebilirsiniz. 

Otobüs ile ulaşım ücreti ortalama 2.5 TL’dir.

Fatih’e ulaşım için tercih edebileceğiniz seçeneklerden biri de minibüslerdir. 

Nişantaşı, Kadıköy, Taksim, Üsküdar ve çeşitli ilçelerden, Fatih merkez ve Eminönü gibi semtlere minibüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Minibüs ile ulaşım ücreti, ortalama 2.5 TL’dir.

Kendinizi yabancı hissetmeyeceğiniz keyifli bir tatil geçireceğiniz konaklama seçeneklerini sizin için İstanbul'daki oteller sayfamızda listeledik.


Vapur ile Fatih’e Nasıl Gidilir?

Denizyolu ile Fatih ilçesine ulaşım için, Kadıköy ve Üsküdar’dan kalkan vapur seferlerini kullanabilirsiniz. 

Kadıköy- Eminönü vapur seferleri; 07:00 ile 21:10 saatleri arasında düzenlenmektedir ve yolculuk ortalama 20 dakika sürmektedir. 

Üsküdar- Eminönü vapur seferleri; 06:30 ile 22:00 saatleri arasında düzenlenmektedir ve yolculuk ortalama 15 dakika sürmektedir. 

Vapur ile ulaşım ücreti ortalama 2.5 TL’dir. İstanbul Kart’ınız yoksa, ortalama 6 TL ödeyerek tek geçiş hakkı sağlayan kartlardan satın alabilirsiniz.

Fatih'te tatilinizi bir adım yukarı taşımak için gezmeniz gereken yerleri listeledik. Fatih'te gezilecek yerler yazımızı kontrol etmeyi unutmayın


Metro ile Fatih’e Nasıl Gidilir?

Fatih ilçesine metro ile ulaşım sağlayacaksanız; M1A, M1B ve M2 metro hatlarını kullanabilirsiniz. 

M1A ve M1B metro hatlarını kullanacaksanız; Fatih’e ulaşım için Emniyet ve Aksaray duraklarında inmeniz gerekmektedir. 

M2 metro hattını kullanacaksanız; Fatih’e ulaşım için Vezneciler ve Haliç duraklarında inebilirsiniz. 

Metro hatlarını, 06:00 ile 00:00 saatleri arasında kullanabilirsiniz. 

Metro ile ulaşım ücreti ortalama 2.5 TL’dir ve metro hattını kullanabilmeniz için İstanbul Kart’ınızın olması gerekmektedir.


Marmaray ile Fatih’e Nasıl Gidilir?

Marmaray hattını kullanacaksanız, Fatih’e gitmek için aktarma yapmanız gerekmektedir. 

Üsküdar, Kadıköy, Yenikapı ya da Kazlıçeşme duraklarından geliyorsanız, Sirkeci durağında inerek Fatih ilçesine ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Yenikapı durağında inerseniz, M1A, MB1 ve M2 metro hatlarını kullanarak aktarma yapabilirsiniz. 

Marmaray ile ulaşım ücreti ortalama 2.5 TL’dir ve Marmaray hattını kullanabilmeniz için İstanbul Kart’ınızın olması gerekmektedir.

Fatih'te görkemli ve sizi başka diyarlara götürecek yerler için Fatih gezi rehberi sayfamıza uğramayı unutmayın.


Taksi ile Fatih’e Ulaşım

İstanbul’un merkezi bölgelerinden biri olan Fatih’e ulaşım seçeneklerinden biri de taksidir. 

Eyüp ilçesi ile Fatih arası ortalama 25 km’dir ve taksi ile yolculuk ücreti ortalama 60 TL’dir. 

Beyoğlu ilçesi ile Fatih arası ortalama 6 km’dir ve taksi ile yolculuk ücreti ortalama 20 TL’dir. 

Anadolu yakasından gelecekseniz; Kadıköy- Fatih arası taksi yolculuğu için ortalama 40 TL ve Üsküdar- Fatih arası taksi yolculuğu için de ortalama 45 TL’dir.


Beşiktaş - Fatih Arası Ulaşım

Beşiktaş’tan Fatih’e gelecekseniz; otobüs, minibüs seferlerini, tramvay hattını tercih edebilirsiniz. 

28, 28T no’lu İETT hatları; Topkapı, Beşiktaş ve Edirnekapı arası ulaşım sağlamaktadır. Bu hatlar; Topkapı’dan kalkarak Edirnekapı, Unkapanı, Haliç, Eminönü ve Kabataş’tan geçerek Beşiktaş’a ulaşım sağlamaktadır. 

Beşiktaş- Fatih arası ulaşımda, sarı dolmuş hatlarını da tercih edebilirsiniz. 

Dolmuş ücreti, ortalama 5 TL’dir.

Fatih dışında il genelinde yapılmakta olan tüm etkinliklere ulaşmak için İstanbul gezi rehberi sayfasına göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.


Fatih - Anadolu Yakası Ulaşım

Anadolu yakasından geliyorsanız; Kadıköy- Üsküdar vapur seferlerini tercih edebilir ya da Marmaray hattını kullanarak aktarma yapabilirsiniz. 

Ayrıca, metrobüs hattını kullanarak; Mecidiyeköy ve Cevizlibağ duraklarında inerek de otobüs ve minibüs hatlarına aktarma yapabilirsiniz.

Tatilinizde ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Fatih aile otelleri sayfasında listeledi.


Fatih AVM’lere Nasıl Gidilir?

Historia AVM, Fatih ilçesinde Adnan Menderes Bulvarı’nda yer almaktadır. 

Historia AVM’ye; şahsi araç ile ulaşım sağlayabileceğiniz gibi metro, tramvay ve otobüs bağlantılarını da tercih edebilirsiniz. 

Alışveriş merkezi, Aksaray metrosuna sadece 5 dakika yürüme mesafesindedir. Alışveriş merkezi, ayrıca otobüs duraklarına da oldukça yakın bir konumdadır.


Fatih’teki Otobüs Durakları

Fatih ilçesinde bulunan otobüs duraklarından bazıları şöyledir; Eminönü Transit, Haliç Metro, Unkapanı, Vefa, Fatih, Yavuz Selim, Karagümrük, Şehit Yunus Emre Ezer, Edirnekapı, Topkapı, Millet Caddesi, Topkapı Alt Geçit.

Fatih'te lüks mimari tasarımları ile eşsiz açık büfe kahvaltı sunan ve lüks otellerin listesini Fatih lüks oteller sayfamızda bulabilirsiniz.


Fatih’e Ulaşımda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fatih ilçesi; Eminönü ve Sultanahmet gibi tarihi ve turistik yerlerin bulunduğu ve özellikle İstanbul’a gelen yerli ve yabancı turistlerin yoğun olduğu bir bölgedir. 

Burada yaşayan nüfusa ek olarak ziyaretçilerin de gelmesi ile Fatih’te yoğun bir trafik problemi olabilmektedir. 

Bu nedenle, Fatih ilçesine giderken tramvay ve metro gibi raylı sistemleri kullanmanız önerilmektedir. 

Eminönü’ne vapur ile geldikten sonra, Fatih’in pek çok semtine tramvay ve metro ile kolay ve hızlı ulaşım sağlayabilirsiniz.

Anadolu yakasından geliyorsanız, Fatih’e aktarmasız ulaşım için 500A no’lu otobüs hattını kullanabilirsiniz. 

Bu hat; Kadıköy, Üsküdar, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Beyoğlu, Eyüp ve Fatih arası ulaşım sağlamaktadır.