Bodrum turizm anlamında son derece hareketli olan ilçelerden biridir. Bu hareketliliğin nedenlerinden biri olan aktivite olanakları, tarihi ve doğal güzelliklerinin fazla olmasından dolayıdır.
Yüzülecek koyları, gezilecek tarihi noktaları, tadılacak lezzetli yemekleri ve adrenalin dolu sporları ile Bodrum her gününüze bir aktivite ekleyerek tatilinizi geçirebileceğiniz noktalardan biridir.
Akşam Eğlenceleri: Konserler
Bodrum KonserleriÖzellikle tatil sezonunda gerçekleşen konserler oldukça hareketli ve canlı geçmektedir. Ünlü sanatçıların sergilediği performanslara eşlik edebilir unutulmaz bir gece yaşayabilirsiniz. Genel olarak Bodrum Antik Tiyatro’da gerçekleşen konserler oldukça kalabalık ve coşkulu geçmektedir.
Bodrum'a tatil boyunca birçok ünlü konser vermektedir. Konser sonrası uygun fiyatta konaklama için Bodrum otelleri fiyat sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Mandalina Festivali
Bodrum Mandalina FestivaliHer ne kadar tatil sezonu dışında gerçekleşiyor olsa da Mandalina Festivaline kesinlikle katılmalısınız. Her yıl Ocak ayında gerçekleşen festival sırasında mandalinanın her halini görebilirsiniz. Mandalinalı peynir, mandalina reçeli, mandalinalı kek, mandalina dolması gibi birçok lezzeti tatmak mümkündür.
Ege’nin Serin Suları: Kargıcak Koyu
Kargıcak Koyu ManzarasıKargıcak el değmemiş doğası ve berrak denizi ile kesinlikle yüzmeye gitmeniz gereken koylardan biridir. Diğer sahillere oranla çok daha sakin ve sessiz olan koy sizlere huzur verecektir. Denizine gelince akvaryum berraklığında olan denizin içinde yüzen balıklar dahi görülmektedir.
Bodrum merkezden 58 kilometre uzaklıkta olan Kargıcak’a tek ulaşım kara yolu ile sağlanmaktadır. Özel araç ile gidebileceğiniz koya İztuzu Plajı’na varmadan yaklaşık 3 kilometre mesafede sola doğru toprak bir yola girip tabelaları takip ederek ulaşabilirsiniz.
Kargıcık Koyu manzarası sonrası Muğla'da konaklamak için alternatif düşünenler Muğla bölgesi otelleri sayfamızı ziyaret edebilir.
İlçenin Geçmişine Adım Adım: Tarihi Turlar
Bodrum Tarihi KalesiBodrum’da yapılacaklar listesinin ortasına Bodrum’daki tarihi noktaları kesinlikle eklemelisiniz. Başta Bodrum Kalesi, Halikarnas Mozolesi, Sualtı Arkeoloji Müzesi olmak üzere Antik Tiyatro ve Yel Değirmenlerini de görmelisiniz.
Antik kentleri gezmek için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Ancak Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi için müze kartı gerekmektedir. Müze kartınız yoksa Kaleye giriş için 30 TL ödemeniz gerekir.
Bodrum'da tarihi turları tamamlayanlar birbirinden farklı mekanları Bodrum gezilecek yerler yazımızda bulabilirler.
Su Altı Güzelliklerinin Keşfi: Dalış
Bodrum Sularında DalışBodrum’a gidip dalış yapmadan dönmek büyük bir eksikliktir. 5 farklı dalış noktasında isterseniz batıkları, isterseniz mağaraları isterseniz de deniz ekolojisini en yakından gözlemleyebilirsiniz.
Genel olarak yaz aylarında ve sabahın erken saatlerinde gerçekleşen dalışlar için en uygun nokta ise Orak Adası’dır. Merkezden uzaklığı 30 kilometre olan adaya dalış şirketlerinin teknesi ile gidilmektedir.
Mavi Yolculuk: Tekne Turları
Bodrum Tekne TurlarıTekne Turları ile koyları ve adaları gezebilir, en muhteşem yerleri görebilirsiniz. Mutlaka katılmanız gereken turlar sırasında el değmemiş koyları, berrak suları ve muhteşem manzaraya sahip olan noktaları görebilmek mümkündür.
Kişi başı ortalama 80 - 100 TL olan bu tekne turları sabah 09.00 gibi başlayıp akşam 18.00’da sonlanmaktadır. Genel olarak yemek dâhil olan turlar sırasında ortalama 5 koyda mola verilmektedir. Bu molalarda denizin tadını çıkarmadan dönmeyin.
Bodrum'da tekne turları sonrası yapılabilecek tüm etkinlikleri Bodrum gezi rehberi kategorimizde sizlere özel olarak sunuyoruz.
Kuşların Dans Gösterileri: Bargilya
Bargilya Balıkçı KasabasıBargilya doğa ile baş başa kalıp kendinize vakit ayırarak kuşları seyredebileceğiniz doğa harikası noktalardan biridir. Yüzlerce yabani kuş türüne ev sahipliği yapan Bargilya son bahar aylarında kuş sürülerinin dansına yaz aylarında ise etrafta uçuşan çeşitli kuşlara özellikle de flamingolara ev sahipliği yapmaktadır.
Burada bulunan restoranlar kuşların tam karşısında müthiş manzarada kurulmuş ve enfes lezzetlerin çıktığı yerlerden biridir. Yemeğinizi yerken flamingoları izleyip hoş vakit geçirmeden dönmeyin.
Balığı ile Meşhur Sahil Kasabası: Güvercinlik
Eşsiz Doğasıyla GüvercinlikEski bir balıkçı köyü olan Güvercinlik, her tarafı oteller ile çevrili olsa da yine de oldukça doğal bir hava vermektedir. Tabi eski bir balıkçı köyünde en meşhur yemek balık ürünlerinden oluşacaktır.
Özellikle Doy Doy Restoran dekor ve sunum anlamında oldukça başarılı sayılmaktadır. Mezeleri ve özellikle de kalamar, barbun ve levrek yemeği çok başarılıdır. Güvercinlikte, eski balık kasabasında leziz balıkları tatmadan dönmeyin.
Sanat Kokan Hatıralar: Zeki Müren Evi
Zeki Müren Müze EviBodrum merkezde yer alan Zeki Müren Evi usta sanatçının son 6 yılını geçirmiş olduğu yerlerden biridir. Kültür Bakanlığı tarafından müzeye çevrilen evde Müren’in özel eşyaları, mektupları, gelen hediyeleri, konserlerinde giydiği elbiseleri ve resimleri bulunmaktadır.
Kumlubahçe Sokağı’nda bulunan evi her yıl binlerce turist ziyaret etmektedir. Girişlerin ücretsiz olduğu müze pazartesi günleri hariç tüm haftanın 6 günü ziyaretçilerini ağırlamaktadır.
Bodrum'daki gezisini tamamlayanlar ve yarıda kesmek istemeyenler için Muğla gezi rehberi sayfamızı incelemenizde fayda olacaktır.
Bisiklet Turu: Mumcular
Mumcular Yukarıdan Bakış
Ekim veya mayıs ayı içinde Bodrum’da tatile gittiyseniz bisikletinizi alıp merkezden 30 kilometre uzaklıkta bulunan Mumcular’da tura çıkabilirsiniz.
Terk edilmiş binalar, yemyeşil dağlar, doğal yaşamın sürdüğü köyleri görebileceğiniz bu turlarda Mumcular ve Kızılağaç arasındaki rotayı izleyebilirsiniz. Ortalama 60 – 80 TL olan bisiklet kiralama ücreti ile tüm gün eğlenebilirsiniz.
Tarihin Yazıldığı Yollarda Yürüyüş: Leleg Yolu
Tarihi Leleg YoluLeleglerin Anadolu gerçekleşen Roma işgalinden kaçıp sığındığı Halikarnos’ta yaptıkları yolda yürümek trekking için en iyi tercihlerden biridir. Bu yolculuk sırasında Yalıkavak ve Bitez’in muhteşem manzaralarının tadını çıkarmalısınız.
Konacık’tan başlayan yol toplamda 185 kilometreyi bulmaktadır. Yol boyunca çeşitli köylerde dinlenebilir ve yemek molası verebilirsiniz.
Uluslararası Klasik Müzik Festivali
Bodrum Müzik FestivaliAğustos ayında yapılan Uluslararası Klasik Müzik Festivali’ne kesinlikle katılmalısınız. Tatil sezonunda gerçekleşen festival Gümüşlük’te yapılmaktadır. Çeşitli grupların sahne aldığı festivalde gönlünüzce eğlenebilirsiniz.
Festival süresince konaklama seçenekleri için Bodrum tatil otelleri sayfasını inceleyebilirsiniz.
Yöresel Lezzetler: Bodrum’un Meşhur Tatları
Bodrum Yöresel LezzetleriLezzet anlamında da oldukça renkli olan Bodrum’da başta tatlılar olmak üzere meyvelerden dondurmalara ve balık ürünlerine kadar birçok seçenek bulunmaktadır.
Bodrum mandalinaları ile meşhurdur ve eğer Bodrum’daysanız kesinlikle mandalinaları tatmanız gerekmektedir. Bununla birlikte Mandalina gazozu, mandalina lokumu ve mandalina reçeli mandalina ile yapılan en iyi ürünlerdir.
Eğer yolunuz Bitez’den geçiyorsa o halde kesinlikle Bitez dondurmasını tatmalısınız. Özellikle ballı bademli ve mandalinalı dondurması oldukça meşhurdur.
Hafif atıştırmalık olarak en çok beğenilen yemek oldukça meşhur olan Bodrum sebzeli dönerdir. Bu döneri en iyi yiyebileceğiniz nokta ise Barlar Sokağı’nda bulunan Şirin Sebzeli Döner’dir. Yöresel baharatlar ve çemen ile yapılan döner özellikle öğle atıştırmalığı olarak oldukça idealdir.
Bodrum'da islami hassasiyetlere önem verenler için de bir çok alternatif bulunuyor. Bu konuda Bodrum islami Oteller sayfamızdan tüm detaylara erişebilirsiniz.
Geçmişin İzlerinden: Korsan Kalesi
Karaincir’de bulunan kale Korsanlar tarafından gözlem ve savunma amacıyla yapılmıştır. Muhteşem bir manzaraya sahip olan antik kale fotoğrafçılar için eşsiz bir görsellik sunmaktadır. Bununla beraber kalenin hemen altında bulunan yumuşak kumlu berrak denizinin de tadını çıkarabilirsiniz.