Beşiktaş'ta Gezilecek Yerler

Beşiktaş; alışveriş, yeme- içme, eğlence ve kültür- sanat etkinliklerinin yoğunlaştığı merkezi ilçelerden biridir. İlçe, tarihin pek çok bölümünde, dikkat çekici yerleşim bölgelerinden biri olmuştur. İstanbul ilinin de en önemli ilçelerinden biridir. Osmanlı döneminde sultanlara ev sahipliği yapan Beşiktaş; Çırağan Sarayı, Ortaköy Camii, Kabataş Erkek Lisesi ve Esma Hatun Sahil Konağı gibi önemli tarihi varlıklara ev sahipliği yapmaktadır. 

Küçük bir günlük yaşam merkezi ve sahil beldesine benzeyen Beşiktaş, İstanbul’u ziyaret eden herkes için mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Meydanı, Arnavut kaldırımlı sokakları, sahildeki tarihi Ortaköy Camii ve ilçenin hemen solundaki görkemli Boğaziçi Köprüsü ile çok güzel bir şehir ve deniz manzarası sunmaktadır. Bölgede özellikle Deniz Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Ihlamur Kasrı, Nişantaşı ve Çırağan Sarayı gibi yerler görülmesi gereken ve Beşiktaş gezilecek yerler listesine de mutlaka eklenmesi gereken yerlerdir.

Hem Beşiktaş sahilinde hem de çarşısında bulunan şirin sokaklarında bulunan kafelerinde; çayınızı ve kahvenizi yudumlayabilir ya da her fiyat aralığına hitap eden gece kulüpleri ve barlar bulabilirsiniz. 

Aileniz ile birlikte keyifli bir tatil geçirebileceğiniz Beşiktaş'ta yer alan tüm otellerin listesine ulaşmak için Beşiktaş otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.


İstanbul’da Alışverişin Adresi: Nişantaşı

Nişantaşı Moda Kokan Sokakları Nişantaşı Moda Kokan Sokakları

İstanbul’un Beşinci Caddesi’ne, Şanzelize Caddesi’ne ve Kolonaki’sine hoş geldiniz. Louis Vuitton’dan Banana Republic’e dünyaca ünlü markaları ve Türk tasarımcıların bir arada bulunduğu mağazaları ziyaret etmek için en iyi yerler, Abdi İpekçi ve Teşvikiye sokaklarıdır. 

Şehrin bu bölümü, geleneksel Türk lezzetlerinden ve dünya mutfaklarından en iyi lezzetleri sunan gurme restoranlara da ev sahipliği yapmaktadır. Nişantaşı’nda en çok seveceğiniz şeylerden biri de; şehrin yerlilerinin takıldığı ve sıradan birer şarap ya da birer fincan kahve için buluştukları büyüleyici kafelerinin sayısı. 

Nişantaşı, büyüleyici cazibesine rağmen, simgesel yapılar söz konusu olduğunda biraz eksiktir. Ancak bölgenin en önemli yapılarından biri olan ve mutlaka da görmeniz gereken yerler arasında bulunan Ihlamur Kasrı, milli saraylar içerisinde oldukça değerli bir yere sahip olup Nişantaşı'nda bulunuyor. Bölgeye oldukça yakın olup işlek caddeler üzerinde yol boyunca devam ederek Ihlamur Kasrı Sarayı'na ulaşabilirsiniz.

Yine de Teşvikiye Caddesi’ne giderseniz, küçük ama güzel Teşvikiye Cami’sini görebilirsiniz. Şehrin popüler turistik noktası Sultanahmet’teki pek çok cami ile karşılaştırıldığında biraz daha küçüktür ama yine de görülmeye değerdir. Nişantaşı'da İstanbul'un Avrupa bölgesinde bulunan popüler yerler arasında zirveye oynamaktadır.


Tarihe Tanıklık Edin: Yıldız Sarayı 

Tarihi Yıldız Sarayı Bahçesi Tarihi Yıldız Sarayı Bahçesi

Yıldız Sarayı, İstanbul şehrinin deniz kenarında, Beşiktaş semtinde yer almaktadır. Osmanlı tarihi ve sultanların yaşamları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz, görmeye ve zaman ayırmaya değerdir. Osmanlı tarzında bir sarayın etkileyici örneği olan köşk ve bahçelerle dolu devasa bir tesis olan Yıldız Sarayı'nın içerisinde, Yıldız Sarayı Müzesi de yer almaktadır. 

Yıldız Sarayı’nın içerisindeki en eski binalar, 16. yüzyıldan kalmadır. Buradaki mülklerin büyük bölümü, sultanın ailesi için av köşkü olarak kullanılmıştır. Boğaz’a bakan dik tepenin üzerinde yer alan Yıldız Sarayı, daha sonra Osmanlı hükümetinin 33 yıllık padişahı Sultan Abdülhamit tarafından alanı genişletilmiş ve hükümetin merkezi, Dolmabahçe Sarayı sınırlarından Yıldız Sarayı’na taşınmıştır. 

Saray; resmi olarak tasarlanmış bahçelerden daha doğal bitkilere kadar çok sayıda çeşitli bahçeye sahiptir. Dış bahçeleri, II. Abdülhamit döneminde yüksek duvarlarla çevrilmiştir. Sonraları bahçelerin içerisine büyük havuzlar, çeşmeler, küçük yapay kanal ve yazlık evler de kuruldu. 

Sarayı; yaz aylarında 09:00- 19:00 ve kış aylarında 09:00 – 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Saraya giriş ücreti 10 TL’dir. Müzekart sahipleri, sarayı ücretsiz olarak ziyaret edebilmektedir. 

İstanbul'daki günübirlik aktiviteleriniz için rahat konaklama hizmetleri veren yerler için İstanbul otelleri sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Gerçek Bir Saray: Çırağan Sarayı

Çırağan Sarayı Manzarası Çırağan Sarayı Manzarası

İstanbul Boğazı’nın kıyısında, 5 yıldızlı otel olarak hizmet veren Çırağan Sarayı, nefes kesen bir güzelliğe sahiptir. Bu 19. yüzyıl Osmanlı sarayında bulunan odalar, muhteşem manzaralar sunmaktadır. Mimari ihtişamı ve panoramik manzaraları izleyebileceğiniz Çırağan Sarayı’nın bulunduğu bölge; sahili, parkları, bahçeleri ve Osmanlı devletinin geç dönemlerine ait saraylarını gezmek oldukça büyüleyicidir. 

Saray; çok sayıda mağaza, kafe ve restorana ev sahipliği yapan Ortaköy’e yürüme mesafesindedir. Çırağan Sarayı, İstanbul Atatürk Havalimanı’na 45 dakikalık sürüş mesafesindedir. Ayrıca, otelden özel araç ve helikopter ile transfer seçenekleri de bulunmaktadır. Saray, 17. yüzyılda “Kazancıoğlu Bahçesi” olarak biliniyordu. Beşiktaş’tan Ortaköy’e uzanan yemyeşil bahçeleri ile saray, Osmanlı döneminde en şaşalı günlerini yaşamıştır. Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşundan önce, Abdülhamid'in koleksiyonundan ve ünlü kitap V. Murat'ın kitaplarından önemli antikalar ve sanat eserleri de dahil olmak üzere sarayın iç kısmında yangın çıkmıştır. Türkiye'nin en önemli milli sarayları olarak gösterilen bu saraylar sırasıyla; Çırağan ve Dolmabahçe Sarayı şeklinde ifade edilmektedir.

Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda, İstanbul’un işgali sırasında harap halde olan saray, Fransız ordusunun mühendisleri tarafından kullanılmıştır. 1991 yılına gelindiğinde ise, kapılarını modern bir otel binası olarak açmıştır. Beşiktaş gezilecek yerler planlamasında dilerseniz tek başınıza dilerseniz gezi rehberi öncülüğünde görmeniz gereken yerler arasında bulunan Çırağan ve Dolmabahçe Sarayı, sizi oldukça keyiflendirecektir.


Yeşilin Her Tonu Burada: Yıldız Parkı

Yeşilin Her Tonu İle Yıldız Tabiat Parkı Yeşilin Her Tonu İle Yıldız Tabiat Parkı

Beşiktaş ilçesinin Yıldız semtinde bulunan Yıldız Parkı, Sultan III. Selim’in annesi için yaptırdığı Yıldız Köşkü’nün yer aldığı parktır. Park; sakinleştirici havuzlara, şelale ve göletlere, yemyeşil bahçelere ve gökyüzüne uzanan ağaçlara sahiptir. 

Yıldız Parkı, Beşiktaş ve Ortaköy arasında yer almaktadır. Beşiktaş sahilden keyifli bir yürüyüş yaparak ulaşabilir ya da Beşiktaş’tan Ortaköy’e giden otobüsleri kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Park, İstanbul’daki en tarihi halka açık parklardan biridir. Çırağan Sarayı ve Yıldız Sarayı arasında yer alan park, pek çok Osmanlı padişahına ev sahipliği yapmıştır. Muhteşem görüntüsü ve yemyeşil doğasıyla Beşiktaş gezilecek yerler arasında mutlaka uğramanız ve seyahat planlarınıza da dahil etmeniz gereken parklar arasındadır.

Kanuni Sultan Süleyman, koruyu av alanı olarak kullanmıştır. Burayı, vakit geçirmek için muhteşem bir yer haline getiren, Boğaz’a karşı kahvenizi yudumlarken, tadını çıkarabileceğiniz muhteşem manzarasıdır. 

Yıldız Parkı’nda; manolyalar, defne ağaçları, menengiç, at kestanesi, meşe ve çam ağaçları arasında keyifli bir gün geçirebileceğiniz piknik alanlarını da bulabilirsiniz. Hem şehir merkezinde hem de güzel bir hafta sonu kaçamağı ve muhteşem Boğaz manzarası için Yıldız Parkı’nı tercih edebilirsiniz. 


Osmanlı Mimarisi: Ortaköy Cami

Tarihi Ortaköy Cami Tarihi Ortaköy Cami

Bu zarif, barok tarzdaki cami, Dolmabahçe Sarayı’nın mimarları tarafından tasarlanmıştır. 

Cami, İstanbul’da eski ile yeni buluşmasını görmek isteyenler için muhteşem bir fotoğraf fırsatı sunmaktadır. Süslü tavanının altında, başarılı bir hattat olan Abdülmecit'in ustaca yürüttüğü birkaç Arapça hat örneği bulunmaktadır. Bölge tam olarak turistlerin akımına uğrayan ve Beşiktaş'ta sadece burada bu denli kuru kalabalığın olduğuna şahit olacaksınız. Hem yerli hem de yabancı turistlerin mutlaka gelip onlarca fotoğraf çekildiği bu bölge, gezi rehberi olmasa dahi bir şekilde yolunuzun düşeceği ve gezilecek yerler arasına ekleyeceğiniz bölgeler arasındadır.

Ortaköy Cami, eski balıkçı köyü olan Ortaköy’ün merkezindeki İskele Meydanı’na bakmakta ve güzel bir çeşme ile sahildeki kafelere ev sahipliği yapmaktadır. Bölgeye geldiğiniz zaman herhangi bir giriş ücreti ödemenize gerek yoktur.


Abbasağa Parkı

Abbasağa Parkı Yürüyüş Yolu Abbasağa Parkı Yürüyüş Yolu

Abbasağa Parkı Beşiktaş’ta Yeni Mahalle’dedir. Beşiktaş’ta bulunan sayılı yeşil yerler arasındadır. Maşuk Yokuşu’nun yakınlarında bulunan park girişine kapılar yapılmaktadır. Genellikle yaz mevsiminde tercih edilen yürüyüş ve gezinti yeridir.

Abbasağa Parkı’na 30M, 29C, 58A numaralı otobüs hatları ile ulaşım sağlanabilmektedir. Bazı otobüs durakları parka yürüyüş mesafesinde olduğundan otobüsten inip yürüyerek parka ulaşılabilir.


Maçka Demokrasi Parkı

Doğa Harikası Maçka Demokrasi Parkı Doğa Harikası Maçka Demokrasi Parkı

Maçka Demokrasi Parkı Kadırgalar Vadisi’ndedir. Ayrıca Dolmabahçe, Maçka, Nişantaşı ve Harbiye arasında bulunan Maçka Demokrasi Parkı geniş alana yayılmıştır. Yeşilin her tonunun görmek ve sakin vakit geçirmek isteyenlerin tercih ettiği yerler arasındadır.

Park bünyesinde spor aletleri parkı, çocuk oyun alanları, kahvehane ve lokanta, yapay ada ve 9 adet yapay havuz bulunmaktadır. Parkın üzerinden teleferik hatları geçmektedir. Bu teleferikle parkı kuş bakışı görme imkanına sahipsiniz.

Maçka Demokrasi Parkı’na ulaşmak için Vişnezade Otobüs Durağı, İnönü Stadı Otobüs Durağı ve Kabataş Funiküler Durağı üzerinden ulaşılmaktadır. Toplu taşıma araçlarından indikten sonra kısa mesafe yürümek gerekmektedir.

Beşiktaş'ta binlerce yıllık tarihi yerler ile sizi geçmişe götürecek yerler için Beşiktaş gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi

Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi

Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi Dünya’nın ilk 4 boyutlu müzesidir. Hem İstanbul hem de Türkiye açısından da oldukça önemli bir yere sahiptir. Heykellerin yaşadıkları döneme dair dekoratif canlandırmalar yapılarak bilgi verme amaçlanmaktadır. Bazı heykeller ise canlı formu gibi görünebilsin diye hareketli biçimde tasarlanmıştır.

Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi diğer balmumu müzelerine kıyasla 40 dakika boyunca rehber eşliğinde bilgilendirme gezisi ile tanıtılmaktadır. Dileyeler cinevizyon ile anlatımları dinleyip izleyebilir. Ayrıca ziyaretçiler için el ve ayak kalıpları ile balmumu ve polyester çalışması yapılmaktadır.

Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi her gün 10:00-22:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Müze kartın geçerli olmadığı müzede giriş ücreti; tam bilet 25 TL, öğrenci bileti 15 TL, 10 kişilik öğrenci grupları 12 TL şeklindedir. Müzeye İETT otobüsleri ve metro ile ulaşım sağlanabilmektedir.


Saray Koleksiyonları Müzesi

Saray Koleksiyonları Müze Binası Saray Koleksiyonları Müze Binası

Saray Koleksiyonları Müzesi, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin erken dönemlerinde, padişah saraylarında kullanılan eşyaları sergilemektedir. 

Saray; portre ve fotoğraflar, döşeli İslami duvar yazıları, seccadeler ve 5000’in üzerinde büyüleyici nesnenin buluşma noktasıdır. Ayrıca, Hereke halıları ve Yıldız Porselen Fabrikası’nın porselenleri de burada yer almaktadır. Beşiktaş gezilecek yerler denildiğinde akla ilk olarak müzelerin gelmesinin sebebi birbirinden güzel müzeye bölgenin sahip olmasıdır. Bunların başında Saray Koleksiyonları Müzesi'yle birlikte Deniz Müzesi yer alıyor. Tarihi yapıları seviyorsanız eğer İstanbul Beşiktaş'ta bulunan bu müzeyi gezilecek yerler listesine ekleyebilirsiniz.

Saraya giriş ücretleri; yabancıları için ortalama 5 TL, tam bilet ortalama 2.5 TL ve öğrenciler için ortalama 2 TL’dir. Saraya girişte Müzekart geçerli değildir. Saray Koleksiyonları Müzesi’ni; Salı, Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri, 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

Beşiktaş dışında İstanbul'un tüm tarihi mekanları ve turistik yerleri için İstanbul gezi rehberi sayfasını inceleyebilirsiniz.


Beşiktaş’ın Sembolü: Beşiktaş Balık Pazarı

Beşiktaş Balık Pazarı Esnafı Beşiktaş Balık Pazarı Esnafı

Beşiktaş ilçesi, yalnızca Beşiktaş Spor Kulübü ile değil, aynı zamanda ilçenin ortasında; modern bir yapının altında hizmet veren balık pazarı ile de ünlüdür. Beşiktaş meydanının etrafında, balık tezgahlarını bulacaksınız. 

Beşiktaş’ın ticari bölgesinin kalbinde ve 320 m2’lik alanda yer alan Beşiktaş Balık Pazarı, İstanbul yerlileri tarafından çok iyi bilinmektedir. Gün boyunca, çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçinin taze balık ve ürün almaya gelen insanların akınına uğramaktadır. Bu pazarda dilediğiniz her balık var ve diğer bölgelere göre de çok daha ekonomik fiyatlardan alıcısını beklemektedir. Hem ülkemizde hem de İstanbul ve çevresinde özellikle sevilen ve tüketilen Mezgit, Kefal ve Levrek balıkları da Mart ayında en taze şekliyle kasalardaki yerini almaktadır.

Pazarı gezerken acıktığınızı hissederseniz, pazarın hemen arka kısmında yer alan pek çok balık lokantasından birine girerek taze balıkların tadını çıkarabilirsiniz. 


Gerçek Bir Sosyete Pazarı: Ortaköy Pazarı

Ortaköy Sosyete Pazarı Ortaköy Sosyete Pazarı

Beşiktaş ilçesine bağlı Ortaköy semtinin en popüler duraklarından biri, Ortaköy Pazarı’dır. Pazara girdiğinizde; yan yana dizilmiş yüzlerce küçük ve büyük tezgah bulacaksınız. Otantik giysiler, alternatif çantalar, şapkalar, ev yapımı aksesuarlar, saatler gibi her türlü orijinal ve çekici eşyaları toplu şekilde bulabilirsiniz. 

Ayrıca; gümüş eşyalar, resim çerçeveler, anahtarlık, barda, vazo ya da abajur gibi ev aksesuarları da bulmak mümkündür. Ortaköy Pazarı’nda, alternatif tarzları takip eden herkes, kendisine hitap eden bir şeyler bulabilir. Burada, tarot falı bakan falcılar bile bulmak mümkündür. Pazar’da ayrıca; ücretsiz otopark ve metrobüs durağına ücretsiz servis hizmeti de verilmektedir. Eğer İstanbul ve çevresinde yaşıyorsanız ara ara da olsa mutlaka uğrayıp gezilecek yerler arasına eklemeniz gereken bir yer olarak gösterilmektedir. Beşiktaş'taki birçok esnafın hayatı da yine bu tarz pazarlarda geçmiştir.

Ortaköy Pazarı; Perşembe ve Pazar günleri kurulmaktadır ve 08:00 – 19:30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Pazar, Levazım mahallesinde kurulmaktadır. Metro ve metrobüs ile gelecekseniz; Mecidiyeköy durağında indikten sonra, DT2 no’lu otobüs seferlerini kullanarak pazara ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Beşiktaş'ta uygun fiyatları ile kendinizi yabancı hissetmeyeceğiniz apartlar sizin için Beşiktaş apart oteller sayfamızda listeledik.


Mustafa Kemal Müzesi

Mustafa Kemal Müzesi Sergi Alanı Mustafa Kemal Müzesi Sergi Alanı

Mustafa Kemal Müzesi Beşiktaş’ta Akaretler’dedir. Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, kız kardeşi Makbule Hanım ve manevi oğlu Abdürrahim Tuncak 1912 ile 1919 yılları arasında bu evde yaşamışlardır. 2011 yılında ev müzeye dönüştürülmüştür ve ziyarete açılmıştır.

Mustafa Kemal Müzesi’nin girişinde genel bilgilendirme yapılmaktadır. Birinci katta Balkan Savaşları ve Göç, Çanakkale’de Mustafa Kemal canlandırmaları bulunmaktadır. Müze evin çatı katında ise idari birimler, arşiv ve toplantı salonu bulunmaktadır. Aynı zamanda Mustafa Kemal Müzesi kadar önemli bir yeri olan Deniz Müzesi Beşiktaş ilçesinde hatta bu bölgeye de oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır. İstanbul ve Beşiktaş gezilecek yerler düşünüldüğünde bu iki müzeyi de mutlaka ziyaret etmeniz önerilmektedir.

Mustafa Kemal Müzesi’ne giriş ücretsizdir. Pazar ve perşembe günleri haricinde geri kalan günlerde saat 09:00-16:00 arasında ziyarete açıktır. Müzenin yakınına toplu taşıma araçları ile ulaşmak mümkündür.


Bugünkü Mısır Başkonsolosluğu: Tarihi Valide Paşa Yalısı

Tarihi Valide Paşa Yalısı Manzarası Tarihi Valide Paşa Yalısı Manzarası

Bugün Mısır Konsolosluğu olarak hizmet veren ve tarihte Valide Paşa Yalısı olarak bilinen sahildeki bu güzel köşk, 1902 yılında İtalyan mimarlar tarafından yaptırılmıştır. 

Boğaz’ın en görkemli yapılarından biri olan yalı, Osmanlı döneminden kalma en güzel yalılardan biridir. İstanbul için de oldukça önemli bir yere sahip olan yalı, yıllardır sağlam bir şekilde ayakta durmaya devam etmektedir. Valide Paşa Yalısı, adını Osmanlı tarihinde ilk kez paşa unvanı alan kadın olan Emine Paşa’dan almaktadır. Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasından sonra yalı, Türkiye Cumhuriyeti’ne bağışlanmıştır.

Boğaz kıyısında keşfedilmeyi bekleyen her sahil köşkü, tarih dolu bir arka plana sahiptir. Boğaz’ın kıyı şeridinin, nostalji kokan kokusu kaçınılmazdır. 


Beşiktaş Yakınında Görmek İsteyebileceğiniz Önemli Yerler

Beşiktaş Meydanı Beşiktaş Meydanıİstanbul il sınırlarının en güzel ve en merkezi ilçelerinden biri olan Beşiktaş, bünyesinde hem doğal güzellikleri hem tarihi yapıları hem de eğlence olanaklarını barındırmakta olan oldukça hareketli bir ilçedir. Kendi sınırları içerisinde yer alan olanakların yanı sıra konumu dolayısı ile Beşiktaş yakınında da görmek isteyeceğiniz önemli yerlere sahiptir.


Galata Kulesi

Eşsiz Manzarası İle Galata Kulesi Eşsiz Manzarası İle Galata Kulesi

Bizans İmparatoru Anastasius tarafından 507 yılında fener kulesi olarak inşa ettirilmiş olan Galata, dünyanın en eski kulelerinden biri olma özelliğine sahiptir. İstanbul’un simge yapıları arasında yer alan Galata Kulesi, Beşiktaş ilçe merkezine yaklaşık olarak 5 km mesafede yer almaktadır.


Fransız Sokağı

Fransız Sokağı Kafeleri Fransız Sokağı KafeleriEksiden bir çıkmaz olan Fransız Sokağı, tarihi evlerin boyanıp restore edilmesi ve yollarının düzenlenmesi ile Beyoğlu’nun en dikkat çeken noktaları arasında yerini almıştır. Kültür, sanat ve eğlence olanaklarının yanı sıra restoran ve kafelere de sahip olan Fransız Sokağı, Beşiktaş ilçe merkezine yaklaşık olarak 4 km mesafede yer almaktadır. Aynı zamanda Barbaros Bulvarı'na da uğramanız önerilmektedir.


Taksim Gezi Parkı

Taksim Gezi Parkı Yürüyüş Yolu Taksim Gezi Parkı Yürüyüş Yolu1806 yılında Halil Paşa Topçu Kışlası adı altında kurulmuş olan Taksim Gezi Parkı, kışlanın yıkımından sonra, İstanbul’un merkezinde bir doğa alanı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Her daim kalabalık olan ve huzur dolu bir ortam vadeden Taksim Gezi Parkı, Beşiktaş ilçe merkezine yaklaşık olarak 3 km mesafede yer almaktadır. 

Beşiktaş'ta denize bir kaç dakika yürüme mesafesinde olup sizi cezbedecek oteller için Beşiktaş denize sıfır oteller sayfamızı incelemeyi unutmayın.


Vali Konağı Caddesi

Vali Konağı Caddesi Yürüyüş Yolu Vali Konağı Caddesi Yürüyüş YoluNişantaşı’nda yer alan Vali Konağı Caddesi, İstanbul’un en lüks ve en hareketli caddeleri arasında yer almaktadır. Yol boyunca uzanan eski yapıları ve birbirinden lüks mağazaları ile Vali Konağı Caddesi, Beşiktaş ilçe merkezine yaklaşık olarak 10 km mesafede yer almaktadır.


St. Antuan Kilisesi

St. Antuan Kilise Binası St. Antuan Kilise Binası  St. Antuan Kilisesi İstiklal caddesi üzerinde bulunmaktadır. İstanbul sınırları içerisindeki en büyük Katolik kilisesi olma özelliğine sahiptir ve 1230 yılında inşa edilmiştir. Geniş avlusu ve hem dış hem de iç mimarisi ile ziyaretçilerini büyülemekte olan St. Antuan Kilisesi, Beşiktaş ilçe merkezine yaklaşık olarak 4 km mesafede yer almaktadır.