Yalova'nın İlçeleri

Türkiye'nin en güzide turizm noktalarından olan Yalova, yıl boyunca yerli yabancı birçok turisti ağırlamaktadır. Merkezinin yanı sıra ilçelerinde yer alan tarihi ve doğal güzellikler ile bir cazibe merkezi olmayı başarmıştır. Sahil şeridinin muazzam görüntüsü ile Altınova, termal kaplıcaları ile ön plana çıkan Termal, doğal güzelliklerin merkezi Çınarcık, şifa kaynağı suları ile Armutlu ve tarihin modernliğe büründüğü Çiftlikköy ile vazgeçilmez turizm durakları arasına girmiştir.

Aktivite, eğlence, doğal ve tarihi güzellikler gibi ayrı kategorilerin hepsine bir noktada erişmenin mümkün olduğu Yalova'da her yaştan insan için seçenekler bulunmaktadır. Aktiviteler bakımından zengin olan ilçeler de, tatilinizi gönül gönül rahatlığıyla geçirebilirsiniz.

Yalova'da gezilecek yerlere yakın göz alıcı dizaynları ile sizi cezbedecek oteller için Yalova otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Termal

Termal Termal

Termal ilçesi, Yalova ilinin 12 kilometre güneybatısında yer almaktadır. Termal adını, sahip olduğu termal kaynaklardan almıştır. Neolitik Çağ’a kadar uzanan köklü bir geçmişe sahiptir. Batısında Çınarcık ilçesi ve doğusunda ise Yalova il merkezi ile komşudur. 

Termal ilçesini ön plana çıkaran, Türkiye’de 1. derece öneme sahip Termal Kaplıcaları’dır. İlçe genelinde birçok otel ve pansiyon tarafından şifalı sulara ulaşım izni verilmektedir. Ayrıca günübirlik, konaklama dahil olmadan hizmet veren işletmeler de mevcuttur. Kurşunlu Hamam, Yaveren Köşkü, Aşıklar Yeri ve Ata Park ise Termal ilçesinin gezilip görülmesi gereken turistik yerleri arasındadır. 


Armutlu

Armutlu Armutlu

Armutlu, Yalova il merkezinin 51 kilometre güneyinde kalan ilçesidir. İlçenin güneybatısı ve kuzeyi deniz ile çevrilidir. Doğusunda Bursa iline bağlı Orhangazi, güneydoğusunda ise Bursa’nın Gemlik ilçesi yer almaktadır. En eski yerleşimin ne zaman olduğu kesin olarak bilinmese de, MÖ 5. yüzyılda yerleşim yeri olarak kullanıldığı tahmin edilmektedir. 

Armutlu’nun gezilip görülmesi gereken turistik güzergahları arasında Armutlu Kaplıcaları, Bülbül Deresi kıyısındaki lahit kalıntısı, Osmanlı Hamamı ve Ali Paşa Cami yer almaktadır. Bu ilçeden, Bursa’ya bağlı Mudanya ilçesine ve İstanbul’a deniz ile ulaşım imkanı bulunmaktadır. 

Yalova'da tatilinizi bir adım yukarı taşımak için gezmeniz gereken yerleri listeledik. Yalova'da gezilecek yerler yazımızı kontrol etmeyi unutmayın.


Çınarcık

Çınarcık Çınarcık

Çınarcık, Yalova il merkezinin batısında yer almaktadır ve il merkezine uzaklığı ise 15 kilometredir. İlçe üzerinde yapılan araştırmalara göre 4000 yıl öncesinde yerleşik hayata geçildiği ortaya çıkarılmıştır. Çınarcık’ta Roma Dönemi’ne ait kalıntılar ile karşılaşmak olasıdır. Ardından uzun yıllar boyunca Bizans İmparatorluğu altında kalan Çınarcık, Osmanlı topraklarına Osman Bey tarafından katılmıştır. 

Yaz aylarında yüzerek ve güneşlenerek vakit geçirebileceğiniz Çınarcık plajları, yoğun ilgi görmektedir. Erikli Şelalesi, Bülbül Deresi, Esenköy Çaldere ve Karlık Parkuru, ilçede gezilip görülmesi gereken turistik yerler arasındadır. 

Yalova'da sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak yerler için Yalova gezi rehberi sayfamıza göz gezdirmeyi unutmayın.


Altınova

Altınova Altınova

Yalova il merkezinin 20 kilometre batısında kalan Altınova, doğuda Kocaeli, batıda Çiftlikköy, kuzey doğuda İzmir Körfezi ve güneyde ise Bursa ilçeleri ile komşudur. Eskiden Kocaeli’ne bağlı belde olan Altınova, 1995 yılında ilçe statüsü kazanarak Yalova iline bağlanmıştır. 

Süs bitkiciliği açısından çok zengin olan Altınova ilçesinde bu çiçeklerden yurt dışına gönderim de yapılmaktadır. Mutlaka gezilmesi gereken turistik noktası ise Hersek Lagün Gölü’dür. 

Yalova'da bir çok özel aktiviteleri ile lüks bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Yalova 5 yıldızlı oteller listemize uğramayı unutmayın.


Çiftlikköy

Çiftlikköy Çiftlikköy

Yalova’nın merkezi ilçelerinden birisi olan Çiftlikköy’ün geçmişi Helenistik Dönem’e kadar uzanmaktadır. Marmara Denizi’nin güneyinde ve Karamürsel ilçesinin batısında yer almaktadır. Buraya özgü en önemli bilgilerden birisi de ilk bayan muhtarın bu ilçeden çıkmasıdır. 

İlçenin verimli toprakları sayesinde yerli halk geçimini meyvecilik, sebzecilik ve çiçekçilik gibi toprak ürünlerinden sağlamaktadır. Gezilip görülmesi gereken yerleri ise Kara Kilise, Taşköprü ve Pırlanta Plajı’dır.

Yalova'da yeni evlenen çiftler için romantik balayı tatili seçeneklerini Yalova balayı otelleri sayfasında yer almaktadır.