Yalova Doğal Güzellikleri

Türkiye’nin doğal güzellik bakımından ön sıralarda yerini alan Yalova ili, özellikle doğaseverlerin günübirlik ya da uzun süreli tatillerini geçirebilecekleri bir noktadır. Bir tarafında eşsiz endemik bitki örtüsü, diğer tarafında da Marmara Denizi’nin benzersiz mavisi ile yıl boyunca yerli ve yabancı birçok misafire ev sahipliği yapmaktadır.

Yalova, doğal güzellikleri bakımından bulunduğu bölgede en çok seçenek sunan bir şehir olarak ön plana çıkmaktadır. Şelalelerinden yaylalarına, göllerinden endemik bitkilerine kadar birçok seçeneğe sahiptir. Doğaseverler, günübirlik keşif yapmak isteyenler ya da sevdikleri ile birlikte zaman geçirmek isteyenler için en popüler yerlerden birisidir.

Tarihi ve turistik mekanlar ile plaja yakın konaklama seçenekleri için Yalova otel fiyatları adresinden otelleri inceleyebilirsiniz.


Erikli Yaylası

Erikli Yaylası Erikli Yaylası

Yalova’nın Çınarcık ilçe sınırları içerisinde yer alan Erikli Yaylası, Teşvikiye Köyü’nün yaklaşık 6 kilometre yukarısından bulunmaktadır. Yaz aylarında şehrin sıcağından bunalan insanların sıklıkla tercih ettiği yaylada doğa yürüyüşü, seyir keyfi ve piknik yapılacak alanlar mevcuttur.

Erikli Yaylası’nda en çok ilgiyi çeken şelaleler almaktadır. İrili ufaklı şelaleler, kestane, karaağaç, ıhlamur ve köknar gibi ağaçların arasında saklı bir cenneti anımsatmaktadır.

Oldukça geniş bir alanı kapsayan Erikli Yaylası’nda şelalelerin yerine saptamak zor olduğu için bir rehber aralığıyla gezmek daha çok tercih edilmektedir. Yapılan son çalışmaların ardından yaylaya özel araçlar ile çıkmak da mümkün olmuştur.

Erikli Yaylası’na girişler ücretsizdir.


Sudüşen Şelalesi

Sudüşen Şelalesi Sudüşen Şelalesi

Sudüşen Şelalesi, Yalova’nın Termal ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Özellikle kampçılar tarafından tercih edilen şelale, yaklaşık 30 metrelik bir yükseklikten akmaktadır. Farklı renklerin bir araya gelerek, tablo misali bir görünüm elde ettiği şelalenin çevresinde piknik ve kamp için uygun alanlar mevcuttur.

Deniz seviyesinden ortalama 260 metre yükseklikte yer alan Sudüşen Şelalesi’nin suyu oldukça soğuktur. Şelalenin hemen alt tarafında yer alan havuz için uygundur. Doğa fotoğrafçılarının da sıklıkla tercih ettiği şelale, yılın her anı görsel bir şölen oluşturmaktadır.

Sudüşen Şelalesi’ne giriş 2 TL’dir. 

Yalova'da birbirinden farklı mekanlar ile sizi büyüleyecek yerlerde keyifli vakit geçirmek için Yalova'da gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.


Delmece Yaylası

Delmece Yaylası Delmece Yaylası

Delmece Yaylası, Yalova’nın Çınarcık ilçesinde yer alan bir diğer yayladır. Denizden yaklaşık 700 metre yükseklikte yer alan yayla, özellikle sıcaktan bunalan kişilerin günübirlik ziyaret ettiği başlıca noktalardandır.

Kestane ve ıhlamur ağaçlarının çoğunlukla olduğu yaylada, halk tarafından şifalı olduğu iddia edilen bir de içme su kaynağı bulunmaktadır. Özel araçlar ile ulaşımın yanı sıra yayla içerisinde bisiklet parkurları, piknik alanları ve dinlenme noktaları mevcuttur.

Delmece Yaylası’na giriş ücretsizdir.


Karaca Arboretumu

Karaca Arboretumu Karaca Arboretumu

Yalova şehir merkezinde bulunan Karaca Arboretumu, canlı ağaç müzesi olarak yaklaşık 13 hektarlık alana kurulmuştur. Günümüzde yaklaşık 7000 civarında ağaca ev sahipliği yapan açık hava müzesinde değişik bitki türü, alttür, varyete ve kültür formu kategorilerinde ağaç türü bulunmaktadır.

Karaca Arboretumu’nda dikkat çeken ağaçlar arasında Acer, Prunus, Malas, Magnolia, Quercus, Betula, Pinus, ağabeyes, Picea gibi dünyanın farklı noktalarından getirilen ağaölar yer almaktadır. Asya, Avrupa, Afrika ve Avustralya gibi farklı kıtalardan getirilen ağaçlar, aynı anda dünyanın farklı noktalarına kısa bir bakış fırsatı sunmaktadır.

Karaca Arboretum giriş ücreti 10 TL'dir.


Termal Kaplıcalar

Termal Kaplıcaları Termal Kaplıcaları

Yalova’nın Termal ilçesi, yıllar boyunca şifa merkezi olarak kullanılan birçok termal kaplıcaya ev sahipliği yapmaktadır. Yaklaşık olarak 104 hektarlık termal kaplıca alanında birçok termal tesis bulunmaktadır.

Romatizma, eklem ağrıları, sindirim problemleri, deri hastalıkları, böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları gibi birçok hastalığın tedavisinde etkin rol oynayan termal kaplıcalar, yaz-kış yerli yabancı birçok turisti ağırlamaktadır.

Termal Kaplıcalar, tercih edilen noktaya farklı ücretlendirme seçeneğine sahiptir.

Yalova'da aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Yalova gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.


Dipsiz Göl

Dipsiz Göl Dipsiz Göl

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde yer alan Dipsiz Göl, Teşvikiye belde sınırları içerisinde yer almaktadır. Yaklaşık olarak 530 metre rakımda yer alan göl, Krater Gölü olarak da adlandırılmaktadır. İsmini zemin kısmının sürekli olarak çöküntüye uğramasından almıştır.

Çevreden gelen suların biriktiği Dipsiz Göl içerisinde farklı balık türleri yaşarken, çevresinde yer alan kestane, karaağaç, ıhlamur ve köknar gibi ağaçların bulunduğu orman da birçok canlıya ev sahipliği yapmaktadır.

Doğaseverler, yürüyüş yapmak isteyenler ya da şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için sıklıkla tercih edilen noktaya, özel araçlar ile ulaşım oldukça kolaydır.

Dipsiz Gölü ziyaret etmek ücretsizdir.


Karlık Yaylası

Karlık Yaylası Karlık Yaylası

Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Şenköy sınırları içerisinde yer alan Karlık Yaylası, yaklaşık 700 metrelik rakımı ile serinlemek isteyenler için ideal bir seçenek haline gelmektedir. Bünyesinde barındırdığı göl ve ağaçlık alanları ile trekking ve kamp yapmak isteyenlerin ilk duraklarından birisidir.

Çevresinde herhangi bir tesisin bulunmadığı Karlık Yaylası’na gitmeden önce gereksinimleri kontrol etmekte fayda vardır. Özel araçlar ile ulaşımın mümkün olduğu yayla, yeşili ve mavisi ile görsel bir şöleni anımsatmaktadır.

Karlık Yaylası’na girişler ücretsizdir.

Yalova'da uygun fiyatları ile her bütçeye hitap eden tatil köyleri için Yalova tatil köyleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Çınarlı Yol

Çınarlı Yol Çınarlı Yol

Yalova’nın merkezinde yer alan Çınarlı Yol, bölgenin insan eliyle oluşturulmuş doğal güzelliklerden birisi olarak ön plana çıkmaktadır. 1930 yılında dikilen binlerce fidanın günümüzde bir tüneli andırmasıyla görsel bir şölen oluşturmaktadır.

Asırlık çınarların gölgesinde yürüyüş yapmak, özenle düzenlenmiş gibi fotoğraflar çekinmek isteyenler için ideal bir seçenektir. Yalova’dan Termal ilçesine giden anayolun bir kısmını kapsayan Çınarlı Yol, geçmişin yarını ne kadar şekillendirdiğini gösteren bir sembol haline gelmiştir.


Çaldere Şelalesi

Çaldere Şelalesi Çaldere Şelalesi

Yalova’nın şelaleleri ile ünlü Çınarcık ilçesinde bulunan Çaldere Şelalesi, il merkezine 29 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. 290 metre rakımlı bir konumda bulunan şelale, Taz Dağları’ndan gelen suya ev sahipliği yapmaktadır.

Doğaseverlerin sıklıkla ziyaret ettiği şelalenin etrafında ıhlamur, kayın ve daha birçok bitki mevcuttur. Kuş sesleri içerisinde misafirlerini ağırlayan şelale, şehrin kalabalığından kaçıp, bir keşif yapmak isteyenler için ideal bir seçenektir.

Çaldere Şelalesi’ni ziyaretler ücretsizdir.


Beşpınarlar Yaylası

Beşpınarlar Yaylası Beşpınarlar Yaylası

Yalova’nın doğal güzellikleri söz konusu olduğunda ilk akla gelen yerlerden birisi olan Beşpınarlar Yaylası, Güneyköy sınırları içerisinde yer almaktadır. Saman Dağları’nın zirvesinde bulunan yaylanın rakımı ise 926 metredir. 

Sadece yürüyüş ile yaklaşık 3 saatte ulaşımın mümkün olduğu Beşpınarlar Yaylası’na aynı zamanda Beşpınarlar Tepesi de denilmektedir. Trekking gruplarının vazgeçilmez bir durak noktası olan yaylada Gemlik’ten Marmara Denizi’ne kadar pek çok noktayı panoramik olarak görmek mümkündür.

Beşpınarlar Yaylası’na girişler ücretsizdir.

Yalova'da her bütçeye uygun fiyatları ile rahat konaklama hizmetleri sunan yerler için Yalova pansiyon sayfamıza göz atabilirsiniz.


Kent Ormanı

Çınarcık Kent Ormanı Çınarcık Kent Ormanı

Yalova’nın Çınarcık ilçe sınırları içerisinde bulunan bir diğer doğal güzellik ise Kent Ormanı’dır. 2005 yılında halkın ziyaretine açılan orman, Yalova’daki piknik için tercih edilen ilk noktalardan birisi olarak ön plana çıkmaktadır.

Tercih edilmesinin temel nedenleri arasında piknik alanlarının genişliği, çocuklar için oyun parkları, yürüyüş ve spor alanlarının olmasından kaynaklıdır. Çocuklu ailelerin sıklıkla tercih ettiği ormanda birçok ağaç ve canlı türünü gözlemlemek de mümkündür.

Kent Ormanı’na girişler ücretsizdir.