Süleymanpaşa'da Yapılacaklar

Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa genel düşüncenin aksine güzel ve farklı bir tatil geçirmeniz için tercih edilebilir özelliklere sahiptir.  Bu ilçede onlarca aktivite ve etkinlik bulunmaktadır.

Süleymanpaşa bünyesinde yapılan festivalleri takip edebilir, yamaç paraşütü yapmayı deneyebilir, Kumbağ’da denize girebilir ya da Ganos Dağı’nda keşfe çıkabilirsiniz. 


Süleymanpaşa’nın En Meşhur Lezzetlerini Tadın: Tekirdağ Köftesi

Tekirdağ Köftesi Tekirdağ Köftesi

Şehre özgü bir şeyler yemek istediğinizde size önerebileceğimiz lezzet Tekirdağ Köftesi’dir. Bu köftenin en iyilerini ilçe içerisinde birkaç şubeye sahip Özcanlar Köfte’den yiyebilirsiniz. Fiyatlar ortalama 25 - 30 TL’den başlamaktadır. 

Bu ilçeye özgü bir diğer lezzet olan peynir helvasının en iyisini Balkan Pastanesi’nden alabilirsiniz. İlçe merkezindeki çarşının girişinde bulunan pastanede kiloluk veya yarım kiloluk paketlerle satılmaktadır. 

Buranın diğer önemli lezzetleri ise keçi peyniri ve şaraptır. İster merkezden yöresel bu lezzetleri satın alabilir ya da Ganos Dağları’ndaki köylerden birebir üreticisinden satın alabilirsiniz. Üreticisinden satın aldığınız takdirde fiyatlar daha uygun olacaktır. 


Doğa İle İç içe Bir Tatil: Ganos Dağı

Ganos Dağı Ganos Dağı

Trakya’nın en yüksek 2.dağı olan Ganos, birbirinden şirin Trakya köylerini içinde barındırmaktadır. Naip Köyü, Yeniköy, Karahisarlı, Yayabaşı ve Yazır köyleri olarak sayacağımız bu köyleri gezebilir, buradaki üzüm bağlarını ziyaret edebilir, köylülerin kendi yaptığı keçi peyniri ve şaraplardan satın alabilirsiniz. 

Özel aracınızla bu ziyaretleri yapabileceğiniz gibi aynı zaman merkezden kalkan minibüsleri de kullanmanız mümkün ve ücretleri ortalama 10 - 12 TL’dir. 


Deniz- Güneş- Kum Üçlüsü: Kumbağ Sahili

Kumbağ Plajı Kumbağ Plajı

Trakya’nın en uzun kumsalına sahip olan Kumbağ, yaz aylarında özellikle yakın illerden gelen tatilcilerin akınına uğrayan bir noktadır. Hem ailenizle hem arkadaşlarınızla tatil yapabileceğiniz Kumbağ’da, denize girebileceğiniz birçok nokta bulunmaktadır. 

Dilerseniz içinde şezlong, şemsiye, plaj masası, gölgelikler, duşlar, giyinme kabinleri, tuvaletler ve cankurtaran gözetim kulesi bulunan Kumbağ Mutlukent Halk Plajı’nı kullanabilir ya da dilerseniz Blue Beach Kafe gibi yerlerden şezlong kiralayabilirsiniz. 

Tekirdağ’dan 21 km uzaklıkta yer alan Kumbağ’a ister özel aracınızla ister ilçe merkezinden kalkan minibüslerle ulaşabilirsiniz. 


Trakya’nın İlk Uluslararası Fotoğraf Festivali: Bisanthe Photo

Bisanthe Photo Bisanthe Photo

Süleymanpaşa Belediyesi sponsorluğunda ilki 2018 yılı Eylül ayında gerçekleşen bu etkinlik, Trakya’nın ilk uluslararası fotoğraf festivali olma özelliğini taşımaktadır. Rusya’dan Photo Visa festivali ile partner olan organizasyon, her sene Eylül ayında Bağ Bozumu Şenlikleri’yle aynı zamanda düzenlenmektedir.

Eğer fotoğraf tutkunu biriyseniz tatilinizi Trakya’nın ilk uluslararası fotoğraf festivali Bisanthe Photo’ya denk getirdiğiniz takdirde fotoğrafla iç içe zaman geçirebileceksiniz. Etkinlikler genelde ilçe merkezindeki 4 mekanda ve ücretsiz olarak düzenlenmektedir. 


Klasik Müzik Sevenler İçin: Bisanthe Uluslararası Oda Müziği Festivali

Bisanthe  Uluslararası Oda Müziği Festivali Bisanthe  Uluslararası Oda Müziği Festivali

Her sene Ocak ayında Süleymanpaşa Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen Bisanthe Uluslararası Oda Müziği Festivali dolu dolu bir programa sahiptir. İdil Biret, Borusan Oda Orkestrası vb. sanatçıları ağırlayan festival 5 yılı aşkın süredir yapılmaktadır.

Konserler belediyeye ait ilçe merkezinde yer alan 400 kişilik Süleymanpaşa Belediyesi Konser Salonu’nda ücretsiz olarak verilmektedir.


Aksiyon Sevenler İçin: Nişantepe Yamaç Paraşütü 

Nişantepe Yamaç Paraşütü Nişantepe Yamaç Paraşütü

Eğer adrenalin dolu bir tatil yapmak istiyorsanız Nişantepe Platosu ideal bir noktadır. Zaten yamaç paraşütü yapan biriyseniz ekstra bir şey yapmadan platodan kendinizi Uçmakdere’nin güzel koylarından birine bırakabilir ya da ilk defa deneyecekseniz, Yeniköy’de yer alan Tekirdağ Yamaç Paraşütü Kulübü Teyak ile iletişime geçebilirsiniz.

Özel aracınız yoksa TEYAK size ulaşım konusunda da yardımcı olmaktadır. Gidiş- dönüş 20 - 25 TL karşılığında bu hizmeti almanız mümkündür.

Atlayışların ve eğitimlerin fiyatı atlayış pistine ve diğer detaylara göre değişmekle beraber 150 - 160 TL’den başlamaktadır. Yamaç Paraşütü pilotu olmak için başlangıç eğitimi 5 gün sürmekle beraber dilerseniz TEYAK size ileri düzey eğitimler konusunda yardımcı olmaktadır. 


Şehrin Köklerini Keşfedin: Süleymanpaşa Tarihi Yerler

Süleymanpaşa Tarihi Yerler Süleymanpaşa Tarihi Yerler

Tekirdağ tarih olarak çok eskilere dayanan bir ildir. Süleymanpaşa’da bu tarihsel geçmişin kanıtlarını Rüstempaşa Külliyesi, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Rakoczi Müzesi ve Namık Kemal Evi’nde görmeniz mümkündür. 

Bu turu Rüstempaşa Külliyesi içinde yer alan cami ve bedestenden başlatabilirsiniz. Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı Rüstem Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan bu eser görülmeye değerdir. Giriş ücreti olmayan bu tarihi nokta, merkezde, belediye binasının karşısında yer almaktadır. 

Bu duraktan sonra, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ni görmeniz önerilmektedir. Bu müze öncelikle 1927’de Vali Konağı olarak inşa edilen binada, 1977’de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından satın alınıp, restore edildikten sonra açılmıştır. Sonrasında şu anki yeri olan Tekirdağ Orduevi'nin arkasında yer alan binasına taşınmıştır. Müzeye giriş ücretsiz olup, ister yürüyerek ister merkeze giden herhangi bir otobüse binerek müzeye ulaşmak mümkündür.

Sonraki adım ise Rakoczi Müzesi’dir. Macar Bağımsızlık Hareketi’nin lideri II. French Rakoczi ve yandaşlarının Avusturya ile girdikleri mücadeleyi kaybettikten sonra o zaman padişah 3. Ahmet tarafından davet edilmeleri sonucu bu bina Rakoczi’ye tahsis edilmiştir. 1932 yılında Macaristan tarafından restore edilip, müze haline getirilmiştir. Giriş ücreti 3 TL’dir.

En son olarak ünlü Türk şairi Namık Kemal’in doğduğu eve geçebilirsiniz. 1840 yılında Namık Kemal’in doğduğu ev Tekirdağ Namık Kemal Derneği ve Tekirdağ il Özel İdaresi tarafından çevredeki benzer evlere bakılarak restore edilip müze haline getirilmiştir. Belediyeye ait 1-4-5-7-12 numaralı özel halk otobüsleri ile müzeye ulaşmak mümkündür.