Tekirdağ’ın merkezi ve en büyük ilçesi olan Süleymanpaşa’nın toplamda 73 adet mahallesi bulunmaktadır.
Ganos Dağı, Kumbağ Sahilleri, Nişantepe, Naip Köy ve Yeniköy gibi doğal güzelliklerine sahip olan ilçe, çevre illerden her sene, özellikle yaz aylarında turist akınına uğramaktadır.
Yeniköy
Yeniköy
Naip Köyü’nden çıktıktan sonra sol taraftan yol takip edildiği takdirde Kumbağ’dan gelen orman yolunun uçurumlarla kesiştiği noktada bulunan Yeniköy, keçi peyniri ile meşhur bir yerdir.
Bu noktada vakit geçirebileceğiniz köy kahvesi bulunmaktadır.
Nişantepe
Nişantepe
Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan’ın ve Şarköy Kaymakamı Mümin Heybet’in ortak çalışmasıyla açılan yamaç paraşütü sahası bulunmaktadır.
Ayrıca her sene Hıdırellez Günü, toplu olarak yamaç paraşütçülerinin katıldığı Hıdırellez ve Uçmakdere Yamaç Paraşütü Şenlikleri düzenlenmektedir.
Yamaç paraşütçülerinin atlayış yaptığı yer olan Nişantepe Platosu, denizden 600 m yükseklikte bulunmakta ve buradan atlayış yapan yamaç paraşütçüleri Uçmakdere’ye ait koylardan birine inmektedir.
Ganos Dağı
Ganos Dağı
Trakya’nın en güzel köylerini barındıran Ganos Dağı, aynı zamanda Tekfur ve Işıklar isimleriyle de anılmaktadır. M.Ö. 1.yüzyılda ilk coğrafya kitabını yazan Strabon’a göre dağ eteklerinde ilk kent yerleşimi kurulmuştur. Yunan kolonisi olan bu kent yerleşimi adını Ganos olarak almış ve hemen arkasında yer alan dağa da aynı ad verilmiştir.
Ganos Türkçe’de “Işık” anlamına gelmektedir.
945 m yüksekliğe sahip olan Ganos Dağı’nın 5 giriş noktası bulunmaktadır. Bunlar, Kumbağ, Yazır Köyü, Çanakçı, İnecik ve Şarköy’dür. Kumbağ’ın batı çıkışından itibaren başlamaktadır. İçinde Naip Köyü, Yeniköy ve Nişantepe gibi göz kamaştırıcı noktaları barındırmaktadır.
Bu doğal güzelliği keşfetmek için aracınızla Kumbağ, Yazır Köyü, Çanakçı, İnecik ve Şarköy noktalarından girebilir ya da özel aracınız yoksa Tekirdağ merkezden ve Şarköy’den köylere işleyen minibüsleri kullanabilirsiniz.
Ganos Dağı’nı ziyaret için giriş ücreti alınmamaktadır.
Naip Köyü
Naip Köyü
Ganos Dağı’nda yer alan Naip Köyü’ne, Uçmakdere üzerinden Şarköy’e giderken Barbaros mevkiini geçtikten sonra Kumbağ’a gelmeden önceki sapaktan saptığınız takdirde ulaşabilirsiniz.
Bu köyde genelde Selanik, Filibe, Rusçuk göçmenleri yaşamaktadır. Köy içindeki üzüm bağları, meyve bahçeleri ve seralar bulunmakta olup, yöre has bir havaya sahiptir.
Kumbağ Mutlukent Halk Plajı
Kumbağ Mutlukent Halk Plajı
Temmuz 2018’de Süleymanpaşa Belediyesi tarafından açılan plajın içinde şezlong, şemsiye, plaj masası, gölgelikler, duşlar, giyinme kabinleri, tuvaletler ve cankurtaran gözetim kulesi bulunmaktadır.
Plajın içinde çalışan cankurtaran deniz mevsiminde her gün saat 10-18 arasında güvenliği sağlamaktadır. Plaja giriş ücretsizdir.
Tekirdağ’dan 21 km uzaklıkta yer alan Kumbağ’da yer alan halk plajı merkezde denize girme olanağı sunmaktadır.