Süleymanpaşa'da Gezilecek Yerler

Trakya’nın güzide ili Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa kısa süreli tatil yapmak isteyenler için tercih edilmesi gereken yerlerdendir. 

Naip Köyü, Nişantepe Platosu, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Rüstempaşa Külliyesi gibi birçok gezilecek yere sahip olan Süleymanpaşa’da misafirleri keyif dolu bir ilçe tatili beklemektedir.


Rakoczi Müzesi

Rakoczi Müzesi Rakoczi Müzesi

Macar Bağımsızlık Hareketi’nin önderi II. French Rakoczi ve taraftarlarının Avusturya ile giriştikleri mücadeleyi kaybetmeleri sonucu dönemin Osmanlı Padişahı 3. Ahmet, Rakoczi ve taraftarlarını Tekirdağ’a davet etmiştir. 

1735’e yani ölümüne kadar Rakoczi’nin yaşadığı bu ev 1932 yılında Macaristan hükümeti tarafından satın alındıktan sonra restore edilip, müze haline getirilmiştir.

1982’den itibaren müze olarak kullanılmaya başlanan bina hafta içi Pazartesi hariç her gün, 09.00-12.00 ile 13.00-17.00 saatleri arası ziyarete açıktır. Rakoczi Müzesi’ne, merkeze giden herhangi bir otobüsle veya yürüyerek ulaşma imkanı bulunmaktadır. 

Giriş ücreti 3 TL’dir.


Namık Kemal Evi

Namık Kemal Evi Namık Kemal Evi

Önemli Türk Şairi Namık Kemal’in 1840 yılında doğduğu ev Tekirdağ Namık Kemal Derneği ve Tekirdağ il Özel İdaresi tarafından 1993 yılında benzerlerine göre restore edilip müze haline getirilmiştir. 

Pazartesi günü hariç her gün 09.00-12.00 ile 13.00-17.00 saatleri arası ziyarete açıktır. 1-4-5-7-12 numaralı özel halk otobüsleri ile ulaşabilmek mümkündür.

Müze girişi ücretsizdir.


Nişantepe

Nişantepe Nişantepe

600 metre yükseklikte bulunan Nişantepe Platosu’nda yamaç paraşütü sahası bulunmaktadır. Her sene Hıdırellez günü Hıdırellez ve Uçmakdere Yamaç Paraşütü Şenlikleri yapılmaktadır. 

Doğası ve manzarasıyla büyüleyen bu gezi noktasında, huzur dolu anlar yaşamanın yanı sıra bu heyecan dolu aktiviteyi gerçekleştirmeniz mümkündür. 


Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

İlk olarak vali konağı olarak inşa edilen ancak 1977 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İl Özel İdaresi’nden satın alınıp restore edildikten sonra müze haline getirilen Arkeoloji ve Etnografya Müzesi içinde Tekirdağ ve çevresinden çıkarılmış olan 22.574 adet tarihi eser bulunmaktadır.

1992 yılında taşınan müzeni yeni adresi "Rakoczi Cad. No: 1"’dir. 

Tekirdağ Orduevi'nin arkasında ve merkezi bir konumda olan müzeye giriş ücretsizdir. Buraya ulaşabilmek için merkeze giden otobüsler hizmet vermekte olup, merkezden yürüme mesafesindedir.  


Rüstem Paşa Külliyesi

Rüstem Paşa Külliyesi Rüstem Paşa Külliyesi

Hamam, camii, bedesten, medrese ve kitaplık bölümlerinden oluşan Rüstem Paşa Külliyesi’nin camii ve medrese bölümleri günümüze kadar gelebilmiştir. Merkezi bir konumda olan bu külliyedeki cami 1553 yılında Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı Rüstem Paşa tarafından yaptırılmıştır. 

Belediye binasının karşısında yer alan Rüstem Paşa Camii’ne merkezden geçen otobüslerle veya yürüyerek ulaşılabilmektedir. 


Ganos Dağı

Ganos Dağı Ganos Dağı

Bölgenin en yüksek 2. dağı olan Ganos, 945 m yüksekliktedir. Kumbağ, Yazır Köyü, Çanakçı, İnecik ve Şarköy noktalarından girişe sahip olan dağ, Kumbağ’ın batı çıkışından itibaren başlamaktadır. 

Bu giriş noktalarında Ganos Dağı’na girebilir ya da özel aracınız yoksa, Tekirdağ merkezden ve Şarköy’den köylere işleyen minibüsleri kullanma şansınız bulunmaktadır. Herhangi bir giriş ücreti bulunmamaktadır. 


Naip Köyü

Naip Köyü Naip Köyü

Naip Köyü Ganos Dağı’nda yer almaktadır. Selanik, Filibe, Rusçuk göçmenlerinin genel olarak yaşadığı köyde göz kamaştırıcı üzüm bağları bulunmaktadır. 

Doğada vakit geçirmek isteyenlerin ilçedeki ilk tercihlerinden biri olan köye, leziz üzümlerden tatmak için de gidilmektedir. 


Yeniköy

Yeniköy Yeniköy

Naip Köyü’nden çıktıktan sonra Kumbağ’a giderken ilk köy olan Yeniköy, keçi peyniri ile meşhurdur.

Köy meydanındaki kahvede vakit geçirme şansınız bulunmaktadır. Genellikte, Naip Köyü ile aynı zamanda gezilmektedir. 


Tekirdağ Merkez Çarşı

Tekirdağ Merkez Çarşı Tekirdağ Merkez Çarşı

Tekirdağ’ın sıcakkanlı esnafı ile iletişim kurabileceğiniz ufak bir çarşıdır. Araç girişi yasaktır. Yürüyerek maksimum yarım saatte gezebileceğiniz bu çarşı Tekirdağ’a özgü yaşamı deneyimleyebileceğiniz noktalardan biridir. 

Şehre has hediyelik ürünlerin ve lezzetlerin bulunabileceği çarşıda araç trafiğine izin verilmemesi, dolaşırken rahatlık sağlamaktadır. Şehrin kültürüne tanıklık etmek ve anı özelliğine sahip ürünler satın almak isteyenlerin mutlaka gezmesi önerilmektedir. 


Tekirdağ Merkez Barlar Sokağı

Tekirdağ Barlar Sokağı Tekirdağ Barlar Sokağı

Süleymanpaşa’da merkezi bir noktada yer alan Barlar Sokağı’nda farklı müzik tarzlarını dinleyebileceğiniz ve güzel vakit geçirebileceğiniz mekanlar bulunmaktadır.

İstediğiniz tarzda eğlenceyi bulabileceğiniz bu işletmelerde eğlence saat 3 gibi sona ermektedir. Her bütçeye uygun seçeneğin bulunuyor olması ise, hem şehir halkına hem de ilçeyi ziyarete gelen turistlere avantaj sağlamaktadır. 

Süleymanpaşa tatiliniz sırasında tarihi ve doğal güzellikleri keşfettikten sonra akşam saatlerinde eğlence dolu zaman geçirmek için listenize bu seçeneği de eklemeniz önerilmektedir. 


Süleymanpaşa Günübirlik Gezilecek Yerler 

Tekirdağ’ın en gelişmiş ve turistik ilçeleri arasında yer alan Süleymanpaşa, ziyaretçilerine hem tarih hem de doğa ile iç içe bir tatil deneyimi yaşatmaktadır. Çevre ilçeler ise kıyı şeridi,  eşsiz tepeleri ve yemyeşil alanları ile günübirlik ziyaret edilecek pek çok yere sahiptir. 


Trend Aqua Park

Trend Aqua Park Trend Aqua Park

Sıcak yaz günlerinde hem serinlemek hem de eğlenmek isteyen ziyaretçilerini kusursuzca ağırlamaktadır. Aileler, yetişkinler ve çocuklar için havuzların yanı sıra 11 farklı su kaydırağı ile dikkat çekmektedir. Trend Aqua Park, Süleymanpaşa’ya ortalama 41 km mesafededir.


Hora Feneri

Hora Feneri Hora Feneri

Şarköy’ün en dikkat çeken gezi duraklarından biridir. 1861 yılında Sultan Abdülmecit’in talimatıyla inşa edilmiştir. 150 yılı aşkın zamandan bu yana gemilere ışık tutan Hora Feneri’nin çevresindeki doğal güzellikler de nefes kesen bir görünüme sahiptir. Süleymanpaşa’ya uzaklığı ortalama 80 km’dir. 


Şarköy Sahili

Şarköy Sahili Şarköy Sahili

60 km uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun sahil şerididir. Bu özelliğinin yanı sıra dünyanın en uzun 12.plajı olması ile öne çıkmaktadır. Yaz aylarında şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olup, Süleymanpaşa’ya ortalama 80 km mesafededir.  


Çorlu Atatürk Orman Korusu

Çorlu Atatürk Orman Korusu Çorlu Atatürk Orman Korusu

Doğada vakit geçirmek isteyenler için Çorlu’nun en keyifli noktalarından biridir. İlkbahardan sonbahara kadar yoğun olarak ziyaret edilmektedir. Doğa yürüyüşü ve piknik yapmaya elverişli olan Atatürk Orman Korusu, Süleymanpaşa’ya 39 km mesafededir. 


Malkara Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Müzesi

1992 yılında hizmete açılmış olup, Kültür Sarayı’nın bir bölümünde hizmet vermektedir. Etnografik ve arkeolojik olarak 2 kısımdan oluşmaktadır. Malkara ilçesinde yapılan kazı çalışmalarından elde edilen eserlerin yanı sıra, Roma Dönemi’ne ait koleksiyonlar dikkat çekmektedir. Süleymanpaşa’ya uzaklığı ortalama 59 km’dir.