Türkiye’nin 80. ili olan Osmaniye, Doğu Akdeniz’de bulunmaktadır. Denize sadece 20 kilometre uzaklıkta yer alan Osmaniye’nin toprak arazisinin %42’si ormanlık olan, %39 tarım arazisi olarak kullanılmaktadır. Merkez ilçesi hariç toplam 6 adet ilçe bulunmaktadır. İlçelerde yaşayan nüfus toplam nüfusun yarısını oluşturmaktadır.
En büyük ilçesi Kadirli, en küçük ilçesi ise Hasanbeyli’dir. İl ve ilçelere bağlı 133 mahalle ve 159 köy bulunmaktadır. İlçelerde gezilecek tarihi ve doğal alanlar bulunmaktadır. Sumbas ilçesi merkeze en uzak olan ilçesiyken, en yakın ilçesi 10 kilometre uzaklıkta yer alan Toprakkale ilçesidir.
Hafta sonu tatilinizi ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Osmaniye bölgesi otelleri sayfasında listeledi.
Kadirli
Kadirli
Kadirli, Osmaniye’nin kuzeybatısında yer alan en büyük ilçesidir. Merkez ve köylerle birlikte ilçede 125 bin kişi yaşamaktadır. İlçeye bağlı 60 köy bulunmaktadır. İl merkezine 45 kilometre uzaklıkta yer alan Kadirli’ye özel araç ile 45 dakika içerisinde ulaşılabilmektedir. Osmaniye Şehirlerarası Otogarı’ndan düzenli aralıklarla servisler hareket etmektedir.
İlçe halkı geçimini ünlü Karatepe kilimleri ve turp yetiştiriciliği ile sağlamaktadır. İlçede gezilip görülmesi gereken yerler arasında Karatepe Kalesi, Maksutoğlu Yaylası, Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi, Kokar Kaplıcaları ve Kadirli Ala Camii yer almaktadır. İlçe belediyesi her yıl Turp Festivali düzenlemektedir.
Düziçi
Düziçi
Düziçi ilçesi Osmaniye’nin kuzeyinde yer almaktadır. İl merkezine 31 kilometre uzaklıkta yer alan ilçeye araç ile yarım saatte ulaşılmaktadır. İlçenin doğusunda Bahçe, güneydoğusunda Hasanbeyli, güneyinde Osmaniye, batısında Kadirli ve kuzeyinde Kahramanmaraş ili bulunmaktadır.
Abbasiler Dönemi’nde uç beyliği olarak kurulan Düziçi’nin kuruluş tarihi 699 yılına kadar dayanmaktadır. Osmaniye’nin en kalabalık ikinci ilçesi olan Düziçi’nde 84 bin kişi yaşamaktadır. Nüfusun %40’lık kısmı kasaba ve köylerde bulunmaktadır. İlçede gezilecek yerler arasında Haruniye Kaplıcası, Harun Reşit Kalesi ve Berke Barajı gelmektedir.
Osmaniye'de tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve daha fazlası için Osmaniye'de gezilecek yerler yazısına uğramayı unutmayın.
Bahçe
Bahçe
Bahçe, Osmaniye’nin kuzeydoğusunda yer almaktadır. İl merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alan ilçeye özel araç ile 30 dakika içerisinde ulaşım sağlanabilmektedir. Osmaniye’den düzenli aralıklarla hareket eden servisleri kullanarak da ilçeye ulaşmak mümkündür. İlçenin tarihi M.Ö. 1000 yılına kadar uzanmaktadır.
İlçenin doğusunu Gaziantep ve Kahramanmaraş illeri oluşturmaktadır. Batısında Düziçi ve kuzeyinde Hasanbeyli ilçesi bulunmaktadır. 11 Mahalle ve 15 köyden oluşan ilçede 22 bin kişi yaşamaktadır. Görülmesi gereken tarihi ve doğal güzellikler arasında Bahçe Kalesi, Ağcabey Cami ve Kümbeti bulunmaktadır.
Osmaniye'de görkemli ve sizi başka diyarlara götürecek yerler için Osmaniye gezi rehberi sayfamıza uğramayı unutmayın.
Toprakkale
Toprakkale
Toprakkale, mesafe olarak Osmaniye il merkezine en yakın ilçedir. İl merkezinin batısında yer alan ilçenin merkeze uzaklığı sadece 10 kilometredir. Araç ile 10-15 dakika da ulaşılabilmektedir. Adana-Şanlıurfa otoyolu ilçeden geçmektedir. İl merkezinden kalkan dolmuşları kullanarak ilçeye ulaşmak mümkündür.
Sakin bir yaşamın olduğu ilçede halk geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır. Doğusunu ve kuzeyini Osmaniye, batısını Adana ve güneyini Hatay ilçesi çevirmektedir. Osmaniye’nin denize en yakın noktasıdır. Gezilmesi gereken yerler arasında Toprakkale Kalesi ve Karaçay Akarsuyu başlıca noktalar olarak sayılmaktadır.
Osmaniye'de iş toplantıları yaparken dinlenebileceğiniz bir çok imkanları bir arada sunan oteller Osmaniye toplantı otelleri sayfasında yer almaktadır.
Hasanbeyli
Hasanbeyli
Osmaniye’nin doğusunda yer alan Hasanbeyli, 5 bin nüfusu ile en küçük ilçe konumundadır. Gaziantep il sınırında yer alan ilçeye bağlı 6 köy ve 4 mahalle bulunmaktadır. Devlet Bahçeli’nin vatanı olarak bilinen Hasanbeyli, denizden 800 metre yüksekliğe sahiptir.
İl merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alan Hasanbeyli’nin doğusunda Gaziantep, kuzeybatısında Osmaniye, güneyinde Bahçe ilçesi bulunmaktadır. Almanpınar Yaylası, Karfrenk Kalesi, Savranda Kalesi, görülmesi gereken turistik yerler arasındadır. Bölge halkı geçimini tarım ve hayvancılık yaparak sağlamaktadır.
Osmaniye'de kaliteden ödün vermeyen ve bir çok aktiviteyi yapabileceğiniz oteller için Osmaniye 5 yıldızlı aile otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.
Sumbas
Sumbas
Sumbas, Osmaniye il merkezine en uzak olan ilçedir. 55 kilometre uzaklıkta yer alan ilçeye özel araç ile 1 saatlik yolculuk sonrasında ulaşım sağlanabilir. Osmaniye il merkezinin kuzeybatısında yer alan Sumbas, batısında Adana ve doğusunda ise Kadirli ilçesi ile komşudur.
Osmaniye’nin il olmasının ardından Araplı ve Karaömerli köylerinin birleştirilerek ilçe olmasıyla belediye teşkilatı kurulmuştur. İlçeye bağlı 13 köy ve 2 mahalle bulunmaktadır. Toplam 14 bin nüfusa sahiptir. Kalkan Kalesi, Merkez Cami, Karderi Köprüsü ve Çem Kalesi görülmesi gereken noktalar arasındadır.