Doğu Anadolu Bölgesi’ne Akdeniz üzerinden giriş kapısı olan Osmaniye, tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Çukurova’nın verimli arazileri üzerinde yer alam bölgede çok sayıda doğal güzellik bulunmaktadır. Yaylaları, şelaleleri, kaplıcaları ve mesire alanları ile şehri ziyaret edenlere doğal bir zenginlik sunmaktadır.
Yaz aylarının kurak ve sıcak geçtiği bölgede kışlar ise yağışlı bir şekilde geçmektedir. Bölgenin en büyük geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Şehirde görülmesi gereken başlıca doğal güzellikler arasında Karaçay Şelalesi, Berke Barajı ve Zorkun Yaylası yer almaktadır.
Günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için Osmaniye otel fiyatları sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.
Berke Barajı
Berke Barajı
Berke Barajı ülkemizin en yüksek barajlarından birisini oluşturmaktadır. Kahramanmaraş-Osmaniye il sınırını oluşturan baraj Karatepe Aslantaş Milli Parkı’nı içerisine almaktadır. İl merkezinin kuzeyinde yer alan baraj 33 kilometre uzaklıkta olup, araç ile 35-40 dakikada ulaşmak mümkündür.
Ceyhan Nehri üzerine inşa edilen en yüksek baraj olma özelliğine sahip bu yapay göl alanının yapımına 1999 yılında başlanmış olup 2002 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Barajın yüksekliği 201 metredir.
Zorkun Yaylası
Zorkun Yaylası
Zorkun Yaylası, Osmaniye il merkezinin güneydoğusunda yer almaktadır. İl merkezinin 24 kilometre uzaklığında bulunan yaylaya araç ile 40-45 dakikalık yolculukla ulaşmak mümkündür. Etrafı geniş ormanlık alanlarla çevrili olan yayla, 1650 metre rakıma sahiptir. Bölge halkı özellikle yaz aylarında bu yaylaya akın etmektedir. Bu nedenle nüfusu bu dönemde 80 bine ulaşmaktadır.
Yaylada konaklamak isteyenler sosyal tesisleri tercih edebileceği gibi kamp alanlarını da değerlendirebilir. Ahşaptan yapılan yayla evleri, bakkal, lokanta, manav, fırın, kasap gibi altyapı hizmetleri bulunmaktadır. Yaz döneminde seyyar bir şekilde sağlık ocağı hizmeti verilen bölgede Jandarma Karakolu da yer almaktadır.
Karaçay Şelalesi ve Mesire Alanı
Karaçay Şelalesi ve Mesire Alanı
Osmaniye’nin güneydoğusunda yer alan Karaçay Şelalesi, şehir merkezine 25 kilometre uzaklıktadır. Engebeli bir yoldan ulaşılan bölgeye araç ile 1 saatte ulaşım sağlanabilmektedir. İl merkezinden hareket eden minibüsler ile burayı ziyaret etmek de mümkündür. 30 metre yükseklikten akan suyun sesi çok uzaklardan dahi duyulmaktadır.
Şelalenin etrafında yapılan düzenlemeler sayesinde burada piknik ve mangal yapmak mümkündür. Doğa ile beraber huzur dolu bir şekilde zaman geçirmek isteyenlerin şehirde uğraması gereken noktalardan birisidir. Bölgeye ait çok çeşitli bitkilerin görülebildiği bu doğal güzellik etrafında akşama kadar aileniz ile keyifli bir şekilde vakit geçirmek mümkündür.
Karaçay Şelalesi ve Mesire Alanı’na giriş ücretsizdir.
Osmaniye'de birbirinden farklı mekanlar ile sizi büyüleyecek yerlerde keyifli vakit geçirmek için Osmaniye'de gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsin
Şarlak Şelalesi
Şarlak Şelalesi
Şarlak Şelalesi, Osmaniye’ye 70 kilometre uzaklıkta Kadirli ilçesi sınırlarında yer almaktadır. Yol tercihine göre bölgeye 1 ile 1,5 saatlik yolculuklarla ulaşmak mümkündür. Küçük bir şelale olsa da, sunmuş olduğu doğal güzellikler ile bölge halkı tarafından ziyaret edilmektedir.
25 metre uzunluğa sahip olan şelale 5 metre yüksekten dökülmektedir. Şelale etrafında çok farklı imkanlar bulunmasa da piknik yapılabilecek noktalar mevcuttur.
Osmaniye'de aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Osmaniye gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.
Karatepe Aslantaş Milli Parkı
Karatepe Aslantaş Milli Parkı
Karatepe Aslantaş Milli Parkı, şehir merkezinin kuzeyinde yer almaktadır. Aslantaş Barajı’nın etrafında yer alan bu doğal alan, il merkezinden 41 kilometre uzaklıktadır. Özel araçla 45 dakika içerisinde ulaşmak mümkündür. Tabiat parkına şehirde düzenli aralıklarla servis düzenlenmektedir.
1958 yılında 7891 hektarlık alanı ile Türkiye’de yer alan en büyük ikinci park özelliğine sahip olmuştur. Milli Park’ın içerisinde piknik alanları, doğa yürüyüş rotaları ve kamp için uygun olanlar mevcuttur. Fotoğraf çekmek isteyenler için harika manzaraların yer aldığı park içerisinde doğa ile iç içe zaman geçirmek mümkün olmaktadır.
Karatepe Aslantaş Milli Parkı’na giriş ücreti kişi başı 4 TL, indirimli 2 TL’dir. Otomobil girişi 11 TL, minibüs girişi ise 32 TL’dir.
Maksutoğlu Yaylası
Maksutoğlu Yaylası
Maksutoğlu Yaylası il merkezinden 117 kilometre uzaklıktadır. Kadirli ilçesinin sınırlarında bulunan yayla, Adana-Osmaniye sınırını oluşturmaktadır. Hemen yanında Göller Yaylası bulunan doğal güzellik aynı zamanda Bağdaş Yaylası olarak da bilinmektedir.
Bu bölgede bulunan yaylalar, Yaşar Kemal’in yazmış olduğu İnce Mehmed romanındaki yaylalar olarak bilinmektedir. Bölgeye gelen misafirleri ağırlamak için gerekli altyapı çalışmaları yapılmıştır. Kır kahvesi, bakkal, kasap, lokanta, yaz aylarında özel doktorlar yaylada hizmet vermektedir. Meyve ağaçları bulunan yaylaya, minibüs, jeep ve midibas ile ulaşmak mümkündür.
Sabun Çayı Şelalesi
Sabun Çayı Şelalesi
Düldül Dağı eteklerinde yer alan Sabun Çayı Şelalesi, Düziçi ilçesinde bulunmaktadır. Tertemiz havası ve mesire alanlarıyla bölge halkının sıklıkla ziyaret ettiği noktalardan birisidir. Osmaniye’nin kuzeydoğusunda yer alan şelale il merkezine 40 kilometre uzaklıkta olup özel araçla ve minibüs hizmetini kullanarak buraya ulaşmak mümkündür.
Dört farklı şelalenin bir araya gelmesiyle oluşan bu doğal güzellik, 10 metre yükseklikten akmaktadır. Şelalenin etrafında doğa yürüyüşü, piknik ve fotoğraf çekmek gibi aktiviteler yapılmaktadır.
Sabun Çayı Şelalesi’ne giriş ücretsizdir.
Osmaniye'de bir çok aktiviteyi içerisinde barındıran ihtişamlı otelleri sizin için Osmaniye 5 yıldızlı oteller sayfasında listeledik.
Kırmıtlı Kuş Cenneti
Kırmıtlı Kuş Cenneti
Kırmıtlı Kuş Cenneti, il merkezinin kuzeybatısında yer almaktadır. İl merkezine 18 kilometre uzaklıktaki bu tabiat alanına 25-30 dakikalık yolculukla ulaşmak mümkündür. Kastabala Vadisi olarak bilinen bölgede Ceyhan Nehri’nin yanında uzanan bu noktada çok sayıda kuş türü yaşamaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda 250 kuş türüne ev sahipliği yaptığı ortaya çıkarılmıştır.
Şehir merkezinden Kadirli otobüslerini kullanarak ulaşmak ve burayı canlı olarak görmek mümkündür. En çok bulunan kuş türleri arasında Yalıçapkını, Alaca, İzmir Yalı ve Gece Balıkçılı sayılmaktadır. Bölgeyi ziyaret edeceklerin yanlarında mutlaka fotoğraf makinası olması tavsiye edilmektedir.
Kırmıtlı Kuş Cenneti’ne giriş ücretsizdir.
Haruniye Kaplıcası
Haruniye Kaplıcası
Haruniye Kaplıcaları, Düziçi ilçesine bağlı Yeşildere Köyü’nün sınırlarında yer almaktadır. İl merkezine 55 kilometre uzaklıkta yer alan kaplıcalara araç ile 1 saatte ulaşmak mümkündür. Şehir merkezinden düzenli aralıklar ile bu alana servis hizmeti sunulmaktadır.
Kaplıcaları kullanabileceğiniz bir tesisin bulunduğu bölgeden çıkan sular şifa kaynağı olarak bilinmektedir. Kadın hastalıkları, beslenme bozuklukları ve sinirsel hastalıklara iyi geldiği kanıtlanmıştır. Tesis yıl boyunca kullanılmaktadır. Ortalama su sıcaklığının 32 derece olduğu bölgede 115 yataklı tesit her zaman kullanıma açıktır.
Çiftmazı Tabiat Parkı
Çiftmazı Tabiat Parkı
Çiftmazı Tabiat Parkı, Osmaniye’nin güneyinde il merkezine 12 kilometre uzaklıkta yer alan bir tabiat alanıdır. Parka giriş ücreti kişi başına 3,5 TL olup, otomobil girişleri 11 TL, otobüs girişleri için 84 TL ücret alınmaktadır. İl merkezinden kısa bir yolculukla buraya ulaşmak mümkündür.
Çiftmazı Tabiat Parkı içerisinde piknik, doğa yürüyüşü, bisiklet turu, karavan kamp alanları ve çadır kamp alanları bulunmaktadır. İçerisinde kuş gözetleme noktası, mescit, büfe ve tuvalet gibi hizmetler için noktalar mevcuttur. 50 hektar büyüklüğü sahip doğal alan yaklaşık 700 metre rakıma sahip bir noktada bulunmaktadır.
Osmaniye'de bir çok özel aktiviteleri ile lüks bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Osmaniye 3 yıldızlı oteller listemize uğramayı unutmayın.
Almanpınar Yaylası
Almanpınar Yaylası
Hasanbeyli ilçesinin doğusunda yer alan Almanpınar Yaylası, Gaziantep sınırında yer almaktadır. İl merkezine 42 kilometre ve ilçe merkezine ise 5 kilometre uzaklıkta doğal bir güzelliktir. İlçe merkezinden 10 dakika içerisinde, il merkezinden 45 dakikada rahat bir yolculukla ulaşılması mümkündür. Yolunun asfalt oluşu yolculuğu rahat bir hale getirmektedir.
Bölge halkı yüksek sıcaklıklardan kaçarak yaz aylarında buraya akın etmektedir. Serin havası, harika doğası ve yeşil alanlarıyla misafirlerini ağırlamaktadır. Yayla içerisinde fırın, bakkal, lokanta ve kır kahvesi bulunmaktadır.