Osmaniye'nin Meşhur Yemekleri

Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu sınırında yer alan Osmaniye, verimli toprakları sayesinde lezzetli yemekleri misafirlerine sunmaktadır. Şehir merkezinde yer alan çok sayıda kaliteli restoranı ziyaret ederek Akdeniz mutfağına özgü çok sayıda lezzeti deneme şansına sahip olabilirsiniz.

Çukurova’nın içinde yer alan bölgede tüm yemekler taze ürünlerden yapılmakta ve kaliteli bir şekilde misafirlerine sunulmaktadır. Çok sayıda çorba çeşidi, ev yemeği ve lezzetli kebaplar bulunmaktadır. Yemeklerin yanında verilen bol yeşillikli salatalar ve mezeler ile mutfağın zenginliği görülebilmektedir. Osmaniye yemeklerini Güney Restoran, Kebapçı Ahmet Ustanın Yeri, Künefesi Latif Usta ve Biber Kebap salonlarında denemeniz mümkündür. 

Aileniz ile birlikte keyifli bir tatil geçirebileceğiniz, Osmaniye'de yer alan tüm otellerin listesine ulaşmak için Osmaniye otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.


İçli Köfte

İçli Köfte İçli Köfte

Akdeniz mutfağına özgü bir atıştırmalık olan içli köfte, Çukurova’nın verimli topraklarında üretilen bulgurdan yapılmaktadır. İçerisinde çok sayıda baharatın bulunduğu bu lezzetli yiyecek kızartıldıktan sonra servis edilmektedir.

Servis edilirken etrafında çok sayıda yeşillik ve limon eklenmektedir. İçerisinde yer alan kavrulmuş kıyma ve taze bulgurla çevrili dış zarı damaklarda harika bir lezzet bırakmaktadır. Şehirde yer alan tüm restoranlarda içli köfteyi denemek mümkündür. 


Kaburga Dolması

Kaburga Dolması Kaburga Dolması

Osmaniye’de genellikle özel günlerde hazırlanan bir yemektir. Kaburga dolmasının yapılabilmesi için oğlak ya da keçi kaburgası gerekmektedir. Osmaniye halkı için özel olan yemeklerden birisidir. Hazırlanışı ve sunumu biraz zahmetli olan bu yemek, bölgede denenmesi gereken lezzetlerden birisidir.

Odun ateşinde pişirilen kaburga dolması için özel olarak pilav yapılmaktadır. Pilav geniş bir tepsiye koyulduktan sonra üzerinde bu et yemeği konularak servis edilmektedir. 


Söğürme

Söğürme Söğürme 

Osmaniye’ye has patlıcandan yapılan bir meze çeşididir. İçerisinde başlıca patlıcan olmak üzere soğan ve yeşilbiber dikkat çekmektedir. Hazırlanışı esnasında öncelikle tüm malzemeler köz ateşinde pişirilmektedir. Ardından tüm malzemeler bir bıçak yardımıyla ufak parçalar halinde doğranmaktadır.

Bu işlem tamamlandıktan sonra sunum öncesinde ekşiler, tuz ve biber katılmaktadır. Soğuk ve sıcak olarak servis edilen bu lezzetli meze tüm restoranlarda sunulmaktadır. Hazırlanışı zahmetli olsa da damaklarda bırakmış olduğu lezzet unutulmamaktadır. 

Osmaniye'de tatilinizi bir adım yukarı taşımak için gezmeniz gereken yerleri listeledik. Osmaniye'de gezilecek yerler yazımızı kontrol etmeyi unutmayın.


Yer Fıstıklı Pilav

Yer Fıstıklı Pilav Yer Fıstıklı Pilav

Osmaniye’de üretilen tamamen organik yer fıstıkları kullanılarak yapılan pilav, tamamen bölgeye has özel lezzetlerden birisidir. Pirinç, yer fıstığı, şeker, tuz, tavuk suyu ve sıvı yağ ile hazırlanmaktadır.

Pirinçler dikkatli bir şekilde yıkandıktan sonra pişirme işlemi başlamaktadır. Fıstıklar pilavdan ayrı bir şekilde şeker ve tuz takılarak kavrularak servis edilecek pilavın üzerine eklenmektedir. Pilavın üzerine ekstra olarak havuç ve farklı yeşillikler de eklenmektedir. Özel olarak hazırlanan bu yemeği Osmaniye’ye giden herkesin denemesi tavsiye edilmektedir. 

Osmaniye'de sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak yerler için Osmaniye gezi rehberi sayfamıza göz gezdirmeyi unutmayın.


Köy Tavuğu Dolması

Köy Tavuğu Dolması Köy Tavuğu Dolması

Köy tavuğu dolması, şehirde denenmesi gereken farklı lezzetlerden birisidir. Köylerde organik bir şekilde büyütülen tavuk kullanılarak hazırlanan bu malzemenin iç harcı birçok zenginliğe sahiptir. İç harcı içerisinde soğan, reyhan, zeytinyağı, biber salçası, karabiber ve tuz bulunmaktadır. 

İç harç, tavuğun içerisine doldurulduktan sonra geniş bir tencerenin içerisinde tavuk konulup su doldurularak 1 saate yakın pişirilmektedir. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra tavuk ayıklanarak ya da bütün bir şekilde servis edilmektedir. 


Toğga Çorbası

Toğga Çorbası Toğga Çorbası

Toğga çorbasına lezzetini küllenmiş özel bakır kazanlarda pişirilmesi vermektedir. Çorbanın içerisinde yoğurt, su, döğme buğday, haşlanmış nohut, nane, tereyağı, un ve tuz bulunmaktadır. Toğga veya Toyga olarak bilinen çorbanın hazırlanışı biraz zahmetlidir.

Öncelikle bakır kazana suyla birlikte buğday ve nohut eklenerek pişmesi beklenir. Bu sırada yumurtanın beyazı, un ve yoğurt çırpılmaktadır. Nohut ve buğday piştikten sonra bu karışım üzerine eklenmektedir. Çorba kaynayana kadar dikkatli bir şekilde karıştırılmalıdır. İstenmesi halinde yeşillik eklenerek servis edilmektedir. 

Osmaniye'de lüks mekanları ile açık büfe imkanları sağlayan ve bir çok aktivelere imkan veren Osmaniye 5 yıldızlı aile otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


El Turşusu

El Turşusu El Turşusu

El turşusu olarak bilinen bu lezzet farklı yemeklerin yanında tüketilen bir meze olarak bilinmektedir. İçerisinde tamamen organik ve bölgede üretilen biber, kabak, patlıcan, sarımsak, sumak ekşisi, kuru nane ve limon tuzu bulunmaktadır. 

Tüm sebzeler doğranıp bir tencere içerisinde haşlanmaktadır. Ekşisi dikkatli bir şekilde eklenerek seviyesi ayarlanmaktadır. Hazırlanma işlemi bittikten sonra buzdolabında iki saat kadar bekledikten sonra soğuk olarak servis edilmektedir. 


Bayram, Yoğurtlu ve Saç Kömbesi

Saç Kömbesi Saç Kömbesi

Kömbe, Osmaniye’ye has özel lezzetler arasında ilk sırada gelmektedir. Bayram döneminde yapılan çok farklı kömbe yemekleri bulunmaktadır. Dini bayramlarda eve misafir olarak gelenleri kömbe ile karşılamak bir adettir. 

Hamuru için un, tuz, yoğurt ve sıvı yağ kullanılan bu özel lezzetin içerisinde kıyma, soğan, biber salçası, tuz ve sıvı yağ bulunmaktadır. Tepsiye döşendikten sonra odun ateşinde pişirilen bu lezzetli hamur işi üzerine yoğurt sürülerek servis edilmektedir. 

Osmaniye'de bir çok özel aktiviteleri ile lüks bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Osmaniye 3 yıldızlı aile otelleri listemize uğramayı unutmayın.


Yer Fıstıklı Burma Kadayıf

Yer Fıstıklı Burma Kadayıfı Yer Fıstıklı Burma Kadayıfı

Osmaniye mutfağından çıkan ve ülkemizin birçok noktasına ulaşan lezzetlerden olan yer fıstıklı burma kadayıf, yemeklerden sonra denenmesi gereken tatlılardan birisidir. 

Öncelikle hamuru hazırlanan bu tatlının içerisinde yer fıstığı bulunmaktadır. Lezzetli olan bu tatlı soğuk bir şekilde servis edilmektedir. Tatlının lezzetini veren hamurunun soğuk olması ve üzerine dökülen şerbetin sıcak olmasından kaynaklanmaktadır.