Nevşehir'de Gezilecek Yerler

Nevşehir, taş dokusu, kiliseleri, açık hava müzeleri, sıcak hava balonları ve doğal güzellikleri ile gezilecek yerler açısından en geniş seçeneklere sahip şehirlerin arasında yer almaktadır. Volkanik yapısı ile adını dünyaya duyurmuş olan bu şehir, peribacaları ile meşhurdur.

Dünyanın yeni 25 harikası listesinde yer alan peribacaları, yüzlerce yıl öncesini anlatan tarihi yapıları, eşsiz mühendislik ve mimarlık harikası yeraltı şehirleri, uçsuz bucaksız vadileri, şehrin içinden geçen nehri, şifalı suları ve çok daha fazlası ile Nevşehir’in gezilecek yerleri, bir tatile sığmayacak kadar fazladır. Nevşehir, gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine pek çok alternatif sunmaktadır.

Nevşehir'de uygun fiyatları ile her bütçeye hitap eden konaklama hizmetleri için Nevşehir otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Asmalı Konak

Asmalı Konak Asmalı Konak

Kapadokya’nın geleneksel konaklarının en güzel örneklerinden biri olan bu yapı, Asmalı Konak dizisinin çekildiği ev olmasından dolayı oldukça meşhurdur. Nevşehir gezilecek yerler arasında öne çıkan ve odalarının çoğu kilitli durumda olan konağın sadece 2 odası gezilebilmektedir. 

Kapadokya, gezilecek yerleri birbirine yakın konumda bulunan bir ilçe olduğu için; bölgeyi gezmeye Asmalı Konak'tan rahatlıkla başlayabilirsiniz.

Asmalı Konağa giriş ücreti ise 2 TL’dir. 


Derinkuyu Yeraltı Şehri

Derinkuyu Yeraltı Şehri Derinkuyu Yeraltı Şehri

Nevşehir gezilecek yerler listenizde kesinlikle bulunması gereken ve sekiz kattan oluşan Derinkuyu Yeraltı Şehri, Nevşehir’in yeraltı şehirleri arasında en çok ziyaret edilendir. Yapıldığı dönemde bu şehirde 50.000 kişi aynı anda yaşamıştır. Buradaki yerleşik yaşamın Asurlar’a dayandığı düşünülmektedir.

Derinkuyu ismini içerisinde yer alan kuyulardan almaktadır. 60 metre derinliğe sahip bu kuyular havalandırma görevi görmektedir. Diğer yeraltı şehirlerinden farklı olarak bu şehirde bulunan vaftiz havuzu, günah çıkartma havuzu ve misyonerler okulu dikkat çekmektedir. 

Derinkuyu Yeraltı Şehri’ne giriş ücreti 25 TL’dir. Müze Kart geçerlidir. Rehber eşliğinde gezmek isteyenler için ilçede bu hizmeti sunan kişiler bulunmaktadır. Ancak bu kişiler yöre halkına mensup kişiler olup profesyonel rehber bulunmamaktadır. Rehberlik ücreti olarak ortalama 100 - 120 TL almaktadır. 


Göreme Açık Hava Müzesi

Göreme Açık Hava Müzesi Göreme Açık Hava Müzesi

Manastır eğitimlerinin başlangıç noktası olan Göreme Açık Hava Müzesi, birçok kilise, mezarlık, şapel, şarap mahzeni, yemekhaneden oluşan bir manastır kompleksidir. Tüm açık hava müzesini gezmek yaklaşık olarak 2 saat sürmektedir. 

Göreme Açık Hava Müzesi’nin ziyarete açık, gezilecek bölümleri Kızlar ve Erkekler Manastırı, Aziz Basil Şapeli, Elmalı Kilise, Azize Barbara Şapeli, Azize Katerina Şapeli, Yılanlı Kilise, Karanlık Kilise, Çarıklı Kilise ve Tokalı Kilise’dir. Bölgede bu yerlerin haricinde 18 kilise ve 11 yemekhane daha bulunmakta ancak çökme tehlikesinden dolayı ziyarete kapalıdır. 

Haftanın her günü 08.00 – 17.00 saatlerinde ziyarete açık olan Göreme Açık Hava Müzesi için giriş ücreti 75 TL’dir. Müze Kart geçerlidir.

Açık hava müzesinin içerisinde yer alan Karanlık Kiliseyi gezmek isteyen ziyaretçilerin 8 TL giriş ücreti ödemesi gerekmektedir. Bu kilisede Müze Kart geçmemektedir. Bu ayrımın nedeni ikonaların zarar görmesini önlemek için ziyaretçi sayısını azaltmaktır. 


Güvercinlik Vadisi

Güvercinlik Vadisi Güvercinlik Vadisi

Bu vadi adını zamanında burada yaşayan halkın kayalara oyarak yaptığı güvercinliklerden almaktadır.

Vadi, doğa yürüyüşleri, vadi bisikleti ve vadi koşusu ve yoga etkinlikleri için elverişli alanlara sahiptir. 

Safari turları ile vadiye tepeden bakılabilirken, içeri araçla girilememektedir. Nevşehir gezilecek yerler kapsamında doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz vadiyi, günün herhangi bir saatinde ziyaret edebilirsiniz. 


Kaymaklı Yeraltı Şehri

Kaymaklı Yeraltı Şehri Kaymaklı Yeraltı Şehri

Nevşehir’e 20 km mesafede yer alan Kaymaklı Yeraltı Şehri, 8 katlı ve 5000 kişi kapasitelidir. Bu 8 katın sadece 4 katı ziyarete açıktır. 

Nevşehir gezilecek yerler listenizde bulunması gereken yeraltı şehrine giriş ücreti 25 TL olup, Müze Kart geçerlidir. 


Uçhisar Kalesi

Uçhisar Kalesi Uçhisar Kalesi

Bölgenin her yerinden görülebilen ve en yüksek peribacası olma özelliğine sahip Uçhisar Kalesi, en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir. Kaleye çıkan ziyaretçiler, peribacalarını ve tüm Göreme’yi izleyebilmektedir. 

Gün batımı saatlerinde balon uçuşları olması durumunda buradan balonları izleme imkanı da bulunmaktadır. Kalede güneşin batışının sunduğu manzara da oldukça güzeldir. Nevşehir gezilecek yerler listesinde en dikkat çekici yapılardan olan kale, neredeyse ilçenin her tarafından görünebilmektedir.

Nevşehir doğal güzelliklerinden olan kaleye giriş ücreti öğrenci için 3 TL, tam bilet ise 6 TL’dir. Müze kart geçmemektedir. 


Devrent Vadisi

Devrent Vadisi Devrent Vadisi

Bir diğer adı da Hayal Vadisi olan Devrent Vadisi, birçok dizinin çekildiği, oldukça meşhur bir yerdir. Vadi çok sayıda peribacasına ev sahipliği yapmaktadır. Bu oluşumların arasında en dikkat çekeni ise deve formundaki peribacasıdır. Bu peribacası yoğun ziyaret almasından dolayı çitlerle çevrilmiştir.

Nevşehir sınırları içerisindeki tüm vadilerinin kendine has özellikleri bulunmaktadır. Bu vadinin özelliği ise peribacalarının tamamının farklı hayvan siluetlerini andırmasıdır. 

Vadide dikkat çeken bir diğer noktada köylülerin getirdiği develerdir. Bu develerle ücret karşılığı fotoğraf çektirilmektedir. 

Devrent Vadisi’nin Avanos merkeze uzaklığı yaklaşık olarak 15 dakikadır. Bölgeye toplu taşıma aracı ile ulaşım imkanı bulunmamaktadır. Bu nedenle özel araç ya da taksi tercih edilmelidir. 


Güray Müze

Güray Müze Güray Müze

Bu müze, dünyanın ilk ve tek yeraltı müzesi olma özelliğine sahiptir. Nevşehir tatilinizde gezilecek yerler arasında bulunan müze, kültür ve tarih gezileri için oldukça idealdir.

Güray Müze’de ülkemizde yetişen dünyaca ünlü seramik sanatçılarının eserlerinin yanı sıra bölgede çıkarılan Roma, Bizans, Selçuklu, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait çömlek ve seramikleri görme şansı bulunmaktadır. 

Müze içerisinde, sanatçıların eserlerinin yapım aşaması da izlenmektedir. Nevşehir sınırları içerisinde bulunan eşsiz müzeye giriş ücreti ise 5 TL’dir. 


Saç Müzesi

Saç Müzesi Saç Müzesi

Guiness tarafından dünyanın en garip müzeleri arasında gösterilen Saç Müzesi, Çömlekçiler Çarşısı’nda Chez Galip’in dükkanının bir bölümündedir. Nevşehir, Avanos sınırları içerisinde yer alan müze, bölgede gezilecek yerler arasında bulunurken; pek çok özelliği ile de dünya çapında dikkat çekmektedir.

16.000’i aşkın kadının saç tutamlarının yer aldığı müzenin oldukça romantik bir hikayesi bulunmaktadır. Dükkanın sahibi olan Galip Bey’in Fransız sevgilisi, ülkesine dönerken saçından bir tutam kesmiş ve dükkanın duvarına asmıştır.

Dükkanı ziyarete gelen kişiler ise bu saçı görmüş ve her gelen kendi saçından bir tutam keserek bırakmıştır. Müzeyi ziyarete gelen kişiler hala saçlarını keserek burada bırakmaktadır. 

Senede iki kez yapılan çekilişe katılmak isteyenler ise saçlarını duvara asarken bir kağıtla kişisel bilgilerini de yazmaktadır. Yapılan çekilişte isminizin çıkması durumunda Kapadokya’da bir haftalık tatil hediye edilmektedir. 

Nevşehir merkezine yaklaşık 18 kilometre uzaklıkta yer alan ve haftanın 7 günü 08.00 – 19.30 saatleri arasında ziyarete açık olan müzeye giriş ücreti 3 TL’dir. 


Zelve Açık Hava Müzesi

Zelve Açık Hava Müzesi Zelve Açık Hava Müzesi

Farklı dini inançlara sahip iki toplumun aynı yerde yaptığı kilise ve camilerin bulunduğu Zelve Açık Hava Müzesi, iki toplumun birbirinin inançlarına ve yaşamlarına olan saygısını simgelemektedir. 

Zelve mevkii, tarihi dokusunun yanı sıra peribacalarının en net görüldüğü noktalardan biridir. Aynı zamanda bu bölgede doğa gezileri ve safari programları düzenlenmektedir. 

Zelve Açık Hava Müzesi, Nevşehir merkezine yaklaşık 23 kilometre uzaklıkta olup; giriş ücreti 20 TL’dir. 


Kızılçukur Vadisi

Kızılçukur Vadisi Kızılçukur Vadisi

Kızılçukur Vadisi denince, akla ilk olarak dünya çapında meşhur olan günbatımı manzarası gelmektedir. Kızıl tüf kayalarının güneşin batışında sunduğu eşsiz manzarayı görmek için bölgeye yıl boyunca binlerce turist gelmektedir. Vadi, Nevşehir il merkezine yaklaşık 18 kilometre mesafede yer almaktadır.

Vadinin sunduğu bu eşsiz manzaranın yanı sıra, doğa sporlarına elverişli alanları ve bölgenin en eski tarihi yapıları arasında yer alan kiliseleri bulunmaktadır. 

Kızılçukur Vadisi’ne giriş ücreti 3 TL’dir. Jeep ve ATV safari turları ile vadiye giriş yapanlar ise ücret ödememektedir. Ancak vadinin içerisine at, jeep, motosiklet ve ATV ile giriş yasaktır. Bu araçlarla düzenlenen turlarla sadece seyir terasına giriş yapılabilmektedir. 

Vadinin tamamını gezmek isteyenler ise yürüyerek ve bisiklet ile girişi tercih etmelidir. Kızılçukur Vadisi’ni tek başına gezmek istemeyen ziyaretçiler içinse rehber hizmeti bulunmaktadır.  


Özkonak Yeraltı Şehri

Özkonak Yeraltı Şehri Özkonak Yeraltı Şehri

Avanos’a 4 km mesafede yer alan Özkonak Yeraltı Şehri, 4 kattan oluşmaktadır. Bu şehrin içinde Hititler’e ait Kartal Heykeli bulunmasından dolayı, burada Hititlerin yaşamış olduğu düşünülmektedir. 

Bu yeraltı şehrini, diğer şehirlerden ayıran özellik ise haberleşmek için uzun deliklerin olması ve düşmana kızgın yağ dökmek için kullanılan tünel üzerindeki deliklerdir. Bir diğer farklı özellik ise taş kapıların içeride olmasıdır. 

Nevşehir sınırları içerisinde tarihi ve doğal güzellikleri aynı anda görebileceğiniz Özkonak Yeraltı Şehri’ne giriş ücreti 10 TL olup, Müze Kart geçerlidir. 


Temenni Tepesi

Temenni Tepesi Temenni Tepesi

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile Ürgüp, Nevşehir’i dünyaya tanıtan ilçedir. Temenni Tepesi ise bu ilçenin en yüksek tepesi olup, şehrin her yerinden görülebilmektedir. Tepenin ise Erciyes manzarası bulunmaktadır. Doğal güzellikleri ile ünlü tepe, Nevşehir il merkezine yaklaşık 21 kilometre uzaklıktadır.

Tepede 2 adet kümbet vardır. Bu kümbetlerden ilki, 3. Alâeddin Keykubat’ın türbesidir. Bu bölüme dilek dilemek için çıkılmakta ve bez bağlanmaktadır. Tepenin adı bu özelliğinden dolayı Temenni’dir. 

İkinci kümbet ise Tahsin Ağa Halk Kütüphanesi’dir. Kütüphane şehir merkezine taşınmış ancak burada da hala birkaç eser bulunmaktadır. Bu kütüphanenin kurucusu olan Mustafa Güzelgöz, 1969 yılında Amsterdam’da yılın kütüphanecisi ödülünü almıştır. Nevşehir tatilinde gezilecek yerlerden olan Temenni Tepesi'ni günün herhangi bir saatinde ziyaret edebilirsiniz. 


Mazı Yeraltı Şehri

Mazı Yeraltı Şehri Mazı Yeraltı Şehri

Nevşehir sınırları içerisinde gezilecek antik kentler arasında yer alan, 8 katı ve 6000 kişilik kapasitesi bulunan Mazı Yeraltı Şehri, Ürgüp’e 18 km, Neşvehir il merkezine 30 km mesafede yer almaktadır. Yeraltı şehrinin 4 farklı girişi bulunmaktadır. Bu şehri, diğer yeraltı şehirlerinden ayıran özellik ise içerisinde bulunan kilisedir. 

Giriş ücreti 8 TL olan Mazı Yeraltı Şehri, Müze Kart ile ücretsiz gezilebilmektedir. Yeraltı şehrinde bulunan görevliler, ücretsiz olarak rehberlik hizmeti vermektedir. 

Nevşehir'de aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Nevşehir gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.


Güllüdere Vadisi

Güllüdere Vadisi Güllüdere Vadisi

Nevşehir il merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan, kayalara oyulmuş, çilehane, kilise ve şaraphaneleri ile dikkat çeken Güllüdere Vadisi, doğa yürüyüşleri için de ideal yerler arasındadır. Mevki olarak Çavuşin – Göreme arasında kalmakta olan vadi, 2 bölümden oluşmaktadır. 

4 km uzunluğunda olan vadide trekking turu yaklaşık olarak 1 saat sürmektedir.  


Çavuşin Kilisesi

Çavuşin Kilisesi Çavuşin Kilisesi

İlk dönem Hristiyanlığın en iyi ikon boyama çalışmalarının içerisinde yer aldığı Çavuşin Kilisesi, tek nefli ve üç apsislidir. Yaşlı ve çocuklar için girişi biraz riskli olan kilisenin narteksi yıkılmış durumdadır. 

Nevşehir sınırları içerisinde bulunan kiliseye giriş ücreti 8 TL’dir. 


Gomeda Vadisi

Gomeda Vadisi Gomeda Vadisi

Roma Dönemi’nde bu vadi, 600 evli, 2 kiliseli, 2 nekropollü ve 1 yeraltı şehirli yerleşim yeridir. 6 kilometrelik alana yayılan Gomeda Vadisi, dışarıdan bakıldığında bir kaleyi andıran çok katlı güvercinlikleriyle dikkat çekmektedir. 

Nevşehir Ürgüp’e bağlı Mustafapaşa’da yer alan vadiye Cumhuriyet Meydanı’ndan giriş yapılabilmektedir.


Tahta Köprü

Tahta Köprü Tahta Köprü

1973 yılında demir ayaklar üzerine tahta kullanılarak yapılan bu köprü, 180 metre uzunluğunda ve Kızılırmak’ın her iki tarafını da gezme imkanı sunmaktadır. Yürürken hafif sallanması ile meşhur olan köprünün altında gondol turları düzenlenmektedir. 

Avanos’un ortasından geçen Kızılırmak konuklarına eşsiz bir doğa gezisi olanağı sunarken, köprü ise hem manzara izleme imkanı tanımakta hem de tarihi bir deneyim yaşatmaktadır. Nevşehir'de gezilecek yerler listenizde bulunması gereken taş köprü etrafında çeşitli doğa yürüyüşleri yapabilir, doğa ile iç içe bir konumda vakit geçirebilirsiniz.


Tatlarin Yeraltı Şehri

Tatlarin Yeraltı Şehri Tatlarin Yeraltı Şehri

Nevşehir Acıgöl ilçesine 10 km mesafede yer alan Tatlarin Yeraltı Şehri, diğer yeraltı şehirlerine oranla daha geniştir. Çok kiliseli ve büyük kilerli bir yapı olup, bu nedenle manastır kompleksi olabileceği düşünülmektedir. 

Nevşehir tarihi yapıları arasında yer alan Tatlarin Yeraltı Şehri’ne giriş ücretsizdir. 


Tarihi Taş Köprü

Taş Köprü Taş Köprü

Avanoslu Kurena Arif Bey’in katkılarıyla 1898 yılında yapımına başlanan ve 1900 yılında yapımı tamamlanan Taş Köprü, 11 ayak üstünde durmakta ve günümüze kadar aşınmadan gelmeyi başarmıştır. 

Taş Köprü, Avanos’un girişinde yer aldığı için, ilçeyi ziyarete gelen herkes doğal olarak bu köprüyü de ziyaret etmektedir. 


Üç Güzeller

Üç Güzeller Üç Güzeller

Kapadokya’nın simgesi olan bu üç peribacasına kısaca Üç Güzeller denmektedir. Klasik şapkalı peribacalarının en güzel örnekleri olan Üç Güzeller, efsanelere konu olmuştur. Nevşehir Kapadokya bölgesinde pek çok peribacası bulunurken, Üç Güzeller hem hikayesi hem de dip dibe bir yapıya sahip olmasından ötürü dikkat çekmektedir.

Bölgenin birçok yerinden görülebilen Üç Güzeller’e, Kızılçukur Vadisi’nden Ürgüp yönüne doğru giderek ulaşılabilmektedir. Yolda bir de seyir terası bulunmaktadır. 


Kapadokya Paşabağ Rahipler Vadisi

Kapadokya Paşabağ Rahipler Vadisi Kapadokya Paşabağ Rahipler Vadisi

Bir diğer adı da Paşabağ olan, Rahipler Vadisi, Bizans döneminde keşişlerin inziva bölgesidir. Birçok kaya yapıya ev sahipliği yapan vadi, aynı zamanda peribacalarından birinin içine Aziz Simeon adına inşa edilmiş şapele de ev sahipliği yapmaktadır. Nevşehir’de gezilecek yerler listenizde bulunması gereken vadi, il merkezine yaklaşık 21 kilometre uzaklıktadır.

5. yüzyılda Halep yakınlarında yaşayan Aziz Simeon, mucize yarattığı iddiaları ortaya atılınca halkın ilgisinden sıkılarak buraya gelmiş ve bir sütun üzerinde yaşamaya başlamıştır. 


Çavuşin Eski Cami

Çavuşin Eski Camii Çavuşin Eski Camii

Nevşehir’de gezilecek tarihi yapılardan olan, Göreme ilçesine 2 km mesafede yer alan Çavuşin, Avanos – Göreme yolu üzerindedir. Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan bölgede yer alan eski cami, Selçuklu Dönemi’ne ait tarihi eserler arasında yer almaktadır.

1958 yılında köyün heyelan sonucu boşaltılması ile atıl kalan cami, 2011 yılında yapılan restorasyon çalışmaları sonrasında ziyarete açılmıştır. 


Göreme Bağlıdere Aşk Vadisi

Bağlıdere Aşk Vadisi Bağlıdere Aşk Vadisi

Göreme’de yer alan Aşk Vadisi, panoramik açıdan değerlendirildiğinde en keyifli vadidir. Bu vadiye Aşk Vadisi denmesinin nedeni, evlilik tekliflerinin burada yapılmasıdır. Vadinin bir de Aşıklar Tepesi adında bir seyir terası bulunmaktadır. 

Araçla vadinin içine girmek zor olduğundan, vadinin manzarasını Aşıklar Tepesi’ne çıkarak izlemek daha kolaydır. Nevşehir’de gezilecek yerler doğal güzellikler arasında dikkat çeken vadinin toplam parkuru ise yaklaşık 4500 metredir. 

Nevşehir'de kendinizi ev sıcaklığında hissedebileceğiniz, sorunlarınıza anında çözüm bulabileceğiniz oteller Nevşehir butik oteller sayfamızda yer almaktadır.


Ortahisar Kalesi

Ortahisar Kalesi Ortahisar Kalesi

Tüm Kapadokya bölgesinin en büyük peribacası olan Ortahisar Kalesi, Kapadokya’nın bacası olarak tanımlanmaktadır. Ürgüp'te bulunan kale, Nevşehir il merkezine yaklaşık 16 kilometre uzaklıktadır.

Etiler zamanında inşa edilen Ortahisar Kalesi, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde sığınak olarak kullanılmıştır. 

Kale’nin kuşbakışı Ürgüp, Avanos ve Göreme manzarası bulunmaktadır.

Müze Kart geçmeyen kalenin giriş ücreti 2 TL’dir. 


Zelve Vadisi

Zelve Vadisi Zelve Vadisi

Kapadokya sınırları içerisinde tarihi en eski yerleşim merkezlerinden olan vadide ilk olarak Hristiyanlar yaşamlarını sürdürmüştür. Nevşehir il merkezine yaklaşık 22 kilometre uzaklıkta bulunan Zelve Vadisi içerisinde ziyaret edilebilecek pek çok yapı da bulunmaktadır.

Eşsiz manzaralara tanıklık edebileceğiniz vadide kaya evleri de dikkat çekmektedir. Uzun zaman önce yaşamış insanların yaşam alanlarını inceleyebileceğiniz vadi içerisinde, daha önce kullanılmış; ancak günümüzde çeşitli doğa olaylarından ötürü kullanılamaz hale gelmiş birçok tünel yer almaktadır.

Avanos ilçesine 6 kilometre mesafede bulunan Zelve Vadisi sınırları ilçesinde pek çok hediyelik eşya satın alabileceğiniz dükkanlar ve gezilecek yerler bulunmaktadır.

Bölgenin doğal güzelliklerini ve tarihi önemini bir arada görebileceğiniz Zelve Vadisi için giriş ücretleri 8 TL'dir.


Nevşehir Günübirlik Gezilecek Yerler

Nevşehir, peribacaları, kayadan oyulmuş yapıları, tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile yılın dört mevsimi hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilen bir şehirdir. Nevşehir merkezde gezilecek yerler bulunmasının yanı sıra yakın çevresinde de günübirlik gezilecek pek çok nokta yer almaktadır.


Çilehane

Çilehane Çilehane

Bir diğer adı da Delikli Taş olan Çilehane, Hacıbektaş ilçesinin en çok ziyaret edilen noktaları arasında yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 68 km uzaklıkta yer alan Çilehane, Hacı Bektaş Veli’nin zaman zaman gelerek halvette kaldığı noktadır.


Kozaklı Kaplıcaları

Kozaklı Kaplıcaları Kozaklı Kaplıcaları

Kozaklı Kaplıcaları, Nevşehir ilçe merkezinden yaklaşık olarak 74 km uzaklıkta yer almaktadır. Sodyum, kalsiyum ve klor içeren şifalı suyu ile pek çok hastalığın tedavisi için tercih edilmekte olan kaplıcalar, günübirlik geziler için de sıklıkla tercih edilmektedir.

Nevşehir'de merkezi noktalarda yakın, havuzlu otellerin listesini Nevşehir havuzlu oteller sayfamızda bulabilirsiniz.


Hacı Bektaş Veli Dergahı Külliyesi - Hacı Bektaş Veli Türbesi

Hacı Bektaş Dergah Külliyesi ve Türbesi Hacı Bektaş Dergah Külliyesi ve Türbesi

Hacıbektaş ilçesinde gezilecek yerler arasında ilk nokta Hacı Bektaş Veli Dergahı Külliyesi - Hacı Bektaş Veli Türbesi’dir. Nevşehir ilçe merkezine yaklaşık olarak 65 km mesafede yer almaktadır.


Ihlara Vadisi

Ihlara Vadisi Ihlara Vadisi

Nevşehir il merkezinden yaklaşık 69 kilometre uzaklıkta bulunan Ihlara Vadisi, günübirlik gezilecek yerler arasındadır. Görünüşü ve doğal güzellikleri ile birlikte oldukça etkileyici olan vadi, yıllar boyu süregelen volkanik doğa olayları sonucunda günümüzdeki halini almıştır.

Doğal yollarla oluşan bu eşsiz Ihlara Vadisi, sınırları içerisinde birçok manastır, kilise, ev ve sayısız peri bacasına ev sahipliği yapmaktadır.