Mudurnu, Köse Mihal ve Samsa Çavuş’tan süre gelen tarihi dokusunu günümüze kadar sürdürebilen ilçelerde biridir. İçerisindeki tarihi dokuyu bozmamak adına otel ve pansiyonlar bile konak tarzında oluşturulmuş veya restore edilmiştir. Tarihi dokusu, gelenek ve göreneklerini hiç kaybetmemiş, nesilden nesile aktarılmıştır.
İlçe köklü tarihinin yanı sıra doğaseverlerin dikkatini çekecek zenginliklere sahiptir. Ayrıca Mudurnu, Türkiye'nin en sakin şehri olarak kayıtlara geçmiştir. Gölleri, yeşil alanları ve huzur veren atmosferi ile Mudurnu, gezilecek yerler listesinde şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenler için Bolu’nun nadide noktalarından biridir.
İlçe merkezi üç ayrı taraftan ilerleyen karayollarının kesiştiği bir yer üzerinde kurulmuştur. Bolu’ya olan mesafesi 50 kilometredir. Mudurnu- Ankara arası 200 kilometre, Mudurnu- İstanbul arası ise 250 kilometredir.
Aileniz ile birlikte keyifli bir tatil geçirebileceğiniz Mudurnu ilçesinde bulunan tüm otellerin listesine ulaşmak için Mudurnu otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.
Abant Gölü
Abant Gölü
Sadece Mudurnu ilçesinin değil, Bolu’nun da en popüler turistik yerlerinden biri olan Abant, Abant Dağları üzerinde oluşmuş olup, 125 hektar alana sahiptir. 1400 – 1700 metre aralığında birçok tepeye sahip olan Abant Gölü Tabiat Parkı, göl ve çevresini gezmek isteyenler için pek çok güzellik sunmaktadır.
1998 tarihinde bitki zenginliği nedeni ile koruma altına alınmış ve tabiat parkı statüsüne ulaşmıştır. Göl çevresinde piknik alanları, kamp alanları ve konaklama imkanları bulunmaktadır.
Tabiat Parkı’na motosikletle giriş ücreti 5 TL, otomobille giriş ücreti 8 TL, otobüsle giriş ücreti 49 TL’dir.
Sülüklü Göl
Sülüklü Göl
Mudurnu’nun en dikkat çeken doğal güzellikleri arasında olan Sülüklü Göl, Mudurnu ilçe merkezine 50 km mesafede bulunmaktadır. Heyelan sonucu oluşan gölün 300 yıllık geçmişi var.
Gölün içerisindeki ağaçlar, suların çekilmesi ile eşsiz bir doğa manzarası sunmaktadır. 300 yıldır bu ağaçların çürümemesi oldukça dikkat çekmektedir. 1987 yılından sonra korunmuş alanlar statüsüne sahip olan Sülüklü Göl çok sayıda bitki ve hayvanın yaşam alanıdır.
Bahar ve yaz aylarında doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyenler tarafından tercih edilen gölün çevresinde tesis bulunmamakta ve piknik için kullanılmaktadır.
Günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için Bolu otelleri sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.
Akkayalar Travertenleri
Akkaya Travertenleri
Bulunduğu bölgede türünün tek örneği olan Akkaya Travertenleri, Bolu’nun Pamukkale’si olarak tanımlanmaktadır.
Çepni Köyü’nün batısındaki travertenler yer altından gelen suyu ile ziyaretçilerine şifa sunmaktadır. Akkaya Travertenleri’ne giriş ücreti yaya 2 TL, araçla 10 TL olup, içerisinde bulunan havuzu kullanım ücreti de 10 TL’dir. Kış aylarında 08:00-17:00, yaz aylarında ise 08:00-20:00 saatleri arası hizmet vermektedir.
Babas Kaplıcası
Babas Kaplcası
İlçenin şifa merkezi olan Mudurnu Babas Kaplıcası, Mudurnu merkeze 4 km mesafede bulunmaktadır. Kaplıca suyunun sıcaklığı 40 derece olup, soğuk su katkısı yapılmadan kullanılabilmektedir. Bu özelliği ile bölgede tektir.
Kaplıca suyu genellikle romatizma hastalıklarında kullanılmaktadır. Konaklama olanaklarının bulunduğu kaplıca alanında her bütçeye uygun seçenekler yer alıyor.
Mudurnu ilçesinde eski tarihi yapılardan tutun görkemli ve nefes kesen yerler için Mudurnu'da gezilecek yerler yazımızı ziyaret edin.
Karamurat Gölü
Karamurat Gölü
Mudurnu ilçesinde doğa gezilerinin en dikkat çeken noktalarından bir tanesi de Karamurat Gölü’dür. İlçe merkezine 30 km mesafede olan gölün 3 tarafı dağlarla çevrili olup, ziyaretçilerine huzur veren bir doğa manzarası sunmaktadır.
Tatlı su balıklarına ev sahipliği yapan gölün tercih edilme sebebi genellikle piknik ve olta balıkçılığıdır. Mudurnu gezilecek yerler listesine eklenerek birçok aktiviteyi gerçekleştirmek mümkündür.
Mudurnu Saat Kulesi
Mudurnu Saat Kulesi
Mudurnu ilçesinin tarih gezilerinin ilk duraklarından birisi kabul edilen Saat Kulesi, 1890-1891 tarihleri arası inşa edilmiştir. Bu kule bölgenin tek ahşap kulesi olma özelliği taşımaktadır.
1900’lü yıllarda yangında zarar görmüş ve sonra aslına uygun bir şekilde tamir edilmiştir. 12 metre yüksekliğe sahip kulenin hayranlık uyandıran güzel bir şehir manzarası bulunmaktadır. Gezilecek yerler listesine eklenerek hem manzara seyri yapılması hem de yapının keşfedilmesi gerekmektedir.
Travertenlerin sahip olduğu maden suyunu mutlaka tatmanız önerilmektedir.
Mudurnu ilçesinde görkemli ve sizi başka diyarlara götürecek yerler için Mudurnu gezi rehberi sayfamıza uğramayı unutmayın.
Yıldırım Bayezid Camii
Yıldırım Bayezid Camii
Yıldırım Bayezid’in şehzadeliği döneminde inşa edilen bu yapının yapım yılı 1374’tür. Yapıldığı dönemden günümüze kadar iyi bir şekilde sağlam kalmayı başaran bu yapı hala ibadete açıktır. Tarihi yolculuğa çıkmak isteyenlerin Mudurnu gezilecek yerler planına dahil etmesi tavsiye edilmektedir.
Yıldırım Bayezid Camii, Osmanlı erken mimarisinin en güzel örneklerinden bir tanesidir. Zaman zaman onarımdan geçirilmiş olmasına rağmen yüzyıllardır aslına uygun şekilde kalmış olması büyük önem taşımaktadır. Sekiz istinatlı camilerin ilk örneklerinden olmasının yanı sıra Osmanlı’nın ilk büyük kubbeli yapılarındandır.
Pertev Naili Boratav Kültür Evi
Pertev Naili Boratev Kültür Evi
Sadece konaklama amaçlı değil, müze amacıyla kullanılan konaklarda mevcuttur. Mudurnu gezilecek yerler arasındaki bu konaklardan biri, Pertev Naili Boratav Kültür Evi’dir. Ünlü Türkolog ve yine kendi kadar ünlü kaymakam babası bu evde ikamet etmişlerdir. Daha sonra ev, müze ve turistik amaçlı halka sunulmuştur.
Dönemi yansıtan fotoğrafların yanı sıra Mudurnu ilçesinde yüzyıllar önce yapılmış ve kullanılmış el yapımı yöresel aletler, ev gereçleri, çeşitli araçları Kültür Evi içerisinde görmeniz mümkündür. Görenlerin el çantası sandığı ve “Gökten zembille inmek” deyiminin zembili de burada sergilenmektedir.
Bolu'ya gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Bolu gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.
Demirciler Çarşısı ve Orta Çarşı
Orta Çarşı
Mudurnu ilçesinin tarihini ve kültürünü yaşatan en önemli gezi durakları arasında Orta Çarşısı ve Demirciler Çarşısı bulunmaktadır. Mudurnu gezilecek yerler listenize dahil ederek buradan hem kendiniz hem de sevdikleriniz için yöresel hediyeler alabilirsiniz.
Her Cuma ve yeni dükkân açılışlarında edilen dualar Ahilik Teşkilatı’nın bizlere sunduğu bir kültür mirasıdır. Mudurnu’ya bir Cuma vakti giderseniz bu Esnaf Duasını huzur içinde dinleyebilirsiniz.
Mudurnu Tarihi Konaklar
Mudurnu Tarihi Konaklar
Yarışkaşı Konağı, Hacı Abdullahlar Konağı, Keyvanlar Konağı, Hacı Şakirler Konağı, Armutçular Konağı gibi birçok konak içerisinde yöreye has ürünler ve yemeklerle ziyaretçilerini ağırlamaktadır.
Yarışkaşı Konağı, otel konsepti ile Bolu Caddesi’nde hizmet vermektedir. Konaklama hizmetinin yanı sıra müşterilerine Türk mutfağından eşsiz lezzetler sunmaktadır. Restoranıyla çok meşhurdur.
Hacı Abdullahlar Konağı ise Seyrancık Mahallesi’nde bulunmaktadır. Butik otel tarzında hizmet vermektedir. Diğer konaklara oranla daha eski mimariye sahiptir.
Gezilecek yerler arasındaki Keyvanlar Konağı, yine Seyrancık Mahallesi’nde bulunan bir diğer mekândır. Otantik tarzda butik otel hizmeti sunmaktadır. Abant Milli Parkı’na 18 km mesafede olup, en merkezi konumdaki oteldir.
Şakirler Konağı, Musalla Mahallesi’nde bir konuma sahiptir. 180 yıllık bir geçmişe sahiptir. Müze- ev konsepti ile butik tarzda hizmet vermektedir. Geniş ve herkesin kullanımına açık restorana sahiptir.
Bir çok özel aktiviteleri ile lüks bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Mudurnu 5 yıldızlı oteller listemize uğramayı unutmayın.
Yıldırım Bayezid Hamamı
Yıldırım Bayezid Hamamı
Mudurnu’nun önemli yapıları arasında yer alan Mudurnu Yıldırım Bayezid Hamamı'nın 1382 yılında inşa edildiği bilinmektedir. Döneminde yapılan hamamların en güzel örneği olarak tanımlanan bu yapının mimarı Ömer bin İbrahim’dir.
Taç kapısı ve kubbe geçişleri ile dikkat çeken hamamın stalak titleri Osmanlı mimari süslemelerinde bir dönüm noktasıdır. Erkekler bölümü bayanlar bölümüne göre daha büyük hamamda soğukluk kısmında bulunan balıklı kurna, göbek taşı ve sıcak halveti ziyaretçilerinde hayranlık uyandırmaktadır. Günümüzde hala hizmet vermektedir.
Şehriman Tepesi
Şehriman Tepesi, Mudurnu ilçesinin çam ormanları içerisinden seyredebileceğiniz ve birbirinden özel fotoğraf kareleri yakalayacağınız güzel bir noktadır. Asıl adı Şeyh-ül Ümran olan tepede her Temmuz ayının ilk pazarında kutlama ve mevlüt törenleri düzenlenmektedir.
İlçe merkezinde oldukça yakın konumda bulunmakta ve kolay ulaşım sağlanmaktadır. Burada manzara seyri yapmak isteyenler, Mudurnu gezilecek yerler listesine eklemelidir.
Mudurnu ilçesindeki tatil zevkinizi en yüksek kaliteye taşıyacak oteller için Mudurnu 3 yıldızlı oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.
Mudurnu Günübirlik Gezilecek Yerler
İlk yerleşimlerin Selçuklu döneminde başladığı Mudurnu, Osmanlı İmparatorluğu için de oldukça önemli bir noktadır. Gezilecek yerler, Mudurnu ile sınırlı kalmamaktadır. Dokusu ile oldukça dikkat çeken Mudurnu ilçesinin çevresinde de günübirlik şekilde gezilebilecek pek çok güzellik bulunmaktadır.
Gölcük Tabiat Parkı
Gölcük Tabiat Parkı
Mudurnu ilçe merkezi ile Gölcük Tabiat Parkı arası mesafe ortalama 63 km’dir. Çam ve köknar ağaçları ile kaplı yapay Gölcük Gölü'nün huzur dolu atmosferi bulunmakta ve eşsiz derece güzel bir manzaraya ev sahipliği yapmaktadır.
Yedigöller Milli Parkı
Yedigöller Milli Parkı
Yedigöller Milli Parkı, Mudurnu ilçe merkezi arası mesafe yaklaşık olarak 95 km’dir. Yedigöller, 1965 yılında milli park ilan edilen bu doğa harikası alanın içerisinde gezilecek yerler arasında Sazlıgöl, İncegöl, Deringöl, Küçükgöl, Büyükgöl, Seringöl ve Nazlıgöl bulunmaktadır.
Kartalkaya Kayak Merkezi
Kartalkaya Kayak Merkezi
Köroğlu Dağları’nın üzerine kurulmuş olan Kartalkaya Kayak Merkezi, Türkiye üzerinde en çok tercih edilen kış tatili noktaları arasında bir yer edinmiştir. Geniş pistleri olan Kartalkaya ile Mudurnu ilçe merkezi arası mesafe yaklaşık olarak 51 km’dir.
Göynük Zafer Kulesi
Göynük Zafer Kulesi
Göynük Zafer Kulesi ile Mudurnu ilçe merkezi arası mesafe yaklaşık olarak 51 km’dir. Türkiye bölgesinin en yeni sakin şehri olan Göynük ilçesi Zafer Kulesi’nin yanı sıra Anadolu’nun en iyi korunan kasabalarından biridir. Zafer Kulesi ise ilçenin sembolüdür.
Tarihi Bolu Evleri
Tarihi Bolu Evleri
Eşsiz doğası ve leziz yemekleri kadar tarihiyle de ön plana çıkan Bolu’da şehrin çeşitli ilçelerinde yer alan Tarihi Bolu Evleri de günübirlik gezilecek yerler arasındadır. Şehirde 360 adet Bolu Evi bulunmaktadır. Şehir merkezindeki Tarihi Bolu Evleri ise Mudurnu ilçe merkezine yaklaşık olarak 61 km mesafede yer almaktadır.