Manisa, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle birçok aktivitenin yapıldığı bir şehirdir. Yerleşimin çok eski olduğu Manisa’da farklı medeniyetlerin mimari özelliklerini taşıyan tarihi eserler bulunmaktadır. Şehrin köklü kültürünü ve doğal güzelliklerini keşfetmek mutlaka yapılması gerekenler arasında ilk sıralardadır.
Ayrıca Mesir Macunu Festivali dünya çapında tanınmıştır. Bazı ilçelerinde de sene içerisinde farklı festivaller düzenlenmektedir. Şehrin zengin kültürünün getirisi olan mutfağının özel lezzetlerini tatmayı da mutlaka yapılacaklar listenize eklemeniz önerilmektedir.
Hafta sonu tatilinizi ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Manisa bölgesi otelleri sayfasında listeledi.
Geçmişte Keyifli Bir Yolculuğa Çıkın: Manisa Tarihi Yerler
İvaz Paşa Camii
Manisa il merkezi ve ilçeleri Anadolu’nun tarihsel açıdan en zengin bölgeleri arasındadır. Bölgede yerleşimin çok eski olması sebebiyle Helen, Hitit, Pers, Roma, Osmanlı dönemlerine ait tarihi eserler bulunmaktadır.
Tarihi eserler genellikle şehir merkezinde bulunmaktadır. Bu tarihi yapılara ulaşım kolaydır. Manisa’da tarihi gözlemlemek için Manisa Kalesi, Osmanlı camileri, Ağlayan Kaya, antik kentler, Kybele, Manisa Müzesi, Hristiyanlığın ilk kiliseleri ve tarihi Kula evleri gezilecek yerler arasındadır.
Manisa'da tatilinizi bir adım yukarı taşımak için gezmeniz gereken yerleri listeledik. Manisa'da gezilecek yerler yazımızı kontrol etmeyi unutmayın.
Hem Şifa Hem Eğlence: Mesir Macunu Festivali
Mesir Macunu Festivali
Manisa’da baharın gelmesiyle birlikte Mart ayında kutlanan festivalin geçmişi 400 yıla dayanmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman’ın Manisa’da görev yaptığı sıralarda annesi Hafsa Sultan bir hastalığa yakalanmıştır. Kanuni’nin emriyle Merkez Efendi, hastalığa çare bulmak amacıyla 41 çeşit bitki ve baharatı karıştırarak ilk mesir macununu hazırlamıştır.
Bu mesir macunu sultana iyi gelmiş ve Hafsa Sultan, macunun halka da dağıtılmasını istemiştir. O günden günümüze kadar gelenekselleşen Mesir Macunu Festivali her sene 21 Mart – 24 Mart arasında düzenlenmektedir.
UNESCO’nun somut olmayan kültürel miraslar listesine de girmiş olan bir festivaldir. Organizasyon boyunca yaklaşık 3 ton mesir macunu dağıtılmaktadır. Mesir macunlarının dağıtıldığı yer ise Sultan Camii Minaresi’dir.
Festival için araştırmalar aktif olarak Celal Bayar Üniversitesi’nde devam etmektedir. Ayrıca etkinlik bünyesinde fotoğraf yarışması da düzenlenmektedir. Yarışma ile Manisa’nın tanıtımı amaçlanmaktadır.
Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist Mart ayında bu organizasyona katılmak için Manisa’ya gelmektedir.
Manisa'daki tarihi yerleri ve doğal güzellikleri keşfetmek için Manisa gezi rehberi sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.
Şehrin En Özel Lezzetini Tadın: Akhisar Köftesi
Akhisar Köftesi
Manisa’ya geldiğiniz zaman Akhisar köftesinin tadına bakmadan dönmeyin. Akhisar başta olmak üzere il merkezi ve diğer ilçelerinde bu özel lezzeti sunan pek çok restoran bulunmaktadır.
Dana etinden yapılan köfteler için özellikle az yağlı etler seçilmektedir. Tereyağı pide üzerinde servis edilen Akhisar köftesinin 1 porsiyonunda 5-6 tane bulunmaktadır. Serviste közde pişirilmiş domates ve biber de ikram edilmektedir.
Manisa'da lüks mekanları ile açık büfe imkanları sağlayan ve bir çok aktivelere imkan veren Manisa lüks oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.
Yüzlerce Yıllık Bir Geleneğe Tanıklık Edin: Çağlak Festivali
Çağlak Festivali
Akhisar’a 56 km uzaklıkta bulunan Çağlak Deresi’nde Mayıs ayının birinci ve ikinci haftası düzenlenmekte olan festival 560 yıllık bir geleneğe dayanmaktadır. Akhisarlı Şeyh Mecdüddin İsa’nın memleketine geri dönmesi üzerine kutlanmaya başlayan festivalde yarışmalar, kültür-sanat etkinlikleri yer almaktadır.
Bölge halkı organizasyona verdiği önemi göstermek için şık kıyafetleriyle katılım sağlamaktadır. Festivalin bir diğer amacı da genç nesillerin birbiriyle iletişim kurmasıdır.
Şehrin Meşhur Üzümlerinden Tadın: Alaşehir Üzüm Festivali
Alaşehir Üzüm Festivali
İlk olarak 2018 yılında festival olarak kutlanmıştır. Organizasyon bünyesinde birçok ünlü sanatçı ve DJ konser vermektedir.
Alaşehir Üzüm Festivali, kortej yürüyüşü ile başlamakta ve birçok etkinlik, yarışma, kültürel faaliyet ile devam etmektedir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndan sonra kutlanmakta ve 1 hafta sürmektedir.
Manisa'da kaliteden ödün vermeyen ve bir çok aktiviteyi yapabileceğiniz oteller için Manisa 4 yıldızlı oteller sayfamıza göz atabilirsiniz.
Manisa’nın Köklü Kültürüne Tanıklık Edin: Adala Şeftali ve Kültür Şenlikleri
Adala Şeftali ve Kültür Şenlikleri
Her sene Temmuz ayında düzenlenen festivale Salihli’nin Adala Beldesi ev sahipliği yapmaktadır. Muhteşem manzarası ve su kaynaklarıyla öne çıkan beldedeki festivale katılım ücretsizdir. Etkinlikler boyunca birçok yarışma ve konser düzenlenmektedir.
Adala Kanyonu’nda bir de motosiklet festivali düzenlenmektedir. Bu festival de yaklaşık 5 yıldır yapılmakta ve 3 gün sürmektedir.