Manisa’da birçok doğal güzelliğin bulunması sebebiyle yapılacak aktiviteler de oldukça çeşitlilik göstermektedir. Manisa merkez ve ilçelerinde birçok su kaynağı, kanyonlar ve orman köyleri yer almaktadır.
Şehirde yapılacak aktiviteler arasında paraşüt, trekking, rafting, binicilik, bisiklet turları, kamp, fotoğrafçılık ve dağcılık bulunmaktadır.
Manisa'daki günübirlik aktiviteleriniz için rahat konaklama hizmetleri veren yerler için Manisa otelleri sayfasını kontrol edebilirsiniz.
Dağcılık
Manisa Dağcılık
Manisa şehri dağcılık için de birçok alternatif sunmaktadır. Dağcılık ve tırmanış için uygun olan yerler ile doğa yürüyüşleri için uygun olan yerler hemen hemen aynıdır.
Manisa il merkezinde ve ilçelerinde dağcılık ile ilgili birçok kulüp bulunmaktadır. Etkinlikler bu kulüpler aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Bireysel olarak gerçekleştirmek isteyen gruplar için en yoğun tercih edilen alanlar ise Spil Dağı ve Adala Kanyonu’dur.
Manisa’ya uğradığınızda gezilmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Manisa gezilecek yerler yazısına göz atabilirsiniz.
Kamp
Kampçılık
Doğal güzelliklerin yoğun olduğu Manisa, kampçılık için de birçok alternatif sunmaktadır. Kamp yapılan alanlar genelde doğa yürüyüşleri için kullanılan bölgelerdedir.
Salihli İlçesi’nde bulunan Adala Kanyonu ve Gökköy, Akhisar’daki Çağlak Deresi ve Süleyman Çamlığı, Manisa il merkezinde bulunan Spil Dağı Milli Parkı ve Kula’da bulunan Peri Bacaları kampçılık için en uygun alanlardır.
Spil Dağı’nda bulunan orman köşkleri ise doğayla baş başa kalabileceğiniz konaklama tesisidir. Ayrıca şehir merkezinde bulunan bazı şirketler özel alanlarda kamp imkanı da sunarlar. İl merkezinde olan alanlar genellikle Spil Dağı yakınlarındadır.
Spil Dağı, Ege Bölgesi’nin en iyi kamp alanı olarak bilinmektedir.
Manisa il genelinde yapılmakta olan tüm etkinliklere ulaşmak için Manisa gezi rehberini incelemenizi tavsiye ederiz.
Doğa Yürüyüşleri (Trekking)
Doğa Yürüyüşleri
Manisa’da doğa yürüyüşleri için birçok parkur bulunmaktadır. Salihli İlçesi’ndeki Adala Kanyonu ve Gökköy, Akhisar’da bulunan Çağlak Deresi ve Süleyman Çamlığı ve Manisa il merkezinde bulunan Spil Dağı Milli Parkı doğa yürüyüşleri için tercih edilen alanlardır.
Girişi ücretsiz olan Adala Kanyonu, hem manzarası hem de su kaynaklarıyla harika bir trekking parkurudur. Yürüyüş esnasında birbirinden eşsiz ağaç ve çiçeklerle karşılaşılmaktadır. Ayrıca bölgede tarihi yapılar da mevcuttur.
Salihli’de bulunan bir diğer trekking parkuru ise Gökköy’dür. Gökköy tamamen ormanlarla kaplı küçük bir köydür. Bölgenin sunmuş olduğu uçsuz bucaksız yeşillik, doğa yürüyüşleri için en elverişli bölgeler arasında kabul edilmektedir.
Akhisar İlçesi’nde bulunan Süleyman Çamlığı ise bir diğer trekking parkuruna sahip bölgedir. İlçe merkezine yakın olması sebebiyle doğa yürüyüşleri Akhisar’da Süleyman Çamlığı’nda yapılmaktadır. Bölge ormanlarla kaplı olup, içerisinde birçok mesire alanı da bulunmaktadır. İçme suyu olarak kullanılan su kaynaklarına da sahiptir.
Spil Dağı Milli Parkı ise Manisa il merkezinde bulunan doğal güzelliklerdendir. Doğa yürüyüşleri için parkurlar bulunan bölge fotoğrafçılık, dağcılık ve paraşüt için de yoğun olarak tercih edilmektedir. Spil Dağı’nın zirve rotasına yürüyüş yaklaşık 1 saat sürmektedir. Zirvede ise Manisa ve Manisa Ovası’nın manzarası görünmektedir.
Giriş ücreti 7 TL’dir.
Manisa'da her bütçeye uygun fiyatları ile rahat konaklama hizmetleri sunan yerler için Manisa pansiyon sayfamıza göz atabilirsiniz.
Paraşüt
Manisa Yamaç Paraşütü
Manisa’da yamaç paraşütü yapılan yer Spil Dağı’dır. Rakımı yaklaşık olarak 1500 metredir. Rakımı sebebiyle yamaç paraşütü sporu için uygun alanlar sunmaktadır.
Paraşüt sporuna yeni başlayanlar için uygun olan bölge ise Kırtık Mevkii’dir. Yüksekliği yaklaşık 170 metredir. Kırtık’ın yukarısında daha yüksekte profesyonel paraşütçüler için uygun bir alan daha vardır.
Bu noktaların dışında Sultan Yaylası Yolu üzerinde de paraşüt için uygun alanlar bulunmaktadır. Fotoğrafçılık ve seyir için de kullanılan Seyirtepe’nin yüksekliği 750 metre olup, paraşütçülük için atlama noktasıdır.
Karlık Mevkii ise daha da yüksekte 1200 metrede bulunan bir diğer paraşüt noktasıdır. 1520 metre yüksekliği bulan Yangın Kulesi’nden de Turgutlu tarafına uçuşlar yapılmaktadır.
Paraşüt sporu için 2002 yılında “Manisa Havacılık Topluluğu” adlı bir de kulüp kurulmuştur. Bu kulüp ile iletişime geçmeniz yeterlidir.
Rafting
Rafting
Manisa’da bulunan su kaynaklarından birçoğu rafting için uygundur. Bölgede rafting yaparken parkur boyunca birbirinden farklı ağaç ve hayvan türleri gözlemlemek mümkündür. Ayrıca Manisa tarihi açıdan da zengin bir ildir. Bu yüzden bazı parkurlarda tarihi eserler de görülmektedir.
Bu aktivite için başta Gediz Nehri tercih edilmektedir. Salihli İlçesi’nde Adala Kanyonu, Akhisar’da Çağlak Deresi rafting için tercih edilen yerler arasındadır.
Bölgede rafting tur paketleri sunan birçok şirket bulunmaktadır. Bu paketler içerisinde genellikle kamp da bulunmaktadır.
Binicilik
Binicilik
Manisa’da yapılabilecek bir diğer aktivite de biniciliktir. İl merkezinde ve ilçelerde birçok şirket binicilik dersleri vermektedir. Dersler, yeni başlayanlar ve profesyoneller olarak ayrı gruplar şeklinde verilmektedir.
Salihli İlçesi’nde bulunan Adala Beldesi’nin İncirlidere mevkiinde at çiftliği bölgesi bulunmaktadır. “Attalos At Çiftliği” binicilik için tercih edilmektedir.
Bisiklet Turları
Bisiklet Turları
Manisa, doğal güzelliklerinde bisiklet turu yapma imkanı sunmaktadır. İl merkezinde bisiklet turları için en çok tercih edilen bölge Spil Dağı Milli Parkı’dır. Merkezin dışında ilçeleri de doğal güzellikler açısından zengindir. Bu yüzden şehir sınırları bisiklet parkurları yönünden zengindir.
Salihli’de Adala Kanyonu, Akhisar’da Çağlak Deresi ve Süleyman Çamlığı bisiklet turları için uygun diğer alanlar arasında sayılmaktadır.
Ayrıca Manisa’da Bisiklet Festivali düzenlenmektedir. Her sene başka bir ilçede düzenlenen festival hakkında ayrıntılı bilgi internet sitelerinde bulunmaktadır.
Manisa il merkezinde bisiklet kiralayan şirketler bulunmaktadır.
Fotoğrafçılık
Fotoğrafçılık
Manisa’da birçok bölge fotoğrafçılık için eşsiz manzaralar sunmaktadır. En güzel manzaraları bulabileceğiniz yer ise Spil Dağı’nın zirvesidir.
Spil Dağı dışında Gediz Nehri, Adala Kanyonu, Su Uçtu Şelalesi, Gökköy, Çağlak Deresi, Süleyman Çamlığı önemli fotoğrafçılık alanlarıdır.
Salihli İlçesi’nde bulunan Asırlık Çınar ve Burhan Çınarı da fotoğraf tutkunlarının uğrak noktası durumundadır.
Doğal şifa ve huzurun merkezi olan termal otellerde keyifli vakitler geçirebileceğiniz konaklama seçenekleri Manisa termal oteller sayfasında yer almaktadır.
Piknik
Mesire Alanları
Bölgede yapabileceğiniz bir diğer aktivite ise pikniktir. Doğal güzelliklerin fazlalığı mesire alanlarının da çeşitliliğini sağlamıştır. Manisa il merkezinde en çok tercih edilen mesire alanları Spil Dağı Milli Parkı içerisindedir.
Milli parkın dışında Manisa il merkezinde birçok mesire alanı bulunmaktadır. Bir diğer ünlü yer ise Akpınar Mesire Alanı’dır. Özellikle hafta sonlarında kalabalık olan bölge yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.
Mesire alanlarında şehrin gürültüsü ve hava kirliliğinden uzak bir şekilde huzur dolu dakikalar geçirme imkanı sunulmaktadır.
Manisa ve ilçelerinde bulunan kaplıcaların olduğu bölgelerin bazılarında da mesire alanları bulunmaktadır. Salihli İlçesi’nde bulunan Kurşunlu Kaplıcaları’na yakın alanlarda aileler için uygun piknik noktaları mevcuttur.
Bütün bunlar dışında Salihli’de Adala Kanyonu ve girişinde bulunan Su Uçtu Şelalesi, Akhisar’da Çağlak Deresi ve Süleyman Çamlığı diğer popüler piknik alanlarıdır.