Karacabey'de Gezilecek Yerler

Bursa il merkezine 66 km uzaklıkta olan Karacabey, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, İzmir otoyolu kavşağında bulunmasından dolayı Marmara ve Ege Bölgesi’nden yoğun olmakla birlikte tüm Türkiye’den ziyaretçi ağırlamaktadır.

Gezilecek yerler Bursa ilinin bütün ilçelerinde karşımıza çıkmaktadır. Karacabey ilçesinin merkezi ve çevre köyleri de tarihi ve doğal güzellikler açısından oldukça geniş seçeneklere sahiptir. 

Karacabey'de açık büfe imkanlarıyla bütçe dostu oteller için Karacabey otelleri sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Longoz (Subasar-Bataklık) Ormanları

Karacabey Longoz Ormanları Longoz Ormanları

Susurluk Irmağı’nın Marmara Denizi sınırlarına döküldüğü delta bölgesinde gezilecek yerler arasında, Arapçiftliği, Dalyan ve Poyraz lagün gölleri ile göçmen kuşların konaklama merkezlerinden Karacabey Longoz Ormanları bulunmaktadır. 

Çok sayıda canlı türünün yaşadığı ormanlar ile kaplı Boğazköy ve Bayramdere (Yeniköy) arasındadır. 

Longoz Ormanları’nın yanında bulunan Kocaçay Deltası ve tatlı su balıklarının yaşadığı lagün gölleri, Karacabey gezilecek yerler arasında yer almaktadır. 

Hafta sonu tatilinizi ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Bursa otelleri sayfasında listeledi.


Kurşunlu Manastırı

Kurşunlu Manastırı Kurşunlu Manastırı

Görülmesi gereken Kurşunlu Köyü, Karacabey ilçe merkezine yaklaşık olarak 40 km uzaklıktadır. 

Bu köy adını geçmiş dönemlerde bölgede kurşun işlenmesinden dolayı almıştır. Hem Bizans hem de Osmanlı dönemlerinde Rumların yaşadığı bölgede bulunan manastırda, tarih boyunca rahibe yetiştirilmiştir. 

Önemli bir bölümü zamana yenik düşen Kurşunlu Manastırı’nın günümüze kadar ulaşan bölümleri bazı duvarları ve sütunlarıdır. 

Manastır ziyaretinin yanı sıra yeşille mavinin buluştuğu doğa ile iç içe güzel bir gün geçirilebilecek bir sahil köyüdür. 

Karaağaç köyünde yer alan manastır ziyaretinden sonra Mikhael Archestrategos Kilisesi de aynı gün ziyaret edilebilmektedir. Karacabey gezilecek yerler listesine eklenerek hem tarihi hem de doğa yolculuğuna çıkılabilecek önemli bir yerdir.


Malkara

Malkara Sahili Malkara Sahili

Boğaz – Yeniköy bölgesine yakın bir sayfiye yeri olan Malkara, yakın çevresi gibi doğal güzellikler ile çevrili tabiat harikası bir bölgedir. 

Güneş, deniz ve kumsalın birleşimi olan Malkara, Karacabey’in eğlence, dinlenme ve tatil bölgeleri arasında yer almaktadır. Özellikle yaz aylarında ziyaret oranı artmaktadır. 


Karacabey Harası

Karacabey Harası Karacabey Harası

Tarihi Osmanlı Dönemi’ne uzanan Karacabey Harası, Orhan Gazi’ye, Nilüfer Hatun’la evlenmesi nedeniyle kayınpederi tarafından çeyiz olarak verilmiştir. 

98.730 hektar araziye sahip olan hara, Büyük Önder Atatürk’ün tarım reformu sırasında halkın ihtiyacı olan hayvan ve bitki tohumu ihtiyacını karşılamak için kullanılmıştır. 

Günümüzde ise, saf kan Arap atı, yarış tayları, damızlık sığır, tohum ıslahı, tavukçuluk, koyunculuk, Akbaş ve Sivas Kangal cinsi köpek yetiştiriciliği faaliyetleri burada yapılmaktadır. 

Kurumun arazilerinden önemli bir bölümü saf kan İngiliz tayları yetiştiren Türkiye Jokey Kulübü’ne tahsis edilmiştir. 

Karacabey Harası’nın içerisinde bir de At Anıt Mezarı bulunmaktadır. Günümüze kadar birçok şampiyonluğu bulunan yarış atlarının babaları olan Baba Kuruş At ve Baba Sad isimli atlar için düzenlenen bu anıt mezar ziyaretçilerin Karacabey gezilecek yerler listesinde bulunmaktadır. 

Karacabey ilçesinde tekne turu, antik kent gezileri, gece hayatı ve yol gezilerinden daha fazlası için Karacabey gezi rehberi sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


İmaret Camii

Karacabey İmaret Camii Karacabey İmaret Camii

İlçe merkezinden 5 km uzaklıkta bulunan Seyhan Köyü’nde bulunan İmaret Camii, Karacabey gezilecek yerler listesinin en yoğun ziyaret alan tarihi mekanları arasındadır. 

1456 – 1457 yılları arasında Karacabey Paşa tarafından yaptırılan caminin 9 kubbesi, 2 kapısı ve 1 minaresi bulunmaktadır. 1853 yılında yaşanan deprem ve Yunan işgali nedeni ile tahrip olmuş yapı 1971 – 1972 yılları arasında restore edilerek, 1980 yılında ibadete ve ziyarete açılmıştır. 

İmaret Camii’nin minaresinin altında bir kubbe bulunmaktadır. Bu kubbenin altında Karacabey Paşa’nın mezarı yer almaktadır. Caminin bahçesinde ise Karacabey Türbesi, eşi Bülbül Hatun’un Türbesi ve Ahmet Bey Türbesi ziyaret edilebilmektedir. 


Atatürk Kültür Parkı

Karacabey Atatürk Kültür Parkı Atatürk Kültür Parkı

180 bin metrekare alan kaplayan Atatürk Kültür Parkı, Bursa - İzmir yolu üzerinde ziyaretçilerini ağırlamaktadır. 

2006 yılında hizmete açılan park, Bursa parkları arasında açıldığı günden beri en çok tercih edilen bir yer olmuştur. 

Parkın içerisinde bulunan 35 bin metrekarelik dev gölet ve çevresindeki yemyeşil ağaçlar parkı gezmeye gelen tüm ziyaretçileri büyülemektedir. 

Atatürk Kültür Parkı içerisinde sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinliklerin yanı sıra parkın içerisinde ziyaretçilerin hoşça vakit geçirmesi için kafeterya, çay bahçesi, olimpik yüzme havuzu, spor alanları, çocuk oyun alanları, halı saha ve düğün salonu bulunmaktadır. 

Bursa'daki birbirinden farklı yerler ile tutkunuzu yeniden keşfetmenize imkan sağlayacak Bursa gezi rehberi sayfamızı okumayı unutmayın.


Ulu Camii

Karacabey Ulu Camii Karacabey Ulu Camii

Şehrin Eski Karacabey mevkiinde bulunan Ulu Camii, Osmanlı Sultanı 1. Murat Hüdavendigar zamanında inşa edilmiştir. Karacabey yangını ve dönemin büyük depremleri nedeniyle büyük hasar görmüştür.

Her bir onarımda ilk halinden bazı özellikleri yitirmiştir. Çatılı model, minaresiz bir cami olan Ulu Camii’nin aslına uygun haline gelmesi için restorasyon çalışmaları başlatılmıştır. 


Bursa Dalyan Gölü

Dalyan Gölü Dalyan Gölü

Kocaçay Deltası’nda yer alan lagün göllerinden biri de Bursa Dalyan Gölü’dür. 

Bu gölün, denizden yüksekliği yaklaşık olarak 2 metre, derinliği ise 75 cm’dir. Denizden bir kum kordonu ile ayrılmış şekildedir. 

Kış aylarında deniz suları, göle kadar ulaşmaktadır. Bahar aylarında ise ağaç köklerinin göl suyunun içinde kalması ile mükemmel bir doğa olayı burada izlenebilmektedir. 

Özellikle doğa tatillerinin ve fotoğraf sanatçılarının Karacabey gezilecek yerler listesinde tercih ettiği bir yer olarak ön plana çıkmaktadır. 

Karacabey'de daha büyük oteller yerine, kendinizi ev sıcaklığında hissedebileceğiniz uygun fiyattaki oteller Karacabey butik otelleri listemizi inceleyebilirsiniz.


Kümbetli Camii

Kümbetli Camii Kümbetli Camii

Yaklaşık olarak 2200 yıllık bir tarihi eser olan Kümbetli Camii, Karacabey’in en eski tarihi yapısıdır. Adını yapının üstünde yer alan yarım küre şeklindeki tepeden almaktadır. 

Yapım yıllarında ilk olarak Yahudilere havra olarak tahsis edilmiştir. Daha sonra Hristiyanlara kilise olarak ve en son Hazreti Muhammed döneminde Müslümanlara cami olarak tahsis edilmiştir. 

Yapının içerisinde hala 8 kollu şamdan ve Hz. Davud Yıldızı’nın izleri bulunmaktadır. İnanç turizmi yapmak isteyenlerin Karacabey gezilecek yerler listesinde bulundurması önerilmektedir.

Karacabey Hamidiye Mahallesi’nde bulunan Kümbetli Camii, hem ziyarete hem de ibadete açıktır. 


Karacabey Kuş Cenneti

Karacabey Kuş Cenneti Karacabey Kuş Cenneti

Mustafa Bilgiç tarafından kurulan Uluabat Kuş Cenneti, Uluabat ile Gölkıyı köyleri arasında yer alan Seyran Köyü sınırları içerisindedir. Kuş cennetinin Karacabey ilçe merkezine 14 km uzaklığı bulunmaktadır. Kuş gözlemciliği yapmak isteyenlerin gezilecek yerler planında ilk durağıdır.

Uluabat Kuş Cenneti içerisinde kuşların yaşamına uygun doğal bir ortam oluşturulmuştur. Burada beyaz ve renkli tavus kuşları başta olmak üzere farklı türlerde 50'den fazla kuş türü bulunmaktadır. Kanatlı hayvanların üremesine, dinlenmesine ve yemek ihtiyaçlarının karşılanmasına olanak sağlayan bir hizmet sunulmaktadır. 

Alan içerisinde çocukların vakit geçirebileceği bir oyun parkı da bulunmaktadır. Bursa – İzmir karayolu üzerinde olan Karacabey Kuş Cenneti, yılın her ayı ziyarete açıktır. 


Eskikaraağaç Leylek Köyü

Eskikaraağaç Leylek Köyü Eskikaraağaç Leylek Köyü

Bursa Valiliği’nin Uluabat Gölü Yönetim Planı kapsamında oluşturduğu Leylek Dostu Köyler Projesi ve bu projeye bağlı alt projelerle gölün çevresindeki köylerin ekolojik dengesinin sağlanması hedeflenmektedir. 

Eskikaraağaç Leylek Köyü Muhtarı Ahmet Koca ve köy halkının iş birliği ile Avrupa Leylek Köyleri ağına bu köy de katılmayı başarmıştır. 

Köyü ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alabilir ve doğal güzellikleri içerisinde bir gün geçirebilirsiniz. 


Issız Han

Issız Han Issız Han

Karacabey’e bağlı Uluabat ve Gölkıyı köyleri arasında olan Issız Han, aynı zamanda Uluabat Gölü kıyısındadır. Karacabey ilçe merkezine 5 km uzaklıktadır.

Yıldırım Beyazıt döneminde yaptırılan hanın kapı üstündeki kitabesinde 1396 yılında Allah rızası için yaptırıldığı yazmaktadır. Osmanlı döneminin ilk mimari kervansaray modeli olan Issız Han, tarihte nehir taşımacılığı sırasında dinlenme ve konaklama amaçlı inşa edilmiştir. 

Yakın bir süre öncesine kadar tahrip olmuş halde olan Issız Han, restore edilerek ziyarete açılmıştır. 


Ova Korusu Ayı Barınağı

Ova Korusu Ayı Barınağı Ova Korusu Ayı Barınağı

İngiltere merkezli Dünya Hayvanları Koruma Derneği’nin maddi destekleri ve Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ve Çevre ve Orman Bakanlığı’nın ortak çalışmaları ile Karacabey ilçesine bağlı, Yeniköy beldesinde ayılar için doğal bir barınak kurulmuştur. 

1993 yılında başlatılan proje kapsamında sokaklarda oynatılan ayılara doğal ortamlarında yaşama hakkı sunulmuştur. 16 ayının doğal hayatına dönmesi ile başlayan proje, 66 ayı ile devam etmektedir. 

Sokaklarda oynatılarak türlü eziyetlere maruz kalan ayılar için bu barınak, bir özgürlük merkezi haline getirilmiştir. Gezi rehberi, yaşayan ayılar hakkında detaylı bilgi vermektedir.


Türkiye Jokey Kulübü Karacabey Daimi Pansiyon Harası

Türkiye Jokey Kulübü Karacabey Daimi Pansiyon Harası Türkiye Jokey Kulübü Karacabey Daimi Pansiyon Harası

Türkiye Jokey Kulübü Karacabey Daimi Pansiyon Harası, TJK bünyesinde hizmet sunmakta olan Türkiye’nin tek safkan İngiliz atı yetiştirilen tesisidir. 

İzmir - Bursa karayolu üzerinde yer alan ve safkan Arap atı yetiştirilen Karacabey Harası’nın karşısındadır. 

2001 yılından bu yana hizmet veren tesiste, 790 kısrak locası, 16 aygır locası, 10 adet de karantina locası bulunmaktadır. 

Toplamda 5 bin dekar araziye sahip haranın 3 bin 600 dekar alanı padok adı verilen otlaklardan oluşmaktadır. 

Karacabey ziyareti sırasında gezilecek farklı noktalar arasında yer almaktadır. 


Karacabey Yeniköy Tatil Beldesi

Karacabey Yeniköy Tatil Beldesi Karacabey Yeniköy Tatil Beldesi

Karacabey ilçe merkezine 30 km uzaklıkta olan Yeniköy, doğa harikasıdır. 

Denizden gelen temiz hava ve Ihlamur ormanları ile bölgeyi ziyaret eden tatil severler, hem eşsiz bir doğa manzarasına tanık olmakta hem de bol oksijen alma şansı yakalamaktadır. 

Yeniköy tatil beldesi deniz ve ormanın birleştiği bir alan olduğu için birçok hastalığa şifa olan doğal bir hastane olarak tanımlanmaktadır. 


Ulubatlı Hasan Anıtı

Ulubatlı Hasan Anıtı Ulubatlı Hasan Anıtı

İstanbul’un fethi sırasında, Ulubatlı Hasan, surların üzerine çıkan ilk Türk askeri olma unvanını taşımaktadır. 

Karacabey ilçesine bağlı Uluabat köyü ise, Ulubatlı Hasan’ın doğum yeridir. Bu nedenle İstanbul’un fethinin 500. yıldönümünde bu bölgeye anıtı yaptırılmıştır. 13 metre yükseklikteki Ulubatlı Hasan Anıtı, Metin Yurdanur tarafından tasarlanmıştır. 

Karacabey'de iş toplantıları yaparken dinlenebileceğiniz bir çok imkanları bir arada sunan oteller Karacabey toplantı otelleri sayfasında yer almaktadır.


Karacabey Günübirlik Gezilecek Yerler

Karacabey, Bursa ilinin en kalabalık ilçelerinden biridir. Gezilecek yerler, Karacabey ile sınırlı değildir. Çevresinde yer alan doğal ve tarihi güzelliklerle beraber Karacabey’i gezmek oldukça zevk verecektir. Karacabey ilçesi, Bursa ilinin günübirlik geziler için ideal konumundadır.


Uludağ

Uludağ Uludağ

Karacabey ile Uludağ yaklaşık 110 km uzaklıktadır. Antik Çağ’da yaşamış olan Heredot’un kitabında da bahsettiği Uludağ 1961’den günümüze dek milli park olarak korunmaktadır. Kış turizminin en canlı yeri olarak bilinmektedir.


İznik

İznik İznik

Karacabey ile İznik yaklaşık 140 km uzaklıktadır. İznik, çini denildiğinde akla gelen ilk yerdir. 15. yüzyıldan beri üne sahip olan İznik gölü ve Sansarak Vadisi ile görülmeye değerdir.


Gölyazı

Gölyazı Gölyazı

Karacabey ile Gölyazı yaklaşık 40 km uzaklıktadır. Gölyazı, tarihi Romalılara dayanan küçük bir yarımadadır. Günümüzde Sit Alanı olarak kullanılan bölge birkaç film ve dizinin de çekildiği şirin bir yerdir.


Ulu Cami

Bursa Ulu Camii Bursa Ulu Camii

Ulu Cami Karacabey’e yaklaşık 75 km uzaklıktadır. Bursa’nın merkezinde sembol haline gelmiş olan Ulu Cami, Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılmıştır. Osmanlı mimarisinin en gözde yapıları arasında sayılmaktadır.


Atatürk Evi Müzesi

Atatürk Evi Müzesi Atatürk Evi Müzesi

Atatürk Evi Müzesi, Karacabey’e yaklaşık 70 km uzaklıktadır. 19. yüzyılın sonlarında yaptırılmış olan yapı Atatürk’e Bursa’yı 2. kez ziyaret edildiğinde hediye edilmiştir. Günümüzde müze olarak ziyaretçilerine kapısını aralamaktadır. Gezi rehberi eşliğinde detaylı bilgi edinerek de keşfe çıkabilirsiniz.


Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği

Bursa Hanları Bursa Hanları

Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Karacabey’e yaklaşık 80 km uzaklıktadır. Osmanlı’da ticaretin kalbi olarak değer görmüş olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği günümüzde de çok fazla ziyaretçiye sahiptir.