Karabük Tatili
Karabük'ün Popüler İlçesi
Safranbolu: Safranbolu Evleri arasında dolaşmak, eski çarşılardan yöresel ürünler almak, doğa ve tarihi bir arada görebilmek için ziyaret edilmesi gereken ilçe Safranbolu'dur. Bu benzersiz ilçede konaklamak isterseniz Safranbolu otelleri sayfasından bir mekan bulabilirsiniz.
Karabük Gezilecek ve Görülecek Yerler
Tarihi Yapılar: Antik Çağ’da Paflagonya olarak bilinen Karabük, tarihi yapılar açısından zengin bir ildir. Karabük'ün tarihi yapıları arasında Tarihi İncekaya Su Kemeri, Kaymakamlar Gezi Evi, Eskipazar, Mümtazlar Gezi Evi, Cinci Hanı ve Hamamı, Yazıköy, Katır Yolu, Hıdırlık Tepesi, Safranbolu Tarihi Cezaevi, Safranbolu Tarihi Çeşmeler, Tarihi Eski Çarşı, Havuzlu Deligözler Bağevi, Hadrianapolis Antik Kenti, Yörük Köyü, Hasan Dede Türbesi, Safranbolu Kalesi ve Kaya Mezarları yer almaktadır.
Müzeler: Karabük, arkeolojik eserlerin ve yöre halkının yaşamsal özelliklerinin sergilendiği müzelere ev sahipliği yapar. Safranbolu Kent Tarihi Müzesi, Kahve Müzesi ve Karabük Demir-Çelik Sanayi Müzesi, Karabük'te gezilecek yerler arasında bulunmaktadır.
Camiler: Karabük ve ilçelerinde Osmanlı’nın göz kamaştırıcı mimarisini gözler önüne seren birçok tarihi cami bulunmaktadır. Ulu Cami(Aziz Stefan Kilisesi), İzzet Paşa Camii, Lütfiye Cami, Köprülü Mehmet Paşa Cami ve Kazdağı Cami Karabük'te mutlaka gezilmesi gereken camiler arasında yer almaktadır.
Doğal Güzellikler: Karabük, %68,8 ormanlık alanı Türkiye’nin en geniş yeşil bir arazisine ev sahipliği yapar. Doğanın bu denli iyi bir şekilde korunduğu ilde görülmesi gereken Çitdere Tabiat Koruma Alanı, Baklabostan Şelalesi, Karabük Katır Yolu, Kristal Teras, Yenice Ormanları, Tokatlı Kanyonu, Bulak Mencilis Mağarası, Hızar Mağarası, Uluyayla, Sarıçiçek Yaylası, Sırçalı(Düzce) Kanyonu, Tarihi Safranbolu Konarı Köyü – Safranbolu Dipsiz Göl, Ağzıkara Mağarası, İncekaya Kanyonu ve Sakaralan Kanyonu Karabük'ün doğal güzellikleri arasında yer almaktadır.
Karabük’te Yapılacak Aktiviteler
- Karabük, dağcılık turlarına katılmak isteyenler için çeşitli olanaklar sunmaktadır. Yüksek tepelerine tırmanırken doğal güzelliklerine şahit olabileceğiniz gibi, zirve noktasına ulaştığınızda eşsiz bir manzara ile karşılaşabilirsiniz.
- Safranbolu’nun hem doğal güzellikleri hem de tarihi evleri arasında iyi bir bisiklet turuna çıkmayı Karabük'te yapılacaklar listenize ekleyebilirsiniz. İlçe merkezinden bireysel olarak bir bisiklet kiralayabilir veya rehber eşliğinde düzenlenen turları tercih edebilirsiniz.
- Tokatlı Kanyonu’nun doğal güzelliklerini fotoğraflayarak tatilinizi kartpostallık manzaralarla sonsuza taşıyabilirsiniz. Yalnızca kanyonu değil, Karabük’te yer alan bütün doğal güzellikler de sizlere iyi bir manzara sunacaktır.
- Karabük’e geldiğinizde Safranbolu ilçesinde tarihi gezintiye çıkabilirsiniz. Tarihi özelliklerinin yanı sıra birçok doğal güzelliğe de sahip olan Safranbolu’da özellikle Tokatlı Kanyonu görülmeye değer bir yerdir.
- Karabük’te bulunan müzeleri gezerek bölge hakkında bilgi edinebilir ve demir-çelik fabrikasında üretilen ilk eşyaları görebilirsiniz. Karabük il merkezinde bulunan Karabük Demir-Çelik Sanayisi Müzesi il merkezinin en iyi ve en kapsamlı müzesi durumundadır. Ayrıca il merkezine gitmişken Kent Tarihi Müzesi ve Tarihi Saat Kulesi'ni ziyaret etmeyi unutmayın.
- Bölgede kamp ve doğa yürüyüşleri için birçok yayla bulunmaktadır. Doğal güzellikler bakımından oldukça zengin olan Karabük şehrinin tüm ilçelerinin il merkezine yakın olması da bu açıdan avantaj sağlar. Karabük bölgesinde en çok tercih edilen kamp alanları Uluyayla ve Sarıçiçek Yaylası’dır.
- Karabük’te birçok doğal güzellik bulunmaktadır. Bu doğal güzellikleri keşfederek dinlenebilirsiniz. Başta Baklabostan Şelalesi olmak üzere Yenice Ormanları, Tokatlı Kanyonu, Bulak Mağarası, Çitdere Tabiat Koruma Alanı diğer tercih edilen doğal güzellikler arasındadır.
Karabük Festivalleri
Yılın farklı dönemlerinde gerçekleştirilen festivallere ve şenliklere ev sahipliği yapan Karabük’te eğlenceli anlara şahit olabilirsiniz. Kasım ayının ortalarında düzenlenen Karabük Foto-Film Festivali, Ekim ayının başında düzenlenen Müzekent Doğa ve Motosiklet Festivali, Eylül ayının sonlarına doğru gerçekleştirilen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali ve Temmuz ayının sonuna doğru düzenlenen Karabük Bisiklet Festivali'ne katılmak Karabük'te yapılabilecek etkinlikler arasında yer almaktadır.
Karabük’te Ne Yenir?
Karabük bölgesinde en çok Safran tüketilmektedir. Safran ile yapılan lezzetler bölgeyi aşarak tüm Türkiye’ye nam salmıştır. Özellikle safranlı zerde, safran lokumu ve safranlı baklava bölgenin en lezzetli yiyecekleridir. Bu tatlılar dışında peruhi, mısır çorbası, cevizli keşli yayım, Safranbolu bükmesi, bağlar gazozları ve uzun pakla fasulye bölgenin meşhur yemekleridir.
Karabük’ten Ne Alınır?
Karabük’te safrandan yapılmış yiyecekler ve Safranbolu evlerinin maketleri hediyelik eşya olarak en çok tercih edilen seçeneklerdir. Yöreye özgü alabileceğiniz bir diğer iyi hediyelik ürün ise ahşap oymalar, bakır eşyalar, deri ürünler ve örtülerdir. Safranbolu’da yer alan tarihi Eski Çarşı, Lonca Çarşısı ve Demirciler Çarşısı’nda da özel hediyelik eşya dükkanları bulunmaktadır.
Karabük Gece Hayatı
Karabük’te gece hayatı çok canlı olmamasına rağmen akşam saatlerinde dinlenip eğlenebileceğiniz özel ve iyi mekanlar yer almaktadır. Karabaük'te gece hayatı için tercihini alkollü mekanlardan yanan kullananlar, Tahta Masa, Jack’s Bar, Arasna Cafe & Bar, Hangar Bar ve Adress Bar gibi eğlence mekanlarına göz atabilirler. Kahvesini ve çayını yudumlayarak keyifli bir şekilde vakit geçirmek isteyenler ise Alanguva Kafe, Garagee Kafe, Enosse Cafe & Restaurant ve Agakeyf Nargile Kafe gibi mekanları tercih edebilirler.
Karabük’e Nasıl Gidilir?
Ulaşımın karayolu ve havayolu ile sağlandığı Karabük, Türkiye çapında ulaşımların rahat bir şekilde yapılabildiği bir şehirdir. Karabük, Ankara’ya 221 kilometre, İstanbul’a 400 kilometre, Antalya’ya 668 kilometre ve İzmir’e 755 kilometre uzaklıktadır. Karabük'e ulaşım için birçok otobüs firmasının Karabük Otogarı’na direkt seferleri mevcuttur. Havayolu için Kastamonu Havalimanı tercih edilmektedir. Karabük ile Kastamonu Havalimanı arası yaklaşık 114 kilometredir. Bursa - Karabük arası ulaşım mesafesi ise 431 kilometredir.
Karabük Otel Seçenekleri
Batı Karadeniz Bölgesi'nin popüler tatil merkezlerinden olan, aynı zamanda Safranbolu Evleri ile ünlü Karabük otelleri ve konaklama tesisleriyle birlikte ziyaretçilerine özel bir tatil deneyimi sunmaktadır. Popüler Karabük otelleri, ilçe merkezine yakın ve doğa ile iç içe olan konumlarda hizmet vermektedir. Ayrıca Karabük şehir otelleri, Karabük tatilinde tercih etmeniz durumunda, tesislerin sunduğu ücretsiz otopark hizmetiyle birlikte Karabük hakkında daha kapsamlı ve özel geziler yapabilirsiniz.
Karabük otellerinin sunduğu özel imkanlar arasında; ücretsiz otopark, erken rezervasyon fırsatları, ücretsiz kahvaltı, ücretsiz oda servisi, lobide ücretsiz kahve ikramı, ücretsiz internet bağlantısı, spa merkezi, ücretsiz havalimanı transferi, ücretsiz iptal opsiyonu ve ücretsiz kablo tv gibi hizmetler yer almaktadır. Ücretsiz otopark, ücretsiz yüksek hızda internet sunan popüler Karabük otelleri arasında öne çıkanlar ise; Leyla Hanım Konağı, Çeşmeli Konak, Zalifre Otel, Cinci Han Otel, Sultan Saray Otel ve Yeni Konak Otel olarak sıralanmaktadır.
İnanılmaz keyifli bir yer. Çalışanlar saygılı ve her konuda yardımcı oldular. Tekrar kalmak için sabırsızlanıyoruz. Her şey için çok cok teşekkür ederiz...
Kapıda sıcak karşılama. Yemekleri hafif, leziz ve doyurucu. Odalar yeterli genişlikte(kaldığım oda). Duş, wc çoğu taksim otellerinden temiz ve büyük. Sıcak ortam. Bahçesi imrenilir nitelikte. Pişman olmazsınız
4-4lük bir tesis, kucuk bir kopegimiz oldugu için evcil hayvan kabul etmeleri bizi yönlendirdi ama kaldığımız en keyifli konaktı. Evcil hayvanınız olsun olmasin kesinlikle tavsiye edilir.