Datça Plajları

Datça deniz anlamında Muğla’nın en güzel ilçelerinden biridir. Son derece doğal olan ilçede birçok koy ve bük de bulunmaktadır. Bununla beraber ilçede bulunan plajların birçoğu Mavi Bayrak ödüllü olduğu için oldukça yumuşak bir kuma ve berrak bir denize sahiptir. 


Ovabükü

Ovabükü Sahili Ovabükü SahiliHayıtbükü’nden 1 kilometre uzaklıkta olan Ovabükü oldukça uzun bir sahil şeridine sahiptir. Bundan dolayı ne kadar kalabalık olursa olsun sıkışıklık oluşmamaktadır.

Çakıl ve kum karışımı sahili çok fazla olmasa da az biraz yorabilir. Denizi özellikle derin su severler tarafından sevilen türdedir. Çabuk derinleşir ancak rüzgâr aldığından dolayı dalgalara dikkat etmek gerekir.

Sahilde restoranlar olduğu için yiyecek ve içecek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Girişler ve şezlonglar ücretsiz kullanılmaktadır.

Datça'nın yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen mekanlarında bulunan oteller Datça otelleri sayfamızda bulunuyor.


Karaincir Plajı

Karaincir Plajı Gün Batımı Karaincir Plajı Gün BatımıAktur tarafına doğru ilerlerken 18 kilometre sonra görülen Karaincir Koyu aşırı sığ denizi ve ince kumu ile bilinmektedir. Denizi oldukça sığdır derin noktalara ulaşmak için yaklaşık 25 metre ilerlemek gerekir. Burası yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir.

Rüzgâr almaması ve konaklanacak turistik tesislerin burada olması nedeniyle tatilciler tarafından tercih edilmektedir. Sahilde şezlong ve şemsiyeleri görebilmek mümkündür. Sezonda aşırı bir kalabalık.

Plajda soyunma kabinleri, duş ve WC’ler bulunmaktadır. Eğer şemsiye ve şezlong kiralamak isteniyorsa ortalama 20 - 30 TL’lik ücret ödemeniz gerekecektir.


Kumluk Plajı

Datça Kumluk Plajı Datça Kumluk PlajıSahili yumuşak kumdan oluşan Kumluk Plajı’nın denizi biraz sığdır. Derin noktalara ulaşmak için 10 metre kadar ilerlemek gerekir. Derin sularda yüzmek isteyen tatilciler için pek de tercih edilen bir yer değildir. Daha çok çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir.

Sahilde şezlong, şemsiye, WC, duş kabini ve soyunma kabini bulunmaktadır. Sezon dışı oldukça sakin olan Kumluk Plajı, sezon içinde ise oldukça kalabalıklaşmaktadır. Plajın hemen hemen her yerinde işletmeler olduğu için herhangi bir eksiklik yaşanmamaktadır.

Şezlong kiralamak için ortalama 10 - 20 TL ödemeniz gerekmektedir. Bununla beraber akşamları sahile masalar ve sandalyeler sıralanır ve plaj bir restorana dönüşmektedir.

Muğla'da farklı fiyat seçeneklerinde konaklayabileceğiniz otellerin listesi Muğla otel fiyatları kategorisinden öğrenebilirsiniz.


Akçabük

Akçabük Koyu Akçabük KoyuAkçabük aslında daha çok kamp için ideal yerlerden biridir. Palamutbükü’nden yaklaşık olarak 2 kilometre uzaklıkta bulunan Akçabük oldukça küçük bir plaja sahiptir. Arka tarafı çam ağaçları ile çevrili olan bük sezonda biraz kalabalıklaşmaktadır. Bu kalabalığın büyük çoğunluğu ise tekne turları ile gelen tatilcilerden oluşmaktadır. Burada herhangi bir işletme ve tesis yoktur.

Datça'nın şirin tatil beldesi Akçabük'te vakit geçirdikten sonra Datça'da gezilecek yerler sayfasını ziyaret ederek yeni noktalar keşfedebilirsiniz.


Palamutbükü Plajı

Doğa Harikası Palamutbükü Doğa Harikası PalamutbüküDatça’nın en uzun plajına sahip olan Palamutbükü son yıllarda keşfedilen yerlerden biridir. Hem buradaki konaklama tesislerinden hem de tekne turlarından dolayı kalabalık tatilci kitlesi vardır.

Tüm bu kalabalığa rağmen uzunluğundan dolayı sıkışıklık yaşanmamaktadır. Bu kadar tercih edilmesindeki en büyük etken ise berrak olan denizi, yemyeşil ağaçları ve yassı çakıllı sahil şerididir.

Sahilde biraz yürüdükten sonra kumlu kısımları da görebilmek mümkündür. Deniz hızlı derinleştiği ve soğuk olduğu için yüzmek için ideal noktalardan biridir.

Şezlong ve şemsiyelerin kullanımına konusunda buradaki işletmeler yeme ve içme şartı ile ücretsiz kullanıma izin verilmektedir.

Datça'da çok sayıda plaj ve koy bulunmaktadır. Bu noktaları keşfetmek için tatile gelmeden önce Datça gezi rehberi sayfamızdan gezi planlaması yapabilirsiniz.


Hayıtbükü Plajı

Hayıtbükü Plajı Yukarıdan Bakış Hayıtbükü Plajı Yukarıdan BakışDaire şeklinde sevimli ve küçük bir alan olan Hayıtbükü, rüzgâr almamaktadır. Denizi oldukça sığ olduğundan dolayı derin deniz severlerin tam olarak beklentilerini karşılayamayabilir. Daha çok çocuklu aileler için uygundur. Sahil ise tamamen kumdur.

Plaj etrafında çeşitli restoran ve içecek tesisleri bulunmaktadır. Hayıtbükü Plajı’nda hem yüzebilir hem de etrafta bulunan restoranlarda yemek yenilebilir.

Şezlong ve şemsiyelerin kiralama ücreti ise ortalama 20 - 30 TL arasındadır.


Taşlık Plajı

Taşlık Plajı Manzarası Taşlık Plajı ManzarasıMerkeze 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde bulunan plaj, çakıl ve kumdan oluşmaktadır. Bu anlamda terlikle yürümekte fayda var. Denizi soğuk su severler için oldukça idealdir ayrıca çok sığ sayılmaz.

Giriş ise ücretsizdir. Burada şezlong ve şemsiye kiralama ücreti ise ortalama 50 TL’den başlamaktadır. Burayı ilgi çekici kılan nokta ise Ilıca Göleti’dir. Yer altından kaynayan su ve kükürt çıkmaktadır. Bu su ve kükürdün oldukça şifalı olduğu söylenmektedir. Sular gölden denize doğru akmaktadır. İnsanlar burada uzanarak sıcak suyun tadını çıkarmaktadır.

Bünyesinde barındırdığı eşsiz güzelliklere şahit olmak için Muğla gezi rehberi sayfamıza da göz atabilirsiniz.


Kargı Plajı

Kargı Plajı Yukarıdan Bakış Kargı Plajı Yukarıdan BakışDatça merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan ve etrafı dağlar ile çevrili olan Kargı Koyu belediye tarafından işletilmektedir. Sıcak bir denizi vardır ve çabuk derinleşmektedir. Bununla beraber hep iri taşlardan oluşan sahile sahip olduğu için yalın ayak yürümek oldukça zordur. Sahilde yürüyüşler için deniz ayakkabısı veya terlik giymek faydalı olacaktır.

Sahilde soyunma kabinleri ve duş alabilecek kabinler mevcuttur. Şezlong ve şemsiyeleri ise ortalama 15 - 20 TL’ye kiralamak mümkündür. Kargı Plajı’na gidişler için belediye düzenli olarak otobüs seferleri düzenlemektedir. 


Güllük Plajı

Güllük Plajı Kumsalı Güllük Plajı Kumsalı

Karaincir Koyu’ndan hemen önceki koyda bulunan Güllük Plajı genel olarak sessiz ve sakindir. İri kumdan oluşan plajı ve derin bir denizi olduğu için yüzmek için de ideal noktalardan biridir.

Sürekli olarak rüzgâr aldığından dolayı denizi dalgalı hatta bunun için uyarı tabelası bile bulunmaktadır. Bu anlamda yüzme bilmeyenler ve çocuklar için tehlikeli olabilir.

Plajda bulunan şezlong ve şemsiyeleri 20 TL’ye kiralamak mümkündür.

Hayatınızın en mutlu gününün ve bu günü taçlandıran tatilin kusursuz geçmesi için Datça balayı otelleri yazımızı kontrol etmeyi unutmayın.


Mesudiye Plajı

Mesudiye Halk Plajı Mesudiye Halk PlajıDatça merkezden 18 kilometre mesafede bulunan Mesudiye’nin muhteşem koyları görülmeye değerdir. İçinde Hayıtbükü, Ovabükü ve Kızılbükü plajlarını barındıran koyda yumuşacık kumlu sahili ile beraber ılık, derin ve berrak bir denize sahiptir. Sahillere girişler ücretsizdir.


Kızlanaltı Plajı

Kızlanaltı Plajı Balıkçıları Kızlanaltı Plajı Balıkçıları

Sahili kumdan oluşan Kızlanaltı Plajı’nın denizi ise yavaş derinleşmektedir. Oldukça uzun bir sahil şeridi olduğundan dolayı çoğu yerde bir işletme yoktur. Bu nedenle şezlong, şemsiye veya soyunma kabinleri bulunmamaktadır. 

Arabayla Kızlanaltı Plajı’na Marmaris üzerinden gidişler yapılmaktadır. Ancak yol oldukça uzun sürmektedir. Genel itibari ile buraya gelen insan sayısı çok azdır ve bu yüzden plaj son derece sakindir. Marmaris’e doğru giderken 11. kilometreden sonra toprak yolda ilerlenip ve plaja ulaşılır.

Datça'da denize sadece bir kaç dakika yürüme mesafesinde olup sizi cezbedecek oteller için Datça denize sıfır oteller sayfamıza göz atmayı unutmayın.


Knidos Plajı

Knidos Halk Plajı Knidos Halk PlajıDatça merkezden 35 kilometre uzaklıkta bulunan Knidos Plajı, tarihi noktalar gezildikten sonra yüzülmek için gidilen plajlardan biridir. Ilgın ağaçları ile gölgelenen sahilde dinlenmek ise gayet huzur vericidir.

Deniz içerisinde yosun bulunmaktadır. Ancak bu yosunlar deniz içindeki ekolojik sistem için oldukça faydalıdır. Civarda sadece bir adet lokanta bulunmaktadır. Yiyecek-içecek ihtiyacı buradan karşılanabilir. Sahili ise çakıl kum karışımı ve denizi ise oldukça sığdır.

Şemsiye ve şezlong bulunmamaktadır. Bunun yerine havluyu ağaç gölgesi altında serip uzanmak en iyi yöntem olacaktır.


Hastanealtı Plajı

Hastane Altı Halk Plajı Hastane Altı Halk Plajıİsminden de anlaşıldığı gibi Datça Devlet Hastanesi’nin bitişiğinde bulunan sahil, dar ve çok taşlıdır. Deniz suyu sıcaklığı rüzgârlardan dolayı biraz soğuk olsa da yaz aylarında oldukça idealdir.

Sahilde pek fazla şezlong ve şemsiye olmadığından dolayı genel olarak sahile uzanarak güneşlenilmektedir. 

Sahile giriş ücretsizdir.


Kızlan Gebekum Plajı

Kızlan Gebekum Halk Plajı Kızlan Gebekum Halk PlajıKızlanaltı sahilinden yürüyerek birkaç kilometre gittikten sonra ulaşılan Gebekum Sahili, oldukça yumuşak olan kumu ve berrak denizi ile dikkat çekmektedir. Derin ve rüzgârlı olduğu için sörfçüler tarafından tercih edilen bölge rüzgâr sörfü için ideal yerlerdendir. Rüzgâr aldığından dolayı denizde dalgalı olmaktadır. Profesyonel yüzücüler için ideal ancak yüzme bilmeyenler için tehlikeli olabilir.

Gebekum Plajı’nda Flow Datça ve Surf Tatil Köyü’nden sörf için tahta kiralamak mümkündür. Ortalama 60 - 80 TL’ye tahta kiralayarak sörf yapılabilir. Bununla beraber sahile giriş ücretsiz ancak şezlong ve şemsiyeleri kiralamak içinde ortalama 20 TL ödemeniz gerekmektedir.


Kızılbük Plajı

Kızılbük Halk Plajı Kızılbük Halk Plajı

Hayıtbükü’nden doğuya doğru 500 metre ilerledikten sonra ulaşılan Kızılbük Plajı biraz daha doğal sayılır. Burada da çeşitli işletmeler olduğu için her türlü ihtiyaç karşılanabilir. Bununla beraber sahili çakıl ve kum karışımıdır ve denizi biraz sığdır. Ancak sahilde bulunan iskele ile derin noktalara girilebilir.

Ilık bir denize sahip olan Kızılbük Plajı’nda şezlong ve şemsiyeleri ücretsiz kullanmak mümkündür.


Aktur Plajları

Aktur Halk Plajı Aktur Halk Plajı

Datça merkezden yaklaşık olarak 30 kilometre uzaklıkta bulunan Aktur Tatil Sitesi içinde bulunan plaj en son 2016 yılında işletilmekteydi. O günden beri tabiri caiz ise sahipsiz kaldı.  Bu anlamda konaklamadan daha çok günübirlik geziler ile buraya gelinebilir.

Taş ve kum karşımı bir plajı bulunmaktadır. Denizi ise çabuk derinleşmekte ve ılık bir sıcaklığa sahiptir. Plajda bulunan şezlong ve şemsiyeleri ücretsiz şekilde kullanılabilir.


Datça Beachleri

Taslik Beach

Taşlık Beach Şezlong Alanı Taşlık Beach Şezlong AlanıTaslik Restaurant tarafından işletilen Beach civardaki alternatiflerden daha iyi olduğunu söylenmektedir. Sezonda yoğun olan beach kimi zaman sıkışık olabiliyor. Ancak soğuk denizi en ideal yüzme noktalarından birine sahiptir.

Hem kum hem de taşlık plajı bulunmaktadır. Bazı yerleri sığ olduğu için çocuklu aileler tarafından tercih edilirken derin yerleri ise yüzme bilen tatilciler için idealdir.

Genel olarak rüzgâr aldığını belirtmek faydalı olacaktır bu yüzden dalgalı bir denizi vardır. Lokantasında tercih edilen en iyi yemek ise ızgara ahtapot ve kaya levreğidir. Bununla beraber şezlong ve şemsiyeler ortalama 30 TL’ye kiralanmaktadır.

Giriş ücreti ise 20 – 30 TL arasında değişmektedir. 


Bedya Beach

Bedya Beach Şezlong Alanı Bedya Beach Şezlong AlanıBedya Restaurant tarafından işletilen beach Palamutbükü’nde yer almaktadır. Bilindiği gibi en çok tercih edilen yerlerden biri olan Palamutbükü sezonda kalabalık olmaktadır. Bu durum sıkışıklığa neden olabilir.

Temiz bir denizi olduğu için yüzülmesi zevkli yerlerin başında gelmektedir. Taşlık bir sahili ve denizi vardır. Palamutbükü de rüzgâr aldığından dolayı denizi dalgalı olmaktadır. Özellikle çocuklar konusunda dikkatli olmak gerekir.

Bedya Beach’te 15 - 20 TL arasında mezelerin tadına bakabilir veya 28 TL’ye köfte yenilebilir. Beachte yıkanma ve soyunma kabinleri de mevcuttur.

Giriş ücreti 20 – 30 TL arasında değişmektedir. 


Leo Beach

Leo Beach Tekne Turları Leo Beach Tekne TurlarıDatça’nın Aktur bölgesinde bulunan Leo Beach kumlu sahili ve berrak denizi ile oldukça güzel beachlerden bir diğeridir. Sürekli olarak hafif bir müziğin çaldığı Leo Beach’in yemek menüsü de oldukça iyi sayılır. Özellikle etli sarma ve pizzası tadılması gereken yemeklerindendir. Burası diğer yerlere göre daha sakin oluğu için sıkışıklık yaşanmamaktadır.

Denizi gayet sakin ve sığdır. Bu nedenden dolayı çocuklu aileler için son derece idealdir. Kumluk bir sahili olduğu için yalın ayak yürümek oldukça keyif vericidir.

Giriş ücreti 20 – 30 TL arasında değişmektedir.