Datça Aktiviteleri

Diğer tatil yerlerine göre Datça biraz daha pasif kalabilir ancak bu hiçbir aktivite olmadığı anlamına gelmemektedir. Tatile gelen insanların vaktini geçirebileceği etkinlik ve aktiviteler bulunmaktadır.

Başta dalış olmak üzere kano, sörf, trekking ve kamp bölgede en çok tercih edilen aktivitelerden bazılarıdır.


Koy Gezileri

Eşsiz Datça Koyları Eşsiz Datça Koyları

Genel olarak tekne turları ile ziyaret edilen koylara özel araçlar ile veya minibüslerle de ulaşım mümkündür. Manzaraya karşı kafa dinlemek ve huzurlu bir gün geçirmek için tercih edilen başlıca koylar Lindos, Günlükbükü, Karaalibükü, Emecik, Sarıliman, Armutlusu, Domuzini ve Küçük Çakal Koyu’dur.

Bununla beraber eğer yüzmek ve eğlenmek için gitmeyi düşünülüyorsa Denizbükü, Bağla, Çatı, Kızılbük, Ovabükü, Hayıtbükü, Palamutbükü tercih edilebilir.

Eğer kamp ve piknik yapmak planlıyorsa Günlükbükü, Gökliman, Balıkaşıran, Armonika, Çakal, Yağlısu ve Körmendibi koylarını tercih edilmektedir. Buralar genel olarak oldukça güzel bir manzaraya ve el değmemiş doğaya sahip olduğu için kamp yapılabilecek en güzel yerlerdendir.

Ortalama 60 - 80 TL arasında tekne turlarına katılarak tüm koyları ve bükleri görebilmek mümkündür.

Türkiye'nin tüm doğa güzelliklerini bir arada barındıran Datça'da tatil yapmak isterseniz konaklama ihtiyaçları için Datça otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Yürüyüş

Datça Yürüyüş Parkuru Datça Yürüyüş ParkuruDatça’nın temiz havasını içinize çekebilmek için yürüyüşler düzenlenmektedir. Zorluk derecesi ve deneyime göre değişiklik gösteren parkurlarda hem yeni yerler görülebilir hem de Datça’nın doğası keşfedilebilir. Yürüyüş parkurlarından bazıları ise;

Kısık – Kargı Parkuru: Yürüyüş anlamında genel olarak Kartal Vadisi’nden Kargıya doğru olan Kısık – Kargı Parkuru tercih edilir. Molalar ile beraber yaklaşık olarak 9 saatlik bir yolculuk ile patika yolları aşıp Domuzçukuru Koyu’na gidilir.

Burada ilk mola verildiğinde ise tarihi kilise ve koca çınar görülebilir. Daha ileride ise sarnıcı görebilmek için bir mola daha verilir. İyi bir rehber ile muhteşem yerleri görebilmek mümkündür.

Emecik Dağları: Bir diğer parkur ise Emecik Dağları’na doğrudur. Datça’nın en yüksek dağı olan Emecik özellikle doğa yürüyüşü severler tarafından tercih edilmektedir.

Araba ile dağın ucuna gidildikten sonra 2 saatlik bir tırmanış yolculuğu başlar. Bununla beraber iniş de aynı derece zorlu olmaktadır. Çünkü yerler kaygan olduğundan zorlayabilir. 

Hurmalı Bükü Yolculuğu: Hurmalı bükü yolculuğu ise Datça hurmasının yetiştirildiği yere yapılan yürüyüş parkurlarından biridir. Her tarafı hurma ağaçları ile kaplı olan Hurmalı Köyü’ne deniz yolu ile gidilebilir. Ancak bunun yerine 7 saatlik bir yürüyüş ile gidişler de yapılmaktadır.

Yaban eşeklerinin yolunu takip ederek bir süre gittikten sonra vadi dönülür ve dağların tepesine doğru tırmanış başlar. Özellikle ilkbahar aylarında çiçeklerin de açmasıyla beraber biraz yorucu olsa da güzel bir zaman geçirilebilir.

Yarık Dağı Tırmanışı: Dağ tırmanışları ise biraz daha zorlu parkurlardan biridir. En çok tırmanış yapılan dağ ise Yarık Dağı’dır. 615 metre yüksekliğinde olan dağ oldukça sık ağaçları ve bitkileri ile tırmanışı zorlaştırmaktadır.

Zirveye ulaşıldığında eski yerleşim alanları ve sarnıçları görebilmek mümkündür. Tırmanış ve iniş ortalama 3,5-4 saatte tamamlanmaktadır.

Muğla'da uygun fiyat seçeneklerinde bulunan tüm otellerin listesi Muğla otel fiyatları sayfamızda yer almaktadır.


Bisiklet Turları

Datça Bisiklet Turları Datça Bisiklet TurlarıTrekking yerine bisiklet turları ile Datça’yı gezebilmek için birçok parkur bulunmaktadır. Bunun için günlük bisiklet kiralanabilen birçok yer bulunmaktadır. Ortalama 40 – 50 TL’ye bisikletleri kiralamak mümkündür.

Knidos Turu: En çok tercih edilen bisiklet rotası ise Knidos’a doğru yapılan parkurdur. Datça merkezden yola çıkarak birçok köy ve bük görülen tura sabah erken saatte başlamak daha iyi olacaktır.

Güzergâh üzerinde çiçek açan badem ağaçlarını, çeşitli çiçekleri ve muhteşem manzaraları görebilmek mümkündür. Mesudiye kavşağından sonra Hayıtbükü ve Ovabükü tarafına devam etmek için sol tarafa sapıp Polatbükü’ne doğru yol alarak inişe geçilir. Yolda mola vermek için birçok yer vardır. Biraz ilerledikten sonra kaynak suyunun aktığı bir hayrat görülür burada dinlenmek mümkündür.

Dağlardan tırmandıktan sonra aşağı doğru viraj ve yokuştan oluşan bir yol ile devam edilmektedir. Muhteşem bir manzara sunan yol fotoğrafçılar için eşsiz kareler sunmaktadır. Biraz daha ilerledikten sonra Palamutbükü’ne varılır.

Burada oldukça güzel kamp alanları vardır. Sahile sıfır kamp kurmak için muhtardan izin almak gerekir. İsteğe göre yola devam edip Eski Datça’ya doğru gidebilirsiniz.

Datça'da Bisiklet Turları dışında da yapılabilecek pek çok aktiviteleri Datça gezilecek yerler sayfasından sizlere özel olarak hazırladık.


Windsurf, Kayaking ve Kano

Datça Windsurf Aktivitesi Datça Windsurf Aktivitesi

Bilindiği üzere 2015 yılında Datça’da Windsurf yarışmaları yapılmıştır. Datça’da bulunan Wind Surf Tatil Köyü’nde yapılan yarışmalara yurt içi ve yurt dışından birçok katılımcı başvurmuştur. Genel olarak kuzeyden gelen sert rüzgârlar ile sporcular denize doğru yönelmekte ve dalgaların tadını çıkarmaktadır.

İster tatil köyünden windsurf için kiralama yapabilir isterseniz de kendi sörf tahtanızı kullanmanız mümkündür. Eğer sörfü ilk defa yapacaksınız buna yönelik olarak eğitmenlerden ders alınabilir. Tavsiye edebileceğimiz noktalardan biri olan Surf Holiday Village hem eğitim hem de sörf tahtası kiralamada yardımcı olacaktır. Konaklama ve eğitim dahil olarak ortalama 1500 - 1800 TL arası bir ücrete windsurf öğrenmek mümkündür.

Bir diğer aktivite ise kano gezintileridir. Çok eski zamanlardan beri kullanılan kanoyu aynı şekilde kullanarak Datça’nın berrak denizinde gezintiler yapılabilir. Kano kiralama ücreti ise 40 - 60 TL arasında bir ücrete tabidir.

Son olarak tıpkı kano gibi olan kayaking ile gezintilere katılmak mümkündür. Kürekleri sallayarak koylarda gezintiler yapılabilir. Genel olarak eğitmenler ve rehberler eşliğinde yapılan bu spor oldukça eğlencelidir. Tıpkı kano gibi ancak biraz daha farklı olan kayakingi ortalama 60 - 70 TL’ye kiralamak mümkündür.

Datça'da bulunan tarihi ve turistik yerler, keşif edilecek tüm mekanlar Datça gezi rehberi sayfamızda yer almaktadır.


Tüplü Dalış

Datça Tüplü Dalış Datça Tüplü Dalış

Datça’nın tertemiz denizine dalış yapmak yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri olacaktır. Mavi bayrak ödüllü denizlerindeki doğal sualtı yaşamını, mercanları ve çeşit çeşit balıkları göreceğiniz tüplü dalışlarda eğitmenler ile en güzel yerler görülebilir.

Akvaryum Koyu, Armutlu Koyu, Dick’s Rock, Domuz Çukuru ve Moskof İni’ne dalış gerçekleştirilmektedir. Mayıs ve Haziran aylarında 22-23, Temmuz ve Ağustos ayı arasında 24-27 ve Eylül Ekim ayları arasında ise 23-25 derece olan deniz suyu sıcaklığı en mükemmel zamanlardır.

Popüler dalış merkezi olan Uçan Balık’ta günlük olarak iki dalış ve yemek ücreti toplamda 150 – 170 TL arasındadır. Dalış sayısı arttıkça fiyat da artış göstermektedir.

Türkiye'nin tatil cenneti Muğla'da gezi yapmadan önce mutlaka Muğla gezi rehberi sayfamızı ziyaret etmelisiniz.


Kamp Yapmak

Datça Kamp Aktivitesi Datça Kamp AktivitesiDatça’da son yıllarda oldukça popülerleşen kamp, özellikle huzurlu ve doğal tatil yapmak isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Doğal güzellikler anlamında oldukça beğenilen noktalarda çadır kurularak güzel bir gün geçirilebilir. 

Aktur Camping

Aktur Kamp Alanı Aktur Kamp AlanıAktur Tatil Köyü’nün hemen yanında olan kamp alanı ilçe merkezine yaklaşık olarak 30 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. İçinde her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kamp alanı kalabalıktan biraz daha uzakta çam ağaçlarının içindedir.

Çadır veya karavanda kamp kurmak isteyen kişiler bu tarafa doğru yönlendirilmektedir. Kamp kurulabilecek toplamda 170 ada ayrıldığı için sessiz sakin bir kamp yapmak mümkündür. Yakınlarda onlarca çamaşır makinası, tuvaletler, banyolar, yemek pişirme yerleri bulunmaktadır.

Bölgede ateş yakmak kesinlikle yasak bu yüzden yemek yapabilmek için mutfak kullanmak zorundadır. Karavanlar 30 – 50 TL arası, çadırlar ise 20 - 40 TL arası bir ücret karşılığında kiralanabilmektedir.

Datça'da Çadır ve Kamp Kurmak dışında uygun fiyatta farklı konaklama seçenekleri Datça pansiyon sayfasında yer almaktadır.


Akçabük Camping

Akçabük Kamp Alanı Akçabük Kamp AlanıEn güzel manzaralardan birini misafirlerine sunan Akçabükü kamp alanı olarak kullanılmaktadır. Toplamda 50 dönümlük arazide ister kendi çadırınızla isterseniz de işletmenin yerleştirdiği çadırlarda konaklamak mümkündür. Kalabalık bir aile iseniz daha büyük çadırlar da kiralanabilir.

Kamp alanında elektrik yoktur acil durumlar için gerekli olan elektrik güneş enerjisinden temin edilmektedir. Güzel bir manzarası, temiz denizi, yumuşak kumsalı ve sakin bir ortamı bulunmaktadır. Herhangi bir yiyecek alanı olmadığı için yiyecek ve içeceğinizi kendinizle götürmeniz gerekir.

Datça Akçabük ve diğer tatil beldelerinde konforlu bir konaklama tercihini size özel olarak Datça butik oteller sayfamızda yer verdik.


Gülbahar Camping

Gülbahar Camping, etrafı saran mandalina ağaçları altında denize sıfır, doğa ile iç içe kamp geçirmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Kampın ücretli olduğunu belirtmek gerekir.

Alanda elektrik, duş, banyo, tuvalet ve restoran bulunmaktadır. Lokantada işletmenin yapmış olduğu yöresel tatlar deneyimlenebilir.

Kamp alanına girişler 20 TL ile ücretlendirilirken çadırlar ortalama 20 - 30 TL’ye kiralanabilir.