Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Ankara’nın saklı cennetlerinden birisi olan Çamlıdere ilçesi, son zamanlarda ismini duyuran bir tatil noktası olmaya başlamış bir ilçedir. Şehir merkezine 100 km uzaklıkta yer alan Çamlıdere, bünyesinde barındırdığı dikkat çekici konaklarının tarihi dokusu ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır.
Çamlıdere, Safranbolu’da yer alan konakları andıran görünümleri ve yemyeşil ormanlık alanlarla kaplı çevresi ile hem doğa turizmini hem de tarihi gezi turizmi mümkün kılmaktadır. Diğer ilçelerin aksine Çamlıdere gezilecek yerler listesi kısa bir rota çizer. Ancak Çamlıdere, her biri doğanın içerisinde tarihi dokuyu keşfetmek isteyenler için günler sürecek bir deneyime eş değerdir.
Çamlıdere'de tarihi ve turistik mekanlara yakın olan uygun fiyatlı oteller için Çamlıdere otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.
Fosil Ormanı
Fosil Ormanı
Çamlıdere ilçesine bağlı Yahşihan mevkiinde yer alan Çamlıdere Fosil Ormanı, dünyanın en büyük beşinci fosil ormanı olarak kabul edilmektedir. Dünya üzerinde eşine az rastlanır meşe, çam ve ardıç ağaçlarının fosilleşmiş örnekleri bulunmaktadır. Orman içerisinde yer alan ağaçların en az 23 milyon yıl öncesinden kalma oldukları bilinmektedir.
Ağaçların bir bölümü taşlaşmış olup, bambaşka güzellikte bir manzara sunmaktadır. Çamlıdere Fosil Ormanı’ndan ayrıca hem kendiniz hem de sevdikleriniz için hediye ürünler alabileceğiniz bir işletme de mevcuttur.
Çamkoru Tabiat Parkı
Çamkoru Tabiat Parkı
Çamlıdere ilçesi içerisinde bulunan bir mesire yeri olan, Çamkoru Tabiat Parkı'nın Ankara il merkezine uzaklığı 110 kilometredir. Parkın toplam alanı 215 hektarlık bir bölümü kapsamakta, ayrıca içerisinde bir adet gölet de bulunmaktadır. Bozkırdan orman bitki örtüsüne geçilen bir yer üzerindedir. Ormanlık alanları sarıçam, karaçam, tüylü meşe, sapsız meşe, gürgen, geyik dikeni ve göknar gibi ağaç türleri oluşturmaktadır. Göletin içerisinde ise gökkuşağı alabalıkları ve diğer balık türleri bulunmaktadır. Gezilecek yerleri bakımından da zengin olan park içerisinde gizli kalmış doğal güzellikleri keşfedebileceğiniz pek çok destinasyon bulunmaktadır.
Türkiye sınırlarında 23. Tabiat Park ilan edilen park içerisinde kamp yapabileceğiniz alanlar ayrılmıştır. Gezi rehberi planlamanıza dahil edebileceğiniz Çamlıdere ilçesinde bulunan parkta, eğlenerek keyifli vakit geçirebileceğiniz aktiviteler de düzenlenmektedir.
Çamkoru Tabiat Parkı’na giriş ücretsizdir.
Günübirlik eğlencelerinizde uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için Ankara otelleri sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.
Aluçdağı Tabiat Parkı
Aluç Dağı Tabiat Parkı
Ankara Çamlıdere sınırları içerisinde yer alan bir diğer mesire yeri ise Aluçdağı Tabiat Parkı’dır. Flora ve fauna açısından oldukça zengin türler ile karşımıza çıkmaktadır. Karaçam, akçaağaç, dişbudak, gürgen, sarıçam, göknar ve söğüt gibi ağaç türlerini bünyesinde barındırmaktadır. Fauna açısından ise tavşan, tilki, sincap, nar bülbülü, saka, sığırcık ve daha fazla canlı türüne ev sahipliği yapmaktadır.
Gezi rehberi hazırlarken mutlaka dahil etmeniz gereken yerler arasında bulunan Çamlıdere Aluçdağı Parkı üzerinde eğlenerek vakit geçirebileceğiniz piknik, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılık gibi aktiviteler düzenlenmektedir. Aluçdağı'nda her sene temmuz ayında Büyük Çamlıdere Festivali kapsamında yağlı güreş müsabakaları da düzenlenmektedir.
Çamlıdere Aluçdağı Tabiat Parkı’na normal giriş 8 TL, indirimli giriş 4 TL, otomobil ile giriş ise 24 TL’dir.
Peçenek Cami
Peçenek Camii
Peçenek Cami, Ankara Çamlıdere ilçesine bağlı Peçenek beldesi üzerinde yer almaktadır. Caminin inşası, Selçuklu Dönemi’ne dayanmaktadır. Araştırmalara göre 1400’lü yıllarda yapıldığı tahminler arasındadır. Fakat kim tarafından ve ne zaman yapıldığına dair kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır. Çamlıdere ilçesinde gezilecek yerler listenize dahil edebileceğiniz cami, inanç ve kültür turizmi anlamında bölgeye büyük katkılar sağlamaktadır
Kubbe ile örtülü cami, kare plana sahiptir. İnanç turizmi amacıyla Çamlıdere ziyaretinde bulunanların gezilecek yerler arasına mutlaka eklemesi gerekmektedir. Tarihi dokusu ile Anadolu Türk mimarisini yansıtmaktadır.
İbadete açık olarak ziyaret edilebilen Peçenek Cami’ye giriş ücretsizdir.
Çamlıdere'de aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Çamlıdere gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.
Şeyh Ali Semerkandi Türbesi
Şeyh Ali Semerkandi Türbesi
Şeyh Ali Semerkandi Türbesi, Çamlıdere ilçesine bağlı Ömerağa mevkiinde yer almaktadır. Hz. Muhammed’in manevi çocuğu olan Ömer-ül Faruk’un dördüncü soyu olarak kabul edilen Şeyh Ali Semerkandi’ye ait türbe, inanç turizmi amacıyla Çamlıdere gezilecek yerler listesinde bulundurulmalıdır. Ayrıca burada her yıl temmuz ayında Şeyh Semerkandi Anma Günü kapsamında etkinlikler düzenlenmektedir.
Şeyh Ali Semerkandi’nin soyu peygamber soyundan geldiği için hem Çamlıdere, hem Ankara’dan hem de çevre illerden yoğun olarak ziyaretçi çekmektedir.
Oyun ve Oyuncak Müzesi
Oyun ve Oyuncak Müzesi
Ankara kentini Çamlıdere ilçesine bağlı Yayalar mevkii üzerinde yer alan Çamlıdere Oyun ve Oyuncak Müzesi, minik misafirlerinin en popüler güzergahları arasındadır. Gezilecek yerler listenize mutlaka dahil etmeniz gereken müze, nostalji yapmak isteyen yetişkinlerin de ilgisini çekmeyi başarmıştır.
Müze içerisinde oyuncakların tarihsel olarak yolcuğu en dikkat çekici şekilde anlatılmaktadır. Bunun yanı sıra keyifli vakit geçirebileceğiniz aktivite olanakları da sağlanmaktadır.
Benli Yaylası
Benli Yaylası
Benli Yaylası, Ankara kentinin Çamlıdere ilçesinin öne çıkan doğal güzellikleri arasındadır. Mesire yeri olarak da kullanılabilen yayla, ilçe merkezine 38 kilometre uzaklıktadır.
Alabildiğinde yeşil bir alan üzerine kurulu olan yayla, özellikle Ankara bölge halkı tarafından yaz aylarında tercih edilmektedir.
Temiz doğası ve etkileyici doğal güzellikleriyle birlikte ziyaret edebileceğiniz Benli Yaylası, Çamlıdere ilçesinde gezilecek yerler arasında alternatif olarak öne çıkmaktadır.
Çamlıdere Günübirlik Gezilecek Yerler
Çamlıdere, Ankara kentinin bozkırının ormanlık alanlara açıldığı bir geçiş noktasında bulunduğu için doğal güzellikleri ile gezilecek yerler arasında öne çıkmayı başarmıştır. Keşfe çıkılması gereken tarihi yerlere de ev sahipliği yapmaktadır. Gezi rehberi hazırlarken dahil edebileceğiniz gezilecek yerler listesi, Çamlıdere ile sınırlı kalmayıp, çevresinde keşfe çıkabileceğiniz farklı turistik noktalar da bulunmaktadır.
Soğuksu Milli Parkı
Soğuksu Milli Parkı
Ankara iline bağlı Kızılcahamam ilçesinde bulunan Soğuksu Milli Parkı, Çamlıdere merkeze 28 kilometre uzaklıktadır. 1959 yılında kurulmuş bir milli park olan Soğuksu, volkanik bir bölge üzerinde yer almasından dolayı kaplıcalarıyla da ünlü bir bölgedir. Günübirlik gezilecek yerler arasında bulunan milli park içerisinde katılım sağlayabileceğiniz aktiviteler arasında piknik, fotoğrafçılık, kuş gözlemciliği, doğa yürüyüşü, olta balıkçılığı ve bisiklet turu gibi seçenekler yer almaktadır.
Işık Dağı Karagöl Jeositi
Işık Dağı Karagöl Jeositi
Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesinde bulunan Işık Dağı Karagöl Jeositi, Çamlıdere merkeze 50 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Düzlük bir alan üzerinde 80 metre uzunluğa ve 35 metre genişliği sahip göl bulunmakta olup, Işık Dağı’nın 3 kilometre güneyinde kalmaktadır. Çevresinde vakit geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği piknik ve kamp alanları da mevcuttur.
Ankara'da binlerce yıllık tarihi yerler ile sizi geçmişe götürecek yerler için Ankara gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Şahinler Tabiat Parkı
Şahinler Tabiat Parkı
Ankara şehrinin Kızılcahamam ilçesinde bulunan Şahinler Tabiat Parkı, Çamlıdere merkezine 34 kilometre uzaklıkta bir konumdadır. Tertemiz ormanı, muhteşem göleti ve termal turizm olanakları ile Çamlıdere gezilecek yerler arasına mutlaka eklenmelidir. Tabiat parkı üzerinde piknik, doğa yürüyüşü, dağcılık, olta balıkçılığı, yaban hayatı gözlemciliği ve kamp gibi aktiviteler de gerçekleştirilebilmektedir.