Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Burdur, Göller Yöresi olarak nitelendirilen bölgenin bir bölümünü bünyesinde barındırmaktadır. Güneyinde Antalya, kuzeyinde Afyonkarahisar, güneybatısında Muğla ve kuzeydoğusunda ise Isparta ile komşudur.
Burdur’da gezilip görülebilecek toplam 11 ilçe yer almaktadır. Her bir ilçesinin ön plana çıkarak tarihi yerlere ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır.
Hafta sonu tatilinizi ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Burdur bölgesi otelleri sayfasında listeledi.
Bucak
Bucak
Burdur il merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Bucak ilçesinin merkezine bağlı toplam 19, Kızılkaya bucağına bağlı toplam 9 ve Kocaeliler bucağına bağlı toplam 8 köy bulunmaktadır. Bucak’ın toprakları genellikle dağlardan meydana gelmiştir.
Bölgenin su kaynağını Arvallı Çayı, Kestel Deresi ve Aksu Çayı oluşturmaktadır. Tarıma dayalı ekonomisi olan yörede ovalar önemi büyüktür. Küçükbaş türlerinden olan kıl keçisi ve ormancılık faaliyeti ekonomik geçim kaynaklarından bazılarıdır. Yörenin köylerinde halı ve kilim dokunmaktadır. Burdur’un merkezinden sonra en kalabalık 2. yerdir. Sefer Yitiği Mağarası, İncidere Köyü’nde görülmesi gereken doğal oluşumlu bir mağaradır. Kargı Köyü Sığla Ormanı Tabiatı Koruma Alanı, ilkbahar ve yaz mevsiminde görülmesi gereken doğal güzelliklerdendir.
Yeşilova
Salda Gölü
Yeşilova, Burdur’un merkezine yaklaşık 52 kilometre uzaklıktadır. Salda Gölü, Yeşilova’nın merkezinin 4 kilometre güneydoğusundadır. Yeşilova’nın merkez bucağına bağlı toplamda 42 köy vardır.
Yörede yaşayan halkın ekonomik uğraşı tarıma dayalıdır. Yaylalarda ise küçükbaş hayvancılık önemli yer tutmaktadır. Salda Gölü ile Yaraşlı Gölü, bölgedeki doğal güzelliklerdendir. Salda Kayak Merkezi de Yeşilova sınırları içerisindedir. Tymbrianassus Antik Kenti Yeşilova’da görülmesi gereken tarihi yerlerdendir.
Burdur'da tatilinizi bir adım yukarı taşımak için gezmeniz gereken yerleri listeledik. Burdur'da gezilecek yerler yazımızı kontrol etmeyi unutmayın.
Gölhisar
Gölhisar
Burdur il merkezinin 107 kilometre güneydoğusunda kalan Gölhisar’ın merkez bucağına bağlı toplamda 6 köy bulunmaktadır. Bölgenin etrafı dağlarla çevrili olduğundan kaynaklı çukurluktan meydana gelmektedir. Çukurluk kısmın güneydoğu kısmında Gölhisar Gölü bulunmakta ve Gölhisar’ın su kaynağını Horzum Çayı ile Kelekçi Çayı oluşturmaktadır.
Yörede yaşayan halkın ekonomik uğraşı tarıma dayalıdır. Bölgenin düzlük alanlarında sığır besiciliği, dağlık ve engebeli yerlerinde ise küçükbaş hayvancılık uğraşı yapıldığından hayvancılık da geçim için önemli uğraşlardandır. Ayrıca Gölhisar Koca Yaylası’nda yaylacılık faaliyeti de yapılmaktadır. Kibyra Antik Kenti ve Tiyatrosu, Gölhisar’da görülmesi gereken turistik yerlerdir.
Tefenni
Tefenni
Tefenni, Burdur’un merkezine yaklaşık olarak 71 kilometre uzaklıktadır. Gölhisar-Burdur karayolu, bölgeden geçmektedir. Merkez bucağa bağlı toplamda 15 köy bulunmaktadır. Bölgenin topraklarının etrafı dağlarla çevrili olduğundan kaynaklı bölge düzlük bir çukurdan oluşmaktadır.
Yöre halkının ekonomik uğraşını tarım ve hayvancılık oluşturmaktadır. Köylerde yaşayan yerel halk halı ve kilim dokumacılığı ile uğraşmaktadır.
Ağlasun
Ağlasun İlçesi
Ağlasun’un merkez bucağına bağlı toplamda 8 köy bulunmaktadır. Ağlasun’un kuzeyi, güneyi ve doğusu dağlık alanlar ile batı kısmı ise ovalık bir alan ile çevrilidir. İlçenin dağları genellikle çam ormanlarıyla kaplıdır.
Hayvancılık ile uğraşan yöre halkının ekonomisi de hayvancılık temeline dayanmaktadır. İlçenin köylerinde genellikle halı ve kilim dokunmakta, orman ürünleri ise işlenerek satışa sunulmaktadır. Antalya-Isparta karayolu ilçeden geçmektedir. Yörede bulunan tarihi ve turistik yerlerin başında Sagalassos Tarihi Kenti gelmektedir.
Burdur'da sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak yerler için Burdur gezi rehberi sayfamıza göz gezdirmeyi unutmayın.
Karamanlı
Karamanlı
Karamanlı, Burdur’un merkezine yaklaşık 61 kilometre uzaklıktadır. İlçenin merkez bucağına bağlı toplamda 5 köy bulunmaktadır. Bölgenin yeryüzü şekilleri genellikle dağlık ve engebelidir. Karamanlı Barajı, yörede sulama amaçlı kurulmuştur.
Karamanlı’da yaşayan yöre halkının ekonomik uğraşı genellikle tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Dağlık kesimlerde ise küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Karamanlı’nın merkezi Burdur-Tefenni karayolu üzerindedir.
Çavdır
Çavdır
Çavdır’ın merkez bucağına bağlı toplamda 14 köy bulunmaktadır. Burdur il merkezinin 90 kilometre güneybatısında kalmaktadır. Bölgenin toprakları dağlık ve engebelidir. Yörenin su kaynağını Çavdır Çayı oluşturmaktadır. Çavdır Çayı Vadisi ise geniş düzlüklerden ibarettir.
Yörede yaşayan halkın geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Yaylacılık yönteminin uygulandığı yörede küçükbaş hayvan besleme uğraşı da oldukça gelişmiştir. Orman ürünlerinin işlendiği küçük çaplı atölyeler, bölgenin bir diğer geçim kaynağıdır. Gölhisar-Tefenni karayolu bölgeden geçmektedir.
Burdur'da merkezi noktalarda yakın, havuzlu ve jakuzili otellerin listesini Burdur jakuzili oteller sayfamızda bulabilirsiniz.
Merkez
Burdur Merkezi
Merkez ilçenin bucağına bağlı toplamda 47 köy yer almaktadır. Burdur Merkez’in etrafı gül bahçeleri ve üzüm bağları ile kaplıdır. Düzlük alandan oluşan ilçenin sınırları içerisinde Burdur Gölü bulunmaktadır. Burdur Gölü’nün kıyısında yer alan tepenin eteklerinde Kurna Deresi etrafında Burdur’un merkezi kısmı yerleşim sağlamaktadır.
Afyonkarahisar, Antalya karayolu ve Afyonkarahisar - Eğirdir arasındaki demiryolu hattının bir kısmı Merkez’den geçmektedir. Burdur Gölü ve çevresi turistik tesislere sahiptir. Burdur Arkeoloji Müzesi, Taş Oda Konağı Etnografya Müzesi, Burdur Ulu Camii, Kuş Gözlem Evi ve Burdur Saat Kulesi gezilip görülebilecek turistik yerler arasındadır.
Altınyayla
Altınyayla
İl merkezinin 33 kilometre güneyinde kalan Altınyayla’nın merkez bucağına bağlı 10 köy bulunmaktadır. Yörenin toprakları genellikle dağlarla kaplıdır. Yöre halkının ekonomik geçimini hayvancılık ile ormancılık oluşturmaktadır. Yaylacılık yaygın olduğundan küçükbaş hayvancılık en yaygın olan uğraşlardandır.
Altınyayla’nın merkezinden Gölhisar-Fethiye karayolu geçmektedir. Ormancılık faaliyetinin çokça yapılmasından kaynaklı bölgede orman ürünlerini işleyen küçük çapta atölyeler bulunmaktadır.
Kemer
Kemer
Burdur il merkezinden 48 kilometre uzaklıkta olan Kemer ilçesinin merkez bucağına bağlı toplamda 7 köy vardır. Yörenin yeryüzü şekilleri genellikle dağlık ve engebelidir. Yörede yaşayan halkın ekonomik uğraşı tarıma dayalıdır. Bölgenin yüksek kesimlerinde küçükbaş hayvancılıkla uğraşanlar da bulunmaktadır.
Kemer Akpınar Yaylası, Burdur’da yaylacılık aktivitesi yapılan doğal alanlardan birisidir. Ayrıca yaylada her sene 20-21 Haziran tarihleri arasında Kemer Akpınar Kültür, Sanat ve Yayla Yörük Şenliği düzenlenmektedir.
Burdur'da tatilinizde masaj ve terapilerin bir arada sunulduğu tesislerde konaklamak isterseniz Burdur spa otelleri listemizden birini tercih edebilirsiniz.
Çeltikçi
Çeltikçi
Burdur il merkezinin Çeltikçi’ye uzaklığı 31 kilometredir ve il merkezinin güneybatısında yer almaktadır. Çeltikçi’nin merkez bucağına ait toplamda 8 köy bulunmaktadır. Bölgenin toprak yapısı genellikle dağlıktır. İlçenin güneydoğu kısmı ile Katrancı Dağı arasında kalan kısmı geniş düzlüklerden ibarettir.
Yöre halkının ekonomik uğraşı tarıma dayalıdır. Hayvancılık faaliyeti de yörede geçimini sağlayanların önemli uğraşlarından biridir. Burdur - Antalya arasındaki karayolu, yörenin merkezinden geçmektedir.