Burdur'da Gezilecek Yerler

Burdur, doğal ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkmış eşsiz şehirlerden birisidir. Akdeniz’in iç kısmında yer alması, Burdur’un Akdeniz Bölgesi iklimine sahip olmasını sağlamıştır. Yükseltiler ve dağlar nedeniyle Burdur’da kar yağışı görülmektedir. Kar yağışı gören Salda Gölü’ne yakın noktada bulunan Salda Kayak Merkezi, kış gezileri için ideal yerlerden biridir.

Göller Yöresi olarak anılan bölgede bulunan Burdur’un doğal güzelliklerinin başında göller gelmektedir. Salda Gölü ve Burdur Gölü, şehirde gezilebilecek doğal göllerdendir. Lisinia Doğa ise bir proje ürünü olan gezinti ve gönüllülük faaliyetlerinin gerçekleştiği yerlerden birisidir. Türkiye’nin en büyük lavanta bahçesi sayılan Akçaköy Lavanta Deresi de yaz mevsiminde gezilebilecek yerler arasındadır. İnsuyu Mağarası, Burdur Arkeoloji Müzesi ve Sagalassos Antik Kenti Burdur gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Doğa, tarih ve tatil gezileri için gezilecek yerler bir hayli fazla. Bu durumdan memnun olan Burdur halkı ise ziyaretçilere kenti tanıtmaktan hoşlanıyor. Ziyaretçiler güzel bir vakit geçirebilmesi için her imkan bulunuyor.

Burdur'daki günübirlik eğlenceleriniz için konforlu ve uygun fiyatlarla her bütçeye hitap eden Burdur otelleri listemize uğramayı unutmayın.


Salda Gölü

Salda Gölü Salda Gölü

Salda Gölü, Burdur gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer alacak önemli ve popüler yerlerdendir. Son yıllarda Burdur ve Türkiye'nin en turistik göllerinden birisidir. Her sene yerli ve yabancı milyonlarca turisti ağırlıyor. Mars yüzeyi ile benzer özelliğe sahip gölün Dünya’da benzeri bulunmamaktadır. Turkuaz su rengi ile gezilip görülmesi gereken Türkiye’nin Maldivleri niteliğindedir. Ayrıca Türkiye’de yer alan en temiz ve en derin göldür. Bu özellikleri ile göller bölgesi içerisinde bulunan en güzel göllerden biridir.

Salda Gölü ve çevresi, yaz sezonunda 2000 kampçıyı ağırlamaktadır. Akşam vakti epey serin olduğundan kamp amacıyla gelmek isteyenlerin teçhizatlı olması gerekmektedir. Salda Gölü’nde yüzebileceğiniz plajlar bulunmakta fakat bütün alanlarında yüzülmemektedir. Bazı noktalarında bataklık etkisinden kaynaklı boğulma vakaları gerçekleşmektedir.

Salda Gölü Yeşilova'da bulunmaktadır. Burdur merkeze yaklaşık 75 kilometre uzaklıktadır. Yeşilova’nın merkezinden Salda Gölü’ne minibüs seferleri bulunmaktadır. Özel araçla gitmeyi tercih edenlerin Burdur-Hacılar-Yeşilova istikametini takip etmesi gerekmektedir.

Yeşilova Halk Plajı’ndan 30 TL karşılığında günübirlik bisiklet kiralamak mümkündür. Salda’da yüzmek isterseniz Tabiat Parkı’nda yer alan plajda yüzmeye izin verilmektedir. Salda Gölü’ne bir kişi giriş 3,5 TL, öğrenci girişi 1,5 TL, bisiklet ile giriş 3,5 TL, motosiklet ya da ATV ile giriş 5 TL, otomobil ile giriş 10 TL, minibüs ile giriş 52 TL ve otobüs ile giriş ise 94 TL’dir. 

Burdur gezilecek yerler listesini takip eden her kişinin mutlaka uğramasını öneririz. Göller bölgesi ve özellikle Salda Gölü, ziyaretçileri dinlendirici bir etkiye sahip.


Salda Kayak Merkezi

Salda Kayak Merkezi Salda Kayak Merkezi

Salda Kayak Merkezi, önemli kayak merkezlerinden biridir ve de Burdur gezilecek yerler listesinde yer alabilecek güzelliktedir. Bu önemli tesis, Burdur’un Yeşilova ilçesindedir. Burdur il merkezine yaklaşık 77 kilometre uzaklıkta bulunan kayak merkezi, Salda Gölü’ne 17 kilometre uzaklıktadır. 5 pistten oluşan merkezin en uzun pisti 1600 metre, en kısası ise 950 metredir. 

Eşeler Dağı’nın Tınaztepe mevkiinde bulunan kayak merkezi, kayak yapanlara eşsiz manzara keyfi sunmaktadır. Kayak için gerekli olan kıyafetler ve aksesuarlar, tesiste kiralanmaktadır. Ayrıca kayak merkezinde iki kişilik teleski bulunmaktadır.

Salda Gölü manzaralı kayak merkezinde 1 günlük limitsiz kaymanın ücreti 25 TL’dir. Burdur gezilecek yerler listesini takip eden kişiler kış aylarında bu kayak merkezini tercih ederek güzelliğin tadını çıkarabilir. Gezilmeye ve görülmeye değer.

Burdur'da muhteşem manzaraları ile sizi uzaklara götürecek gezi rehberi için Burdur gezi rehberi sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Burdur Gölü

Burdur Gölü Burdur Gölü

Burdur Gölü, Söğüt Dağı ile Sulu Dere Yayla Dağ kütleleri arasında uzanan doğal oluşumlu bir göldür. Tektonik temelli olan gölün güney ve kuzey bölümü alüvyonlarla kaplı olduğundan sazlıklarla çevrilidir.

Gölde, nesli tükenmek üzere olan Dikkuyruk Ördeği varlığını sürdürmektedir. Göl çevresinde endemik türlü birçok kuş barındığı için gölün doğal yaşam açısından önemi büyüktür. Ziyaretçilerin bu türleri inceleyebilmesi için kuş gözlem noktası inşa edilmiştir. Bu özellikleri ile gezilecek yerler ve doğaseverler tarafından görülmeye değer yerlerden birisidir.

Doğal güzellik ile kuş türlerinin aynı zamanda oluşturduğu görüntü, önemli bir görsel şölenin yaşanmasını sağlıyor.


İnsuyu Mağarası

İnsuyu Mağarası İnsuyu Mağarası

Gezilecek yerler listesinde bulunan İnsuyu Mağarası Burdur şehrinin Mandıra Köyü’ndedir. Toplamda 597 metre uzunlukta olan mağara, ülkemizde turizme açılan ilk mağaradır. Burdur’un merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta olan mağaraya Mandıra Köyü’ne kalkan minibüsler veya özel araçlarla ulaşım sağlanabilmektedir.

Mağarada binlerce yıllık oluşumlar neticesinde birçok sarkıt ve dikit meydana gelmiştir. İçerisinde bulunan eşsiz şekiller görülmeye değerdir. Dehlizlerde yağışa bağlı olarak irili ufaklı 9 gölcük oluşmuştur. Serin ve temiz havası nedeniyle sağlık sorunlarına da iyi geldiği bilinir.

İnsuyu Mağarası, saat 08.30 ile 17.00 arasında ziyaretçiye açıktır. Mağaraya giriş ücreti 5 TL’dir, öğrenciler içinse 3 TL’dir. Kültür Bakanlığı’na bağlı olmayan mağaraya girişte Müzekart geçerli değildir.


Sagalassos Antik Kenti

Sagalassos Antik Kenti Sagalassos Antik Kenti

Gezilecek yerler arasında bulunan ve Burdur'un tarihi değerlerini yansıtan Sagalassos Antik Kenti, UNESCO Dünya Kültür Mirası Aday Listesi’ndedir. Antik kent kurulduğu sırada Pisidia başkent konumunda olmuştur. 12000 yıllık tarihe sahip olan antik kentte en önemli seramik üretim merkezi bulunmaktadır.

Ağlasun Dağı’nın eteklerine kurulu olan antik kent, 1490 ile 1600 metre rakıma sahip olduğundan, Dünya’nın en yüksekte bulunan tiyatrosu da burada yer almaktadır. 

Antik kent haftanın her günü ziyaretçiye açıktır. Yaz mevsimini kapsayan 15 Nisan ile 2 Ekim arasındaki tarihlerde saat 08.30 ile 19.30 arasında, kış mevsimini kapsayan 3 Ekim ile 14 Nisan arasındaki tarihlerde saat 09.00 ile 17.30 arasında hizmet vermektedir. Ulaşım için özel araç veya servisler kullanılabilmektedir. Bu antik kent, Burdur’un Ağlasun ilçesine yaklaşık 7 km uzaklıktadır.

Antik kente giriş ücreti 12 TL’dir. Müzekart da girişlerde geçerli olmaktadır.


Kibyra Antik Kenti ve Tiyatrosu

Kibyra Antik Kenti ve Tiyatrosu Kibyra Antik Kenti ve Tiyatrosu

Kibyra Antik Kenti ve Tiyatrosu, Burdur’un Gölhisar ilçesinde yer almaktadır. Tarihi M.Ö. 300’lü yıllara dayanan kentten günümüze kadar gelmeyi başaran en önemli eser antik tiyatrosudur. Gladyatörlerin savaştığı bu tiyatro, 11000 seyirci kapasitesine sahiptir. 

3000 kişilik kapasiteye sahip dünyanın en büyük Odeion’u Kibyra’da yer almaktadır. Odeion’un orkestra kısmındaki zemin üzerinde dünyada ilk mermer üzerine döşeli Medusa tasviri bulunmaktadır. Antik kentin çevresinde yapılan kazılar sonucu bulunan eserler Burdur Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir.

Kibyra Antik Kenti’ne ziyaretçi girişinin saatleri değişiklik göstermektedir. Yaz mevsiminde 08.30-19.00 saatleri arasında, kış mevsiminde 08.30-17.30 saatleri arasında ziyaretçi girişi olmaktadır. Giriş ise ücretsizdir.  Burdur gezilecek yerler listesindeki en önemli tarihi dokulardan biri olan Kibyra Antik Kenti'ni ziyaret ederek tarihin dokusunu soluyabilirsiniz.


Burdur Arkeoloji Müzesi

Burdur Arkeoloji Müzesi Burdur Arkeoloji Müzesi

Burdur Arkeoloji Müzesi, Burdur’un merkezindedir. Burdur şehrinde ve çevresinde yapılan kazılar sonucu çıkarılan eserler bu müzede sergilenmektedir. Yaklaşık 60000 parçalık eserden oluşan müze, 18. yüzyıldan kalma Osmanlı yapısı olan Bulguroğlu Medresesi’nin restore edilip müzeye dönüştürülmesi ile halka açılmıştır.

Müze pazartesi günleri hariç haftanın her günü ziyarete açıktır. Yaz mevsimini kapsayan 15 Nisan ile 15 Ekim arasındaki tarihlerde saat 08.30’da açılan müze 17.30’da ziyarete kapanmaktadır. 16 Ekim ile 14 Nisan’ı kapsayan kış mevsiminde ise 08.30 ile 17.30 saatleri arasında ziyaretçiye açıktır.

Burdur Müzesi, gezilecek yerler listesinde ilk akla gelen yerlerden biridir ve müzeye giriş 6 TL'dir. Burdur Müzesi ile tarihi solumak isteyen kişiler müzekart ile giriş yapabiliyorlar. Zengin bir kültüre sahip olan bu kentte müze gezisi yapmak oldukça keyifli.

Kendinizi ev sıcaklığında hissedebileceğiniz, sorunlarınıza anında çözüm bulabileceğiniz oteller Burdur butik otelleri sayfamızda yer almaktadır.


Lisinia Doğa

Lisinia Doğa Lisinia Doğa

Burdur gezilecek yerler listesinde ziyaretçileri doğa ile buluşturan Lisinia Doğa, yaban hayat rehabilitasyon merkezi, doğa kampı yeri, lavanta bahçeleri ve ekolojik tarlalardan oluşmaktadır. Türkiye’de doğal hayatı korumak, organik yaşam ve kanserle mücadele etmek için gönüllü aktiviteler gerçekleştirilmektedir.

Öztürk Sarıca tarafından 2005 yılında hayata geçirilen proje ile Burdur Gölü’nün yakınında farklı bir dünya kurulmuştur. Dünya’nın her yerinden binlerce gönüllü doğal alanı ziyaret edip katkı sağlamaktadır. Gönüllü çalışma saatleri 09.00 ile 17.00 arasındadır.


Karacaören Gölü

Karacaören Gölü Karacaören Gölü

Karacaören Gölü bir baraj gölüdür. Aksu Çayı üzerinde yer alan 1989 yılında yapılmıştır. Isparta - Burdur arasında bulunan baraj gölünün amacı, sulama ve enerji üretimi sağlamaktır. 

Etrafında kızılçam ve anıt ağaçları bulunduğundan doğal güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Gölde su sporları yapılmaktadır. Ayrıca göl çevresinde salaş biçimli balıkçı lokantaları da yer almaktadır.


Susuz Kervansarayı

Susuz Kervansarayı Susuz Kervansarayı

Susuz Kervansarayı, Burdur gezilecek yerler listesinde bulunan tarihi yapılardan biridir. Anadolu Selçuklu hükümdarı II. Gıyaseddin Keyhüsrev zamanında inşa edilmiştir. Susuz Kervansarayı’nın bir kısmı tahrip olmuş olsa da, mukarnaslı taç kapı günümüze kadar sağlam şekilde ayakta kalmayı başarabilmiştir. Ayrıca batı cephesinde eskiden avlu olduğu, duvara ve tonozlara bakıldığında anlaşılmaktadır. 

Susuz Kervansarayı’nda yapılan kazı çalışmaları esnasında Roma Dönemi’ne ait ağırşaklar, Bizans Dönemi’ne ait seramikler ve daha fazla tarihi kalıntı gün yüzüne çıkarılmıştır. Susuz Kervansarayı, Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Susuz Köyü’ndedir. Görülmesi gereken yerlerden biri olan bu kervansaraya kolaylıkla ulaşım sağlanıyor.


Akçaköy Lavanta Deresi

Akçaköy Lavanta Dairesi Akçaköy Lavanta Dairesi

Türkiye’nin en büyük lavanta bahçelerinden birisi Akçaköy Lavanta Deresi’dir. Temmuz ayında lavantaların mor halini almaya başlaması ile hasat mevsimi başlamaktadır. Kuraklığı engellemek amacıyla oluşturulan lavanta yetiştiriciliği bölgenin geçim kaynağıdır.

Genellikle doğa fotoğrafı çektirmek isteyenlerin gezip gördüğü Lavanta Deresi, Burdur’un eşsiz yerlerinden birisidir. Burayı önemli kılan bir diğer özelliği ise Türk Edebiyatı yazarlarından Fakir Baykurt’un burada doğup büyümüş olmasıdır. Lavanta Deresi Burdur’un Yeşilova ilçesindedir.

Lavantaların oluşturduğu muhteşem görüntü, görülmesi gereken bir yer olarak şehri ziyaret edenlerin dikkatini çekiyor.


Kavaklı Rum Kilisesi

Kavaklı Rum Kilisesi Kavaklı Rum Kilisesi

1850 yıllarda şehre kazandırılan Kavaklı Rum Kilisesi, son dönemlerde yapılan restorasyon çalışmalarının ardından tekrardan kapılarını ziyaretçilerine açmış durumda. Şehirdeki pek çok gezilecek yerlere ek olarak bu kilisenin de kültüre kazandırılması için yoğun uğraş veriliyor.

Kavaklı Rum Kilisesi, Burdur merkez bölgesinde İbrahim Bey Sokak'ta bulunuyor. Ziyaretçiler, ücretsiz bir şekilde bu tarihi eseri inceleme fırsatını elde etmiş durumda. Burdur merkez gezisi yapan kişiler, şehrin havasını solurken bu kiliseyi incelebilirler.


Kremna Antik Kenti

Kremna Antik Kenti Kremna Antik Kenti

Kremna Antik Kenti, Burdur gezilecek yerler listesinde yer alan tarihi noktalardan biridir. Çamlık Köyü sınırları içerisinde bulunan bu antik kent, Aksu Vadisi üzerinde bölgeyi rahatlıkla seyredebileceğiniz bir tepe üzerine Psidia'lılar tarafından inşa edilmiştir. Şehrin etrafını kapsayan surlar ve pek çok tarihi eser, Roma Dönemi'ne aittir.

Bölgede yapılan kazılar sonucunda Roma Dönemi'ne ait önemli isimlerin heykelleri ulaşılmış ve bu eserler Burdur Müzesi'nde yerini almış durumda. Çamlık Köyü'ne Burdur şehir merkezinden ulaşım sağlanabildiği için yerli ve yabancı pek çok turiste ev sahipliği yapıyor.


Taş Oda Konağı

Taş Oda Konağı Taş Oda Konağı

Burdur merkez bölgesinde bulunan Taş Oda Konağı, 17.yüzyılda inşa edilen önemli eserlerden biridir. Burdur şehrini ziyaret eden kişiler, Osmanlı Devleti'nin inşa ettiği bu yapıyı yakından inceleme fırsatı buluyor. Dönemin Osmanlı esintisi ve Türk-İslam düşüncesinin yansıması konakta yer alıyor.

Konağın birince katı taşlardan yapılmış iken ikinci katta kerpiç kullanılmış. Ahşap yapı malzemeleri ise konağın her noktasında kendine yer bulmuş. Bu tarihi doku, Burdur merkez bölgesinde yer aldığı için ulaşımı kolaydır.

Taş Oda Konağı, gezi rehberi içerisinde yer vererek mutlaka görülmesi gereken önemli bir yer olduğunu vurguluyoruz.


Burdur Saat Kulesi

Burdur Saat Kulesi Burdur Saat Kulesi

Burdur Saat Kulesi, Burdur merkez bölgesinde yer alıyor. 1830'lu yıllarda dikilerek Burdur şehrinin simgelerinden biri haline gelen saat kulesi, 1914 yılında oluşan depremden etkilenerek yıkılmış ancak 1937 yılında tekrar aynı noktaya inşa edilmiştir. Burdur halkı için önemli bir simge olan saat kulesi görülmesi gereken önemli bir yer.


Ulu Cami

Ulu Camii Ulu Camii

Ulu Cami, 1300 yılında Hamitoğlu Dündar Bey tarafından yaptırılmıştır. Ahşap tavanı, sivri kemerli pencereleri, içten yarım kubbesi her kişinin görmesi gereken güzellikte. Selçuklu Dönemi'nin esintilerini yansıtan bu önemli eser şehrin simgelerinden biri olmuş durumda.

Ulu Cami, Burdur merkez bölgesinde yer aldığı için herkes tarafından kolaylıkla ulaşılabilir.

Burdur'da lüks mimari tasarımları ile eşsiz açık büfe kahvaltı sunan ve jakuzili otellerin listesini Burdur jakuzili oteller sayfamızda bulabilirsiniz.


Karacaören Barajı

Karacaören Barajı Karacaören Barajı

Burdur'u ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin doğa ile baş başa olacakları, konaklama ve beslenme ihtiyaçlarını giderebilecekleri her türlü imkanın bulunduğu tesisler Karacaören Barajı çevresinde bulunuyor. Karacaören Barajı, Burdur'un Bucak ilçesine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Karacaören Barajını ziyaret eden kişiler dinlenmek ve huzur bulmak için doğru bir tercih yapmış oluyorlar. Baraj üzerinde doğa turizminin sergilenebileceği safari, sörf, kano ve yelken gibi imkanlar da bulunuyor. Baraj bölgesinde bulunan sığla ağaçları ise koruma altındadır ve korunmaya değerdir.