Ataşehir'e Ulaşım ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

İstanbul Anadolu yakasının yükselen ilçelerinden biri olan Ataşehir, sosyal olanakların oldukça fazla olduğu bir ilçedir.

Ataşehir; alışveriş merkezlerinin yoğun olduğu, kültür ve sanat ya da eğlence gibi farklı aktiviteler için tercih edebileceğiniz, konut sayısı ve nüfusu giderek artan bir ilçedir. 

Şehir merkezine yakın konumdaki Ataşehir’de, ulaşım olanakları da giderek artmaktadır. 

Kadıköy ve Üsküdar gibi merkezi ilçelerdeyseniz, Ataşehir’e kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. İlçeye, Anadolu yakasının farklı bölgelerinden ve Avrupa yakasından da ulaşım olanakları bulunmaktadır. 

İşte, Ataşehir’e ulaşım ve dikkat edilmesi gerekenler.

Ataşehir'de uygun fiyatları ile bütçe dostu konaklama hizmetleri veren hotelleri Ataşehir hotel sayfamızda listeledik.


Ataşehir’e Toplu Taşıma Araçları ile Nasıl Gidilir?

Vapur ile Nasıl Gidilir?

Ataşehir, sahil şeridi bulunan bir ilçe olmamakla birlikte; Kadıköy, Üsküdar ve Bostancı iskelelerine yakın bir konumdadır. 

Kadıköy vapur iskelesi Ataşehir merkez arası 12 km’dir ve araç ile yolculuk ortalama 15-20 dakika sürmektedir. Taksi ile ulaşım sağlayacaksanız; bu yolculuk için ortalama 35 TL ödemeniz gerekmektedir. 

Üsküdar vapur iskelesi ile Ataşehir merkez arası 24 km’dir ve araç ile yapacağınız bir yolculuk ortalama 40 dakika sürmektedir. Taksi ile ulaşım sağlayacaksanız, bu yolculuk için ortalama 42 TL ödemeniz gerekmektedir. 

Bostancı vapur iskelesi ile Ataşehir merkez arası ise 6 km’dir ve araç ile yapılacak bir yolculuk, ortalama 10-15 dakika sürmektedir. Taksi ile ulaşım sağlayacaksanız; bu yolculuk için ortalama 20 TL ödemeniz gerekmektedir.

Ataşehir’e en yakın vapur iskelesi, Bostancı vapur iskelesidir. Eminönü, Karaköy ve Yenikapı’dan gerçekleştirilen vapur seferlerini kullanarak Bostancı vapur iskelesine ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Bostancı vapur iskelesinde indikten sonra; Kadıköy- Tavşantepe metro bağlantısını ya da Ataşehir- Bostancı dolmuş hattını kullanarak Ataşehir’e ulaşım sağlayabilirsiniz. Dolmuş ücreti ortalama 5 TL’dir.

İstanbul'daki günübirlik eğlenceleriniz için rahat konaklama hizmeti veren otelleri İstanbul'daki oteller sayfamızda listeledik.


Dolmuş ile Nasıl Gidilir? 

Ataşehir’e; Bostancı, Kadıköy ve Taksim dolmuşları ile ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Taksim- Ataşehir dolmuşları; Beyoğlu’ndan kalkarak, toplamda 18 duraktan geçmekte ve Ataşehir merkezde bulunan Mozaik Çarşı’ya kadar gitmektedir. Bu hat, 06:00 ile 00:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Taksim- Ataşehir dolmuş ücreti ortalama 8 TL’dir. 

Ataşehir- Kadıköy dolmuşları; Kadıköy rıhtımdan kalkarak, Ataşehir merkezde bulunan Mozaik Çarşısı’na ulaşım sağlar. Bu hat, 06:00 ile 23:30 saatleri arasında hizmet vermekte ve fiyatı ortalama 5 TL’dir. 

Ataşehir- Bostancı dolmuşları; Bostancı’dan kalkarak, doğu ve batı Ataşehir’e ulaşım olanağı sağlamaktadır. Bu hattın ücreti ortalama 4 TL’dir.


Metro ile Nasıl Gidilir?

Ataşehir merkeze doğrudan metro bağlantısı bulunmamakla birlikte, Ataşehir ilçesine bağlı Yenisahra semtinden geçen Kadıköy- Tavşantepe M4 metro hattını kullanabilirsiniz. 

Kadıköy, Acıbadem, Ünalan, Göztepe, Bostancı, Maltepe, Kartal ve Pendik arası ulaşım sağlayan bu metro hattında, duraklar arası yolculuk ortalama 2 dakika sürmektedir. 

Ataşehir’e gelmek için; Yenisahra metro durağında indikten sonra, Ataşehir’e giden otobüs ve minibüsleri kullanarak ya da kısa bir taksi yolculuğu ile Ataşehir merkeze ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Kadıköy- Tavşantepe metrosu için ulaşım ücreti ortalama 2.5 TL’dir ve bu hattı kullanabilmek için İstanbul Kart’ınızın olması gerekmektedir. 

Tek geçişli İstanbul Kart ücreti ortalama 6 TL’dir.

Ataşehir'de tatilinizi bir adım yukarı taşımak için gezmeniz gereken yerleri listeledik. Ataşehir'de gezilecek yerler yazımızı kontrol etmeyi unutmayın.


Metrobüs ile Nasıl Gidilir?

Anadolu yakasının Kadıköy, Acıbadem, Altunizade, Burhaniye ve Beylerbeyi semtlerinden ya da Avrupa Yakası’ndan geliyorsanız, Ataşehir’e metrobüs bağlantısını kullanarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Ataşehir’e metrobüs ile doğrudan ulaşım seçeneği bulunmamaktadır; ancak, Uzunçayır metrobüs durağında indikten sonra, Ataşehir’e giden otobüs ve minibüsleri kullanabilirsiniz. 

Metrobüs durakları arası ulaşım ortalama 1-2 dakika sürmektedir ve ücreti ortalama 4 TL’dir. 

Ulaşım için İstanbul Kart’ınızın olması gerekmektedir. Tek geçişli kart ücreti ise ortalama 6 TL’dir.


Marmaray ile Nasıl Gidilir?

Şehir içinde en hızlı ve en kolay ulaşım olanağı sunan seçeneklerden biri olan Marmaray ile Ataşehir’e doğrudan ulaşım seçeneği bulunmamaktadır. 

Avrupa yakasından geliyorsanız; Marmaray Ayrılık Çeşmesi ya da Üsküdar duraklarında indikten sonra; metro bağlantısını ya da otobüs, minibüs ve dolmuş ile ulaşım seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. 

Marmaray ile ulaşım ücreti ortalama 2.5 TL’dir ve İstanbul Kart’ınızın olması gerekmektedir. Tek geçişli kart ücreti ise ortalama 6 TL’dir.

Ataşehir'de sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak yerler için Ataşehir gezi rehberi sayfamıza göz gezdirmeyi unutmayın.


Ataşehir- Kadıköy Arası Ulaşım

Ataşehir’den Kadıköy’e ulaşım için otobüs, dolmuş ve metro bağlantılarını kullanabilirsiniz. 

Otobüs ile ulaşım için; Kadıköy rıhtımdan kalkan 8A, 19M ve 19E otobüs seferlerini kullanabilirsiniz. Otobüs ile ulaşım ücreti ortalama 2.5 TL’dir. 

Ataşehir-Kadıköy dolmuşları; Kadıköy rıhtım ile Ataşehir merkez arası ulaşım sağlamaktadır. Dolmuş ücreti ortalama 5 TL’dir. 

Ataşehir’e, Kadıköy- Tavşantepe metro hattını kullanarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. Yenisahra metro durağında indikten sonra, Ataşehir’e giden otobüs ve minibüs seferlerini kullanabilirsiniz.

İstanbul'daki birbirinden farklı büyüleyici mekanlarda tutkunuzu yeniden keşfetmenizi sağlayacak yerler için İstanbul gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Ataşehir- Üsküdar Arası Ulaşım

Ataşehir- Üsküdar arası ulaşım için 16M numaralı İETT otobüs hattını kullanabilirsiniz. Bu hat, Doğu Ataşehir’den kalkarak, Batı Ataşehir’den geçer ve E-5 karayolu bağlantısını kullanarak Harem’e ve oradan Üsküdar vapur iskelesindeki otobüs duraklarına ulaşmaktadır. 

Otobüs ile ulaşım ücreti ortalama 2.5 TL’dir ve İstanbul Kart’ınızın olması gerekmektedir. İstanbul Kart’ınız yoksa, ortalama 6 TL ödeyerek, tek geçiş kartlarından satın alabilirsiniz.

Üsküdar’dan Ataşehir’e ulaşım için, Üsküdar- Ataşehir minibüslerini de kullanabilirsiniz.  Bu hat, Üsküdar sahil yolundan kalkarak, E-5 karayolu bağlantısını kullanır ve TEB Ataşehir Anadolu Lisesi’ne kadar gitmektedir. Ataşehir- Üsküdar minibüs ücreti, ortalama 2.5 TL’dir.


Ataşehir AVM’lere Nasıl Gidilir?

Ataşehir’de toplamda 4 adet alışveriş merkezi bulunmaktadır.


Palladium’a Ulaşım 

Palladium AVM, Ataşehir ilçesine bağlı Yenisahra Mahallesi’nde yer almaktadır. Üsküdar’dan kalkan 16M ve Kadıköy’den kalkan 8A ve 8M otobüs hatları, Palladium AVM’nin kapısından geçmektedir. Otobüs ile ulaşım ücreti ortalama 2.5 TL’dir. 

Palladium AVM’ye, Kadıköy- Tavşantepe metro hattını kullanarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun için, Yenisahra metro durağında inmeniz gerekmektedir. İndikten sonra, kısa bir yürüyüş mesafesinin ardından Palladium’a ulaşım sağlayabilirsiniz. Metro ile ulaşım ücreti ortalama 2.5 TL’dir. 

Palladium AVM’nin; Ataşehir’in farklı semtlerine ücretsiz müşteri servisi de bulunmaktadır.


Watergarden’a Ulaşım

Konum olarak Batı Ataşehir’de bulunan Watergarden AVM’ye Kadıköy’den ulaşım için; 13 ve 8A numaralı İETT otobüs seferlerini kullanabilirsiniz. 

Ümraniye’den gelecekseniz, 8Y numaralı İETT otobüs seferlerini kullanabilirsiniz. 

Beşiktaş’tan kalkan 112 numaralı hattı kullanabilir ve Kuyubaşı durağında indikten sonra 20D otobüs hattı ile aktarma yaparak Watergarden AVM’ye ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Taksim’den kalkan 256 numaralı İETT otobüs seferi ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Alışveriş merkezinin; Ataşehir’in çeşitli semtlerine giden ücretsiz müşteri servisi hizmeti de bulunmaktadır.

Ataşehir'deki tatil zevkinizi en yüksek kaliteye taşıyacak oteller için Ataşehir 4 yıldızlı oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Bulvar216’ ya Ulaşım

Batı Ataşehir’de bulunan Bulvar 216 AVM’ye ulaşım için; Kadıköy’den kalkan 13 ve 8A numaralı otobüs seferlerini, Üsküdar’dan kalkan Üsküdar- Ataşehir minibüslerini kullanabilirsiniz. 

Metro ile ulaşım sağlayacaksanız; Yenisahra metro durağında indikten sonra, 19E ya da 14ŞB otobüs seferlerini kullanabilir ve Atatürk Bulvarı durağında indikten sonra, kısa bir yürüyüş ile Bulvar 216 AVM’ye ulaşım sağlayabilirsiniz.


Brandium’a Ulaşım

Ataşehir ilçesine bağlı Küçükbakkalköy semtinde bulunan Brandium AVM’ye; Kadıköy, Üsküdar ve Ümraniye’den kalkan otobüs seferlerini, Kadıköy- Tavşantepe metro hattını ve metrobüs bağlantısını kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Kadıköy rıhtımdan kalkan 14A, 19ES, 19T ve 19Y numaralı İETT otobüs hatları, Brandium AVM’nin kapısından geçmektedir. 

Üsküdar merkezden kalkan 320A İETT otobüs hattını kullanabilirsiniz. 

Kartal, Maltepe, Pendik gibi bölgelerden geliyorsanız, Kadıköy- Tavşantepe metro hattı bağlantısını kullanabilirsiniz. Metro ile gelecekseniz; Bostancı metro durağında inmeniz ve ardından 19D numaralı İETT otobüs hattı ile aktarma yapmanız gerekmektedir. 

Brandium AVM’ye, Avrupa yakasından ulaşım sağlayacaksanız; Uzunçayır metrobüs durağında indikten sonra, 14A, 320A, 19T numaralı İETT otobüs hatlarından birini kullanabilirsiniz.

Ataşehir'de bir çok özel aktiviteleri ile lüks bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Ataşehir 3 yıldızlı oteller listemize uğramayı unutmayın.


Ataşehir’deki Otobüs Durakları

Ataşehir’deki otobüs durakları şöyledir; Doğu Ataşehir, Teb Ataşehir Anadolu Lisesi, Ataşehir Siteler, Ataşehir, Ataşehir Plazalar, Ataşehir Atatürk Mahallesi, Ataşehir Bulvarı, Mustafa Kanat Camii, Siteler Girişi, Vedat Günyol Caddesi, Zübeyde Hanım Öğretmenevi, Ataşehir Hali, Bahçeler Yolu, Kozyatağı Metro, Yüzbeşevler, Kemalpaşa, Necip Fazıl Bulvarı, Girne Caddesi, Uydukent Sitesi, 3. Cadde, Cemile Besler İlkokulu.


Ataşehir’ Ulaşımda Dikkat Edilmesi Gerekenler

İstanbul Anadolu yakasının kalabalık nüfuslu bölgelerinden biri olan Ataşehir, özellikle akşamüzeri yoğun bir trafik problemi yaşamaktadır. 

Ataşehir’e giderken, özel aracınız yerine metro gibi raylı sistemleri kullanırsanız, yolculuğunuz daha kısa sürecektir.