Adana, gezilecek yerler arasında ülkemizin doğal ve tarihi güzellikleri ile öne çıkan en önemli illerinden biridir. Tarihi binlerce yıl öncesine kadar uzanan yerleşim alanları, doğal güzellikleri ile yıl boyunca ziyaretçilerine farklı şekillerde tatil yapma fırsatı sunmaktadır. Hem merkezinde yer alan güzellikleri hem de ilçelerinde bulunan turistik yerleri ve antik kentleri ile şehirde unutulmaz bir deneyim sizleri beklemektedir.
Merkezde bulunan Taş Köprü, Büyük Saat Kulesi, Pozantı’da bulunan yaylaları, Akdeniz’e sınırı olan plajları ile şehir gezilecek çok sayıda seçenek sunmaktadır. İl bu özelliği ile yıl boyunca tarih, doğaseverler ve tatil meraklılarının dikkatini çekmektedir.
Adana'da gezilecek yerlere yakın, açık büfe imkanları ile herkese hitap edecek mükemmel dizaynlı oteller için Adana otelleri sayfamızı kontrol edebilirsiniz.
Kapıkaya Kanyonu ve Varda Köprüsü
Kapıkaya Kanyonu
Adana ilinin kuzeyinde yer alan Karaisalı İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kapıkaya Kanyonu, doğal bir alandır. Şehir merkezine uzaklığı 50 kilometredir.
Seyhan Nehri’nin kollarından Çatık Deresi üzerinde bulunmaktadır. Toplam uzunluğu 20 kilometre olan kanyonun içerisinde yürüyüş yolu yer almaktadır. Şelale alanını ve kayaların arasında uzanan 7 kilometrelik bir yol doğa ile iç içe vakit geçirme fırsatı sunmaktadır.
Adana gezilecek yerler listenizde bulunması gereken şelalenin yer aldığı noktada bir seyir terası bulunmaktadır. Kanyonun 2 kilometre uzağındaysa tarihi bir Varda Köprüsü yer almaktadır. Kanyonu ziyaret edenlerin uğraması gereken noktalardan birisidir.
Adana Arkeoloji Müzesi
Adana Arkeoloji Müzesi
1924 yılında açılmış olan Adana Arkeoloji Müzesi Cumhuriyet’in ilk müzelerinden biridir. Açılış sürecinde Atatürk tarafından verilen talimatlar doğrultusunda çalışmalar yapılan müze içerisinde binlerce eser bulunmaktadır.1950 senesinde bölgedeki Kuruköprü mevkiinde bulunan Adana Etnografya Müzesi olarak kullanılmış Kuruköprü Anıt Müzesi'ne nakledilen müze 2013 yılında günümüzdeki yerine taşınmıştır. Bunların bir kısmı içeride sergilenirken bazıları da müze bahçesinde bulunmaktadır. Müzenin bahçesinde Hitit Dönemine ait eşyalar ve Prehistorik döneminden kalan eserler görülmektedir. Bunların arasında en dikkat çekici olanlar heykellerdir.
Her gün açık durumdaki müzeyi 6 TL giriş ücreti ödeyerek ziyaret etmeniz mümkündür. Adana Arkeoloji Müzesi, bölgede gezilecek yerler arasında yer alıp; sadece dini bayramların ilk günü öğlene kadar kapalıdır.
Adana'da muhteşem manzaraları ile sizi uzaklara götürecek gezi rehberi için Adana gezi rehberi sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.
Adana Ulu Cami
Adana Ulu Camii
Osmanlı Devleti’nden önce bölgeye hakim olan Ramazanoğulları Beyliği döneminde 1600 yılında Ramazanoğlu Halil Bey tarafından inşa edilmiş bir ibadethanedir. 1998 yılında şehrin en büyük camisi olarak kullanılsa da bu tarihte yapılmış olan Sabancı Merkez Camii bu özelliği ondan almıştır. Büyük bir alana sahip Sabancı Merkez Camii, Adana ilinin Reşatbey semtinde bulunmaktadır.
1509 yılında yapımına başlanan, büyük bir yapı olan Adana Ulu Cami, yaklaşık 32 yıl içerisinde yapılmıştır. 1541 yılında hizmet veren caminin mimarisi Selçuklu ve Memluk üsluplarından izler taşımaktadır. Caminin etrafında bir de külliye bulunmaktadır.
Adana tatilinizde gezilecek yerler arasında bulunan cami, Büyük Adana Depremi’nde yılında zarar görse de 6 yıl süren bir restorasyonun ardından tekrar ibadete açılmıştır. Seyhan sınırlarında bulunan bir tarihi eserdir.
Yumurtalık Plajı
Yumurtalık Plajı
Adana şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta Akdeniz’e sıfır konumda yer alan Yumurtalık merkezinde bulunan plajdır. Toplam uzunluğu 1 kilometre olup bölgenin en çok ziyaretçi çeken tatil noktalarından birisidir. Adana'da hava şartları, özellikle yaz aylarında çok sıcak olduğu için, serinlemek amacıyla plaja gidenlerin sayısı da bir hayli fazladır.
Belediye tarafından işletilen plaj içerisinde şezlong, duş ve soyunma kabinleri bulunuyor. Bu hizmetler için sadece 1 - 2 TL ödemeniz yeterli olacaktır.
50 metre genişliğe sahip olan plaj 2015 yılında temizliği sayesinde Mavi Bayrak almayı başarmıştır. Plaj ayrıca caretta carettalara ev sahipliği yapmaktadır.
Güneşlenmek ve deniz girmek için gelebileceğiniz plaj etrafında otel, kafe, restoran, gezilecek yerler ve marketler yer almaktadır.
Adana'da dinlenmek ve uzun zamandır ihtiyaç duyduğunuz o hayalinizdeki tatili yapmak için Adana tatil otelleri sayfasına göz atmayı unutmayın.
Bebekli Kilise
Bebekli Kilise
Adana iline bağlı Seyhan ilçesinde bulunan Tepebağ’da yer alan Bebekli Kilise olarak bilinen bu alan aslında St. Paul Kilisesi’dir. 1880'li yıllarda bir İtalyan Katolik Kilisesi olarak inşa edilmiştir.
Kilisenin önünde yer alan 2,5 metre boyundaki Meryem Ana Heykeli bir bebeğe benzetildiği için bu adı almıştır. Her gün ziyarete açık olan kiliseye şehir içi dolmuşları ile ulaşmanız mümkündür.
Adana tatilinizde gezilecek yerler arasında bulunan kilise her mevsim ziyaret açıktır. Bir Katolik Kilisesi olarak inşa edilse de şehirde yaşayan Protestan cemaat tarafından da ibadet için kullanılmaktadır.
Anavarza Antik Kenti
Anavarza Antik Kenti
Tarihi Kilikya Krallığı’nın merkezi olarak ayakta kalan bir bölgedir. Anavarza Antik Kenti, Adana iline bağlı Ceyhan ve Kozan ilçelerinin içerisinde yer almaktadır. Etrafında misafirlerinin rahatça zaman geçirebilecekleri mesire alanları mevcuttur. Ermeni, Abbası, Selçuklu, Osmanlı gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapan antik kentte dikkat çeken yapılar arasında anavarza kalesi bulunmaktadır.
Adana il merkezine 70 kilometre uzaklıktadır. Antik kent hakkında bulunan ile ilgili ilk bilgiler Roma Dönemi’ne aittir. Ondan önce şehir ile ilgili bir bilgi bulunmaktadır. Yaşar Kemal’e ait olan İnce Memed romanı içerisinde Avarza’da geçen bir bölüm mevcuttur.
Birçok medeniyetin hakim olduğu kent günümüzde hala ayakta durmaktadır. Ermeniler, Sasaniler, Selçuklular, Osmanlılar şehrin eski sahipleri arasındadır.
Seyhan Baraj Gölü
Seyhan Baraj Gölü
Adana'da gezilecek yerler arasında bulunan, Seyhan Nehri üzerine inşa edilen bu barajın yapım amacı ilk olarak sürekli yaşanan selleri engellemektir. Bunun yanında elektrik santrali de yer alan baraj bir şehrin elektrik ihtiyacını karşılamaktadır.
Toplam 3 yılda tamamlanan baraj 1956 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Şehir merkezinin 15 kilometre kuzeyinde bulunmaktadır. Seyhan Nehri etrafında bulunan baraj, bu özelliklerinin yanında turizm faaliyetleri için de kullanılmaktadır.
Türkiye Offshore Yarışları’nın bir ayağı burada yapılmaktadır. Barajın ortasında Sevgi Adası, etrafında piknik alanları mevcuttur. Barajın için tekneler ile gezmek mümkündür. Nehrin çevresinde bulunan Merkez Park, bölgede gezilebilecek yerler arasındadır. Adana şehrini ziyaret edenlerin rahatlamak ve biraz dinlenmek için tercih ettikleri yerler arasındadır.
Yılan Kale
Yılan Kale
Adana şehir merkezinin doğusunda yer alan Ceyhan ilçe merkezine 13 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. İpek Yolu üzerinde bulunan kalenin yapım amacı kervanları kontrol etmek ve dışarıdan gelen saldırılarak karşı onları korumaktır.
Bölge halkı bu kaleye Şahmeran Kalesi de demektedir. Bu isim Evliya Çelebi tarafından verilmiştir. Ünlü efsanedeki yaratığın bu kalede yaşadığı rivayet edilmektedir.
Adana’da gezilecek yerler arasında bulunan, Bizans Dönemi’nde yapılan kale bölgedeki diğer tüm kaleleri görmektedir. İçinde kilise, 8 yuvarlak burç, nizamiye kapısı ve su sarnıçları bulunmaktadır.
Adana'da doğa ile iç içe mekanlara yakın kaliteli hizmet sunan konaklama seçeneklerini Adana 4 yıldızlı oteller sayfasında bulabilirsiniz.
Kazancılar Çarşısı
Kazancılar Çarşısı
Adana şehir merkezinde bulunan Kazancılar Çarşısı, ülkemizin kapalı çarşı örneklerinden birisidir. Kazancılar ya da Bakırcılar Çarşısı olarak bilinmektedir. Çarşı alanında günümüzde el işçiliği ile hizmet veren çok sayıda satıcı yer almaktadır. İçerisinde ağaç oymacılığı yapan noktalar da bulunmaktadır.
Bölgede görülmesi gereken yerler arasında bulunan Çarşı içerisinde Adana şehrine özel lezzetleri sunan kaliteli restoranlar bulunmaktadır. Tarihi 16.yüzyıla kadar dayanan Adana'nın Kazancılar Çarşısı, zanaat ve el işçiliği ustalarının merkezi olup, önemli bir konumdadır. Tarihi Büyük Saat Kulesi’nin hemen yanında başlayan çarşıyı mutlaka görmeniz önerilmektedir. Kazancılar Çarşısı'dan çıktıktan bir süre sonra yakın çevresinde bulunan dükkanlardan Adana'nın meşhur bici bici tatlısının da tadına bakmayı unutmayın.
Magarsus Antik Kenti
Magarsus Antik Kenti
Milattan önce 700’lü yıllarda kurulan kent Karataş İlçe sınırları içerisindedir. Adana’nın şehir merkezi ile Akyatan Milli parkı arasında yer almaktadır. 2011 yılından itibaren bölgedeki kazılar sıklaştırılmış ve kazı alanı olarak kullanılan tarlalar kamulaştırılarak çalışmalara hız verilmiştir.
Magarsus Antik Kenti içerisinde Amfi Tiyatro en dikkat çekici bir yer olarak karşınıza çıkacaktır. 3000 kişilik bu yapı tamamen ayakta durmaktadır. Helenistik Dönem’den kalan Athena Tapınakları ve diğer kalıntılar da bölgede görülmesi gereken noktalardır.
Adana iline bağlı Karataş ilçe merkezine yürüme mesafesinde olan antik kenti yürüyerek ziyaret etmeniz mümkündür.
Karataş Plajı
Karataş Plajı
6 kilometre uzunluğu ile Karataş Plajı kumul plajlar arasında ülkemizde en uzun mesafeye sahip olanlardan birisidir. Adana il merkezine uzaklığı 50 kilometre olan Karataş İlçesi’nde bulunan plaj özellikle yaz aylarında günübirlik tatil için şehri ziyaret edenlerin uğrak noktası olmaktadır.
Plajın doğusu ve batısındaki yerleşim alanları çok fazla kullanıma izin vermese de orta kısmında kalan kumul alan zaman geçirmek için uygun olup, 50 ile 100 metre genişliğe sahiptir.
Plaj etrafında yapılacak pek çok aktivite bulunurken; güneşlenebilir, kano yapabilir, yelken kullanabilir ve yürüyüşe çıkabilirsiniz. Yemek için taze balık sunan restoranları ziyaret edebilir ve ihtiyaçlarınız için alışveriş merkezi bulabilirsiniz. Plaj ilkbahardan başlayarak yaz sonuna kadar denize girmeye uygundur.
Büyük Saat Kulesi
Adana Büyük Saat Kulesi
Adana kentinin simgeleri arasında yer alan Büyük Saat Kulesi günümüzde tüm ihtişamıyla ayakta durmaktadır. Kule şehrin merkezi olan çarşı içinde yer almaktadır. Toplam uzunluğu 32 metre olan kule bu özelliğe sahip yapılar arasında ülkemizin en uzunu olma özelliğini göstermektedir.
Hem 32 metre uzunluğundaki alanı hem de yer altında devamı bulunmaktadır. Adana ilinin merkez ilçesi olan Seyhan sınırları içinde yer alan kule Osmanlı Dönemi’nden kalan eserlerden birisidir. Yapımı dönemin valisi Ziya Paşa tarafından 1881 yılında başlatılan kule 1882 yılında tamamlanarak kullanıma sunulmuştur.
Tamamen örme tuğladan hazırlanan yapının, saati Almanya’dan getirtilmiştir.
Akyatan Gölü Milli Parkı
Akyatan Gölü Milli Parkı
Adana Akyatan Gölü Milli Parkı, Seyhan Nehri’nin denize döküldüğü noktada bulunan bir göldür. 14 bin hektar alandan oluşan alan Türkiye’nin en büyük lagün gölü olma özelliğine sahiptir.
1987 yılında alınan karar ile Yaban Hayatı Koruma Sahası olarak ilan edilmiştir. Lagün ile deniz arasında yaklaşık 20 metre yüksekliğe sahip kumul tepeler bulunmaktadır. Küçük bir kanaldan sularını Akdeniz’e boşaltmakta ya da mevsimine göre suları içeri almaktadır.
Aynı zamanda kuş cenneti de olan milli park içerisinde suna, fiyu, turaç, yaz ördeği, saz horozu, yeşil deniz kaplumbağası bulunan canlılardan bazılarıdır. Bitki türü açısından, oldukça zengin ve güzel bir alandır.
Ulaşım bakımından park, Karataş İlçesi’ne 10 kilometre Adana şehir merkezine 40 kilometre uzaklıktadır. Etrafını araç ile ya da yürüyerek dolaşma şansınız bulunmaktadır. Milli Parkın iç kısımları araç trafiğine kapalıdır.
Adana Sinema Müzesi
Adana Sinema Müzesi
Adana iline bağlı Seyhan ilçesinde, Kayalıbağ Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Adana Sinema Müzesi, 2011 yılında hizmete girmiştir.
Adanalı yönetmenler, sinema oyuncuları, yapımcıları ile ilgili eserlerin sergilendiği müze toplamda 2 kattan oluşmaktadır. Giriş katında film afişlerinin bulunduğu müzenin üst katında ise Yılmaz Güney'e ait fotoğraflar, posterler ve özel eşyalar yer alır.
10:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilen müze, haftanın her günü açıktır.
Adana Günübirlik Gezilecek Yerler
Adana, Akdeniz Bölgesi’nde yer alan bir şehirdir. Merkezine yakın konumlu olan doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile beraber bir gün içerisinde günübirlik keşfedilebilir yerleri detaylı bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Bu bölgelere günübirlik gezi düzenleyebilir, bölgeyi daha iyi tanıma fırsatına sahip olabilirsiniz.
Taş Köprü
Taş Köprü
Adana tatilinizde günübirlik gezilecek yerler arasında bulunan Adana Taş Köprü, şehir merkezine yaklaşık 75 km uzaklıktadır. Seyhan Nehri’nin üzerinde bulunan köprü 117-138 yılları içerisinde Roma İmparator’u Hadrian tarafından inşa ettirilmiştir. Köprünün mimarlığını ise Mimar Aujaentius üstlenmiştir..
Belemedik Vadisi
Belemedik Vadisi
Adana merkez ile yaklaşık 125 km mesafede bulunan vadi, yeşilin her tonunu görmek isteyenlerin uğradığı doğal güzellikler arasındadır. Asırlık ağaçların bulunduğu doğal güzellik, bölgede günübirlik gezilecek yerler arasındadır.
Yumurtalık Lagünü Milli Parkı
Yumurtalık Lagünü Milli Parkı
Adana il merkezine yaklaşık 125 km uzaklıktadır. Çukurova Deltası’nın en önemli parçası olarak görülmektedir. Gerek Adana’da gerekse çevre şehirlerde huzurun adresi olarak da gösterilmektedir.
Ayas Antik Kenti
Ayas Antik Kenti
Ayas Antik Kenti Adana il merkezine yaklaşık 120 km uzaklıktadır. Kilikya Dönemi’nde M.Ö. 1. yüzyılda en parlak zamanda inşa ettirilmiştir. Geçmişten günümüze dek kalmayı başarabilen tarihi Antik Kent’i gezip görebilirsiniz.
Misis Ören Yeri
Misis Ören Yeri
Adana şehir merkezine yaklaşık 95 km uzaklıktadır. M.Ö. 12. yüzyılda kurulmuş olan Antik Kent Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunmaktadır. Roma ve Bizans zamanlarında da kullanılan tarihi bir yapıdır. Tarihi açıdan son derece önemli olan bölgeyi , Adana tatilinizde günübirlik gezilecek yerler listeniz ekleyebilirsiniz.