Adana, ülkemizin en kalabalık altıncı ilidir. Şehir merkezi ve ilçelerinde toplam 2.2 milyon insan yaşamaktadır. 4 tanesi Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan toplam 15 ilçeden oluşmaktadır. İl içerisinde kilometrekareye 159 kişi düşmektedir.
Akdeniz Bölgesi’ne dahil olan il aynı zamanda İç Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerine de komşudur. Tarih boyunca bir ticaret merkezi olan şehir günümüzde hala önemini korumaktadır. Tarihi ve doğası ile eşsiz bir gezi imkanı sunan il merkezinde ve ilçelerinde çok dikkat çekici doğal oluşumlar mevcuttur.
Çukurova üzerinde kurulan ilin etrafında çok verimli toprak alanlar mevcuttur. Aynı zamanda il, Toros Dağları ve Amanos Dağları ile çevrilidir.
Günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için Adana otel fiyatları sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.
Kapıkaya Kanyonu
Kapıkaya Kanyonu
Kapıkaya Kanyonu bölgenin en önemli doğal alanlarının başındadır. Turizme kazandırılmak için önemli yatırımların yapıldığı alanda yürüyüş yolu bulunmaktadır.
Adana il merkezine 55 kilometre uzaklıktadır. Merkezin kuzey batısında yer alan bu doğa alanına araç ile bir saat içerisinde ulaşmanız mümkündür. Toplam uzunluğu 20 kilometre olan kanyonda yapılan çalışmalar ile 7 kilometre yürüyüş yolu yapılmıştır. Kanyon içerisinde birçok bitki bulunmaktadır. Genellikle görülen bitkiler arasında zakkum, zeytin, keçiboynuzu ve çınar ağaçları bulunmaktadır.
Kapıkaya Kanyonu’nun 2 kilometre mesafesinde tarihi Varda Köprüsü!nü de seyahatiniz sırasında görmeyi ihmal etmemelisiniz. Ziyaretçiler için yürüyüş yolu ile birlikte piknik alanı ve şelaleyi görebileceğiniz alanlar bulunmaktadır.
Sevgi Adası
Sevgi Adası
Baraj yapımı ile birlikte Çukurova İlçesi sınırları içerisinde yer alan bir tepenin suyun üzerinde kalması ile oluşmuştur. Şehri ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken bir noktadır. Bir kayık kiralayarak bu popüler noktayı ziyaret etmeniz mümkündür.
Her yıl bir kez baraj gölündeki suların çekilmesi ile ada ile Çukurova arasında yürüyüş yolu ortaya çıkmaktadır. Sadece yaz aylarında gerçekleşen bu durum oldukça dikkat çekicidir. Güzel bir gezinti için tercih edilebilir bir rotadır. Akşamları belediye tarafından yapılan ışıklandırma ile ortaya fantastik bir görüntü çıkmaktadır.
Adana'da birbirinden farklı mekanlar ile sizi büyüleyecek yerlerde keyifli vakit geçirmek için Adana'nın gezilecek yerleri yazımıza göz atabilirsiniz.
Yumurtalık Plajı
Yumurtalık Plajı
Adana ilinin güneyinde Yumurtalık İlçesi’nde yer alan ülkemizin Mavi Bayraklı plajlarından biridir. Toplam uzunluğu 1 kilometre olan plaj içerisinde konaklama alanları, şezlong hizmeti ve duş alma noktaları bulunmaktadır.
Plajın çevresinde restoran, kafe, market ve plaj ürünleri satan alışveriş noktaları yer almaktadır. Yaz aylarında kalabalık olan plaja uygun iklim dolayısı ile bahar aylarında da talep olmaktadır Bölge halkı ilçenin eski ismi olan Ayas’ı bu plaj için de kullanmaktadır.
Genişliği 50 metre olan ve tamamı kumdan oluşan plaj, belediye tarafından işletilmektedir. 1 - 2 TL vererek soyunma kabinlerini ve duş alma noktasını kullanmanız mümkündür.
Akyatan Gölü ve Milli Parkı
Akyatan Gölü ve Milli Parkı
Adana merkeze 50 kilometre uzaklıkta, Karataş İlçesi sınırları içinde yer alan Akyatan, ülkemizin en büyük lagün gölüdür. 14 bin hektar alanda yer alan gölün uzunluğu 17, genişliğiyse 4 kilometredir.
Karataş ilçe merkezine çok yakın olan göle yürüyerek ya da bisiklet ile araç kullanmadan ulaşmanız mümkündür. İlçeden gelenler ilk olarak Akyatan Milli Parkı içinden geçecek ardından bu büyük delta alanına ulaşacaktır. Akdeniz ile arasında iki kilometre uzunluğunda kum tepeleri mevcuttur. Yağış durumuna ve mevsime göre su seviyesinde değişiklikler olmaktadır.
Göçmen kuşların uğrak noktası olan göl etrafında çok sayıda farklı kuş türü bulunmaktadır. En derin noktası 4 metre olan gölün suyu tuzludur. Göl içerisinde avlanma, balık tutma, kuş gözlemi ve dalyan balıkçılığı gibi farklı aktiviteler yapılmaktadır.
Orman Bakanlığı tarafından alınan karar ile 1987 yılında Yaban Hayatı Koruma Sahası olarak ilan edilmiştir. Caretta caretta kaplumbağasının evi olan noktalardan birisidir.
Adana'da aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Adana gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.
Seyhan Baraj Gölü
Seyhan Baraj Gölü
İnsan eliyle yapılmış bir göl olsa da 50’yılı aşkın bir süredir yerinde durması onun konumunu farklı bir noktaya getirmektedir. 850 bin dönüm araziyi kaplayan bu büyük göl alanı Seyhan Nehri’nin önüne kurulmuştur. Gölün kurulma amacı Çukurova’yı sulama ve Adana il merkezini su baskınlarından korumaktır.
1956 yılında çalışmaya başlayan santral ile su toplanmaya başlanmış ve günümüzdeki sınırlar ortaya çıkmıştır. Yapılma nedeni doğayı ıslah etme çalışması olsa da günümüzde turizm açısından önemli bir çekim yeridir. Kano turu, balık üretimi, gezinti tekneleri ile baraj üzerinde gün batımını seyri burada yapılacak en keyifli aktiviteler arasındadır.
2006 yılından başlamak üzere Türkiye Offshore Şampiyonası’nın bir ayağı bu baraj gölü üzerinde yapılmaktadır. Her yıl Mayıs ayında düzenlenen bu organizasyon ülke turizminde önemli bir yere sahiptir.
Göller Yaylası
Göller Yaylası
Adana’nın kuzeyinde yer alan Kozan İlçesi’ne 40 kilometre uzaklıkta olan ve ilin Osmaniye ile sınır olduğu noktada bulunan bir yayladır. Şehir merkezine toplam uzaklığı 120 kilometredir.
Etrafı tamamen bakir olan yaylaya ulaşabilmek için stabilize bir yolu geçmeniz gerekmektedir. Sık orman alanları, bahar döneminde açan kır çiçekleri ile doğanın merkez noktasıdır. Yoğun bir ilgi gören yayla içerisinde bakkal, lokanta ve kıraathane gibi tesisler bulunmaktadır.
Adana'da bir çok özel aktiviteleri ile lüks bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Adana 5 yıldızlı oteller listemize uğramayı unutmayın.
Yumurtalık Lagünü Milli Parkı
Yumurtalık Lagünü Milli Parkı
Adana merkeze 80 kilometre uzaklıkta, Yumurtalık İlçesi sınırları içinde yer alan bir milli parktır. 2008 yılında bu statüye kavuşan park, aynı zamanda koruma alanı listesine girmiştir. 16 bin hektar alanda yer alan bu doğa harikası içerisinde kumullar, lagünler, yeşil alanlar, birçok hayvan çeşidi bulunmaktadır.
Yumurtalık şehir merkezine 25 kilometre uzaklıktadır. Merkezden sahil şeridi boyunca batıya giderek buraya ulaşılabilmektedir. Ceyhan Nehri’nin alüvyonları ile bu alan oluşmuştur.
Milli park içerisinde Darboğaz Gölü, Acıali Gölü ve Eşemen Gölü gibi çok sayıda irili ufaklı lagün yer almaktadır. Lagünlerin ortalama derinliği 1,5 ile 2 metre arasında değişmektedir. Yılın her zamanı ziyaret edilmeye açık olan alanda doğa ile iç içe güzel bir şekilde vakit geçirmeniz mümkündür.
Karataş Plajı
Karataş Plajı
Karataş Plajı Adana il merkezine 50 kilometre uzaklıktaki ilçe sınırları içerisindedir. Ülkemizdeki en uzun kumsal plajlardan birisidir. Toplam uzunluğu 6 kilometre olan plajın ortalama genişliği 50 metre ile 100 metre arasında değişmektedir.
Plajın doğal sınırlarını Adana’nın iki büyük nehri olan Seyhan ve Ceyhan oluşturmaktadır. Doğusunda ve batısında yerleşim yerleri bulunmaktadır. Plaj etrafında eğlence mekanları, restoranlar ve yürüyüş alanları mevcuttur. Deniz içerisindeyse kano, yüzme ya da yelken aktivitelerini denemeniz mümkündür.
Belediye tarafından işletilen plaj içerisinde soyunma kabinleri ve duş alma noktaları mevcuttur. Plajda ilkbahardan başlayarak yaz sonuna kadar rahatça denize girilmektedir.
Belemedik Yaylası
Belemedik Yaylası
Belemedik Yaylası, Adana’nın batısında yer alan Pozantı sınırları içerisindedir. Şehre uzaklığı 100 kilometre, ilçeye uzaklığı ise 10 kilometredir. Yayla bölgesi aynı zamanda tabiat parkı olarak koruma altına alınmıştır. Orman Bakanlığı tarafından kontrol edilmektedir.
Doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyen insanlar tarafından yıl boyunca sürekli ziyaret edilmektedir. Sadece ahşap evlerin yer aldığı yaylada bu mekanlar konaklama hizmeti vermektedir. Beton yapılaşmaya karşı koyabilmek için bölgeye inşaat yasağı getirilmiştir.
Özellikle bahar aylarında çiçekler açmakta ve ortaya hem eşsiz bir manzara çıkmakta hem de kusursuz bir koku yayılmaktadır. Yayla içerisinde kamp alanı da mevcuttur. Kamp yapmak isteyen ziyaretçilerin tüm malzemelerini getirmeleri gerekmekte, zira burada malzeme temin edecek herhangi bir yer bulunmamaktadır.
Belemedik Yaylası ve Tabiat Parkı misafirlerine eşsiz doğa fotoğrafları çekme şansı sunmaktadır. Ayrıca burada yaban hayatı devam etmektedir.
Yaylaya araba ile ulaşabileceğiniz çok yakın bir noktasından geçen treni kullanmanız da mümkündür.
Göksü Nehri
Göksu Nehri
Adana’nın küçük ilçelerinden birisi olan Feke, il merkezinin kuzeyinde yer almaktadır. Merkeze uzaklığı 120 kilometre olan ilçeye kara yolu ile ulaşılabilmektedir. Tertemiz havası ve doğası ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatmaktadır.
Göksu Nehri, Seyhan Nehri’nin en önemli kaynaklarından biridir. Yılın belirli dönemlerinde debisi artan nehir üzerinde kano ve rafting gibi aktiviteler yapılmaktadır. Akarsu turizmi anlamında Adana’nın en canlı alanlarının başında gelmektedir.
Adana'da ailenizle beraber doğa ile iç içe mekanlara yakın her şey dahil bir tatil yapmak için Adana tatil köyleri listemize göz gezdirebilirsiniz.
Kürübeli Yaylası
Kürebeli Yaylası
Tufanbeyli sınırları içerisinde yer alan Kürebeli Yaylası ilçe merkezinin kuzeyinde 10 kilometre uzaklıktadır. Tamamı bakir olan alanda, küçük bir de gölet bulunmaktadır. Bu gölet bölgedeki tarım arazilerinin sulanması için kullanılmaktadır.
Adana il merkezine 200 kilometre uzaklıkta olan yayla, merkezin kuzey doğu tarafında kalmaktadır. Yayla o kadar bakir durumdadır ki etrafında alışveriş yapılacak ya da konaklayacak hiçbir tesis bulunmamaktadır. Kamp kurmayı planlayanların bölgeye giderken yanlarında tüm eşyalarını götürmeleri getirmektedir.