Ürgüp'te Gezilecek Yerler

Nevşehir’e 20 km mesafede yer alan Ürgüp ilçesi, Kapadokya bölgesinin en gelişmiş yerleşim yeridir. Merkezinde peribacası olmayan Ürgüp, gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine pek çok alternatif sunarken, ilçenin çevresinde başta Üçgüzeller, Uçhisar olmak üzere, peribacalarına ev sahipliği yapan oldukça fazla alan bulunmaktadır. 

Vadileriyle doğal güzelliklerini cömertçe sunan ilçe, tarihi yapılarının çeşitliliğiyle de turistlerin yıl boyunca yoğun ziyaret ettiği bölgelerden biridir. Tüm Kapadokya bölgesinde olduğu gibi burada da kayaların içine oyulmuş bir mimari, taş ev özelliği taşıyan konaklar, tarihi yapıların ve doğal güzelliklerin yanı sıra gezilecek bölgeler arasında yer almaktadır. 

Tarihi ve turistik mekanlara yakın konaklama seçenekleri için Ürgüp otelleri adresinden otelleri inceleyebilirsiniz.


Kızılçukur Vadisi

Kızılçukur Vadisi Kızılçukur Vadisi

Göreme sınırları içerisinde gezilecek yerler arasında olan Ürgüp Kızılçukur Vadisi, Kapadokya sınırları içerisinde güneşin batışının en güzel izlendiği vadidir. Sadece burada manzara keyfi yapmak için Ocak – Ekim ayları arasında tüm dünyadan binlerce turist bu vadiye gelmektedir. 

Kapadokya bölgesinde nadir görülen kızıl tüf kaya örneklerinin yer aldığı bir yer olan vadi, güneşin batışı ile kızıla boyanmaktadır. Vadide güneşin batışını izlemek isteyen ziyaretçiler 2 saat önceden bölgeye ulaşmaktadır. Bu ziyaretçilerin büyük bölümü manzarayı keyifle izlemek için yanında Kapadokya Şarabı ve minder getirmektedir. 

Hem doğal güzellikleri hem de tarihi dokusu ile dikkat çeken yerler arasında bulunan vadinin girişinde görülmesi gereken, VII – IX yüzyılları arasında yapılan Üzümlü Kilise yer almaktadır. 

Araç ile girişlerde 3 TL ödenmektedir. 


Temenni Tepesi 

Temenni Tepesi Temenni Tepesi

Ürgüp şehrini ve Erciyes Dağı’nı kuşbakışı olarak izleme imkanı sunan Temenni Tepesi, 80 metre yüksekliktedir. Tepenin üzerinde 1288 yılında Kılıçarslan için Vecihi Paşa tarafından yaptırılmış ve Osmanlı Dönemi’nden kalma 4. Kılıçarslan ve 3. Alaeddin Keykubat adına yaptırılmış anıt mezarlar yer almaktadır. 

Temenni Tepesi, çaput bağlanarak dilek dilenen bir bölgedir. Bu tepe, bölgede süregelen alışkanlığa göre kutsal sayılmaktadır. Kutsal bir yer sayıldığının ispatları arasında bölgede yer alan taka mezarlar bulunmaktadır. Temenni Tepesi’nin güneybatı yamacında ise Aziz Yeorgios Kilisesi yer almaktadır. 

Burada, gezi yaptıktan sonra dinlenilebilecek bir çay bahçesi hizmet vermektedir. Bahçesi Ürgüp manzarasına sahip olan çay bahçesinin, iç kısmındaki tarihi Kapadokya fotoğrafları dikkat çekmektedir. 

Bölgede gezilecek yerler arasında bulunan Temenni Tepesi'ne girişler ücretsizdir.


Mazı Yeraltı Şehri

Mazı Yeraltı Şehri Mazı Yeraltı Şehri

Ürgüp ilçe merkezine 18 km mesafede bulunan Mazı Köyü’nde yer alan Mazı yeraltı şehri 8 kattan oluşmaktadır ve 4 farklı girişi bulunmaktadır. Yeraltı şehrinin girişlerinin denetimi büyük bir taşla sağlanmıştır. Diğer yeraltı şehirleri gibi korunma ve sığınma amaçlı yapılmıştır. 

Mazı yeraltı şehrini, diğer yeraltı şehirlerinden ayıran özellikler bulunmaktadır. Bunlardan ilki, ahırın ortasında hayvanlar için yapılan kayadan oyulmuş yalakların olmasıdır. Mazı Yeraltı Şehri'nde göze çarpan bir diğer detay da banyo olarak kullanılmış mekanlara da rastlanıyor olmasıdır. Banyo, diğer yeraltı şehirlerinde var olan bir özellik değildir. Binlerce yıl önce kullanılmış yerleşim yeri, bölge tarihi açısından önemli bir konumda bulunmaktadır.

Ürgüp gezilecek yerler listenizde bulunması gereken bir yer olan Ürgüp Mazı Yeraltı Şehri, haftanın her günü mesai saatleri içerisinde gezilebilmektedir. Yeraltı şehrine girişlerde ödenecek olan ücret 8 TL olmakla birlikte, Müze Kart sahipleri, burayı ücretsiz gezme hakkına sahiptir. 

Nevşehir'de gezilecek yerlere yakın olan Nevşehir otelleri listemizden size uygun oteli seçerek tatilinizi daha da güzelleştirebilirsiniz.


Gomeda – Üzengi Vadisi

Gomeda Vadisi Gomeda Vadisi

Bu iki vadinin birleşiminden bir vadi oluşmaktadır. 6 km uzunluğundaki Gomeda – Üzengi Vadisi, Ortahisar – Ürgüp arasında bulunmaktadır. Bölgenin en bakir vadilerinden biri olan bu vadi, Gomeda adını sahip olduğu tarihi kalıntılardan, Üzengi adını ise içerisindeki dereden almaktadır. 

Dere civarı ağaçlık olup, bu bölge piknik alanı olarak kullanılmaktadır. Vadi içerisinde kükürtlü maden suyu kaynakları da bulunmaktadır. Oldukça fazla sayıda kilise ve güvercinlikle karşılaşılan bu vadide yürüyerek gezmek isteyen ziyaretçiler Ayvalı Köyü’nden giriş yapmalıdır. Burada Gomeda Harabeleri tabelası ziyaretçileri karşılamaktadır. 

Ürgüp’te bulunan vadi, gezilecek yerler arasında olup; bölgeye özel araçla ulaşım imkanı da bulunmakta ve misafir otoparkı hizmet vermektedir. 


Ürgüp Müzesi

Ürgüp Müzesi Ürgüp Müzesi

Ürgüp Müzesi, ilçe merkezinde Temenni Tepesi’nde yer almaktadır. Hem arkeolojik hem de etnografik eserlere yer verilen müze 1971 yılının Temmuz ayında ziyarete açılmıştır. 

Müzenin merdiven, doğu, güney ve batı cephelerinde pişmiş toprak ve taş eserler sergilenmektedir. Giriş kısmında sergilenen 10 milyon yıl öncesine dayanan dişi mamut fosilleri Mustafapaşa kazılarında bulunmuş olup, insanların henüz yaşamadığı döneme aittir. Müzede sergilenen diğer fosiller ise 3. Jeolojik zamana ait olan deniz mahsulü fosilleridir. 

Ürgüp Müzesi’nin teşhir salonunda Helenistik dönem, Roma ve Bizans’ın hatta Eski Tunç Çağı’na ait el yapımı eşyalar yer almaktadır. Binlerce yıl kullanılmış bronz, gümüş ve altın sikkeler ve Greklerden Osmanlı’ya uzanan madalyalar müzenin dikkat çeken parçaları arasındadır. 

Müzenin etnografik bölümünde ise yakın döneme ait, görülmesi gereken tarihi eserler sergilenmektedir. Kapadokya bölgesine ait taş, maden ve dokuma ürünler, seramik, fener, gümüş takılar, mühürler, kemerler, fermanlar ve kitaplar bu bölümün önemli eserleridir. 

Kapadokya bölgesine ait eserlerin sergilendiği Ürgüp Müzesi’ne giriş ücretsizdir. Ürgüp gezilecek yerler arasında bulunan müze, bölge tarihini keşfedebilmeniz için muhteşem bir aktivite olacaktır. Tatil günü bulunmayan müze yaz dönemlerinde 09.00 – 19.00, kış dönemlerinde ise 08.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. 


Keşlik Manastırı

Keşlik Manastırı Keşlik Manastırı

Tamamen kayalar içerisine oyulmuş iki kiliseye ev sahipliği yapmakta olan Keşlik Manastırı, Kapadokya bölgesinde gezilecek yerler arasındadır. Ürgüp sınırları içerisinde bulunan Cemil Köyü’ne 2 km mesafededir. Kiliselerin haricinde manastırın, ayazma kutsal su kaynağı, keşiş hücreleri, şapeller, yemekhane, toplantı salonu, mutfak bölümleri bulunmaktadır.

Manastırın en çok ziyaret edilen bölümü Cebrail Kilisesi’dir. Kiliseye adını veren ise içerisindeki Cebrail freskidir. Sadece bu freski görmek için dahi bölgeye gelen turistler bulunmaktadır. Kilisenin içerisinin yoğun bir sisle kaplı olmasından dolayı bir diğer adı da Kara Kilise’dir. Ürgüp tatilinizde görülmesi gereken yerler arasındaki Manastır içerisinde bulunan diğer kilise ise Stefanos Kilisesi’dir.


Sarıhan Kervansarayı

Sarıhan Kervansarayı Sarıhan Kervansarayı

Hem Avanos hem de Ürgüp gezilecek yerler listesinde bulunan Sarıhan Kervansarayı, Aksaray – Ürgüp – Kayseri yolu üzerindedir. Avanos’a 5, Ürgüp ilçe merkezine 6 km mesafededir. 

2000 metrekare alana sahip olan kervansaray, 1249 yılında inşa edilmiş ve Selçuklu devletinin yaptırdığı son han olma özelliğini taşımaktadır.

Ürgüp'teki önemli tarihi yerler arasında bulunan Sarıhan Kervansarayı’na giriş ücreti 3 TL’dir. 


Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi

Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi

Ürgüp’e 5 km. mesafedeki Mustafapaşa Kasabası’nda bulunan Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi, 150 yıllık tarihi bir konakta hizmet vermektedir. 

Kapadokya bölgesinin tarihini ve kültürünü yansıtan parçaların bulunduğu müzede, her biri farklı bir tarihi anlatan bez bebekler sergilenmektedir. 

Pazartesi günleri hariç, haftanın diğer günleri 10.00 -18.00 saatleri arasında ziyarete açık olan müzeye öğrenci 8 TL, tam 12 TL ücret ödenmektedir. 

Kapadokya’da gezilecek yerler arasında bulunan müzede ayrıca konaklama hizmeti de sunulmaktadır. 


Ortahisar Etnografya Müzesi

Ortahisar Etnografya Ortahisar Etnografya

Kapadokya yöresine ait çeşitli eserlerin sergilendiği, eski belediye binası ve bir otelin restorasyonu ile hizmete sunulan Ortahisar Etnografya Müzesi, 12 oda şeklinde düzenlenmiştir. 2004 yılından bu yana ziyarete açık olan müze, yörenin ilk etnografik müzesi olma özelliğini taşımaktadır. 

Kapadokya bölgesinin tarımından, dokumacılığından tutun; kayaların oyularak ev haline getirilmesi, hamam, köy odası, pekmez yapımı, kına gecesi, yöresel kız isteme sahneleri mankenler üzerinde gösterilmiş ve her bir odada ayrı ayrı sergilenmiştir. 

Ürgüp tatilinde gezilecek yerler arasında bulunması gereken müzede, bölge tarihi hakkında ortaya çıkarılan eşya ve belgeleri detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Müzeye giriş ücreti 5 TL olup, alınan ücret öğrencilerin ihtiyaçları için kullanılmaktadır. 


Cemil Köyü 

Cemil Köyü Kilisesi Cemil Köyü Kilisesi

Mübadeleye kadar Türk ve Rum halkının bir arada yaşadığı yerler arasında bulunan Cemil Köyü, Anadolu ve Rum kültürünün tarihi özelliklerini yansıtmakta olup, bölgede gezilecek yerler arasında bulunmaktadır. Ürgüp ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunan bu köy, tarihi Rum evleri ve içerisindeki kiliselerle dikkat çekmektedir. 

Cemil Köyü Kilisesi ise 138 yıl önce kurulmuş ve 1882 yılından bu yana ayakta durmaktadır. Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından 2014 yılında düzenlenen bir bahar ayinine ev sahipliği yapmıştır.

Ürgüp'te tatilde dinlenmek, kışa hazırlanmak ve bedenen rahatlamak için Ürgüp gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Pancarlık Vadisi

Pancarlık Vadisi Pancarlık Vadisi

Ürgüp – Mustafapaşa yolu üzerinde yer alan Pancarlık Vadisi, ilçeye oldukça yakın konumdadır. Bahar aylarında açan çiçekler ile ziyaretçilerine renk cümbüşü sunan bu vadi, en çok tercih edilen yürüyüş alanları arasındadır. Yürüyüş haricinde bu vadi ATV safari turlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Vadinin yakınında bir de at çiftliği bulunmaktadır. 

Doğası, doğa sporlarına uygun alanları ile dikkat çeken Pancarlık Vadisi, tarihi yapılarıyla da görmeye değer alanlar arasında yer almaktadır. Yıkılmış birçok manastıra ve bir kiliseye ev sahipliği yapan vadinin önemli tarihi yapıları arasında Pancarlık, Kepez, Ala ve Sarıca kiliseleri bulunmaktadır. 

Bölgede gezilecek yerler arasında bulunan kiliselere Müze Kart ile girilemediğinden ve müze müdürlüğü tarafından denetlenmediğinden dolayı, kiliselerin içini gezmek isteyen ziyaretçilerin kapıyı açan bekçilere bir ücret ödemesi gerekmektedir. 


Pembe Vadi

Pembe Vadi Pembe Vadi

Ürgüp merkezde ziyaretçilerin göremediği peribacalarının toplandığı vadi, Pembe Vadi’dir. Ürgüp – Avanos arasında kalan bu vadide yer alan peribacalarının her biri farklı bir silüete sahiptir. Burada gezerken peribacalarının silüetlerini tavşana, deveye vb. hayvanlara hatta insanlara benzetebilirsiniz.

Bu vadi güneşin batışı sırasında taşların aldığı pembe renkten dolayı pembe vadi olarak anılmaktadır. 


Hallaç Manastırı

Hallaç Manastırı Hallaç Manastırı

Rahiplerin bölge halkına ilaç hazırladığı ve tedavilerin yapıldığı bir hastane manastırı olan Hallaç Manastırı, Ortahisar – Ürgüp yolu üzerinde, Ortahisar’a 1 km mesafede yer almaktadır.

Kayalık geniş bir alanın oyulması ile inşa edilen ve 3 bölümden oluşan manastır, 11. Yüzyıl tarihi yapıları arasındadır. 

Kesinlikle gitmeniz gereken yerleri rahatça keşfetmek için Nevşehir gezi rehberi sayfamıza uğramayı unutmayın.


Damsa Baraj Gölü

Damsa Baraj Gölü Damsa Baraj Gölü

Ürgüp ilçe merkezine 17 km mesafede bulunan Damsa Baraj Gölü, çam ağaçları arasında oturup gün boyu dinlenebileceğiniz bir mesire yeridir. Doğal güzellikleri ile dikkat çeken bölgede balık tutma imkanı da bulunmaktadır. 

Damsa Baraj Gölü’ne giriş ücreti 1 TL’dir. 


Aziz Theodore (Tağar) Kilisesi

Aziz Theodore Kilisesi Aziz Theodore Kilisesi

Ürgüp sınırları içerisinde Yeşilöz Köyü’nde yer alan, Aziz Theodore (Tağar) Kilisesi, bölgenin kiliselerinden farklı bir yapıya sahiptir. T planlı kilisenin büyük bir apsisi ve kubbesinin altında bir galerisi bulunmaktadır.

Galeri ile alt kat bağlantısının merdivenle sağlanması bu kilisenin en büyük özelliğidir. Bu bağlantı özelliği diğer Kapadokya kiliselerinde bulunmamaktadır. 


Kadıkalesi ve Altıkapı Türbesi

Altı Kapı Türbesi Altı Kapı Türbesi

Temenni Tepesi’ne 500 metre mesafede yer alan Kadı Kalesi, Fransız gezgin Felix Maire Charles Texier’in çizdiği resimlere konu olmuştur. Selçuklu devleti döneminde yapılmış olan bu kale, kadın ve çocukların sığınması amacı ile kullanılmıştır. 

Altıkapı Türbesi ise kimliği bilinmeyen bir Selçuklu komutanı tarafından eşi ve çocukları için yaptırılmıştır. 12 – 13. Yüzyıllar arası yapıldığı tahmin edilmektedir. 


Taşkın Paşa Külliyesi

Taşkın Paşa Külliyesi Taşkın Paşa Külliyesi

Ürgüp’ün 18 km güneybatısında bulunan Damsa Köyü sınırları içerisinde yer alan Taşkın Paşa Külliyesi, Karamanoğulları’nın meşhur taş işçiliğinin en güzel örneklerinden biridir. Yapının taç kapısı dikkat çeken bölümleri arasındadır. 

Bir medrese, bir cami ve 2 türbeden oluşan tarihi yapının, yapım tarihi net olarak bilinmemekle birlikte, Taşkın Paşa tarafından yaptırıldığı tahmin edilmektedir. Külliye içerisinde yer alan caminin minaresi, yıkılmadan günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Minarede yapım tarihi 1236 olarak geçmektedir. 

Anadolu’nun ilk ahşap mimari örneği olma özelliğini taşıyan cami, bir Ceviz ağacından işlenerek yapılmıştır. Caminin mihrap bölümü Ankara Etnografya Müzesi’nde sergilenmektedir.

Ürgüp'te yapabileceklerinizin sınırı olmayan tatil köyleri için Ürgüp tatil köyleri sayfamızı incelemeyi unutmayın.


Kırkşehitler Kilisesi

Kırkşehitler Kilisesi Kırkşehitler Kilisesi

Peribacalarının içine oyulmuş bir kilise olan Kırkşehitler Kilisesi, Ürgüp ilçe merkezine 20 km mesafede bulunan Şahinefendi Köyü’nde yer almaktadır. Ürgüp'te gezilecek yerler arasında bulunan kilisenin fresklerinde Sivaslı 40 Hristiyan şehidin resimleri bulunmaktadır. 

İki apsisi ve iki nefi bulunan kilise, bu özelliği ile az rastlanan örneklerden biri olma özelliğini göstermektedir. Freskleri ise 1216 yılında Selçuklular tarafından boyanmıştır.


Göreme Açık Hava Müzesi

Göreme Açık Hava Müzesi Göreme Açık Hava Müzesi

Unesco Dünya Mirası Listesi içerisinde bulunan Ürgüp Göreme Açık Hava Müzesi, 4. yüzyıldan 13. yüzyıla kadar, binlerce yıl manastır hayatına ev sahipliği yapmış bir bölge üzerinde kurulmuştur. Ürgüp tatilinde gezilecek yerler arasında mutlaka bulunması gereken açık hava müzesi içerisinde, inceleyebileceğiniz pek çok tarihi eser ve belge bulunmaktadır.

Manastır eğitiminin başladığı yerler arasında bulunduğu bilinen bölgede, Hristiyanların yaşadığı dönemlerde kullanılmış geometrik süslemeler de görülebilmektedir. Müze içerisinde görebileceğiniz fresklerde yoğun bir şekilde İncil ve Hz. İsa tasfirleri bulunmaktadır.

Haftanın her günü açık olan Göreme Açık Hava Müzesi'ne giriş ücreti ise 75 TL'dir.


Üç Güzeller Peri Bacaları

Üç Güzeller Peribacaları Üç Güzeller Peribacaları

Bölgenin sembolik yapıları arasında bulunan Üç Güzeller, bölgede fotoğrafı en çok çekilen doğal oluşumlar arasındadır. Aynı zamanda UNESCO'nın Dünya Mirasları Listesi içerisinde bulunan, Türkiye açısından önemli bir değer kabul edilen Üç Güzeller Peri Bacaları, Ürgüp ilçe merkezine yaklaşık 5 dakikalık mesafededir.

Arkasında bulunan Erciyes Dağı'nın ihtişamı ile birlikte muhteşem bir atmosfere sahip olan Üç Güzeller, hem görünümüyle hem de hikayesiyle her yıl binlerce turist tarafından ilgiyle ziyaret edilmektedir. Özellikle peri bacası bakımından oldukça fazla alternatifler bulabileceğiniz yerler, Ürgüp sınırları içerisinde çeşitlenmiştir.

Ürgüp ilçe merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan peri bacaları, ücretsiz bir şekilde gezilebilmektedir.


Derinkuyu Yeraltı Şehri

Derinkuyu Yeraltı Şehri Derinkuyu Yeraltı Şehri

M.Ö. 3000'li yıllarda kurulduğu düşünülen Derinkuyu Yeraltı Şehri'nin, özellikle Bizans İmparatorluğu tarafından kullanıldığı tahmin edilmektedir. Yeraltı şehrinde yaşayan bir başka medeniyet olan Asurluların de burayı bir süre kullandığı bilinmektedir.

Bölgenin doğal jeolojik oluşumlarıyla birlikte yapılmış olan şehir, toplamda 8 kattan oluşmaktadır. Büyük bir devleti, içerisinde barındırabilecek kadar genişliğe ve büyüklüğe sahip olan bölge içerisinde günah çıkartma yeri, vaftiz havuzu gibi dini mekanlar da yer almaktadır.

Pazartesi günleri hariç haftanın her günü ziyarete açık olan müzeye giriş ücreti 50 TL'dir.


Ürgüp Günübirlik Gezilecek Yerler

Nevşehir’in en popüler noktalarından biri olan Ürgüp, gezilecek yerler açısından pek çok alternatif bulundurmaktadır. Bu seçenekler arasında ilçe; peribacaları, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile dikkat çekmektedir. Ürgüp sınırları içerisinde pek çok noktanın yanı sıra, çevresinde de günübirlik gezilecek alternatif yerler bulunmaktadır.


Hacıbektaş

Hacıbektaş Hacıbektaş

Ürgüp tatilinizde günübirlik gezebileceğiniz yerler arasında bulunan, Nevşehir’in Hacı Bektaş Veli’nin ruhunu yansıtan ilçesi Hacıbektaş, Ürgüp ilçe merkezine yaklaşık olarak 62 km uzaklıkta yer almaktadır. Aşık Mahzuni Şerif’in mezarı ve anıtı, Hacı Bektaş Veli Dergahı Külliyesi ve Hacı Bektaş Veli Türbesi burada ziyaretçilerini beklemektedir.


Acıgöl

Acıgöl Acıgöl

Nevşehir’in kendisi ile aynı adı taşıyan gölün kenarına kurulmuş olan Acıgöl ilçesi, Ürgüp ilçe merkezine yaklaşık olarak 43 km mesafede yer almaktadır. Kapadokya bölgesinin tek krater gölü olma özelliğini taşımakta olan bu göl ve çevresi doğa gezileri için oldukça elverişli bir noktadır.

Ürgüp'te bir çok eğlenceli aktiviteler ile yüzünüzü güldürecek oteller için Ürgüp tatil otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Kozaklı Kaplıcaları

Kozaklı Kaplıcaları Kozaklı Kaplıcaları

Nevşehir sınırları içerisinde Kozaklı ilçesinde yer alan Kozaklı Kaplıcaları, Ürgüp ilçe merkezine yaklaşık olarak 75 km mesafede yer almaktadır. Alman Kaplıcalar birliğinden onaylı olan ve sodyum, kalsiyum, klor içeren A ve C grubu bu şifalı su, pek çok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmaktadır.


Açık Saray Harabeleri

Açık Saray Harabeleri Açık Saray Harabeleri

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde yer alan Açık Saray Harabeleri, Ürgüp ilçe merkezine yaklaşık olarak 40 km mesafede bulunuyor. Bizans dönemine ait bir yapı olduğu tahmin edilen bu harabeler, tüf kayalara oyulmuş, bu şekilde yerleşim alanı inşa edilmiştir ve ilçenin en dikkat çeken gezilecek yerleri arasındadır.