Nevşehir il merkezine yaklaşık 20 km mesafede bulunan Ürgüp, yağmur ve rüzgar erozyonu sonucu meydana gelen peribacaları ile meşhur ilçeler arasında yer almaktadır. Nevşehir’in en gelişmiş ilçesi olmasının yanı sıra, tarihi yapıları kadar doğal güzellikleriyle de oldukça çeşitli gezi alternatifleri sunmaktadır.
Vadilerin yoğun olarak yer aldığı bölgede, güneşin doğuşu, batışı ve peribacaları manzarasına hakim noktalar, mesire yerleri ve barajı ilçenin doğal güzelliklerine örneklerdir.
Ürgüp'te gezilecek yerlere yakın göz alıcı dizaynları ile sizi cezbedecek oteller için Ürgüp oteller sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Gomeda – Üzengi Vadisi
Gomeda - Üzengi Vadisi
Gomeda ve Üzengi vadileri bir araya gelerek Ortahisar – Ürgüp arasında yaklaşık 6 km uzunluğunda bir alan oluşturmaktadır. Kapadokya’nın bakir kalan vadileri arasında yer alan bu alanda kükürtlü maden suyu kaynakları yer almaktadır. Vadi içerisindeki derenin çevresi ise piknik alanı olarak kullanılmaktadır.
Çok sayıda kiliseye ve güvercinliğe de ev sahipliği yapmakta olan bu bölgenin, hem tarihi gezilere hem de doğa gezilerine elverişli alanları bulunmaktadır.
Vadi boyunca ziyaretçileri eşsiz bir doğa beklemektedir. Özellikle bahar aylarında meyve veren ağaçlar oldukça dikkat çekmektedir.
Ürgüp'te birbirinden farklı mekanlar ile sizi büyüleyecek yerlerde keyifli vakit geçirmek için Ürgüp'te gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.
Kızılçukur Vadisi
Kızılçukur Vadisi
Ürgüp’e 5 km mesafede yer alan Kızılçukur Vadisi, hem Göreme’nin hem de Ürgüp’ün doğal güzellikleri arasında sayılmaktadır. Bu vadi, Ürgüp’te güneşin en güzel battığı noktadır.
Her yıl Ocak – Ekim ayları arasında Kızılçukur Vadisi’nde güneşin batışını izlemek için bölgeye binlerce yerli ve yabancı turist gelmektedir. Birbirine çok yakın merkez noktalardan oluşan Kapadokya bölgesinde bu vadiye Ortahisar’dan da giriş yapılabilmektedir.
Vadi adını Kapadokya’da nadir görülen kızıl tüf kayalarından almaktadır. Güneşin battığı saatlerde, vadi tamamen kızıla boyanmaktadır.
Kızılçukur Vadisi’ne araç ile geçiş yapacakların 3 TL ücret ödemeleri gerekmektedir.
Ürgüp'te binlerce yıllık tarihi yerler ile sizi geçmişe götürecek yerler için Ürgüp gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Pancarlık Vadisi
Pancarlık Vadisi
Ürgüp – Mustafapaşa yolu üzerinde yer alan Pancarlık Vadisi, Ürgüp’e daha yakındır. Özellikle bahar aylarında açan çiçeklerle ziyaretçilerine muhteşem bir renk cümbüşü sunmaktadır.
Yürüyüş rotası olarak en çok tercih edilen vadilerden biri olan Pancarlık Vadisi, ATV turlarına da ev sahipliği yapmaktadır.
Sadece doğal güzellikleriyle değil, tarihi yapılarıyla da görülmeye değer yerlerden biri olan vadide, Pancarlık, Kepez, Ala ve Sarıca kiliseleri yer almaktadır.
Pancarlık Vadisi ve Kilisesi’ne giriş ücreti 5 TL’dir.
Ürgüp'te yeni evlenen çiftlere özel olarak balayınız için en iyi otelleri sizin yerinize Ürgüp balayı otelleri adresinde tüm detayları ile listeledik.
Pembe Vadi
Pembe Vadi
Pembe Vadi, hem Ürgüp’ün hem de Avanos’un doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. Peribacalarının en yoğun olduğu bölge Pembe Vadi’dir. Üstelik burada yer alan peribacaları canlı siluetlere benzemektedir. Bu bölgede yürürken, peribacalarını tavşan, deve gibi birçok hayvana benzetebilirsiniz.
Güneşin batışı ile pembe renge bürünen vadi, adını bu görünümünden almaktadır.
Ürgüp'te kendinizi ev sıcaklığında hissedebileceğiniz, sorunlarınıza anında çözüm bulabileceğiniz oteller Ürgüp butik oteller sayfamızda yer almaktadır.
Damsa Barajı
Damsa Barajı
Ürgüp ilçe merkezine 17 km mesafede yer alan Damsa Çayı’nın üzerinde yer alan Damsa Barajı, Mustafapaşa’ya 5 km mesafededir.
Barajın çevresi piknik yapmaya elverişli alanlar arasında yer almaktadır. Göl ise balık tutmaya uygundur. Belediye tarafından işletilen Damsa Barajı Mesire Alanı, hafta sonları başta olmak üzere, bahar ve yaz aylarında oldukça kalabalık olmaktadır.
Damsa Barajı Mesire Alanı’na giriş ücreti 1 TL’dir.