Silifke'nin Doğal Güzellikleri

Silifke, Çukurova'nın batı ucunda, Mersin il merkezinin 80 km batısında bulunan bir ilçedir. Şehrin en büyük ilçesi olan Silifke, uzunca bir süre merkez konumunda hizmet vermeye devam etmiştir.

Denizi, sahilleri, sakinliği ve doğal güzellikleri, Doğu Akdeniz kıyılarının en etkileyici turizm merkezleri arasında yer almasını sağlamaktadır. 

Silifke'deki günübirlik eğlenceleriniz için konforlu ve uygun fiyatlarla her bütçeye hitap eden Silifke otelleri fiyat listemize göz atabilirsiniz.


Tisan Koyu

Tisan Koyu Tisan Koyu

Yeşilovacık Mahallesi'nde bulunan bir koydur. Silifke ilçe merkezine uzaklığı 52 km, Mersin il merkezine uzaklığı ise 135 km'dir. Virajlı yollardan geçilerek koya ulaşım sağlanmaktadır. Kıbrıs Barış Harekatı esnasında üzerinden helikopter ile uçan bir albay tarafından bulunduğu iddia edilmektedir. 

Tisan aslında, ortalama 2.5 metre çapındaki dairesel bir kum sığlığının en uç noktasıdır. Kilikya Aphrodisias'a ev sahipliği yapmaktadır. Orta Çağ'da doğu körfezine Limni Afrodisias adı verilmiş ve batı kanadı Limni Etheros olarak adlandırılmıştır.

Günümüzde kullanılan isimleri doğu koyu için Kleopatra, batı koyu için ise Korsan Koyu'dur. Akdeniz kıyılarındaki baskın rüzgâr nedeniyle, Korsan Koyu, Kleopatra Koyu kadar iyi bir şekilde korunamamıştır.

Plajlara ve gezilecek yerlere yakın olan Mersin bölgesi otelleri listemizden size uygun oteli seçerek tatilinizi daha da güzelleştirebilirsiniz.


Cennet Cehennem (Korykion-Antron)

Cennet Cehennem Obrukları Cennet Cehennem Obrukları

Cennet Cehennem Obrukları, Toros Dağları'nda doğal yollar ile oluşan büyük çukurların isimleridir. Çok tanrılı inanca göre kutsal sayılan bu iki obruğa ulaşım, Silifke ilçe merkezinden yola çıktıktan sonra Mersin karayolunu takip ederek, kuzeye doğru 20 km'lik yolculuk yaptıktan sonra sağlanmaktadır. Silifke'nin Narlıkuyu Mahallesi'nde yer almaktadır. 

Yeraltından akan bir derenin sebep olduğu kimyasal erozyondan sonra, tavanın çökmesi ile bu çukur meydana gelmiştir. Çapları 250 metre ve 110 metre olan elips şeklinde ağız bölümüne ve 70 metre derinliğe sahiptir. Bu mağaranın girişine küçük bir kilise inşa edilmiştir.  

Cennet Cehennem Obrukları, Mersin’de yer alan çoğu obruk gibi antik dönemlerden günümüze kadar kutsal anlam taşımıştır. Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra çevre halkı da kutsal duygular ile ziyaret etmektedir. 

Cennet Obruğu, Antik Çağ'da Korykos Mağarası olarak bilinen büyük ve derin çukurdan oluşan iki doğa harikasından birisidir. Obruğun oluşmasındaki etken, sığ denizel kireçtaşı katmanlarının karstik evrelerden geçmesidir. Yaklaşık olarak 135 metre yüksekliğe sahiptir. Kuzey yamacı tamamen dik olup, Cennet bölümüne geçiş oldukça zordur. 450 basamaklı bir merdivenden önce inilmesi sonra çıkılması gerekmektedir.

Merdivenin bitiş noktasına yakın bir yerde Helenistik Dönem'den kalma bir Zeus Tapınağı vardır. Kullanılan merdivenin bir kısmının da aynı dönemde yapıldığı düşünülmektedir.

Cehennem veya Arasat olarak adlandırılan obruk, Cennet Çöküğü'nün 75 metre kuzey yönünde kayalar arasında yer almaktadır. Ortalama 110 metre derinliğe sahiptir. Yan yüzeyleri içbükey olduğundan dolayı dibine iniş oldukça zordur. Typhon'un geçici olarak tutsak edildiği bu yer, ürkütücü bir görünüme sahiptir. 

Cennet Cehennem Obrukları'na giriş ücreti 15 TL'dir.

Silifke'de birbirinden farklı mekanlar ile keyifli vakitler geçirebileceğiniz sizi büyüleyecek yerler için Silifke'de gezilecek yerler yazımızı inceleyebilirsiniz.


Boğsak Koyu ve Adası

Boğsak Koyu ve Adası Boğsak Koyu ve Adası

Adacık olarak bilinen Boğsak, Yeşilova Mahallesi'nin kıyısında yer almaktadır. Ana karadan Silifke'ye 17 kilometre ve Mersin il merkezine 100 kilometre uzaklıktadır. İdari olarak Silifke İlçesi’nin İmamuşağı Köyü’nün bir parçasıdır. 

Mavi ve yeşil renklerinin uyumuna şahit olacağınız bir koydur. Yapılaşmadan uzak olması, Boğsak Koyu'nun doğal güzelliğini korumasına yardımcı olmuştur. Sakin bir atmosferinin olması caretta carettalar için uygun ortam sağlamaktadır.

Koyun ormanlık alanlarında harnup ağaçları bulunmaktadır. Kumlarının incecik ve tertemiz olması, Mavi Bayrak Sertifikası almasını sağlamıştır. Ayrıca İncekum Limanı, ismini sahilde bulunan ince kumlardan almıştır. 

Doğal güzelliklerinin yanı sıra Roma ve Bizans dönemlerine ait sarnıçlara, evlere, kaleye ve kilise kalıntılarına ev sahipliği yapmaktadır.

Muhteşem manzaraları ile sizi uzaklara götürecek gezi rehber için Silifke gezi rehberi sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Astım Mağarası

Astım Mağarası Astım Mağarası

Narlıkuyu Mahallesi'nde yer alan Astım Mağarası, Dilek Mağarası olarak da bilinmektedir. Cennet çöküğünün 300 metre güneybatısında yer almaktadır. Mersin'in coğrafi koşullarının en iyi şekilde gözlemlenebileceği bir noktadadır. Dilek Mağarası olarak bilinmesindeki temel sebep, mağaraya giden yol üzerindeki ağaçlara dilek dileyerek bez parçalarının bağlanmasıdır. 

Rivayete göre Roma Kralı Antiochus'un kızı astım hastalığına yakalanmıştır. Buranın şifalı olduğunu duyduktan sonra kral, kızı Anna'yı buraya getirmiştir. Düzenli olarak belirli aralıklarla mağaraya gelen Anna'nın hastalığı kısa süre içerisinde geçmiştir.

78 basamaklı Helezonik demir merdiven ile inilen mağaranın uzunluğu ortalama 200 metredir. Galerilerinin içi dev sarkıtlar ve dikitler ile süslüdür. Astım hastalarına iyi geldiği düşünülen mağaranın nem oranı kış aylarında %95'ken yaz aylarında ortalama %85'dir. Ortalama sıcaklığı ise 15 dereceyi geçmemektedir. 

Astım Mağarası giriş ücreti 6 TL'dir. 

Mersin'deki birbirinden farklı büyüleyici mekanları keşfetmenizi sağlayacak yerler için Mersin gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Göksu Deltası

Göksu Deltası Göksu Deltası

Göksu Deltası, Göksu Irmağı'nın taşıdığı alüvyonlar sayesinde meydana gelmiştir. Oluşumu hala devam etmektedir. Akdeniz kıyısında Çukurova en büyük deltaya sahipken Göksu ise ikinci en büyük delta olarak yerini almıştır.  

Dört adet göl, Göksu'nun denize döküldüğü yerin hemen batısında yer almaktadır. Bunlardan ilki 400 hektarlık Paradeniz Lagünü'dür. 400 hektarlık Paradeniz, kum setiyle denizden ayrılmıştır. Tatlı su gölü özelliğine sahip 1200 hektarlık Akgöl, bir diğeridir. Geriye kalan diğer önemli göller ise Akgöl ile Paradeniz ve dolgu lagünü olan Kuğu Gölü ve Paradeniz'in doğusunda yer alan ve çok tuzlu olan Arapalanı Gölü'dür. 

Silifke'nin tarihi ve turistik yerlerinde keyifli bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Silifke aile otelleri kategorimizde bulunmaktadır.

Göksu Deltası, ülke, bölge ekonomisi ve doğa hayatı için çok büyük önem taşımaktadır. Akdeniz Bölgesi genelinde doğal yapısını bozulmadan korumayı başarabilen sulak alanlardan birisidir. Çeşitli habitatları bir arada bulundurduğundan dolayı çok sayıda farklı kuş türünün beslenmesine, kışın dinlenmesine ve konaklamasına olanak sağlamaktadır. 

Kış aylarında İç Anadolu Bölgesi'ndeki sert ve keskin soğuktan kaynaklı sulak alanların donması, çoğu su kuşunun Göksu Deltası'na göçmesine sebep olmaktadır. Burada toplam 332 kuş türü tespit edilmiştir. Bu rakam sulak alanda gözlemlenmiş en büyük rakamdır. 

Delta, doğal güzelliğinin yanı sıra, balıkçılık için de oldukça önemli bir yere sahiptir. Bölge bulunan irili ufaklı göller, balıklara bir yaşam alanı oluşturmuş ve balıkların yumurtalarını bıraktığı bir kulukça yeri haline gelmiştir. Sağlamış olduğu uygun ekosistem, yavru balıkların yaşamlarını devam ettirmesi için bir yuva konumu görmektedir.

Silifke'de keyifli bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz 4 yıldızlı otellerin listesi için Silifke 4 yıldızlı oteller listemize uğramayı unutmayın.