Niğde Tatili
Niğde'nin Öne Çıkan İlçesi
Ulukışla: Tarihi yerleriyle öne çıkan Ulukışla, yüksek dağları ve soğuk havasıyla bilinmektedir. Tarih ve arkeoloji severlerin uğrak noktası olan bu ilçede konaklamak isterseniz; Ulukışla otelleri sayfasından kendinize uygun bir otel bulabilirisiniz.
Niğde Gezilecek ve Görülecek Yerler
Müzeler: 10.000 yılı aşkın tarihi ile ziyaretçilerini büyüleyici bir atmosfere sahip olan Niğde’de asırlar öncesinin günümüze mirasını görmek isteyenler için önerilen gezi durakları arasında Niğde Müzesi yer almaktadır. Sizi Eski Tunç Çağı’na kadar götürecek müzeyi gezi listenize mutlaka eklemeniz önerilmektedir.
Antik Kentler: Niğde tatiliniz sırasında geçmişte kurulmuş ve eski yaşamlara tanıklık etmiş pek çok alanı keşfetme olanağınız bulunmaktadır. Niğde'deki gezi planınızda mutlaka yer alması önerilen bu noktalar arasında Göllüdağ Ören Yeri, Tyana Ören Yeri, Göltepe Kestel Ören Yeri, Köşk Höyük ve Kavlaktepe Yeraltı Şehri yer almaktadır.
Tarihi Yapılar: Kusursuz bir zamanda yolculuk için tercih edilebilecek en özel noktalardan biri olan Niğde’nin tarihi yerleri arasında, Kuş Kayası ve Kaya Mezarları, Eski Gümüş Manastırı, Niğde Kalesi, Alaaddin Camii, Constantinus Ve Helena Kilisesi, Roma Havuzu, Ak Medrese ve Sungurbey Camii yer almaktadır.
Doğal Güzellikler: Tarihi kadar büyüleyici doğasıyla da dikkat çeken Niğde’nin doğal güzellikleri arasında ise Niğde Kaplıcaları, Cımbar Vadisi, Kayardı Bağları ve Çinili Göl yer almaktadır.
Niğde’de Yapılacak Aktiviteler
- Binlerce yıl öncesine uzanan tarihi ile ziyaretçilerine eşsiz bir tarihi birikim sunan Niğde’de yapabileceğiniz en özel aktivitelerin başında olan Niğde Müzesi’ni ziyaret etmek yer alabilir. Oldukça geniş alana sahip müzede, şehrin Eski Tunç Çağı’ndan günümüze birikimine tanıklık edebilir, şehir ve çevresinden çıkarılan eserleri görme şansı elde edebilirsiniz.
- Niğde şehir merkezinde yer alan saat kulesine çıkarak, şehrin eşsiz manzarasını kuşbakışı olarak izleyebilirsiniz.
- Kayardı mevkiine geçerek, bisiklet kiralayabilir, doğa ile iç içe bir tur yapabilirsiniz.
- Alaattin Camii’ni gezi planınıza dahil ederek, camideki meşhur kız suretini seyredebilir, Ak Medrese’nin avlusunda çayınızı yudumlayarak medresenin hayranlık uyandıran taş işlemelerini seyredebilirsiniz.
- Eski Niğde Evleri, çeşmeleri ve mescidi ile meşhur Cullaz Sokak’ı ziyaret edebilir, birbirinden güzel kareler yakalayabilirsiniz.
- Şehrin meşhur kaplıcalarını ziyaret ederek, sağlığınıza katkıda bulunabilir, herhangi bir rahatsızlığınız olmasa da ruhen ve bedenen rahatlayacağınız anları kendinize armağan edebilirsiniz.
- Tarihi kadar doğasıyla da dikkat çeken Niğde’de Cımbar Vadisi’nde kaya tırmanışı yapmayı Niğde'de yapılması gerekenler listesine ekleyebilirsiniz.
- Kaya tırmanışı yerine daha sakin bir doğa deneyimi yaşamak isterseniz özellikle Çinili Göl’ün eşsiz manzarası eşliğinde piknik yapabilirsiniz.
- Kuş Kayası, Kaya Mezarları, Roma Havuzu, Eski Gümüş Manastırı gibi şehrin köklü tarihini gözler önüne seren en özel noktaları gezebilirsiniz. Ören yerlerinde tarihi bir yolculuğa çıkabilir, Kavlaktepe Yeraltı Şehri’nde daha önce yaşamadığınız bir gezi deneyimi yaşayabilirsiniz.
- Kış aylarında Niğde’ye seyahat ediyorsanız, Bolkar Dağı Kayak Merkezi’ne gidebilir ve bembeyaz örtünün üzerinde gün boyu kayak yapabilirsiniz.
Niğde’nin Festivalleri
Niğde tatiliniz sırasında şehrin kültürünü, tarihini, geleneklerini ve birbirinden özel ürünlerini tanıyabileceğiniz ve Niğde hakkında yeni bilgiler edinebileceğiniz pek çok festival ve şenliğe katılmanız mümkündür. Şehrin öne çıkan festival ve şenlikleri Hıdırellez Şenliği, Aşık Tahiri Kültür ve Yayla Şenliği (Ağustos), Cadı Çayı Kültürel ve Yöresel Yayla Şenliği (Haziran), Roma Havuzu Kültür ve Turizm Festivali (Ağustos), Darboğaz Kiraz ve Sanat Festivali (Temmuz), Şehit Muallim Ethem Kültür ve Sanat Festivali (Mayıs), Hasan Dağı Yayla Festivali (Haziran), Sıla – i Rahim Kültür ve Turizm Festivali (Temmuz), Kale Festivali (Haziran), Tyana Kültür ve Turizm Festivali (Ağustos), Konaklı Kültür ve Turizm Festivali ( Ağustos ) şeklindedir.
Niğde’de Neler Yenilir?
Tarihi kadar yemek kültürü de oldukça zengin olan Niğde’de şehre has pek çok lezzet ziyaretçileri beklemektedir. Niğde’de tatmadan dönmemeniz gereken yiyecekler arasında dünya çapında üne sahip sert sulu Niğde misket elması, şehrin meşhur halka tatlısı, tahinli pidesi, çömlek peyniri, Niğde Tavası, Niğde Gazozu, U şeklindeki meşhur kepekli ekmeği ön plana çıkmaktadır. Belediyenin önünde satılan kelle söğüşü, koyun yoğurdu, balı, soğan ve yufka ile birlikte tüketilen közlenmiş patatesi, gerçek salepten yapılan dondurması, Çamardı’da yetişen alabalıkları, Bor Söğürmesi, Bademdere salatalığı, Darboğaz’ın kirazı da mutlaka denemeniz önerilen lezzetler arasındadır. Bu seçeneklerin yanı sıra Niğde Tarhanası, Pirinçli elma dolması, halveter tatlısı, Niğde usulü kuymak, Pancar Boranası, Pancar Pürtleği, Ayva Boranası, Mazaklı Köftesi şehrin zengin mutfağından tadabileceğiniz yöresel yemeklerdir.
Niğde’den Ne Alınabilir?
Niğde’de hem satın alabileceğiniz yöresel ürünler hem de el emeği hediyelik seçenekleri oldukça fazladır. Yöresel ürünler arasından bavulunuzda mutlaka yer açmanız önerilen seçenekler arasında Niğde'nin balı ve pekmezi ilk sırada yer alırken, misket elması, Napolyon kirazı, tahinli ekmek ve Niğde gazozudur. Türkiye’de el dokumacılığının merkezi olan Niğde'deki tatiliniz sırasında dilerseniz bu büyük emekle dokunan el halılarından satın alabilirsiniz. Ayrıca palancılık, Keçecilik ve bıçakçılık da şehrin geleneksel sanatları arasında yer aldığından bu ürünlerden de satın almanız mümkündür.
Niğde’de Gece Hayatı
İç Anadolu Bölgesi’nin tarihi ve doğası ile büyüleyen şehirlerinden Niğde’de gece hayatının canlılığından bahsetmek pek mümkün olmamakla birlikte, akşam saatlerinde keyifle vakit geçirebileceğiniz mekanlar bulunmaktadır. Bariyer Cafe & Bar, Nezih Bar eğlenceli akşamların sevilen duraklarındandır. Casablanca Bistro & Pub, ünlü sanatçıların konserlerine ev sahipliği yapmaktadır. Canlı müzik için tercih edilen mekanlar arasında ise Henry Jones ve Kahverengi Cafe yer almaktadır.
Niğde’ye Nasıl Gidilir?
Niğde’ye Türkiye’nin tüm şehirlerinden karayolu ile ulaşım mümkündür. Niğde'ye ulaşım araçlarından şehirlerarası otobüsü tercih eden yolcular için varış noktası Niğde Otogarı olup, şehir merkezine uzaklığı 3 km’dir. Özel aracı ile Niğde’ye ulaşımı seçen yolcular için İstanbul ile Niğde'nin arası yolculuk yaklaşık 8 saat 30 dakika, Ankara ile Niğde'nin arası yolculuk yaklaşık 4 saat, Kayseri ile Niğde'nin arası yolculuk ise yaklaşık 1 saat 40 dakika sürmektedir. Bursa - Niğde arası ulaşım mesafesi 644 kilometre, Antalya - Niğde arası ulaşım mesafesi ise 501 kilometredir.
Niğde Konaklama Önerileri
İç Anadolu Bölgesi'nin tarihi ve kültürel anlamda zengin şehirlerinden biri olan Niğde, özellikle yerli turistler tarafından yılın her dönemi ziyaret edilmektedir. Bölge ziyaretlerinde konaklama ihtiyacını giderebileceğiniz popüler Niğde otelleri, tatilinizin keyifli geçmesi için birçok özel imkan sunmaktadır. Özellikle Niğde merkez bölgesinde hizmet veren otel ve tesisler, Niğde'nin gezilecek yerlerine daha yakın konumdadır. Niğde'deki popüler tatil tesisleri arasında; Honour Hotel Otel, Grand Hotel ve Nur Apart Otel Çiftehan bulunmaktadır.
Niğde otel fiyatları, her bütçeye uygun imkanlar sunmaktadır. Buna göre uygun fiyatları ile tercih edebileceğiniz Niğde şehir otelleri tarafından sunulan genel imkanlar içerisinde; ücretsiz kahvaltı, ücretsiz otopark, ücretsiz yüksek hızda internet, kat hizmetleri ve kapalı havuz yer alıyor. Gezilecek yerlere yakın olan Niğde otelleri, balayı, aile konaklamaları ve turistik geziler için oldukça uygun fiyatları ile konuklarını ağırlamaktadır.
Erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmak ve uygun fiyatlı konaklama yapabilmek için Niğde otelleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Doğanın temiz ve sessiz ortamı sizi kendisine çekiyor.Torosların eşsiz bol oksijeni termal suyla birleşince ortaya doyulmaz bir rahatlık ve huzur çıkıyor.Otelin hizmeti gerçekten de güzel ve bi o kadar da çalışanların cana yakınlığı ve müşterilerine verdikleri değer açık açık size siz olduğunuzu hissettiriyor.Eğer bir termal otel düşünüyorsanız mutlaka burasını görmelisiniz derim.Unutmadan kasabanın içinde istasyona giderken sağ tarafta çınaraltı lokantasında kadir ustanın adana kebap ve ciğer kebabını yemeden sakın dönmeyin
Eskiden çok tırtdı ama şimdi söylenecek söz kalmamış. Ama yinede birşey söylenecekse kullanım yapan insana benzeyipte insan olmayan mahlukatlara 1 sözüm var. Ulan ayağınıza giydiğinize dikkat edin. Donumu görseler onuda alıp giyeceklerya
Kışın ortasında kemiklerimiz iliklerimiz ısındı :) odalar tertemiz tesis sıcacık. Termal suları dünyada sadece Endonezya ve Çiftehanda bulunuyormuş. Bayan ve baylar için ayrı termal suları, ayrı havuzları var. Ayrıca karma havuzlar da mevcut. Tek sıkıntı yüzme havuzları biraz daha bakımlı olabilir. Hamam ve termal havuzları hep mermer ama yüzme havuzu biraz bakımsız. Umarım buraya da biraz özen gösterirler. Yemek konusunda hiç sıkıntı çekmedik. Açık büfe çeşitli ve lezzetli. Teşekkür ederiz.