Çankırı'nın İlçeleri

Kurşunlu

Kurşunlu Kurşunlu

Kurşunlu, Çankırı’nın merkezine yaklaşık 83 km uzaklıktadır. İlçeye ulaşım şehir merkezinden kalkan dolmuşlar aracılığı ile yapılmaktadır. Kurşunlu 1944 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur.

Kurşunlu’da gezilebilecek yerler arasında; Kurşunlu Hamamı, Pazar Cami ve Çavundur Termal Kaynağı bulunmaktadır.

Çankırı'da tarihi yerlere yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için Çankırı'daki oteller sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Ilgaz

Ilgaz Ilgaz

Ilgaz, Çankırı’nın merkezine yaklaşık 63 km uzaklıktadır. Çankırı’nın merkezinden kalkan dolmuşlarla ilçeye ulaşmak mümkündür. İlçe, Ankara’ya yaklaşık 2 saatlik yol kadar yakındır. Ilgaz, Çankırı’nın en turistik yerlerindendir.

Özellikle kış sporları için çevre şehirlerden birçok yerli ve yabancı turist bölgeyi ziyaret etmektedir.

Ilgaz’da gezilip görülebilecek yerlerden bazıları; İndağı Kaya Mezarı, Kırkpınar Yaylası, Osman Gölü Yaylası ve Ilgaz Doruk Mevkii’dir.


Çerkeş

Çerkeş Çerkeş

Çerkeş, Çankırı’nın merkezine yaklaşık 85 km uzaklıktadır. Ankara’ya yakın olan ilçeye ulaşım Ankara’dan veya Çankırı’nın merkezinden kalkan dolmuşlarla sağlanmaktadır. Çerkeş ilçesinin adına dair yerel halkın aktarmış olduğu rivayetler bulunmaktadır.

En bilinen rivayetlerden biri; zamanında sefere çıkacak olan askerlerin bölgede toplanmış olduğundan dolayı bölgeye Çeriçeken adı verilmiştir. Zamanla bu isim Çerkeş olarak değişime uğramıştır.

Çerkeş’te gezilip görülebilecek yerler; Akbaş Köprüsü, 4.Murat Hamamı, Işıkdağı Mesire Yeri ve Kemer Köprüsü’dür.


Şabanözü

Şabanözü Şabanözü

Şabanözü, Çankırı’nın merkezine yaklaşık 31 km uzaklıktadır. İlçe ulaşımı genellikle şehrin merkezinden kalkan dolmuşlarla sağlanmaktadır. Şabanözü’nü Şabancı Koca adındaki bir kişinin kurmuş olduğu söylenmektedir. Bölgede bulunan dere yataklarına da daha önceleri Öz denilmekte imiş. Bu iki isim birleştirilip ilçeye verilmiştir.

Bölgenin tarihine bakıldığında ise birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olduğu anlaşılmaktadır. 1944 yılında ilçe statüsüne kavuşan Şabanözü’ne bağlı toplamda 19 köy bulunmaktadır.

Şabanözü’nde gezilebilecek yerler arasında Karaören Göleti bulunmaktadır. Yöre halkı genellikle yaz mevsiminde piknik yapmak amaçlı bölgeyi ziyaret etmektedir.

Çankırı'da eski tarihi yapılarından tutun, görkemli ve nefes kesen yerleri ziyaret etmek için Çankırı'nın gezilecek yerleri yazımızı ziyaret edin.


Atkaracalar

Atkaracalar Atkaracalar

Atkaracalar, Çankırı’nın merkezine yaklaşık 105 km uzaklıktadır. İlçenin sahip olduğu isim hakkında yörede konuşulan birçok rivayet bulunmaktadır. Rivayetlerden en bilineni ise; 4. Murat Bağdat Seferi esnasında yörede mola vermiştir. Yörede yaşayan halk 4. Murat’ın mola vermiş olduğunu duyunca atlarla yanına gitmişlerdir.

4. Murat buradaki bölgede asker mi yaşamaktadır diye sorar ancak verilen cevap ise yörede askerlerin değil de Karaca adlı halkın yaşadığıdır. Karaca halkı çok güzel şekilde at yetiştirmektedir. Bu yüzden 4. Murat bu halkın yaşadığı yere Atkaracalar adını vermiştir.

İlçede gezilip görülmesi gereken birçok yer bulunmaktadır. Hoşislamlar Türbesi ve Balıklı Göl ilçe sınırları içerisindeki turistik yerlerdendir.

Çankırı'da manzarası ve tarihi yerleri ile sizi büyüleyecek yerler için Çankırı gezi rehberi sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın.


Eldivan

Eldivan Eldivan

Eldivan, Çankırı’nın merkezine yaklaşık 18 km uzaklıktadır. İlçeye ulaşım şehir içinden kalkan dolmuşlarla sağlanmaktadır. Kuzey kesiminde İldivan Dağı yer almaktadır. Dağın en büyük özelliği 1071 yılında kazanılan Malazgirt Zaferi sonrası Türkler ’in sığındıkları yer olmasıdır. İlçe 1960 yılında Eldivan adını almıştır.

Yörede gezilip görülebilecek yerler arasında; Bülbül Pınarı Mesire Yeri, Eldivan Eski Cami ve Hacı Murad-ı Veli Cami ve Türbesi yer almaktadır.


Orta

Orta Orta

Orta, Çankırı’nın merkezine yaklaşık 63 km uzaklıktadır. İlçeye ulaşım şehir merkezinden kalkan dolmuşlar ile sağlanmaktadır. İlçeye bağlı toplamda 1 belde, 4 mahalle ve 25 köy bulunmaktadır. Hasancı Köyü ise Orta’nın en eski köyüdür ve Orta’ya yaklaşık 6 km uzaklıktadır.

Orta’da gezilebilecek yerler arasında; Sakaeli Kaya Mezarları, Canbazzade Ahmet Efendi Cami ve Hüyük Yeraltı Şehri yer almaktadır.

Çankırı'da kaliteden ödün vermeyen ve bir çok aktiviteyi yapabileceğiniz oteller için Çankırı 4 yıldızlı oteller sayfamıza göz atabilirsiniz.


Kızılırmak

Kızılırmak Kızılırmak

Kızılırmak, Çankırı’nın merkezine yaklaşık 56 km uzaklıktadır. İlçeye ulaşım Çankırı’nın merkezinden kalkan dolmuşlarla sağlanmaktadır. İlçeye bağlı toplamda 26 köy bulunmaktadır. 

Bölgenin en büyük ekonomik uğraşı tarım ve hayvancılıktır. Kızılırmak Nehri’nin yanında kurulu olan ilçede ilkbahar mevsimi ile beraber tarım işleri ve piknik faaliyetleri artmaktadır.


Yapraklı

Yapraklı Yapraklı

Yapraklı, Çankırı’nın merkezine yaklaşık 32 km uzaklıktadır. Çankırı’nın merkezinden kalkan dolmuşlar ile ilçeye ulaşım sağlanabilmektedir. İlçeye bağlı toplamda 4 belde, 39 köy ve 3 mahalle bulunmaktadır.

Bölgede gezilebilecek yerler; Fethiye Türbesi, Büyük Yayla ve Koca Meşe’dir.


Korgun

Korgun Korgun

Korgun, Çankırı’nın merkezine yaklaşık 20 km uzaklıktadır. Çankırı’nın merkezinden ilçeye giden dolmuşlarla ulaşım sağlanabilmektedir. İlçenin adı bölgeye yerleşen Oğuz Türkleri zamanından kalmadır.

Kargın Boyu’na mensup Oğuz Türkleri bölgeye kendi adlarını vermişlerdir. Bölgenin tarihi bölgeye M.Ö. 13 yılında Hititler ‘in yerleşmesine kadar dayanmaktadır. İlçenin ekonomik faaliyetleri arasında tarım ve hayvancılık büyük öneme sahiptir.

Alpsarı Göleti Korgun’un gezilip görülmesi gereken yerlerindendir. Korgun’a yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunan gölet yerli halkın mesire alanı olarak kullandığı bir yerdir.

Çankırı'da yılbaşı gecelerinde keyifli vakit geçirmek isteyenler Çankırı yılbaşı otelleri sayfamızda bulunan otelleri inceleyebilirler.


Bayramören

Bayramören Bayramören

Bayramören Çankırı’nın merkezine yaklaşık 110 km uzaklıktadır. İlçeye ulaşım genellikle Çankırı merkezinden kalkan dolmuşlarla sağlanmaktadır. Bayramören’de 3 mahalle ve 27 köy bulunmaktadır. 

2015 yılında Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası ilçenin ev sahipliği yapmasıyla gerçekleşmiştir. Bayramören’de gezilebilecek yerler arasında Tarihi Ahşap Köprüsü yer almaktadır.