Bingöl Doğal Güzellikleri

Bingöl, kendisine özgü ikliminden ve bitki örtüsünden kaynaklanan birçok doğal güzelliğe sahiptir. Bu doğal güzelliklerden kaynaklı turistik açıdan önem arz eden bir şehirdir. Özellikle Buban Bacaları, Kapadokya’da bulunan peribacaları gibi doğal oluşumlu güzelliklerden biridir ancak tanıtımı yapılmadığından önemi bilinmemektedir.

Bingöl’de her mevsim gezip görebileceğiniz ve farklı yeniliklerle karşılaşacağınız eşsiz güzellikteki doğal oluşumlu yerler bulunmaktadır. Çevresi ormanlarla kaplı Bingöl’de iklimsel özellikler, doğal güzellikler üzerinde etki göstermektedir. 

Günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için Bingöl otel fiyatları sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.


Yüzen Ada

Yüzen Ada Yüzen Ada

Yüzen Ada, Bingöl’ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah Köyü’nde, Bingöl-Solhan karayoluna 4,5 kilometre uzaklıktadır. Yüzen Ada, doğal oluşumlu bir yerdir. Krater gölünün etrafı dağ ve tepelerle çevrili bir konumdadır. Gölün alanı 300 m2’dir derinliği ise 50 metreden fazladır. Gölün her mevsim su seviyesi aynı kalmaktadır. Göl suyu tatlı ve berraktır içerisinde madensel tuz yer almamaktadır.

Yüzen Ada’nın ismi göl içerisinde bulunan üç adadan gelmektedir. Göl içerisinde bağımsız şekilde bulunan adalar ağır ağır hareket etmektedir. Gölün çevresi yeşilliktir, ayrıca göl içerisinde balık da yaşamaktadır. Adaların üzerine çıkıldığında bu doğal güzelliğin farkı hissedilebilmektedir.


Sülbüs Dağı

Sülbüs Dağı Sülbüs Dağı

Sülbüs Dağı, Bingöl’ün Yaylıdere ilçesine bağlı bir noktadadır. Bu dağın tepesi daima karlı bir görünüme sahiptir. Volkanik yapılı dağ, koni şeklindedir. Dağ hakkında yerli halktan dinleyebileceğiniz çeşitli rivayetler vardır. 

Sülbüs Dağı’nın tepesindeki karlar Temmuz ayında iyice azaldığı için yerli halk burada çeşitli şenlikle düzenleyerek eğlenceli vakit geçirmektedir. İlçenin kuzeybatı kısmında yer alan dağ çevresinde avcılık da yapılabilmektedir. 


Zağ Mağarası

Zağ Mağarası Zağ Mağarası

Zağ Mağarası, Bingöl’ün Solhan ilçesinde yer almaktadır. Mağara üç katlıdır ve 78 odadan oluşmaktadır. 200 ile 300 metre arasında değişen yüksekliğe sahip kayaların oyulmasıyla yapılan mağarada insan eli ile yapılma resimler ve figürler yer almaktadır. 

Mağaranın birinci katı depo, ikinci katı ise oturma yeri olarak kullanılmıştır. Üçüncü kat ise harem katı olarak tabir edilmektedir. Kral eşleri ile bu katta yaşamıştır. Her kat arasında yuvarlak bacalar bulunmaktadır. Bu bacalar geçiş sistemine yardım etmektedir. Mağara içindeki yaşama stili M.Ö. 5. yüzyıl Hıristiyanlık Dönemi’ni yansıtmaktadır.

Bingöl'ün bünyesinde barındırdığı eşsiz güzelliklere şahit olmak için Bingöl'de gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.


Yolçatı Kayak Merkezi

Yolçatı Kayak Merkezi Yolçatı Kayak Merkezi

Yolçatı Kayak Merkezi, Bingöl’ün merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıktadır. Kayak sezonunun başladığı Aralık ile Mart ayları arasında hizmet verilmektedir. 

Kayak merkezinin bulunduğu dağın yüksekliği 1890 metre ile 1650 metre arasındadır. Fakat kayak aktivitesi 1000 metreden itibaren başlamaktadır. Ayrıca kayak yapmak isteyen amatörlere ve profesyonellere uygun farklı kayak pistlerine de ev sahipliği yapmaktadır.

Bingöl'de binlerce yıllık tarihi yerler ile sizi geçmişe götürecek yerler için Bingöl gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Buban Bacaları

Buban Bacaları Buban Bacaları

Buban Bacaları Bingöl’ün merkezine bağlı Oğuldere köyünde yer almaktadır. Peribacaları olarak bilinen Buban Bacaları, dış kuvvetlerin aşındırması sonucu oluşmuştur. Nevşehir’in peribacaları ile çok benzerlik göstermektedir. 

Yurt içinde pek tanıtımı yapılmayan bu doğal oluşumlu peri bacaları, Bingöl’de gezilip görülmesi gereken turistik yerler arasındadır.


Kiğı Çiçektepe Köyü Mağarası

Kiğı Çiçektepe Köyü Mağarası Kiğı Çiçektepe Köyü Mağarası

Kiğı Çiçektepe Köyü Mağarası, Bingöl’ün Kiğı ilçesine bağlı Çiçektepe köyünde, Sivri Dağı eteğindedir. Mağarada iki oda, bir adet beşik, at için yer ve yemlik bulunmaktadır. 

Mağara incelendiğinde eski çağlardan günümüze dek insan topluluklarının yaşamış oldukları anlaşılmaktadır. Ayrıca mağara eğimli bir yapıya sahip olduğu için ulaşım biraz zorlayıcı olabilmektedir. 

Bingöl'de lüks mekanları ile açık büfe imkanları sağlayan ve bir çok aktivelere imkan veren Bingöl 4 yıldızlı oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Çir Şelalesi

Çir Şelalesi Çir Şelalesi

Çir Şelalesi Bingöl’ün merkezine bağlı Ilıca bucağındaki Uzundere köyündedir. Çir Taşı adı verilen kaya yaklaşık 100 metredir ve bu kayadan yükselen su yaklaşık 50 metreden aşağı dökülmekte ve bir şelale oluşturmaktadır. 

Şelalenin döküldüğü yer kayalık bir yapıdadır. Bu kayalık yapılar, yırtıcı kuşların yuvası konumundadır. Şelalenin çevresinde ziyaret edebileceğiniz doğal oluşumlu mağaralar da yer almaktadır. 


Kös Kaplıcaları

Kös Kaplıcaları Kös Kaplıcaları

Kös Termal Turizm Merkezi, Bingöl-Karlıova karayolu mevkiinin 20. kilometresindedir. Sağlık turizmi açısından tercih edilebilen yerlerden biridir. 

Kaplıca bünyesinde yapılan araştırmalar sunucunda şifalı suların mide rahatsızlıkları, romatizma ve kadın hastalıklarına iyi geldiği sonucuna ulaşılmıştır. Maden suyu olarak da içilebilen kaplıcanın suları 40 derece ile 50 derece arasında sıcaklığa sahiptir. Kös Kaplıcaları mineral bakımından da zengindir.

Doğal şifa ve huzurun merkezi olan termal otellerde keyifli vakitler geçirebileceğiniz konaklama seçenekleri Bingöl termal oteller sayfasında yer almaktadır.


Kalkanlı Mağaraları ve Şelalesi

Kalkanlı Mağaraları Kalkanlı Mağaraları

Kalkanlı Mağaraları ve Şelalesi, Bingöl’ün Yayladere ilçesine bağlı Kalkanlı Köyü sınırları içerisindedir. Mağara ve şelale adını köyden almaktadır. Şelalenin döküldüğü dağ içerisinde birçok mağara bulunmaktadır. 

Şelalenin görüntüsü herkesi kendisine hayran bırakmaktadır ancak defineciler tarafından bir kısmı tahrip edilmiştir. Mağaralar geçmiş zamanlarda eski dönemlere dair izler taşıdığı için önem arz etmektedir.