Beyşehir'de Gezilecek Yerler

Beyşehir, Konya ilinin hem tarihi yapıları hem de doğal güzellikleri ile öne çıkan noktalarından biridir. Şehrin batısında yer alan ilçe, İç Anadolu’da mutlaka gezilecek yerler arasında sıralanmaktadır. Beyşehir, tarihi yerleri ve doğal güzellikleri bir arada sunan bölgelerinden dolayı açık hava müzesi olarak da nitelendirilmektedir.

Toros Dağları eteklerine kurulan şehir, doğa tutkunları için huzur dolu atmosfere sahip noktaları ile tercih edilirken, Neolitik Cilalı Taş Devri’ne kadar uzanan köklü tarihi ise keşfetmeyi seven konuklara benzersiz bir gezi deneyimi yaşatmaktadır. Beyşehir gezilecek yerler, hem tarihi yerleri hem de doğal güzellikleri ile zengin seçenekler sunmaktadır.

Beyşehir'de birbirinden cazip uygun fiyatları ile eğlenceyi doyasıya yaşamanız için Beyşehir otelleri listesine göz atabilirsiniz.


Beyşehir Gölü

Beyşehir Gölü Beyşehir Gölü

Beyşehir Gölü, Göller Yöresi’nde yer almakta olup, ülkemizde en büyük tatlı su gölüdür. Doğal güzellikleri ve tarihi değeri ile göllerimiz arasında özel bir yere sahip Beyşehir Gölü, mavi renkli, irili ufaklı adalar, kumsallar, karstik mağaralar ve bozulmamış bitki örtüsü ile dikkat çekmektedir.

Göl içerisinde levrek, kadife, akbalık ve aynalı sazan bulunmaktadır. 1993 yılından beri milli park statüsüne sahip Beyşehir Gölü içerisinde; Hacı Akif Adası, İğdeli, Kız Kulesi, Akburun, Mada, Yılanlı ve Külbent adaları bulunmaktadır. Adaların büyüklüğü değişmektedir.

Beyşehir kent merkezinde hizmet veren yatlar ile Beyşehir Gölü gezintiniz başlayabilir ve turu Hacı Akif Adası’nda noktalayabilirsiniz. Bunun yanı sıra adalarda açık hava müzesi rolünü üstlenen tarihi kalıntılar içerisinde gezebilir ve göl içerisindeki tüm adalarında yer alan doğal güzellikler içerisinde Beyşehir anılarınızı oluşturabilirsiniz. Göl, eşsiz doğası ile Beyşehir gezilecek yerler listesinde ilk sıralardadır.


Pınargözü Mağarası

Pınargözü Mağarası Pınargözü Mağarası

Pınargözü Mağarası, Türkiye’nin en uzunu olma özelliğini taşımakta olup uzunluğu 15 km’dir. Mağarayı diğer mağaralardan ayıran en önemli özelliği, giriş kısmından dışarıya doğru esen 50 ile 150 km şiddete sahip rüzgardır. Giriş kısmında yaz ayının en sıcak gününde dahi maksimum 10 dakika durulabilmektedir. 

Mağara içerisinde göller, şelaleler, sarkıt, dikit ve damla taş havuzları bulunmaktadır. 

Konya ilindeki günübirlik eğlenceleriniz için konforlu ve uygun fiyatlarla her bütçeye hitap eden Konya otelleri listemize uğramayı unutmayın.


Kubad Abad Sarayı

Kubad Abad Sarayı Kubad Abad Sarayı

Kubad Abad Sarayı, Beyşehir Gölü’nün güzelliğinden etkilenen Sultan Alaeddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır.

1236 yılında sultanın av emiri ve mimarbaşılık görevini yapan Vezir Sadeddin Köpek denetiminde sultan tarafından çizilen kroki doğrultusunda yaptırılmış sarayın inşası tamamlandıktan sonra çevresinde bir de şehir kurulmuştur. Sarayın önemi, günümüze kadar ulaşabilmiş olan tek Selçuklu sarayı olmasıdır.

Saray çevresinde 1980 yılından beri yapılan kazılarda yapıdan günümüze ulaşmış ve müzelerde sergilenmekte olan çini ve saray kalıntıları bulunmuştur. Çinilerde yer alan motiflerde av eğlenceleri, büyü inançları, sultanı, ileri gelen kişileri ve hizmetkarları görmeniz mümkündür.

Saray çevresinde yapılmış kazılarda ele geçirilen tarihi eserler, Konya Karatay Müzesi ve şehrin farklı müzelerinde sergilenmektedir. Mimarisi ile Beyşehir gezilecek yerler arasındadır.

Beyşehir ilçesinde manzarası ve tarihi yerleri ile sizi büyüleyecek yerler için Beyşehir gezi rehberi sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın.


Fasıllar Anıtı

Fasıllar Anıtı Fasıllar Anıtı

Bir dağ tanrısının üzerinde ayakta duran Fırtına Tanrı Heykeli ile iki aslanın ortasında konumlanan Fasıllar Anıtı, Beyşehir ilçesinin Fasıllar Köyü’nde yer almaktadır. 70 ton ağırlığındaki heykel bazalttan yapılmıştır. Anıt, çıkarıldığı düşünülen taş ocağının yakınında bulunmaktadır. 

Beyşehir ilçesine yapacağınız ziyaret esnasında gezilecek yerler arasına eklemenize gereken anıt, ilçenin önemli tarihi eserleri arasında yer almaktadır. Anıtın Hititler ve Mısırlılar arasında yaşanmış olan Kadeş Savaşı’nı Hitit Kralı Muvattali’nin bakışından yansıttığını görülmektedir. 


Körükini Mağarası

Körükini Mağarası Körükini Mağarası

İçerisinden Uzunsu Deresi geçmekte olan Körükini Mağarası’nın toplam uzunluğu 1250 metredir. Botla mağarayı gezmek çok farklı bir deneyim yaşamanızı sağlayacaktır. Beyşehir ilçesine gelmişken doğal güzelliğini gözler önüne seren ve size şelaleler içerisinde gezme fırsatı sunan Körükini Mağarası’nı ziyaret etmek için ilçeye yaz ya da sonbahar aylarından gitmeniz daha uygun olacaktır.

İlkbahar aylarında yükselmekte olan aşırı su ile sifon ve şelaleler büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle mağaraya ne zaman giderseniz gidin mutlaka mağara konusunda deneyimli bir kişiden yardım alarak bot ile dolaşmanız daha güvenli olmanızı sağlayacaktır. 

Konya iline gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Konya gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Eflatun Pınarı Hitit Anıtı

Eflatun Pınar Hitit Anıtı Eflatun Pınar Hitit Anıtı

Beyşehir, Sandıkhacı Beldesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Eflatun Pınarı Hitit Su Anıtı, bin yıllık devlet, sosyal, ekonomi ve uygarlık tarihine sahip somut kültür varlıklarını barındırmaktadır. Söz konusu anıtın oluşturulmasında devletin dini inanç ve ihtiyaçlarının önemli bir faktör olduğu görülmektedir.

Suyun bir merkezde yer alması ve ihtiyaç oranında kullanılıyor olması dikkat çekmektedir. Su kullanımının tarım toplumlarında ekonomik açıdan önemli olması, anıtın Hititlerden sonra da fonksiyonunu sürdürmesini sağlamıştır.

Tarihte önemli bir yere sahip olan anıt, 2014 yılına UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne, Hitit Kutsal Su Tapınağı olarak dahil edilmiştir. Beyşehir ilçesini ziyaret ederken kesinlikle atlamamanız gereken eserin önemi, nadir rastlanan su sistemi olmasıdır. 

Anıtın açık hava görünüşü, düzeni ve ikonografisi, onu ender anıtlar içerisinde konumlandırmaktadır. Yapımında kullanılan sanatkarlık ve teknoloji de zamanın nadide anıtlarından olmasını sağlamaktadır.


Eşrefoğlu Camii

Eşrefoğlu Camii Eşrefoğlu Camii

Anadolu sınırlarında en büyük ve orijinal ahşap direkli cami olan Eşrefoğlu Camii, Beyşehir ilçesinde yer almaktadır. Caminin yapım 1296 ile 1299 yılları arasında gerçeklemiştir. Birçok camiden farklı özellikler taşıyor olması, gezilecek yerler arasına dahil olmasına olanak tanımaktadır.

46 ahşap sütun üzerinde yükselen Eşrefoğlu Camii, eski Türkistan şehirlerindeki ağaç direkli camilerin en güzel örneklerindendir. 6 metre yüksekliğe sahip mihrabı, çini mozaik ile kaplıdır. Aynı zamanda Minberi ceviz ağacından oymalı şekilde yapılmış ve bitkisel bezemeler ve geometrik şekiller ile süslenmiştir.


Beyşehir Günübirlik Gezilecek Yerler

Beyşehir, Konya ilinde görülmeye değer ilçeler arasındadır. Gezilecek yerler, Beyşehir ilçesi ile sınırlı değildir. Konya, Beyşehir ilçesi gibi birbirinden güzel farklı ilçelere de ev sahipliği yapmaktadır. Günübirlik gezilerle çevre ilçelerde bulunan tarihi yapıları ve doğal güzellikleri keşfetmek, gezinizi eşsiz kılacaktır.


Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Beyşehir ilçe merkezine yaklaşık 110 km uzaklıktadır. Rüştü Bey Konağı’nın restore edilerek etnografik ve arkeolojik eserlerin sergilendiği tarihi bir yapıdır. Akşehir yöresinin kültürünü yansıtan eşyalar da sergilenenler arasındadır.


Tuz Gölü

Tuz Gölü Tuz Gölü

Tuz Gölü, Beyşehir ilçesine yaklaşık 250 km uzaklıktadır. UNESCO tarafından Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer almaktadır. Göl çevresinde birçok tür kuş ve bitki bulunmaktadır.


Alâeddin Tepesi

Alaeddin Tepesi Alaeddin Tepesi

Alâeddin Tepesi, Beyşehir ilçesine yaklaşık 90 km uzaklıktadır. Hem tarihi değeri açısından hem de mesire yeri olarak kullanıldığından görülmeye değerdir.


Kilistra ve Lystra Antik Kentleri

Kilistra Antik Kenti Kilistra Antik Kenti

Kilistra ve Lystra Antik Kentleri Beyşehir ilçesine yaklaşık 70 km uzaklıktadır. Hıristiyanlığın yayılması için oldukça önemli antik kentlerdir. Tarihi yapılar Konya ilinin en değerli yapıları arasında sayılmaktadır.


Amblada Antik Kenti

Amblada Antik Kenti Amblada Antik Kenti

Amblada Antik Kenti, Beyşehir ilçesine yaklaşık 30 km uzaklıktadır. Köklü medeniyetlerin yaşadığı bilinen Konya ilinde önemli görülen antik kenttir.