Tarihi oldukça eskilere dayanan Beyoğlu ilçesi, 1800’lü yıllardan bu yana, İstanbul’un gözde bölgelerinden biridir.
O günlerden bu yana, İstanbul’un en kozmopolit mahallelerinden biri oldu. Günümüzde, şehrin en iyi alışveriş ve gece hayatı mekanlarına ve sürekli artan havalı mekan seçeneklerine ev sahipliği yapmaktadır.
Beyoğlu ayrıca, 20. Yüzyılın ortalarında, Türk sinemasının geçtiği sinemaları, tiyatroları ve Yeşilçam Sokağı ile de ünlüdür.
Burada; özel müzeler, resim koleksiyonları, keyifli kafeler, kitapçılar, atölyeler ve çok çeşitli atmosferler var. Bu nedenle, her biri keyifli deneyimler sunan Beyoğlu’nda yapılacak çok fazla şey vardır.
Beyoğlu'nda açık büfe imkanlarıyla bütçe dostu oteller için Beyoğlu otelleri fiyat sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.
Beyoğlu Pazarları: Balık Pazarı ve Çiçek Pazarı
Beyoğlu Balık PazarıBeyoğlu ilçesine bağlı Taksim’in İstiklal Caddesi’nde bulunan Galatasaray Balık Pazarı, taze balık alıverişi yapmak için şehrin en popüler duraklarından biridir.
Çiçek Pasajı ise 1870’e uzanan tarihi ve eski adıyla Cite de Pera, tarihi ve ünlü bir pasajdır.
Beyoğlu’na geldiğinizde, bu iki pazarın birbirine karışan atmosferini deneyimlemelisiniz. Özellikle bahar ve yaz günlerinde, burada İstanbul’u keşfederken, keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.
Tadı Damağınızda Kalacak Lezzet: Meşhur Beyoğlu Çikolatası
Meşhur Beyoğlu ÇikolatacısıÇikolata, Beyoğlu’nun nostaljik ve vazgeçilmez bir tadıdır. Özel olarak seçilmiş doğal fıstık tanelerini en lezzetli çikolatalar ile buluşturan meşhur Beyoğlu çikolatası, İstanbul’un vazgeçilmez mutluluk nesnelerinden biridir.
Bir gezginseniz, gittiğiniz pek çok şehirde birçok farklı çikolata türüne rastlamış olabilirsiniz.
İstanbul’a geldiğinizde, keşfetmek için çıktığınız Beyoğlu’nda, meşhur Beyoğlu çikolatasının tadına mutlaka bakmalısınız.
Özellikle madlen çikolata ve draje çikolata çeşitleri, yüzünüzde mutlu bir gülümseme bırakmak için yeterlidir.
Plajlara ve gezilecek yerlere yakın olan İstanbul bölgesi otelleri listemizden size uygun oteli seçerek tatilinizi daha da güzelleştirebilirsiniz.
Alışveriş Günleri: Aznavur Pasajı
Tarihi Aznavur PasajıBeyoğlu, aradığınız her şeyi uygun fiyata bulabileceğiniz pasajlar ile dolu bir ilçedir.
10:00 ile 00:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz ve 1800’lü yıllarda inşa edilen Aznavur Pasajı da onlardan biridir.
İkinci el eşyalar, aksesuarlar, kıyafetler, müzik ürünleri ve daha pek çok eşyayı bulabileceğiniz bu pasajın dar girişinden girdiğinizde, kendinizi yeni bir dünyanın kapılarını aralamış gibi hissedebilirsiniz.
Toplamda 9 katlı oldukça büyük bir pasaj olan Aznavur pasajı, İtalyan mimarisinin izlerini taşımaktadır.
Bu pasajı gezmek, Beyoğlu’nda alışveriş yapmak için mutlaka yapılması gerekenler arasında yer almaktadır.
Fotoğraf Karesi Yakalamayı Unutmayın: Galata Kulesi
Galata Kulesi Manzarasıİstanbul’un tarihi sembollerinden biri olan Galata Kulesi, şehrin her yerine hakim olan manzarası ile mutlaka görülmesi, gidilmesi gereken bir kuledir.
67 metre yüksekliğindeki Galata Kulesinin tarihi, 4. yüzyıla kadar gitmektedir. Haliç’in kuzeyine ve İstanbul şehrinin geneline en iyi bakışı atabileceğiniz üst balkonu, baş döndürücü bir manzaraya sahiptir.
Galata Kulesi’nin terasındaki kafe, kahve içmek ve insanları gözlemlemek için harika bir mekandır.
Kulenin yer aldığı sokak, aynı zamanda sinema, modern sanat galerileri ve harika bir kitapçı ile altı katlı bir kültür merkezi olan Salt’ı da bulabileceğiniz yerdir.
Beyoğlu'nda tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve daha fazlası için Beyoğlu'nda gezilecek yerler yazısına uğramayı unutmayın.
Kalabalıkta Kaybolun: İstiklal Caddesi
İstiklal Caddesi Taksim - Tünel TramvayıHer ilçenin nabzının attığı bir yer vardır. Beyoğlu için bu, İstiklal Caddesi’dir.
İstiklal Caddesi; şehrin yerlileri, turistler, dükkanlar, butikler, kestane arabaları, midye satıcıları, dondurma ustaları, sokak çalgıları ve sabaha kadar müziğin çalmaya devam ettiği mekanları ile günün her saati vakit geçirebileceğiniz bir yerdir.
Şehrin büyüleyici enerjisi ve ruhunu en doğal hali ile deneyimleme fırsatı sunan İstiklal Caddesi, İstanbul’un en işlem caddesidir. Bu yönüyle, Amerika’daki Fifth Avenue ya da İngiltere’deki Oxford Caddesi’ne benzemektedir.
Burada, aklınıza gelebilecek her türlü eşyayı, çok sayıda kafe ve restoranı, sabaha kadar devam eden canlı müziği, ucuz barları, sinemaları ve çok daha fazlasını bulabilirsiniz.
İstiklal Caddesi’ne geldiğinizde; Çiçek Pasajı’nı gezebilir, Galata Mevlevi Semazen Evi ve Müzesi’ni ziyaret edebilir, Beyoğlu Cine Majestic’te en güncel filmleri izleyebilir, Atlas Pasajı’nda gezebilir, Pandora’dan kitap alışverişi yapabilir, nostaljik tramvaya binebilir ve şehrin en lezzetli çikolatalarının tadına bakabilirsiniz.
Beyoğlu'nda muhteşem manzaraları ile sizi uzaklara götürecek gezi rehberi için Beyoğlu gezi rehberi sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.
Geçmişe Dair Gezi: Masumiyet Müzesi
Masumiyet Müzesi Sergi Alanı
Nobel Ödüllü Orhan Pamuk’un 30 yıl süren aşk hikayesini anlatan Masumiyet Müzesi, Pamuk’un çalışmalarını görmenin yanı sıra, İstanbul’un geçmişine de bir gezi sunmaktadır.
19. yüzyıldan kalma ahşap bir evde yer alan müze, ünlü yazarın Masumiyet Müzesi romanının baş kahramanları Kemal ve Füsun’un aşk hikayesine tanıklık edebileceğiniz yerdir.
Müze, yer aldığı mahallenin arka sokaklarında yer alan bir aşk hikayesini anlatmaktadır. Müzeyi, Pazartesi günleri hariç 10:00 ile 21:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Masumiyet Müzesi, yılın ilk günü ve bayramlarda kaplıdır.
Ziyaret ücreti, yetişkinler için ortalama 25 TL ve öğrenciler için ortalama 15 TL’dir. Sesli ve rehberli tur hizmeti almak isterseniz, ortalama 5 TL ödemeniz gerekmektedir.
Grup turları için önceden rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.
İstanbul'a uğradığınızda mutlaka gidilmesi gereken yerler için İstanbul gezi rehberi sayfamızı göz gezdirebilirsiniz.
Sosyalleşin: Taksim Meydanı
Taksim Meydanı Drone Çekimi
Taksim meydanı, şehrin hiç uyamayan yeridir. Gece ya da gündüz, burası sosyalleşmek, eğlenmek ve kültüre doymak için en iyi adreslerden biridir.
Taksim meydanında, gün boyunca bölge sakinleri, civardaki kafelerde kahvesini içer, işini yapar, alışveriş yapar ve arkadaşları ile toplanır.
Güneş battığında, Taksim meydanı yeniden hayat bulur ve etraf, gündüz olduğundan bile daha aydınlık olabilir.
Barları ve mekanları ile İstanbul’a gelen herkesi çağıran Taksim meydanı, sokak çalgıcıları ile sokakları doldurur.
Taksim, modern İstanbul’u deneyimleyebileceğiniz restoranları, mağazaları ve otelleri ile dolu, İstanbulluların buluşma noktasıdır.
Buraya geldiğinizde; Cumhuriyet Anıtı’nı görebilir, Tünel meydanına gidebilir, nostaljik tramvaya binebilir, etraftaki dükkanlardan alışveriş yapabilir, İstanbul sokak lezzetlerinin tadına bakabilir ve birbirinden eğlenceli sokak sanatçılarını deneyimleyebilirsiniz.
Sanatsal Aktiviteler: Pera Müzesi
Pera Müzesi Sergi AlanıPera Müzesi, sergilerinde benzersiz bir 19. yüzyıl oryantal temasına sahip bir sanat müzesidir.
Eski bir otelde yer alan müze binası, 19. yüzyıl Fransız mimarisinden esinlenen, etkileyici ve özenli bir yapıya sahiptir. Pera Müzesi’ndeki eserler; resimlerden el yapımı çanak çömleklere ve daha pek çok eşyadan oluşmaktadır.
Beyoğlu ilçesinde, Meşrutiyet caddesinde yer alan müzeyi; 10:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Pera Müzesi, açıldığı 2005 yılından bu yana, Beyoğlu’nun simgelerinden biri olmuştur.
Müzeyi ziyaret ücreti, yetişkinler için ortalama 20 TL ve öğrenciler için ortalama 10 TL’dir.
Beyoğlu'nda bir çok aktiviteyi içerisinde barındıran ihtişamlı otelleri sizin için Beyoğlu 4 yıldızlı oteller sayfasında listeledik.
Tarihi Sokaklarda Gezinti: Galata Sokakları
Kamondo Merdivenleri
İstanbul’un ünlü kulesi Galata Kulesi’nin adını taşıyan semt, Beyoğlu ilçesinin önemli bir parçasıdır ve şehrin en yoğun bölgelerinden biridir.
İstiklal Caddesi’nden yürüyerek ulaşabileceğiniz Taksim meydanına yakın bir noktada olan semt, yılın her mevsimi milyonlarca yerli ve yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır.
Burası hem gece hayatı hem de yemek için en uygun alanlardan biridir. Galata’da, çok sayıda restoran, kafe ve teras seçeneklerini bulabilirsiniz.
Galata’daysanız hem Sultanahmet’e hem de Karaköy’e oldukça yakın bir konumdasınız demektir. Her ikisine ulaşmak için de meşhur Bağcılar- Karaköy tramvayını kullanabilirsiniz.
Galata’ya geldiğinizde, 1400’lü yıllardan kalan ünlü Semazen Müzesi’ne gitmeyi unutmayın. Burada, haftanın belirli günlerinde semazen gösterileri düzenlenmektedir.
Müzenin içerisinde, aynı zamanda harika bir antika koleksiyonu da yer almaktadır.
Geceleri Uyumayan Yer: Cihangir
Cihangir Huzur Dolu SokaklarıCihangir, Beyoğlu’nda, Taksim Meydanı’nın 500 metre yukarısında yer alan, popüler bir mahalledir.
Cihangir denince genellikle akla ünlüler ve gece hayatı gelir. Genç, dinamik ve canlı bir semt olan Cihangir, tüm gün ayakta olan ve uyumayan bir bölgedir.
Burada, 19. Yüzyıldan kalma binaların büyük bir bölümü restore edilmektedir.
İstiklal Caddesi’nin yorucu gece hayatından çıkmak, turistlerin kalabalığından uzaklaşmak ve gerçek İstanbul’da günlük yaşamı deneyimlemek isterseniz, Cihangir bunun için en iyi seçimlerden biri olabilir.
Taksim Meydanı’ndan Sıraselviler Caddesi’ne doğru yürürseniz, Cihangir semtinin merkezine ulaşabilirsiniz.
Cihangir’de, şarap ve gurme dükkanlarının yanı sıra, çok sayıda restoran ve kafe de yer almaktadır.
Beyoğlu'ndaki tatil zevkinizi en yüksek kaliteye taşıyacak oteller için Beyoğlu 3 yıldızlı oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.
Eğlenceye Doymayın: Sofyalı Sokak
Taksim ve İstiklal caddesi civarlarındaysanız, bölge İstanbul’da eğlenmek için en iyi seçenekleri sunan birkaç yerden biridir.
Biraz hareketlenmek istiyorsanız, Sofyalı Sokak civarındaki barlardan birine girebilirsiniz. Buradaki barlarda, lezzetli kokteyllerin tadına bakabilir ve ilginç insanlarla tanışabilirsiniz.
Geceye dans ile devam etmek isterseniz; Garaj, Üstsüz Teras, Babylon, Indigo ve Kaset’i tercih edebilirsiniz. Bu mekanların hepsi; Beyoğlu ve Taksim civarında yer almaktadır.
Antikalara ilgi duyuyorsanız, Cihangir bunun için de iyi bir seçimdir. Hemen yanı başında yer alan Çukurcuma mahallesi, İstanbul’da antika alışverişinin merkezidir.