Beyoğlu Tarihi Yerleri

Bugünkü Beyoğlu, Osmanlı’nın son zamanlarında, Pera adıyla anılmıştır. Belgelere göre Pera, eskiden Galata semtinin ötesinde bir alandır. Bugün, genellikle Taksim meydanı ve Karaköy arasındaki bölgeyi ifade etmektedir; ancak, geçmişe bakıldığında Galata ile Pera arasında keskin bir ayrım vardır.

16. yüzyılda Pera’da yabancı elçilikler kurulmaya başlanmıştır. 19. Yüzyılda Avrupa atmosferine ulaşmasında ve bölgenin gelişiminde en önemli etken de bölgede kurulan büyükelçilikler olmuştur.

19. yüzyılda, İstanbul’da gayrimüslimlerin yaşadığı yer, Galata’dır. Daha sonraları Avrupalı yaşam tarzını Beyoğlu’na getirmişlerdir.

Pera bölgesinin Avrupalı bir mahalle olarak gelişmesinin sebebi de bu olmuştur. Artık Beyoğlu, dünyanın pek çok dilinin birleştiği Müslüman bir kentin ortasında, Batılı bir mahalleye dönüşmüştür.

Bugün Beyoğlu; her birinin kendine has özellikleri olan semtleri ve hiç uyumayan sokakları ile İstanbul’un en tarihi, en popüler ve en canlı keşif bölgelerinden biridir. 

Beyoğlu'nda tarihi ve turistik mekanlara yakın olan uygun fiyatlı oteller için Beyoğlu otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Beyoğlu’nun Nostaljik Semti: Galatasaray

Beyoğlu Galatasaray Beyoğlu Galatasarayİstanbul’un Beyoğlu ilçesinde, İstiklal Caddesi, Taksim meydanı ve Tünel meydanının tam ortasında, Osmanlı dönemindeki ilk resmi Avrupa lisesi olan Galatasaray Lisesi’nin yer aldığı bir meydan bulunmaktadır. 

İstiklal caddesinin bir tarafında yer alan liseyi, dış görünüşünden kolayca tanıyabilirsiniz. 

Lisenin yer aldığı meydan; Tünel ve Taksim arasında, nostaljik tramvayın geçtiği yerdir. 

Galatasaray semti; restoran ve meyhaneler ile dolu Çiçek Pasajı ve Balık Pazarı’nın hemen kuzeyinde yer almaktadır. 

Yaz aylarında denizin güneşin tadını çıkartmak için İstanbul'daki tüm otelleri sizin için ayrıntılı bir şekilde İstanbul otel fiyatları sayfamızda listeledik.


Panoramik Şehir Manzarası: Galata Kulesi

Galata Kulesi Günbatımı Manzarası Galata Kulesi Günbatımı Manzarası68 metre yüksekliğinde heybetli bir kule olan Galata Kulesi, 14. Yüzyılda inşa edilmiştir. O dönemlerde, Ceneviz çevresindeki duvarın ana kalesiydi. 

Sonraları, Osmanlı İmparatorluğu tarafından değiştirilen kule, yoluna gözetleme kulesi olarak devam etmiştir. Hezarfen Ahmet Çelebi, kulenin üzerinden, kendi yaptığı kanatlar ile Üsküdar’a doğru bir uçuş yapmıştır. 

Onu taklit etmek isterseniz, en üst katından 360 derecelik bir şehir manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Galata Kulesi’nde, keyifli bir restoran ve balkon da bulunmaktadır. 


İstanbul’un En Ünlü Sanat Galerisi: Pera Müzesi

Pera Müzesi Sergi Alanı Pera Müzesi Sergi AlanıPera Müzesi, İstanbul’un en ünlü sanat galerisi ve dünyanın en iyi Osmanlı dönemi resim koleksiyonlarına ev sahipliği yapan bir müzedir. 

Sanatın yanı sıra, Osmanlı dönemine ait diğer objeler ile birlikte, bol miktarda seramik içeren koleksiyonlarını görmek için de zaman ayırabilirsiniz. 

Pera Müzesi’nde, düzenli olarak değişen bir sergi programı vardır ve bu sergilerde, dünyanın en büyük isimlerinin bir kısmını bulabilirsiniz. 

Müzeyi; Pazartesi günleri hariç 10:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, her Cuma 18:00 ile 22:00 saatleri arasında müzeyi ziyaret ücretsizdir. 

Pera Müzesi ziyaret ücreti, tam ortalama 20 TL ve indirimli ortalama 10 TL’dir. 

Müzede; sesli rehber ve rehberli tur olanakları da bulunmaktadır. 


Beyoğlu’nda Eğlencenin Adresi: Karaköy

Karaköy Tarihi Balıkçıları Karaköy Tarihi Balıkçıları

Beyoğlu’nun turistik yerleri söz konusu olduğunda, eğlencenin ve kültürün nabzının attığı Karaköy, gözden kaçırılmamalı. 

Galata Köprüsü’nün kuzey ucunda, Haliç ve Eminönü’nün karşısında yer alan Karaköy, şehrin en tarihi ve en eski semtleri arasında yer almaktadır. 

Bizans döneminde, Cenevizliler tarafından kurulan bir deniz ticaret merkezi de olan bölge; günümüzde turistik bir merkezdir. 

Karaköy, tıpkı Eminönü gibi önemli bir ulaşım noktasıdır; ancak aynı zamanda çok sayıda otel, restoran, kafe, tarihi yerlerin de yer aldığı bir bölgedir. 

Karaköy’ün sokaklarında dolaşırken, küçük dükkanların ve caddelerin arasında; Rum Ortodoks Kilisesi ve Ermeni okullarına denk gelebilirsiniz. 

Daha sonra, Kadıköy ve Haydarpaşa’ya giden feribotlardan birine binerek, keyifli bir Boğaz turu yapabilirsiniz. 

Beyoğlu'nda eski tarihi yapılarından tutun, görkemli ve nefes kesen yerleri ziyaret etmek için Beyoğlu'nda gezilecek yerler yazımızı ziyaret edin.


Şehrin Tam Ortası: Galata Köprüsü

Galata Köprüsü Manzarası Galata Köprüsü Manzarası

Galata Köprüsü; Karaköy, Haliç ve eski İstanbul olarak bilinen Sultanahmet’e kadar uzanır. 

Köprünün bir tarafından batıya ve Avrupa’ya ve diğer tarafından doğuya, Boğaz’dan Üsküdar’a doğru bakarsınız. 

Galata Köprüsü’nün kuzeyinde, Bizans döneminde bir Ceneviz kolonisi olan Galata yer almaktadır. Köprünün aşağısında, balık tutan balıkçılara ve yukarısında, balık yiyebileceğiniz restoranlara rastlarsınız. 

Galata Köprüsü’nün altında, Eminönü ve Sultanahmet’e doğru bakabilirsiniz. 


Tarihe Tanıklık Ediyor: Çiçek Pasajı

Tarihi Çiçek Pasajı Binası Tarihi Çiçek Pasajı Binası

1800’lü yıllarda, hayatına bir tiyatro alanı olarak başlayan Çiçek Pasajı, daha sonra, bir yangından sonra bir dükkan pasajına dönüştü. 

1900’lü yılların başında gerçekleşen Rus Devrimi’nde, Rusya’dan kaçan tüccarlar, buradan dükkanlar satın aldılar ve pasaj, Çiçek Pasajı adını aldı. 1950’li yılların ortalarından sonra, meyhaneler burada yerini almaya başladı. 

İstiklal Caddesi’ndeki süslü Çiçek Pasajı, artık restoranlar ile doludur. Haftanın her günü, akşamları burada masalarda sohbet eden, yemek yiyen ve eğlenen insanları görebilirsiniz. 

Mezeler, kebaplar, balıklar, tatlılar ve rakılar içildikten sonra içilen Türk kahvelerine de rastlayabilirsiniz. 

1990’lı yıllarda restore edilen ve lüks bir yeme içme konsepti ile yeniden açılan Çiçek Pasajı, artık eskisinden çok daha sakin, rafine ve pahalı bir görünüme kavuştu. 


Bir Sanat Müzesi: İstanbul Modern

İstanbul Modern Sanat Galerisi Sergi Alanı İstanbul Modern Sanat Galerisi Sergi Alanı

Beyoğlu’nda kültürel bir gezi yaparken ulaşabileceğiniz İstanbul Modern sanat galerisi; yıl boyunca hem yerli hem de yabancı sanatçılara ev sahipliği yapan ve sürekli değişen bir sergi takvimi ile, geniş bir modern sanat koleksiyonuna sahiptir. 

Tophane’de, Boğaziçi’nin tam karşısındaki konumu ile ve harika manzarası ile, aynı zamanda şehrin en ilgi çekici yerlerinin de ortasında yer almaktadır. 

Müze’yi; Salı, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri 10:00-18:00, Pazar günleri 11:00-18:00 ve Perşembe günleri 10:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Müze, Pazartesi günleri kapalıdır. Müze ayrıca, yılın ilk günleri ve dini bayramlarda da kapalıdır. 

İstanbul Modern müzesini ziyaret ücreti tam ortalama 32 TL, indirimli ortalama 18 TL, 10 kişi ve üzeri gruplar için de ortalama 25 TL’dir. 

Müzenin kendine ait otoparkı bulunmamaktadır. Araba ile gelecekseniz, TRT binasının yanında yer alan Beyoğlu Tepebaşı katlı otoparkı ya da Parktürk Şişhane katlı otoparkı kullanabilirsiniz. 

Beyoğlu'nda doğal güzellikleri ile hayata bir daha tutunmanızı sağlayacak ihtişamlı yerleri ekibimiz sizin için Beyoğlu gezi rehberi sayfasında listeledi.


Estetik Milli Saraylar: Aynalıkavak Kasrı

Tarihi Aynalıkavak Kasrı Tarihi Aynalıkavak KasrıAynalıkavak Kasrı İstanbul’un Beyoğlu ilçesindedir. Tarihi kasır milli saraylar arasında estetik yapısı ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Aynalıkavak Kasrı 17. yüzyılda III. Ahmed tarafından yaptırılmıştır. III. Selim Dönemi’nde ise onarımdan geçmiştir.

Aynalıkavak Kasrı’nın bulunduğu yeşil alan Bizans Dönemi’nde de dinlenme yeri olarak tercih edilmekteydi. Son kez restorasyon geçiren tarihi yapı 2010 yılında ziyarete açılmıştır. Giriş katında ise III. Selim’in anısı için Türk çalgıları sergilenmektedir.

Aynalıkavak Kasrı saat 09:00-17:00 arasında ziyarete açıktır. Pazartesi günleri ise kapalıdır. Giriş ücreti tam bilet 10 TL, indirimli bilet 5 TL’dir. Ulaşım ise İETT otobüsü 36T, 47, 47E ve 47N numaralı hatlar ile sağlanmaktadır.


Kamondo Merdivenleri

Tarihi Kamondo Merdivenler Tarihi Kamondo MerdivenlerKamondo Merdivenleri İstanbul’da sembol olmuş yapılardan biridir. Abraham Salomon Kamondo adındaki Yahudi finansör ve hayırsever merdivenlere adını vermiştir. Osmanlı Dönemi’nde yabancı uyruklulara gayrimenkul verilen yasağını kaldırmada önemli kişiler arasındadır. 

Kamondo Merdivenleri Banker Sokağı’nda ne için yapıldığı henüz bilinememektedir. Ancak mimarisi ve dikkat çekici yapısı ile oldukça farklıdır. Galata Kulesi’ne ve İstiklal Caddesi’ne ulaşabilmek için merdivenler kullanılmaktadır.

İstanbul’un merkezi konumunda olan Kamondo Merdivenlerinin yakın konumuna toplu taşıma araçları ile ulaşmak mümkündür. Galata’ya ve İstiklal Caddesi’ne de yakın olduğundan birçok ulaşım aracı ile ulaşmak mümkündür.

İstanbul'daki birbirinden farklı yerler ile tutkunuzu yeniden keşfetmenize imkan sağlayacak İstanbul gezi rehberi sayfamızı okumayı unutmayın.


Galatasaray Hamamı

Tarihi Galatasaray Hamamı Tarihi Galatasaray HamamıGalatasaray Hamamı’nın tarihi 1481 yılına dek uzanmaktadır. Osmanlı Devleti için önemli değere sahip olan hamam II. Beyazıt tarafından yaptırılmıştır. Galatasaray Hamamı inşa edilirken Türk Hamamı mimarisinin özelliklerine göre yapılmıştır. 1965 yılında ise restore edilen hamama bir de kadınlar hamamı bölümü eklenmiştir.

Galatasaray Hamamı her gün saat 07:00-22:00 arasında ziyarete açıktır. İstenilen servise göre ücret değişmektedir. 74A, 66, 72T İETT otobüsleri ile ulaşım sağlamak mümkündür. 


Şehrin Nabzı Atıyor: İstiklal Caddesi ve Taksim

Huzur Dolu İstiklal Caddesi Huzur Dolu İstiklal CaddesiYoğun bir yaya trafiğine sahip olan İstiklal Caddesi; geniş bir restoran ve kafe seçeneğine sahip hareketli ve modern bir alışveriş caddesidir. 

Caddenin alt ucunda, dünyanın en eski yer altı demiryollarından birine ulaşabilirsiniz. Burada ayrıca, Taksim meydanına kadar uzanan, nostaljik bir tramvay da bulunmaktadır. 

Taksim meydanı; oteller, mağazalar, restoranlar ile doludur. 

İstiklal Caddesi etrafındaki bölge; dikkat çekici cepheleri bulunan çok sayıda kiliseye ve eski konsolosluk binasına da ev sahipliği yapmaktadır. 

Ayrıca, yine çok yakın bir noktada, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi de bulunmaktadır. Yazarın aynı isimli kitabının temasına dayanan müze; harika bir atmosfer ve keyifli bir deneyim sunmaktadır. 

Tatilinizde ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Beyoğlu aile otelleri sayfasında listeledi.


Şehrin En Büyük Katolik Kilisesi: Saint Antuan Kilisesi

Saint Antuan Kilise Binası Saint Antuan Kilise BinasıŞehrin en büyük ve cemaati en geniş Katolik Kilisesi olan St. Antuan Katolik Kilisesi, Galatasaray meydanından İstiklal Caddesi’ne doğru giderken, sol tarafta yer almaktadır. 

1912 yılında açılan kilise, başlangıçta 1700’lü yıllarda inşa edilmiş ve ancak bir tramvaya yol yapmak için 20. Yüzyılın başlarında yıkılmıştır. 

Daha sonra 1912 yılında yeniden inşa edilen kilise; neo-Gotik tarzın güzel bir örneği olarak varlığını sürdürmektedir. 

Saint Antuan Kilisesi’ni, 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

Giriş için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir. 


Tophane Çeşmesi

Tarihi Tophane Çeşmesi Tarihi Tophane ÇeşmesiTophane Çeşmesi Beyoğlu’nun Tophane semtindedir. 1732 yılında I. Mahmud tarafından yaptırılmıştır. İstanbul’un en büyük 3. çeşmesi olma özelliğine sahiptir. Kıyıya yakın konumda yapılan çeşme zamanla kıyının taşla dolmasından kaynaklı kıyıya uzaklaşmıştır.

Tophane Çeşmesi’nin mimarı Mehmet Ağa’dır. Çeşme üzerinde yer alan tarihi kitabe şair Nahifi’ye aittir. Çeşmenin mimari üslubu barok tarzındadır ve bu da diğer çeşmelerden ayrılan bir yönüdür.

Tophane Çeşmesi’ne T1 tramvayı, 28, 26 ve 26A İETT otobüsleri ile ulaşım mümkündür.


Mutlaka Görülmeli: Fransız Geçidi

Beyoğlu Fransız Geçidi Beyoğlu Fransız GeçidiBeyoğlu ilçesinde, Karaköy sahilinde yer alan Fransız Geçidi, Osmanlı döneminde, Karaköy limanındaki Avrupalı tüccarların güçlü varlığını yansıtmaktadır. 

1860 yılında inşa edilen çarşı, günümüzde lüks restoran ve kafeler ile doludur. Burada, keyifli kahvaltılar, taze balıklar ve kadayıfın en iyisini yiyebilirsiniz. 

Fransız Geçidi’ndeyken, Lab İstanbul’u da ziyaret ettiğinizden emin olun. Burada, satın alabilecek çok ilginç ürünler bulabilirsiniz. 


Aynalı Çarşı: Avrupa Pasajı

Tarihi Avrupa Pasajı Tarihi Avrupa Pasajı

İstanbul'un meşhur caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi'nin bir köşesinde bulunan Avrupa Pasajı; antikalar, kıyafetler, seramik ürünler ve çok daha fazlası ile görülmeye değerdir. 

Daha önce, zemin katında yer alan aynaları ile Aynalı Çarşı olarak bilinen pasaj, İstiklal Caddesi’nde mutlaka ziyaret edilmesi gereken pasajlardan biridir. 

Beyoğlu'nda lüks mimari tasarımları ile eşsiz açık büfe kahvaltı sunan ve lüks otellerin listesini Beyoğlu lüks oteller sayfamızda bulabilirsiniz.


Tarihi Alışveriş Merkezi: Hazzo Pulo Pasajı

Tarihi Hazzo Pulo Pasajı Tarihi Hazzo Pulo Pasajıİstiklal Caddesi’nde yer alan Hazzo Pulo Pasajı; Arnavut kaldırımlı İstiklal Caddesi’nden, Meşrutiyet Caddesi’ne kadar uzanmaktadır. 

Avlusunda çay, nargile ve tavla üçlüsüne rastlayacağınız pasaj; adını 1871 yılında burada çarşı açan Yunan Hacopulo’dan almıştır. 

Hazzo Pulo Pasajı’nda; mücevherlere, ikinci el kitaplara ve kıyafetlere rastlayabileceğiniz gibi, alışverişin ardından otantik görüntüsü ile dikkat çeken Yirmibir Kebap’ta karnınızı doyurabilirsiniz.