Beyoğlu'da Gezilecek Yerler

Osmanlı’nın son dönemlerinde, farklı milletlerden insanlar Beyoğlu’nda yeni bir yerleşim yeri yaratmıştır. Bölge ise o dönem Pera adıyla anılmıştır. Kelime anlamı olarak “diğer taraf” anlamına gelen Pera, eski şehir, yani Sultanahmet ve civarının dışındaki alanı işaret etmektedir. 

Beyoğlu, bu zarif ve egzotik şehirde, tarihin ve kültürün merkezidir. Şehrin yeşil parklarından, çok sayıda müzeye ve tarihi yapılara kadar Beyoğlu, İstanbul’un en ikonik ve büyüleyici noktalarına da ev sahipliği yapmaktadır. 

Meşhur İstiklal Caddesi, kalabalık Taksim’i, tarihi Tünel Meydanı, egzotik Cihangir’i ve daha pek çok turistik noktası ile gezilecek yerler arasındadır. 

Beyoğlu'nda tarihi yerlere yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için Beyoğlu otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Büyüleyici Şehir Manzarası İçin: Galata Kulesi

Galata Kulesi Manzarası Galata Kulesi Manzarası

İstanbul ilinin en göze çarpan noktalarından biri olan Galata Kulesi, dokuz katlı ve 67 metre uzunluğunda bir kuledir. 

İstanbul ilindeki Ceneviz kolonisinin yayılması sırasında 14. yüzyılda inşa edilen kule, dönemin en yüksek binasıydı. 

16. yüzyılda bölgede gerçekleşen deprem ve onu takip eden yangın ve fırtınalar nedeniyle dönem dönem yenilenmiş olan Galata Kulesi; Osmanlı Dönemi'nde çoğunlukla hapishane işlevi görmüştür. 

Kule, hem İstanbul ilinin hem de Boğaz’ın panoramik bir manzarasını sunmaktadır. Ayrıca, üst katlarında yer alan restoranı ile de popüler bir turistik mekandır. 

Galata Kulesi’nin en alt katında, ziyaretçileri 7. kata kadar çıkaran iki adet asansör bulunmaktadır. Kulenin son İKİ katına çıkmak için merdivenleri kullanmanız gerekmektedir. 

Kuleyi ziyaret ücreti, öğrenciler için ortalama 5 TL ve yetişkinler için ortalama 10 TL’dir. 


Ticaret, Eğlence ve Alışverişin Buluştuğu Yer: Taksim

Taksim İstiklal Caddesi Taksim İstiklal Caddesi

Taksim, Beyoğlu ve aslında İstanbul iline gelen turistlerin, en popüler destinasyonlarından biridir. 

Oldukça kozmopolit bir bölge olan Taksim Meydanı, hem ticaret hem eğlence hem de alışverişi aynı bölgede birleştirmektedir. Keşfe çıkılması gereken önemli güzergahlardandır.

Taksim Meydanı'na geldiğinizde; turistik gezinize, Tünel’e doğru giden nostaljik tramvaya binerek başlayın. Nostaljik tramvay; İstiklal Caddesi’nden başlayarak, Taksim, Beyoğlu ve Tünel meydanını birbirine bağlayan ana caddeden aşağı doğru ilerlemektedir. 

Nostaljik tramvay ile ulaşım ücreti ortalama 3 TL’dir ve nakit ödeme kabul edilmemektedir. 

Tramvaya bindiğinizde, rota boyunca farklı noktalarda inebilirsiniz; ancak, sonuna kadar gitmeniz ve indikten sonra, başlangıç noktanıza doğru yürüyerek dönmeniz önerilmektedir. 

Günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için İstanbul otelleri sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.


Minyatür Bir Park: Miniatürk 

Beyoğlu Miniatürk Beyoğlu Miniatürk

Beyoğlu ilçesine bağlı Haliç'te yer alan minyatür bir park olan Miniatürk, toplamda 60.000 metrekarelik bir alana yayılmıştır. 

Dünyanın en büyük ve popüler minyatürk parklarından biri olma özelliğine sahip olan turistik park; Türkiye’de simgesel hale gelmiş anıtların, yapıların, binaların ve insanların minyatür figürleri ile doludur.

Miniatürk gezisi hem yetişkinler hem de çocuklar için eğlenceli bir tur vaat etmektedir. Kültür merkezi olarak Beyoğlu gezilecek yerler listesinde ilk sıralardadır.

Miniatürk’ü, 09:00 ile 18:00 saatleri arasında, haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz. 

Ziyaret ücreti ortalama 7.5 TL’dir. 


Özel Koleksiyonlar İçin: Pera Müzesi

Pera Müzesi Sergi Alanı Pera Müzesi Sergi Alanı

19. yüzyılda inşa edilen büyük bir binada yer alan küçük bir özel müze olan Pera Müzesi, çeşitli koleksiyonların sergilendiği ünlü bir kültür merkezi ve müzedir. 

17. yüzyıldan 19. Yüzyıla uzanan sanatçı koleksiyonları, oryantalist tablolar ve bir dizi ünlü Osmanlı ressamının eski eserlerini bulabileceğiniz turistik müze, oldukça ünlüdür. 

Burada, uluslararası sanatçıların yer aldığı sergiler de bulunmaktadır. Müzede ayrıca, düzenli bir film programı da yürütülmektedir. Bu müzeyi gezi rehberi ile ziyaret ederek ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz.

Müzeyi, ortalama 20 TL ödeyerek ziyaret edebilirsiniz. Müzeyi ziyaret, pazartesi günleri 18:00’den sonra ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. Beyoğlu ilçesine bağlı Meşrutiyet Caddesi üzerindedir.


Ünlüleri Buluşturan Semt: Cihangir

Cihangir Cihangir'in Huzur Dolu Sokakları

Taksim’e geldikten sonra, Sıraselviler Caddesi’nden, Beyoğlu’nun egzotik semti, Cihangir’e doğru yürüyün. 

Yaklaşık 15 dakikalık bir yürüyüşün ardından Cihangir’in kalbine geldiniz demektir. Cihangir; yerli ve yabancı turistler ile ünlüler tarafından tercih edilmektedir ve dar sokaklarına doluşan şirin ve güzel kafeleri ile ünlüdür. 

Buraya geldiğinizde oturabileceğiniz ünlü kafeler arasında; Smyrna Kafe, Beyaz Değirmen, Cuppa ve Kahvedan yer almaktadır. 

Popüler Ermeni mutfağını denemek isterseniz, Cihangir Caddesi'nde yer alan Jash isimli mekanı tercih edebilirsiniz. 

Cihangir’de; lezzetli peynirler, doğal zeytinyağları, zeytinler ve çok sayıda ürün satın alabileceğiniz Antre Gourmet Shop’u da keşfe çıkabilirsiniz. 


Şehir Parkı: Taksim Gezi Parkı

Taksim Gezi Parkı Yürüyüş Yolu Taksim Gezi Parkı Yürüyüş Yolu

Minyatür bir parktan sonra, Taksim’in tam ortasına, tam boyutlu bir şehir parkı olan Gezi Parkı’na geçebilirsiniz. 

Beton yığınlarının giderek arttığı İstanbul ilinde, keyifli bir kontrast sağlayan bu park, sınırlı bir yeşil alan sunan Taksim’de, önemli bir alandır. 

Taksim Gezi Parkı’nda, keyifli bir yürüyüşe çıkabilir, güneşli bir günde dinlenebilir ya da enerjik bir koşuya çıkabilirsiniz. 

Beyoğlu'nda muhteşem manzaraları ile sizi farklı diyarlara götürecek gezi rehberi için Beyoğlu gezi rehberi sayfamıza uğramayı unutmayın.


Otantik Bir Semt: Çukurcuma

Huzur Dolu Sokaklarıyla Çukurcuma Huzur Dolu Sokaklarıyla Çukurcuma

Beyoğlu’nun en otantik semtlerinden biri olan Çukurcuma; kafe ve restoranları, galerileri, sanat evleri ve hediyelik eşya dükkanları ile kalabalık sokakların tadını çıkarabileceğiniz bir bölgedir. 

Çukurcuma’ya yapılacak turistik bir tur; etraftaki pek çok antika mağazasını gezmeden tamamlanmamalıdır. 

Buraya geldiğinizde, etrafı dolaşmak ve size hitap eden herhangi bir mağazaya girmek en iyisidir. Burada; iç mimar Aslı Günşiray'ın sofistike antika koleksiyonunu, A La Turca'nın Osmanlı antikalarını ve Çin, Afrika ve Moğolistan gibi ülkelerden Modern Tarih'in orijinal antikalarını bulabilirsiniz. 

Eğer vintage giysilere ilgi duyuyorsanız, buradaki Pied de Poule mağazasını ziyaret edebilirsiniz. 

Mağazaları dolaşmaktan yorulduğunuzda, şehrin en iyi köftecilerinden birinde, Çukurcuma Köftecisi’nde lezzetli köftelerin tadına bakabilirsiniz. 

Keyifli dekoru, basit ahşap masaları ve duvarlarındaki antika tabloları ile keyifli bir mekandır. 

Çukurcuma; antika mağazalarının dışında, barındırdığı çok sayıda galeri ile de ünlüdür. Buraya geldiğinizde, bu sanat galerilerini de keşfe çıkabilirsiniz. 


Taptaze Balıkları ile Ünlü: Balık Pazarı

Beyoğlu Tarihi Balık Pazarı Beyoğlu Tarihi Balık Pazarı

İstiklal Caddesi’nde yer alan Balık Pazarı, Beyoğlu’nda keşfe çıkabileceğiniz eski tarihi ile egzotik ve güzel bir pazardır. 

Taze balıkları, baharatlar, lezzetli yiyecekler ve güzel hediyelik eşyaların bulunduğu stantlara yer verilen pazarda, midye ve kokoreççileri de bulabilirsiniz. 

1876 yılında inşa edilen pasaj, 20. yüzyılın başlarında, yavaş yavaş çiçekçiler tarafından ele geçirilmeye başlanmıştır. 

Geçtiğimiz yıllarda ise, yavaş yavaş meyhane ve tavernaların arttığı bir pasaj olmuştur. Günümüzde, meze çeşitleri ve taze balıkları ile çok sayıda turistik meyhane tarzı restorana ev sahipliği yapmaktadır. 

Daha otantik bir ortam arıyorsanız, Balık Pazarı’nın sonuna doğru ilerleyin ve özellikle yaz aylarında oturacak yer bulmakta zorlanacağınız, canlı barları ve meyhaneleri ile Nevizade Sokak’a gidin. 


Hareket ve Canlılık: İstiklal Caddesi

Beyoğlu İstiklal Caddesi Beyoğlu İstiklal Caddesi

İstiklal Caddesi, yalnızca Beyoğlu’nun değil, İstanbul’un en işlek caddelerinden biridir. Her gün binlerce insanın yürüyüp geçtiği bu cadde; insan trafiğinin yanı sıra, nostaljik tramvayı ile de büyüleyicidir. 

İstiklal Caddesi’nde yürürken, etrafınızda çok sayıda kafe, pasaj, galeri, aksesuar mağazası ve butik bulabilirsiniz. Burada yer alan o meşhur pasajların büyük bir bölümünün tarihi, yirminci yüzyılın başlarına kadar gitmektedir. 

Bizans ve daha sonra Osmanlı Dönemi'nde, Avrupa’dan ve çeşitli ülkelerden gelen denizcilerin buluştuğu bu cadde, bugün Beyoğlu’nun ve İstanbul’un en popüler yerlerinden biridir. 

İstiklal Caddesi’ni gezmek, İstanbul’a yapılacak tüm ziyaretler için adeta bir zorunluluktur. 


Nam-ı Diğer Galata Mevlevihanesi: Divan Edebiyatı Müzesi

Divan Edebiyatı Müzesi Sergi Alanı Divan Edebiyatı Müzesi Sergi Alanı

Beyoğlu’nda Asmalı Mescit Mahallesi'ne bağlı Taksim Meydanı civarlarındaysanız, eski adıyla Galata Mevlevihanesi, yani Galip Dede Sokağı’nda yer alan Divan Edebiyatı Müzesi’ni keşfe çıkabilirsiniz. Galata Mevlevihanesi, 13. Yüzyılın sonlarında, Mevlana’nın torunu Mehmet Dede tarafından yaptırılmıştır. 

Yangın ve bazı durumlarda harap olmuş olsa da yenileme yapılarak günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. 

Burada; Mevlevi kültürüne ait eserleri, klasik Türk müziği aletleri ve el yazmalarını bulabilirsiniz. Mevlevihane’nin önünde, ayrıca Galip Dede Türbesi de yer alıyor. 

Mevlevihane, 1975 yılından bu yana yoluna turistik müze olarak devam etmektedir. Beyoğlu'nda gezilip görülmesi gereken yerlerden birisidir.

Müzeyi, ortalama 5 TL ödeyerek Pazartesi günleri hariç 09:30 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca gezi rehberi eşliğinde gezme şansınız da bulunmaktadır.

Beyoğlu dışında İstanbul'un tüm tarihi mekanları ve turistik yerleri için İstanbul gezi rehberi sayfasını inceleyebilirsiniz.


Türvak Sinema Müzesi

Türvak Sinema Müzesi Sergi Alanı Türvak Sinema Müzesi Sergi Alanı

Türvak Sinema Müzesi Türker İnanoğlu tarafından Türkiye’de kurulan ilk ve tek sinema ve televizyon müzesidir. Müze 5 kat ve 9 salondan ibarettir. İlk katta sinemanın unutulmaz oyuncularının balmumu heykelleri bulunmaktadır. İkinci katta sinema tarihinde kullanılan sinema araç ve gereçleri sergilenmektedir. Üçüncü katta sinema tarihine ait belge ve dokümanlar, maketler, oyun kostümleri ve film afişleri yer alıyor. Dördüncü katta Türker İnanoğlu’nun kazandığı ödüller sergilenmektedir.

Türvak Sinema Müzesi pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. Diğer günlerde 10:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Müzeye giriş için tam bilet 10 TL, indirimli ise 5 TL’dir. Türvak Sinema Müzesi’ne İETT 46Ç, 97T, TB2 otobüs hatları ile ulaşım mümkündür. Ayrıca T1 tramvay hattı ve M2 metro hattıyla da ulaşım sağlanabilmektedir.


Gösterişli Mimarisi ile Çiçek Pasajı

Çiçek Pasajı Çiçek Pasajı

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Çiçek Pasajı, 1870 yılına kadar Naum Tiyatrosu olarak bilinirmiş. 1870 yılında çıkan yangın sonrasında Cite de Pera adıyla yeni tip çarşı binası olarak Rum Cleanthy Zanno mimarlığında yeniden inşa edilmiştir.

24 dükkan ve 18 lüks daireden oluşan Çiçek Pasajı, günümüzde pasaj niteliğindedir. Beyoğlu sınırlarında bulunan en süslü yapılar arasında ön plana çıkmaktadır. Ayrıca 1. yüzyıl Seçmeciliğinin en güzel örneklerindendir.

Beyoğlu gezilecek yerler listesinde olan Çiçek Pasajı'nı keşfe çıkarak, içerisinde bulunan restoranlarda Osmanlı mutfağının gelenekler lezzetlerini tadabilirsiniz.

Beyoğlu'nda bir çok özel aktiviteleri ile lüks bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Beyoğlu lüks oteller listemize uğramayı unutmayın.


Tadı Damağınızda Kalacak Lezzetler için Karaköy

Karaköy Karaköy

Beyoğlu'nun semtlerinden birisi Karaköy, İstanbul sınırlarındaki en eski ticaret merkezi olarak kabul edilmektedir. Tarih boyunca sahip olduğu liman ve ticaret merkezi olması özelliği ile bilinmektedir.

Tarihi atmosferi hissedebileceğiniz Karaköy, aynı zamanda en güzel lezzetleri deneyebileceğiniz bir semttir. Aile işletmeleri ve pastaneleri ile İstanbul ilinin en ünlü yerlerindendir.

Karaköy sınırlarındaki tarihi binalar ise ihtişamı ile sizleri karşılamaktadır.


Galatasaray Müzesi

Galatasaray Müzesi Galatasaray Müzesi

Beyoğlu ilçesinde bulunan Galatasaray Müzesi, Ali Sami Yen tarafından 1915 yılında kurulmuştur. Türkiye sınırlarında bulunan ilk spor müzesi özelliğini taşımaktadır.

3 katlı müzenin ilk katında Galatasaray Lisesi'nin kurulduğu andan itibaren kullanılan öğrenci üniformaları, çeşitli fotoğraflar ve ders araç gereçleri sergilenmektedir.

İkinci katta spor kulübünün kurulumunun ardından kazanılan kupalar sergilenirken, üçüncü katı yönetici birimlerine ayrılmıştır.

Müzeye tam giriş ücreti 35 TL, öğrenci giriş ücreti ise 20 TL'dir.


Sent Antuan Kilisesi

Sent Antuan Kilisesi Sent Antuan Kilisesi

Katolik kilisesi olan Sent Antuan Kilisesi, Beyoğlu ilçesinin İstiklal Caddesi üzerinde bulunmaktadır. İstanbul sınırlarında bulunan cemaat alanı en geniş ve en büyük kilisedir.

Assisili Aziz Fransua adına rahipler tarafından 1230 yılında Galata yakınlarına inşa edilmiştir. 1696 yılında çıkan büyük yangının ardından kilise binasının yapım yeri olarak Beyoğlu kararlaştırılmıştır.

Sent Antuan Kilisesi, günümüzde hala ibadet amacıyla ziyaretçi kabul etmektedir.


Beyoğlu Yakınında Görmek İsteyebileceğiniz Önemli Yerler

Beyoğlu Huzur Dolu Sokakları Beyoğlu Huzur Dolu Sokakları

İstanbul’un hem en merkezi hem de en hareketli ilçelerinden biri de Beyoğlu’dur. Beyoğlu kendi sınırları içerisinde pek çok olanağa sahip olan bir ilçe olmasının yanı sıra çevresinde de gezilecek pek çok turistik noktası ile ön plana çıkmaktadır.


Topkapı Sarayı

Tarihi Topkapı Sarayı Surları Tarihi Topkapı Sarayı Surları

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1478 yılında yaptırılan Topkapı Sarayı, kutsal emanetleri, mimari yapısı ve manzarası ile İstanbul’un mutlaka görülmesi gereken tarihi yapılarından birisidir. Günümüzde müze amacıyla hizmet vermekte olan Topkapı, Beyoğlu ilçe merkezine yaklaşık 6 km mesafede bulunmaktadır.


Eminönü

Tarihi Eminönü Balıkçıları Tarihi Eminönü Balıkçıları

Tarihi yapıları, dükkanları, turistik hanları ve çok daha fazlası ile İstanbul’un en turistik noktalarından biri Eminönü’dür. Renkli bir gün geçirmek isteyenlerin ilk durağı olan Eminönü, Beyoğlu ilçe merkezine ortalama 5 km mesafede yer almaktadır.


Ayasofya Müzesi

Ayasofya Müzesi Ziyaret Alanı Ayasofya Müzesi Ziyaret Alanı

Fatih ilçesinde bulunan Ayasofya Müzesi, dünyanın 8. harikası olarak anılmaktadır. 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethi ile cami olarak kullanılmaya başlayan bu yapı öncesinde 916 yıl boyunca kilise olarak hizmet vermiştir. Günümüzde müze olarak gezebileceğiniz Ayasofya, Beyoğlu ilçe merkezine yaklaşık olarak 6 km mesafede yer almaktadır.


Haliç

Haliç Köprüsü Manzarası Haliç Köprüsü Manzarası

İstanbul’un Avrupa tarafını bölen Haliç, tarihi yarımadanın manzarası ile dikkat çeken turistik noktaları arasında yer almaktadır. Dünyanın doğal limanları listesinde bulunan bu nokta aynı zamanda gün batımında suyun aldığı altın renk ile oldukça dikkat çekmektedir. Parkları ve yürüyüş alanları ile ziyaretçilerini ağırlamakta olan Haliç, Beyoğlu ilçe merkezine ortalama 4 km uzaklıkta yer almaktadır.

Beyoğlu'nda doğa ile iç içe mekanlara yakın kaliteli hizmet sunan konaklama seçeneklerini Beyoğlu 5 yıldızlı oteller sayfasında bulabilirsiniz.


Beşiktaş Çarşısı ve Beşiktaş Sahili

Beşiktaş Vapur İskelesi Beşiktaş Vapur İskelesi

Başta Dolmabahçe Sarayı olmak üzere pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapan Beşiktaş ilçesi aynı zamanda geniş bir çarşıya ve sahile sahiptir. Bir gününüzü ayırarak hem tarihi hem kültürel hem de eğlenceli bir gezi yapabileceğiniz Beşiktaş, Beyoğlu ilçe merkezine ortalama 3 km uzaklıkta yer almaktadır.