Aydın'da Yapılacaklar

Uzun yıllar boyunca farklı uygarlıkların yaşamını sürdürdüğü Aydın'da doğal güzellikleri, tarihi eserleri ve plajlarının gezilmesi yanı sıra olmazsa olmazların yapılması gerekir. Aydın'ın olmazsa olmazları yapılmadan dönülürse tam anlamı ile tadını çıkartmadan dönmüş olabilirsiniz.

Aydın'ın şehir merkezinde yer alan sıra sıra dizilen kafe ve dükkanların bulunduğu Sevgi Yolunu gezmeden, halk arasında ve bazı yazılı kaynaklarda kadın savaşçıların kurduğuna dair bilgilerin bulunduğu Efes Antik Kenti'ni gezmeden, yüzlerce canlı bitki ve hayvanın yaşamını sürdürdüğü doğa harikası olarak bilinen Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda kuşları gözlemlemeden bu şehirden ayrılmamalısınız.

Plajlara ve gezilecek yerlere yakın olan Aydın bölgesi otelleri listemizden size uygun oteli seçerek tatilinizi daha da güzelleştirebilirsiniz.


Meyve Şaraplarının Tadına Bakın: Şirince Köyü

Şirince Köyü Şirince Köyü

Şirince Köyü, tarihi dar sokaklarının arasında kaybolurken zamanın nasıl geçtiğini fark etmeyeceğiniz ender köylerden biridir. 

Şirince Köyü'nde yer alan tarihi binaların birçoğu Rumlar tarafından yaptırılmıştır. Rengarenk binaların günümüze kadar sapa sağlam gelmesindeki önemli rol yapıların mimarisidir.

Şirince hem dar sokakları hem de el yapımı meyve şarapları ile özdeşleşmiştir. El yapımı meyve şaraplarının tadına bakılmadan kesinlikle dönülmemesi gerekir.

Kuşadası Otogarı'ndan kalkan minibüsleri kullanarak kolayca Şirince Köyü'ne ulaşabilirsiniz.

Otogardan hareket eden minibüslerin kişi başı ücreti yaklaşık 7,5 TL'dir.


Güçoğlu Izgara Salonu’nda Meşhur: Tahinli Pide

Tahinli Pide Tahinli Pide

Köşk, Aydın şehir merkezinden yaklaşık 20 dakika uzaklıkta bulunan ilçelerden biridir. 

Kuşbaşılı kaşarlı pidesi ve tatlı olarak tahinli pidesi ile meşhur olan Güçoğlu Izgara Salonu'nda kesinlikle bir akşam yemeği yemelisiniz. 

Kuşbaşılı kaşarlı pidesinin porsiyonu büyük olduğu için bir yetişkin bir porsiyon ile doyabilir. Pidenin arkasından kesinlikle tatlı olarak tahinli pidesinin tadına bakmalısınız. 

Tahinli pide dondurma, çikolata sosu ve meyveler ile birlikte ikram edilmektedir.

Aydın şehir merkezinden hareket eden Köşk minibüslerini kullanarak bu ızgara salonuna kolayca ulaşabilirsiniz.

Aydın'da eski tarihi yapılardan tutun görkemli ve nefes kesen yerler için Aydın'da gezilecek yerler yazımızı ziyaret edin.


Kuşları Seyredin: Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Milli Park, Aydın'a bağlı Kuşadası ve Söke ilçeleri sınırları arasında yer almaktadır. Milli Park içerisinde 804 farklı bitki türü, 256 kuş türü, 42 çeşit sürüngen ve 28 çeşit memeli hayvan bulunmaktadır.

Milli Park çevresinde yaşamını sürdüren tepeli pelikanları, küçük akbalıkçılları ve akkuyruklu kartallarını kuş gözlem kulesi sayesinde gözlemeden kesinlikle bu parktan ayrılmayın.. 

Dağların arasında yol yapabileceğiniz bisiklet parkuru, doğa yürüyüşü yapabileceğiniz botanik yürüyüş yolu ve mükemmel manzarayı bütüncül bir bakışla gözlemleyebileceğiniz seyir tepesi bu park içerisinde yer almaktadır.

Bu parka ulaşabilmek için Kuşadası ve Söke ilçelerinden hareket eden minibüsleri kullanabilirsiniz.


Aydın'ın Tarihi ve Kültürel Zenginliği: Antik Kentler

Afrodisias Antik Kenti Afrodisias Antik Kenti

Aydın bulunduğu konum itibari ve verimli toprakları sayesinde geçmiş yıllarda onlarca farklı uygarlık ve imparatorluklar yaşamını burada geçirmiştir. 

Yunanlılar, Romalılar ve Osmanlı gibi devletler farklı dönemlerde yaşamını burada sürmüştür. 

Aydın şehir merkezinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan üç gözler olarak bilinen Tralleis Antik Kenti, İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı olan Dünya'nın yedi harikasından biri olarak bilinen Artemis Tapınağı'nı içerisinde barındıran Efes Antik Kenti, Aydın'ın Didim ilçesinde bulunan bilim, sanat ve felsefe alanlarında öne çıkan önemli devletlerin çevresinde bulunmasına rağmen kendi özerkliğini ilan etmiş olan Milet Antik Kenti, Karacasu ilçesinde bulunan zamanında önemli uygarlıklar tarafından uzun yıllar kullanılan tiyatrosu, meclis binası ve stadyumu bulunan Afrodisias Antik Kentleri'nin kesinlikle görülmesi gerekir.

Aydın'daki birbirinden farklı yerler ile tutkunuzu yeniden keşfetmenize imkan sağlayacak Aydın gezi rehberi yazımızı okumayı unutmayın.


Hem Manzara Hem De Mükemmel Lezzet: Söke Karina

Söke Karina Söke Karina

Karina, Aydın'a bağlı Söke ilçesinin Doğanbey Mevkii'nde bulunmaktadır. Karina'da akşam üstü güneşin batışı ile eşsiz manzaralar ortaya çıkar.

Karina önünde dizilen küçüklü büyüklü tekneler, buz gibi soğuk su ve güneşin batışı bu mükemmel manzarayı gözünüzde canlandırdığınız zaman hemen gitmek istiyorsunuz. 

Karina'nın eşsiz manzarası karşısında kesinlikle levrek yemelisiniz. Denizden taze bir şekilde tutulan levrekler müşterilere pişirilir ve lezzetli mezeler eşliğinde sunulur.


Şehir Merkezinde Ufak Alışveriş Noktaları: Sevgi Yolu

Sevgi Yolu Sevgi Yolu

Sevgi Yolu, Aydın şehir merkezinin en işlek caddelerinden biridir. Aydın'a gelen tatilcilerin birçoğu bu cadde üzerinde yer alan dükkanlar sayesinde aradığı birçok şeye ulaşabilir.

Hediyelik eşya dükkanları, kafeler, restoranlar ve ızgara salonları bu yol üzerinde bulunur. Şehir merkezinde birkaç saat ayırıp kesinlikle bu yolun keşfedilmesi gerekir.

Aydın'da kendinizi ev sıcaklığında hissedebileceğiniz, sorunlarınıza anında çözüm bulabileceğiniz oteller Aydın butik otelleri sayfamızda yer almaktadır.


Kuşadası ve Didim'de Mavi Yolculuk: Günlük Tekne Turları

Tekne Turları Tekne Turları

Aydın'ın denizin kıyı kesimlerinde bulunan ilçelerinde günlük tekne turlarına katılmalısınız. Kuşadası ve Didim ilçeleri denizin kıyı kesimlerinde yer aldığı için yaz döneminde tekneler kıyıya yanaşır ve tatilcilere olağanüstü bir hizmet sunar.

Sabahın saat 09:30 sularında başlayan tekne turları ilçenin çevresinde yer alan 5 - 6 koyu ziyaret eder ve yüzebilmek için uygun olan koylarda tatilcilerin yüzmesine izin verilmektedir. 

El değmemiş koyların masmavi suyunda yüzerken balıkların yanınızdan geçtiğini görebilirsiniz. 

Kuşadası'nda Güvercinada ve Marina bölgesinden hareket eden tekne turları Didim ilçesinde Altınkum Plajı'nın 3. koyundan kalkar. 

Günlük tekne turu fiyatları yaklaşık 25 ile 40 TL arasında değişkenlik gösterir. Fiyatın içerisine genellikle öğle yemeği dahildir.


Deniz Kum Güneş Keyfi: Kadınlar Denizi ve Altınkum Plajları

Altınkum Plajı Altınkum Plajı

Aydın'ın denizin kıyı kesimlerinde bulunan Kuşadası ve Didim ilçelerinde yer alan Kadınlar Denizi ile Altınkum Plajı'nda kesinlikle yüzülmesi gerekir. 

Kadınlar Denizi, Osmanlı Dönemi'nde sadece kadınların kullandığı günümüzde ise yerli ve yabancı tatilcilerin tatilinin büyük bir kısmını geçirdiği plajlardan biridir.

Ege Bölgesi'nin en popüler plajlarından biri olan Altınkum ismini altın renginde olan kumsalından almıştır. Aydın'ın Didim ilçesinde bulunan Altınkum Plajı'nda bir gününüzü geçirmelisiniz. 

Akşam üstü güneşin batışı ile birlikte sahillerinde sahil yürüyüşü yapabilir ve manzaranın tadını çıkartabilirsiniz.

Her iki plaj için ilçe merkezlerinden kalkan minibüsler ile kolayca ulaşabilirsiniz. 

İlçe merkezlerinden hareket eden minibüslerin kişi başı yaklaşık ücreti 5 TL'dir.

Aydın'da ailenizle beraber her şey dahil olan büyük tesislerde tatil yapmak için Aydın tatil köyleri herşey dahil listemize göz gezdirebilirsiniz.


Aydın'ın Eşsiz Doğal Güzelliği: Bafa Gölü ve Arapapıştı Kanyonu Görülmeli

Bafa Gölü Bafa Gölü

Aydın'da ne yapılır diye düşünen tatilciler varsa bu iki doğal güzelliği görmeden dönmemesi gerektiğini söyleyebiliriz.

Bafa Gölü, Büyük Menderes Nehri'nin güneydoğusunda, 16 kilometre uzunluğunda ve 6 kilometre genişliğinde tatlı su golüdür. En derin noktası 21 metre olan bu gölün kıyı uzunluğu ise 50 kilometredir.

Hem yeşil hem de mavi tonlarının hayat bulduğu bu gölün çevresinde yüzlerce farklı bitki ve kuş türü gözlemlenmiştir. Doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz, kuşları gözetleyebileceğiniz ve foto safari yapabileceğiniz bu tatlı su gölünü kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

Arapapıştı Kanyonu, Aydın'a bağlı Bozdoğan ilçesinde bulunmaktadır. 380 metre yüksekliğinde, 6 kilometre uzunluğunda ve iki dağın arasında akan 12 metre kanal genişliği bulunan bu kanyonun çevresinde bin bir çeşit çiçek ve hayvan yaşamını sürdürmektedir.

Persler tarafından kanyon çevresi zamanında yerleşim alanı olarak kullanılmıştır. Bu sebeple kanyon çevresinde tarihi kalıntılar, gizli manastır ve mağaralara tanık olabilirsiniz. 

Arapapıştı Kanyon'unda iki dağın arasında kalan kanallarında tekne turu yapabilir, mükemmel manzarasına kuşbakışı bakabilmek için seyir tepesine çıkabilirsiniz.