Van Gölü kıyısında yer alan Ahlat, tarihi birikiminin yanı sıra, doğal güzellikler açısından da zengin ilçelerden biridir. İlçenin konumu nedeni ile neredeyse her yerden göl manzarası izlenebilmektedir.
İlçenin sahilleri, 4 ay boyunca yüzme imkanının yanı sıra, yıl boyu mevsimlerin değişimi ile birbirinden farklı manzaralar sunar. Van Gölü kıyı şeridinin yanı sıra, ilçe sınırları içerisinde yer alan Nemrut Krater Gölü, Nazik Gölü ve Sütey Yaylası ile Cil (Batmış) Gölü, ilçenin mutlaka görülmesi tavsiye edilen doğal güzellikleridir.
Aileniz ile birlikte keyifli bir tatil geçirebileceğiniz Ahlat'ta yer alan tüm otellerin listesine ulaşmak için Ahlat otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.
Nemrut Krater Gölü
Nemrut Krater Gölü
Ahlat – Tatvan ilçeleri arasında yer alan doğa harikası Nemrut Krater Gölü, ülkemizin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük krater gölü olma özelliğini taşır. 10 kilometre genişliğe sahip olan gölün en derin noktası 155 metre, ortalama derinliği ise 100 metredir.
Nemrut Dağı’nın 90000 yıl önceki volkanik patlamaları sonucunda oluşmuş olan kraterde, hem sıcak hem de soğuk göl bulunmaktadır. Sıcak gölün ısınmasını sağlayan bir kaynak yer almaktadır. Bu gölde yaz aylarında su sıcaklığı 70 dereceye çıkarken, bölge kaplıca olarak kullanılmakta ve suyun bazı rahatsızlıklara şifa olduğu iddia edilmektedir.
Göle yaklaşık 30 yıl önce balıklar bırakılmış ve bu balıklar kendilerine yaşam alanı oluşturmuştur. Gölde olta balıkçılığı da yapılmaktadır.
Ahlat merkeze 30 kilometre mesafede yer alan Nemrut Krater Gölü’ne ulaşım, özel araç ve şehir merkezinden hareket eden araçlarla gerçekleşmektedir. Nemrut Dağı’na çıkan bu araçlara binerek, eşsiz bir manzara eşliğinde yolculuğunuzu tamamlayabilir Nemrut Krater Gölü’nün çevresinde hizmet veren kafe ve restoranlarda manzaraya karşı bir gün geçirebilirsiniz.
Ahlat'a uğradığınızda gezilmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Ahlat'ta gezilecek yerler yazısına göz atabilirsiniz.
Nazik Gölü
Nazik Gölü
Ahlat ilçe merkezine 16 kilometre mesafede yer alan Nazik Gölü, hem yaz hem de kış aylarında sunduğu farklı manzaralar ile dikkat çeken doğal güzellikler arasında yer almaktadır. Van Gölü’nden 170 metre, deniz seviyesinden ise 1819 metre yükseklikte bulunan Nazik, tatlı su gölüdür.
Suyunun tatlı olmasından dolayı gölde sazan balığı yetiştiriciliği yapılmaktadır. Kış aylarında ise göl tamamen donmaktadır. Kalın bir buz kütlesine dönüşen göl, kış aylarında çevre ilçelere ulaşmak için kullanılmakta ve üzerinden araba dahi geçebilmektedir.
Ahlat'ta aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Ahlat gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.
Sütey Yaylası ve Batmış (Cil) Gölü
Sütey Yaylası
Süphan ve Ziyaret Dağları’nın arasında, Van Gölü’nün kuzeyinde yer alan Sütey Yaylası, yeşil bitki örtüsü ve bahar aylarında açan sarıçiçekleri ile ilçenin önemli doğal güzellikleri arasındadır.
Ahlat'ta aileniz ile bir arada keyifli konforlu bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Ahlat aile otelleri sayfamızda yer almaktadır.
Yayla hem halkın yaşam alanıdır hem de turistlerin doğa gezileri için tercih ettiği noktalar arasındadır. Ancak yaylaya yapılacak doğa gezisi için en uygun zaman Mayıs ayıdır. Kış boyu karlarla kaplı olan yaylanın üzerindeki karlar Mayıs ayında tamamen erimektedir. Çiçeklerin de açtığı bu ayda, yaylaya çıkarak doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Mayıs ayından sonra ise tüm otlar biçilmekte ve yayla hayvan otlatmak için kullanılmaktadır.
Cil Gölü ise, yaylanın içerisinde yer alan bir tatlı su gölüdür. Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli kuş üreme alanları arasındadır. Gölün etrafı ıslak çayırlarla çevrilidir. Dağlardan inen yüzey suları haricinde yer üstünde başka bir kaynaktan beslenmemektedir. Ancak göl zemininde başka su kaynakları olduğu ve bu şekilde beslendiği düşünülmektedir.
Ahlat'ta farklı konaklama seçeneklerini değerlendirmek isteyenler Ahlat uygulama otelleri sayfamızda bulunan seçenekleri de değerlendirebilirler.