Tosya'da Gezilecek Yerler

Tosya, Kastamonu’ya bağlı, Karadeniz’in en güzel ilçelerinden biridir. Doğal ve tarihi birçok güzelliğin bulunduğu ilçe, dolu dolu bir gezi deneyimi sunmaktadır. Rotasını Karadeniz’de batıya çeviren birçok kişinin gezip gördüğü Tosya, doğa tutkunları için en güzel yerler arasında gösterilmektedir.

Tarihe ev sahipliği yapan; Gavur Kayası Kalesi, Emirler Şehri Kalesi Tosya’nın tarihi dokusunu aktaran yerlerin başında gelmektedir. Yeşilgöl, Ilgaz Dağı Milli Parkı, Dipsizgöl Tabiat Parkı da doğaseverlerin gezip görmek istedikleri yerler listesindedir. Ayrıca Tosya’daki yerel halkı tanıyabilmenin ve bölgenin dokusunu kavrayabilmek için Tosya Çarşısı meraklıların gidebileceği yerler arasındadır.

Tosya'da tarihi yerlere yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için Tosya otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Ilgaz Dağı Milli Parkı

Ilgaz Dağı Milli Parkı Ilgaz Dağı Milli Parkı

İster grup halinde isterse bireysel gezilebilecek olan Ilgaz Dağı Milli Parkı, 1976 yılında kış sporlarının gelişimi amacıyla kurulmuştur. Yaz-kış yapılabilecek birçok etkinliğinin olması, baharın gelişiyle doğanın yeniden canlanıp farklı bir atmosfere bürünmesi, milli parkın popülaritesini her geçen gün arttırmaktadır. 

Hafta sonu ailecek pikniğe gidilebilecek, kışın kayak yapıp ardından sucuk-ekmek yenilebilecek bir yerdir. İçerisinde bulunan teleferik de binenlere, Ilgaz'ı seyretme imkanı sunmaktadır.

Çevresindeki her bölgeye kolay ulaşım ağına sahip olması, Ilgaz Dağı Milli Parkı’nın cezbedici özellikleri arasındadır. Giriş araçlar için ücretli olup, 15 – 70 TL arasındadır. 


Yeşilgöl

Yeşilgöl Yeşilgöl

Denizden 1570 metre yükseklikteki Yeşilgöl, orman içerisinde saklı kalan küçük bir doğal güzelliktir. Yeşilgöl’e gelen ziyaretçiler daha çok çiçeklerin açtığı, doğanın canlandığı bahar mevsimini tercih etmektedir.

Kamp kurup dağ bisikleti ile gezintiye çıkılabilecek hatta kürek-kano aktivitesi yapılabilecek, doğallığını kaybetmemiş yerlerden biridir.

Tarihi ve turistik mekanlar ile plaja yakın konaklama seçenekleri için Kastamonu otelleri adresinden otelleri inceleyebilirsiniz.


Kadınçayırı Tabiat Parkı

Kadınçayırı Tabiat Parkı Kadınçayırı Tabiat Parkı

Kadınçayırı Tabiat Parkı’nda herhangi bir yerleşme yeri bulunmadığından saf kalabilmeyi başarmıştır. 422 hektarlık alan 2012’de “Tabiat Parkı” olarak ilan edilmiştir. İçerisinde 45 adet endemik bitkinin yer aldığı park, doğal kalabilmeyi başaran yerlerden biridir. Çankırı Karayolu üzerindedir.

Kamp ve piknik yapmak için Kadınçayırı Tabiat Parkı’nı tercih edenler ayrıca oldukça güzel bir manzara ile buluşma imkanına erişmektedir. Temiz havası ve değişik türdeki bitkileri, parkın farklı noktalarını göz önüne koyabilmektedir. Tabiat Parkı’na giriş ücreti 6 TL civarındadır.

Tosya'da tatile çıkmadan önce etkinlik ve festivallerin tamamını görmek için Tosya gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Dipsizgöl Tabiat Parkı

Dipsizgöl Tabiat Parkı Dipsizgöl Tabiat Parkı

Çam ağaçlarının çepeçevre sardığı, yeşilin yoğunlukta olduğu Dipsizgöl Tabiat Parkı, 40 metre derinliğe sahiptir. Gölün adı, 1550. metrede yer alan krater gölünden gelmektedir. 

Farklı yürüyüş parkurları, doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için kolaylık sağlamaktadır. Bahar mevsiminde, Karadeniz Bölgesi’nde son bulan yağışlar sonrasında açan çiçekler, tabiat parkında temiz hava ve güzel manzaralar oluşturmaktadır. Ayrıca tabiat parkında birçok çeşit çiçek vardır.

Giriş ücreti 4 – 108 TL arasındadır. 


Gavur Kayası Kalesi

Gavur Kayası Kalesi Gavur Kayası Kalesi

Çüşçüş Kışlası mevkiinde bulunan Gavur Kayası Kalesi, doğal ve sarp bir kayadan ibarettir. Çıkabilme imkanı yalnızca kalenin kuzeybatı istikametinden sağlanabilmektedir. Kalenin mimari yapısı ve içerisindeki anlaşılmaz tünel, gizemini korumaktadır.

Şehirde Gavur Kayası Kalesi’ne dair birçok rivayet anlatılmaktadır.

Kastamonu'daki birbirinden farklı yerler ile tutkunuzu yeniden keşfetmenize imkan sağlayacak Kastamonu gezi rehberi sayfamızı okumayı unutmayın.


Çukurhan Göleti

Çukurhan Göleti Çukurhan Göleti

Ağaçlar ve doğal kaynak sularının bulunduğu Çukurhan Göleti, ağaçtan evlerin de bulunduğu bir mesire alanıdır.

Tosya’nın yöresel “gümeler” olarak anılan ahşap ve kerpiçten yapılma evleri, bağ evi olarak kullanılmaktadır. Doğal ve sessiz bir alana sahiptir.


Tosya Çarşısı

Tosya Çarşısı Tosya Çarşısı

Kültürel ve yerel özellikler barındıran Tosya Çarşısı, küçük ve gezmesi kolay bir alışveriş yeridir. Pazartesi günleri halk pazarının da kurulduğu çarşının güzel ve bakımlı bir meydanı da bulunmaktadır. Gezilmeye değer olan, eski şehrin dokusu bozulmamış nadir yerlerinden biridir.

Küçük ama aranılan şeylerin, yerel eşyaların da bulunduğu çarşı, yerli ve yabancıların gezebileceği en dikkat çekici noktalar arasındadır. Çarşı içerisinde bir tane de küçük saat kulesi bulunmaktadır.

Tosya'da iş toplantıları için konaklama seçeneklerini değerlendirmek isteyenler Tosya toplantı otelleri sayfamızda bulunan seçenekleri de değerlendirebilirler.


Harman Tepe Höyüğü

3 metre yüksekliğindeki Harman Tepe Höyüğü, küçük bir tarihi yerdir. Yerel Tosya halkı, höyüğün koruma ve bakımını üstlenerek yörenin turistler tarafından ziyaretine vesile olmaktadır. Farklı dokusu, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.


Tosya Günübirlik Gezilecek Yerler 

Kastamonu şehir merkezine komşu ilçeler arasında yer alan Tosya, hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile dikkat çekmektedir. Tosya kendi sınırları haricinde avantajlı konumu ile çevresinde de pek çok günübirlik gezi noktasına sahiptir. 


Nasrullah Camii

Nasrullah Camii Nasrullah Camii

Osmanlı Dönemi’nde yaptırılan ilk cami olma özelliğine sahiptir. 1506 yılında Kadı Yakupoğlu Nasrullah tarafından yaptırılmıştır. Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı ilk okuduğu yerdir. Tosya’ya uzaklığı yaklaşık 69 km’dir. 


İsmail Bey Külliyesi

İsmail Bey Külliyesi İsmail Bey Külliyesi

Mimarisi ile hayranlık uyandıran İsmail Bey Külliyesi, büyük bir yapı kompleksi olmakla birlikte, şehrin en eski yapıları arasındadır. İmaret, cami, sıbyan mektebi, hamam, han, kütüphane ve mutfak bölümlerinden oluşan külliye 1443-1461 arasında inşa edilmiştir. Tosya’ya 70 km mesafededir. 


Kasaba Köyü

Kasaba Köyü Kasaba Köyü

Kastamonu’nun tarihi ve doğayı aynı anda gözler önüne seren en güzel noktalarından biridir. Çobanoğlu Beyliği’nin ilk yerleşim yerleri arasındadır. İçerisinde ağaç işlemeciliğinin en güzel örneklerinden biri olan Mahmut Bey Camii bulunmaktadır. Tosya’ya uzaklığı 81 km’dir. 


Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi

Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi

1870’li yıllarda inşa edilen binada hizmet veren Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi, konuklarına içerisinde sunduğu eserlerin yanı sıra sivil mimarinin en güzel örneklerinden birini görme olanağı sunmaktadır. Ayrı odalarda el sanatları, kunduracılık, urgancılık, dokumacılık ve baskıcılık sanatları sergilenmektedir. Tosya’ya ortalama 70 km mesafededir. 

Tosya'da aileniz ile birlikte bir çok özel aktiviteleri ile lüks bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Tosya 3 yıldızlı aile otelleri listemize uğramayı unutmayın.


Yakupağa Külliyesi

Yakupağa Külliyesi Yakupağa Külliyesi

Kanuni Sultan Süleyman'ın hazine reisi Yakup Ağa tarafından, 1547 yılında inşa edilmiştir. Medrese, imaret, misafirhane ve sıbyan mektebi bölümleri bulunmaktadır. Oldukça büyük bir yapı olduğundan en az yarım gününüzü bu tarihi değere ayırmanız önerilmektedir. Tosya’ya uzaklığı 69 km’dir.