Mardin Tatili
Mardin'in İlçeleri
Kızıltepe: Suriye sınırında yer alan Kızıltepe, bulunduğu bölgeye kıyasla, oldukça fazla yeşil alana sahiptir. Tarihi yapılara ve eşsiz yöresel tatlara sahip olan Kızıltepe'de konaklamak isterseniz; Kızıltepe otelleri sayfasından kendi zevkinize uygun bir işletme bulabilirsiniz.
Midyat: Filmlere konu olan Midyat; geleneksel evleri ve yöresel ürünleri ile öne çıkmaktadır. Yörenin yemeklerini tadabileceğiniz ve malzemelerini alabileceğiniz Midyat'ta konaklamak için Midyat otelleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Nusaybin: Suriye ile komşu olan Nusaybin, bölgenin gelişmiş ilçeleri arasında yer almaktadır. Tarihi yapıları gezmek, bölgenin kültürünü öğrenmek ve rahat bir otelde konaklamak isterseniz Nusaybin'e misafir olabilir, Nusaybin otelleri arasından seçim yapabilirsiniz.
Mardin’de Gezilecek Yerler
Antik Kentler: Mardin ilinde bulunan Dara Antik Kenti, Mezopotamya’daki ilk yerleşim yerlerinden birisi olarak kabul edilmektedir. İl merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Oğuz Köyü’nde bir savunma kenti olarak inşa edilmiş ve çevresi dev surlar ile çevrilidir. Döneminin en büyük kentlerinden birisi olan Dara’da; çok sayıda kale, kilise, çarşı ve farklı yapılar bulunmaktadır. Binlerce yıllık geçmişe sahip olan antik kent, ziyarete açıktır ve giriş ücretsizdir.
Mağaralar: Doğal taşlar ile donatılmış olması nedeni ile Mardin’de çok sayıda mağara bulunmaktadır. İplik Mağarası, bunlar arasında en önemlisidir zira içerisinde iç içe geçmiş 60 farklı mağara daha bulunmaktadır. İpek böceklerinin burayı geçmiş yıllarda mesken edinmiş olması nedeni ile bu ismi almıştır. Linyevri Şifa Mağarası’nın içerisinden ise şifalı termal sular çıkmakta ve bu suyun cilt hastalıkları üzerinde olumlu etki bıraktığı düşünülmektedir. Deniz Mağarası ve Gümüşova Mağarası da Mardin'in doğal varlıkları arasındadır.
Müzeler: Mardin Kent Müzesi, Sabancı Holding’in katkıları ile 2009 yılında hizmete açılmıştır. Müzenin resmi adı Sabancı Mardin Kent Müzesi şeklindedir. İlk katta, Dilek Sabancı’nın sergisi bulunurken, müze asıl 2. kattadır. Mardin halkının etnografik yapısını anlamaya sağlayan binlerce değerli eser, müzede barınmaktadır. Dara Antik Kenti’nden çıkan önemli arkeolojik eserler burada sergilenmektedir. Pazartesi günü kapalı olan Mardin Müzesi, öğrenciler için ücretsizdir.
Tarihi Yapılar: Mardin evleri, başlı başına bir tarihi yapı niteliğindedir. Tüm sokaklar gezilmeli ve bu evlere dikkatle bakılmalıdır. Mardin, dünyanın en büyük açık hava müzelerinden bir tanesidir. Kasımiye Medresesi, Meryem Ana Kilisesi ve Patrikhane, Mardin Ulu Camii, Surur Hanı, Mor Gabriel Manastırı, Mor Benham Kilisesi, Zinciriye Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı, Mardin Kalesi ve Latifiye Camii Mardin'in tarihi yerleri arasında bulunmaktadır.
Kaplıcalar: Mardin’de sadece tek bir alanda şifalı sular bulunmakta fakat bu suyun yer altından 62 derece gibi yüksek bir ısı ile çıkması, şehirde termal turizmin gelişmesine katkıda bulunmuştur. Kaplıca çevresine kurulmuş olan Germ-i Ab Kaplıcası işletmeleri, aynı ismi taşıyan köyün sınırları içerisinde bulunmaktadır. Termal sular aynı zamanda içilebilmektedir.
Mardin’de Yapılacak Aktiviteler
- Mardin’de mutlaka yamaç paraşütü yapmalısınız. Derik ilçesinde, Türkiye’nin en uzun yamaç paraşütü parkuru bulunmaktadır. Şehrin bir açık hava müzesine benzediğini de düşünürsek, paraşüt yaparken sizi karşılayacak olan manzaranın güzelliğini de tarif etmeye kelimeler yetmeyecektir.
- Mardin'de şifalı sulardan faydalanmak için Germ-i Ab Kaplıcası'na gitmelisiniz.
- Süryani şarabını mutlaka tadın. Türkiye’nin en lezzetli şaraplarından birisi olan Süryani Şarabı, binlerce yıllık geleneğin ürünüdür ve bizzat ilçede yaşam süren Süryaniler tarafından üretilmektedir.
- Kahve çeşitlerini deneyin. Mardin’de çok sayıda kahve çeşidi bulunmaktadır. Öyle ki her gün, günde 3 kere farklı kahve çeşitlerini deneseniz dahi gezi boyunca tüm kahveleri deneyemeyebilirsiniz.
- Mardin’in tarihi sokaklarını fotoğraf makinenizi de yanınıza alarak karış karış dolaşmalı, harika kareler yakalayarak kartpostallık anılar toplamayı Mardin'de yapılacaklar listesine ekleyebilirsiniz.
Mardin’de Ne Yenir?
Mardin’in kendine has kebap türleri bulunmaktadır. Kebapçı Rido, bu alanda marka haline gelmiş ve tüm turistlerin ilk uğradığı mekân haline gelmiştir. Dobo, Soğanlı Kebap, Künefe ve Mardin Çorbaları da mutlaka denenmelidir. Mardin, aynı zamanda bir kahveler şehridir. Onlarca farklı çeşitte kahveyi deneyimleyebilir veya evinize götürmek için kuru halini satın alabilirsiniz. Son olarak Mardin, meşhur Süryani şarabının üretildiği şehirdir. Merkezde bu şarabı tadıp satın alabileceğiniz çok sayıda butik şarapçı bulunmaktadır.
Mardin’de Yapılan Festivaller
Mardin, sadece yerli turistlerin değil yabancı turistlerin de yoğun ilgi odağındadır. Şehir her yıl 3 milyondan fazla turiste ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedenle, Mardin’de birçok Uluslararası festival düzenlenmektedir. Şehirdeki başlıca festivaller Mardin Uluslararası Film Festivali, Mardin Kiraz Festivali, Mardin Sosyal Sirk Fetivali, Mardin Bienali ve Bilali Şenlikleridir.
Mardin’den Ne Alınır?
Mardin’de alışverişin merkezi Tarihi 1. Cadde ve ona bağlı sokaklar olarak kabul edilmektedir. Gümüşçüler ve Bakırcılar çarşıları halen faaldir. Gümüşçüler çarşısında çok değerli ve el emeği olan Telkari sanatına ait gümüş işlemeleri satın almak mümkündür. Mardin’den en çok satın alınan hediyelik ürün ise sadece şehre özgü olan mavi badem şekeridir. Mardin’in sabunu da çok meşhurdur, özellikle bıttım sabunu başta olmak üzere yurt dışına dahi ihraç edilmektedir. Mardin AVM ve Movapark AVM ise şehrin önemli modern alışveriş merkezleri arasında yer almaktadır.
Mardin Eğlence Yerleri
Mardin’de gece hayatı türkü barlar, butik şarap kafeleri ve restoranlar üzerinde dönmektedir. Gençlere yönelik birkaç modern gece kulübü de dikkat çekmektedir. Kebap, çiğ köfte ve içkiler ile donatılmış Mardin sıra geceleri, özellikle kalabalık gruplar ile şehri gezen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Mardin’de eğlence yerleri için gidilebilecek mekanlardan birkaçı ise Club & Disco 7/47, Abbara Türkü Bar, Antik Sur Restaurant, Sinek Cafe, Bağdadi Restaurant, Pause Cafe ve Mezopotamya Otantik Cafe’dir.
Mardin’e Nasıl Gidilir?
Mardin’in havaalanı şehir merkezinde değil şehrin en büyük ilçesi olan Kızıltepe’de yer almaktadır. Havaalanı’nın şehre uzaklığı 20 kilometre olsa da servis araçları ile ulaşım kolaylaştırılmıştır. Mardin'e ulaşım 30 dakika sürmektedir. İstanbul’dan Mardin’e direkt uçuşlar bulunmaktadır. Mardin Şehirlerarası Otobüs Terminali ise şehir merkezinde bulunmaktadır. Türkiye’nin hemen hemen tüm şehirlerinden Mardin’e direkt otobüs seferi bulunmaktadır. Ankara - Mardin arası ulaşım mesafesi 1050 kilometredir.
Mardin Otel ve Konaklama Seçenekleri
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en çok ilgi çeken şehri Mardin, doğu turizminin en canlı yaşandığı bölgelerin başındadır. Kültür turları ile her yıl birçok yerli ve yabancı turist ağırlayan Mardin gezilecek yerler açısından da oldukça zengindir. Mardin'e geldiğinizde Mardin Müzesi, camileri, kiliseleri, sinagogları ile tarihin izlerini keşfedebilirsiniz. Mardin hakkında daha fazla bilgi için mutlaka Mardin Gezi Rehberi sayfasınız ziyaret etmelisiniz. İş ve turistik amaçlı tüm gezilerinizde sizleri ağırlayacak Mardin otelleri ise otantik atmosferi ile konforlu bir konaklama imkanı sunmaktadır.
Her kesime hitap eden Mardin otelleri apart otel, butik otel, tarihi konaklar ve pansiyon şeklinde oda kahvaltı, yarım pansiyon, sadece oda gibi dilediğiniz konseptte hizmet vermektedir. Doğu Anadolu gezisi denildiğinde akla gelen şehirlerden olan Mardin'in Midyat otelleri ise turizm amaçlı konaklamalarda ilk sırada yer alıyor. Mardin oteller açısından tarihi konaklara ev sahipliği yaparak her konakladığınız otelde geçmişin izlerini yansıtan bir atmosfer oluşmaktadır.
İş amaçlı gezileriniz için tüm ihtiyaçlarınıza yanıt olabilecek Mardin şehir otelleri ise her konuma yakınlığı, toplantı salonları, uygun çalışma ortamının sağlanması, spa merkezleri, oda servisi, ücretsiz otopark ve 24 saat resepsiyon hizmetleri ile sizler için en uygun konforu sağlıyor.
Sizler de tarih kokan Mardin'de yer alan tarihin izlerini taşıyan konaklarda ya da lüksü ve konforu keşfedebileceğiniz 5 yıldızlı otellerde uygun fiyata konaklamak isterseniz hemen Mardin otelleri sayfasını inceleyerek erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz.
Mardin Otel Fiyatları
Güneydoğu Anadolu'nun kültür merkezi olan popüler Mardin butik otel, tarihi konaklar, apart oteller, 5 yıldızlı oteller ve pansiyonlar gibi birçok konaklama seçeneği sunuyor. Otelin konseptine ve türüne göre değişiklik gösteren Mardin otelleri fiyatları her kesime hitap etmektedir. Uygun Mardin şehir otelleri için ziyaretinizin tarihinden önce erken rezervasyon fırsatlarını mutlaka inceleyin.
Mardin bölgesindeki hem en konforlu hem de bütçenize en uygun oteli bulmak için hemen Mardin otelleri sayfasını inceleyin ve dilediğiniz Mardin oteli seçenekleri arasından aradığınız özellikteki tesisleri sıralayarak erken rezervasyon imkanlarını kaçırmayın!
Gerçek antik(mağara tarzı) butik otel burası. Daha önce ailemle de kaldığım otelde bu kez eşimle konakladik ve hizmet,ilgi alaka, konum,temizlik ve atmosfer çok iyi. Fiyat/performans olarak kesinlikle mükemmel bir konaklama yeri.Tek garip gelen, otel müşterilerinin restoranda cay,kahve imkanlarını ücretli kullanıyor olması.
Herşey mükemmeldi Mardius ailesi ilk defa bi tatilde bukadar özel hissettik.Her konuda ilgili alakalı bi ekip kusursuz tatil geçirmemizi sağladı.Bulunduğu konum şehrin otantik havasını solumak için keyifli,kahvaltı mükemmel,manzara olağanüstü.Bütün bu hizmetlerin dışında Mardinin gezilecek yerlerini bize tek tek sıralayan an be an konumları ile destekleyen Mahmut bey e çok teşekkür ederiz. Serdar&Ayşe Çan
Bir otelden beklentiniz neyse tamamını karşılıyor tüm çalışan ekip nazik güler yüzlü 1 tanesi hariç oda olmalı ki diğerlerini değerlendirme yaparken göz önünde bulunmalı konumu harika kendi yerim olsa bu kadar istemem konaklamanızi