Kırşehir Tatili
Kırşehir’de Gezilecek ve Görülecek Yerler
Kırşehir Otelleri
Plajlar: Kırşehir’in her ne kadar denizi olmasa da, sevdikleriniz ile birlikte yüzerek vakit geçirebileceğiniz Hirfanlı Baraj Gölü üzerinde Savcılı Plajı yer almaktadır.
Müzeler: Kırşehir’de arkeolojik, etnografik ve tarihi eserlerin sergilendiği Kırşehir Müzesi görmeniz gereken yerlerdendir.
Tarihi Yapılar: Geçmişi 500 yıl öncesine uzanan Kırşehir’de zamanına damgasını vuran büyük medeniyetler hakimiyet kurmuştur. Kırşehir'in tarihi eserleri ve yapıları arasında Cacabey Camii ve Türbesi, Aşıkpaşa Türbesi, Kesikköprü, Aflak Baba Kümbeti, Yeraltı Şehri, Ahi Evran Zaviyesi, Üç Ayak Kilisesi, Alaaddin Camii, Mucur Yeraltı Şehri, Melikgazi Kümbeti, Yunus Emre Türbesi, Ahi Evran Türbesi, Kalehöyük ve Ağaların Konağı yer almaktadır.
Çevredeki Doğal Güzellikler: Kırşehir, İç Anadolu Bölgesi sınırları içerisinde Orta Kızılırmak’ta yer alan bir şehirdir. Bitki ve hayvanlar için elverişli ortam sağlayan göller Kırşehir’de görülmeye değerdir. Obruk Gölü, Seyfe Gölü, Japon Bahçesi, Çoğun Barajı ve Terme Kaplıcası Kırşehir'in doğal güzellikleri arasında yer almaktadır.
Kırşehir’de Yapılacak Aktiviteler
- Seyfe Gölü civarında birçok çeşit kuşun yaşam alanını ve aktivitelerini gözlemleme şansına sahip olabilirsiniz. Doğal alanlarında rahat bir yaşama sahip olan kuşlar fotoğraf kareleriniz için de ilginç pozları ortaya çıkarabilir.
- Kırşehir’de trekking yapabileceğiniz yerler arasında Seyfe Gölü, Kızılırmak, Japon Bahçesi ve Çoğun Barajı bulunmaktadır. Trekking aktivitesi sonunda piknik yapmayı Kırşehir'de yapılacaklar listenize ekleyebilirsiniz.
- Foto Safari doğa tutkunlarının son zamanlarda en çok tercih ettiği aktiviteler arasındadır. Seyfe Gölü’nün sahip olduğu doğal güzellikler bu aktiviteyi yapmaya oldukça uygundur.
- Kırşehir’de su sporları denildiğinde uğramanız gereken ilk adres Hirfanlı Baraj Gölü’dür. Tuz Gölü’nün kuzeydoğusunda yer alan baraj gölü Kızılırmak üzerinde yer almaktadır. Hatta yöre halkı tarafından baraj gölü için “Orta Anadolu’nun denizi” tabiri kullanılmaktadır.
- Birçok hastalığa şifa olmasıyla bilinen Terme Kaplıcaları sağlık gezisi için ideal bir rotadır. Stresten ve yorgunluktan arınabileceğiniz termal suyun sıcaklığı 40 ile 56 derece arasında değişmektedir.
- Yaz aylarında kendinizi tamamen doğaya bırakarak vakit geçirmek isterseniz, Yeşilii, Karaduraklı ve Uzunali köylerinin doğal güzellikleri arasında çadır ve karavan ile kamp yapabilirsiniz.
Kırşehir’de Ne Yenir?
Kırşehir mutfağında genellikle et yemekleri ve hamur işi revaçtadır. Yöre halkı özellikle köy düğünlerinde komşularla ortak olarak bu yemekleri yapıp pişirip beraber tüketmeyi sever. Siz de şehir merkezindeki geziniz sırasında Kırşehir Mutfağı’na ait lezzetleri tatmadan gezinizi sonlandırmayın. Kırşehir’in meşhur yöresel yemekleri arasında Çömlekte Kuru Fasulye, Ayran Çorbası, Hamur Köftesi, Çullama, Kırşehir Köftesi ve Tandırda Çömlek Paça yer almaktadır.
Kırşehir’de Yapılan Festivaller
Kırşehir’in yerli halkı, her yıl gelenek haline gelen festivalleri büyük bir coşku içinde kutlamaktadır. Siz de Kırşehir şehir merkezi gezinizde eğlenmek, Kırşehir hakkında daha kapsamlı bilgi edinmek ve yerli halkın geleneklerini yakından tanımak istiyorsanız festivallere ve şenliklere katılım sağlayabilirsiniz. Ahilik Kültürü Haftası, Kaman Ceviz Festivali, Halk Ozanları Şöleni, Köme Şenlikleri ve Yunus Emre’yi Anma Günü gibi etkinliklere katılmak Kırşehir'de yapılabilecek aktiviteler arasında yer almaktadır.
Kırşehir’den Ne Alınır?
Bahar mevsiminde gezilmeye uygun olan şehirde Oniks Taşı ve bu taştan yapılma ürünler herkesin ilgisini çekmektedir. İslam’ın güzel motiflerle yaşatıldığı seccadelerde aynı şekilde uygun fiyatları ile alınabilecek eşyalardandır. Şehir merkezine bağlı Kaman ilçesi ise cevizleri ile ünlü olduğundan Ceviz ve Cevizli Sucuk da alınabilecek ürünlerdendir.
Kırşehir Gece Hayatı
Kırşehir’in kalbi olarak nitelendirilen Ankara Caddesi, gece hayatının yaşandığı en önemli noktalardan birisidir. Sky Bistro Bar, Grand Hotel Terme Bar, Eylül Türkü Bar ve Mada Club, ilçenin alkollü mekanları arasında yerini almıştır. Çayını ve kahvesini yudumlayarak vakit geçirmek isteyenler ise Gönül Kahvesi, Gustoriko Cafe Bistro, Kocatepe Kahve Evi, Avrupa Yakası ve Nirvana Cafe gibi çeşitli mekanları tercih edebilirler.
Kırşehir’e Nasıl Gidilir?
Anadolu’nun ortasında konumlanan Kırşehir'e ulaşım kolaylıkla sağlanabilmektedir. Kırşehir merkez bölgesinin Ankara’ya 220 km, İstanbul’a 650 km, Konya’ya 260 km uzaklığı bulunmaktadır. Ayrıca havayolunu tercih edenler Kırşehir’de havalimanı bulunmadığı için 71 kilometre uzaklıktaki Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nı kullanabilirler. Antalya'dan Kırşehir'e ulaşım mesafesi 586 kilometre, Bursa'dan Kırşehir'e ulaşım mesafesi ise 540 kilometredir.
Kırşehir Otel Seçenekleri
İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Kırşehir, tarihi yapılarıyla ön plana çıkmaktadır. Kırşehir gezilecek yerleri bakımından popüler bir şehir olmakla beraber, otelleri ve konaklama tesisleriyle de ziyaretçilerine oldukça konforlu bir tatil sunmaktadır. Kırşehir merkez bölgesinde, erken rezervasyon ve uygun fiyatları ile hizmet veren Kırşehir otelleri arasında; Hotel Grand Terme, Grand Kırşehir Otel ve Ramada Resort Otel Kırşehir Thermal & Spa yer almaktadır.
Bölgede hizmet veren otel ve konaklama tesisleri; resort otel, apart otel, butik otel ve pansiyon olarak hizmet vermektedir. Kırşehir otelleri, çocuklu ailelerin rahat bir şekilde konaklayabileceği imkanlar sunmaktadır. Ücretsiz otopark, ücretsiz oda servisi, televizyon, çocuk oyun parkı, ücretsiz kat hizmetleri, oda kahvaltı servisi ve klima gibi imkanlara sahip olan otel ve konaklama tesisleri aynı zamanda erken rezervasyon yapmanız durumunda cazip otel fiyatları ile birçok avantaj sağlayacaktır. Uygun fiyatlı ve konforlu bir tatil için Kırşehir şehir otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Kırşehir kent merkezinde yeralan üç termal otelden biri olan Grand Terme otelinin kullandığı termal su oldukça şifalı.Termal havuz 2019 yılından yenilendi.