İnegöl'de Yapılacaklar

Bursa’nın en büyük ilçesi olan İnegöl’de tarih ve doğa gezilerinin yanı sıra, sağlık amaçlı kaplıca gezileri ve alışveriş amaçlı ilçe merkezinde geziler yapılabilmektedir. 

Hem ilçe merkezini hem de çevre mahalle ve köyleri deneyimlemek için konaklamalı tatil seçeneği tercih edilmelidir.

İnegöl'de tarihi yerlere ve eğlence mekanlarına yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için İnegöl oteller sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Eşsiz Bir Lezzet Deneyimi: İnegöl Köfte

İnegöl Köfte İnegöl Köfte

İnegöl Köftesi’nin tadına bakmadan, İnegöl’den dönmemelisiniz. İlçenin her yerinde İnegöl Köftesi’nin tadına bakmak için bir çok mekan alternatifi bulunmaktadır. 

Besler İnegöl Köftecisi ve Zeynel İnegöl Köftecisi ilçenin en popülerleri arasında yer almaktadır. 

Bursa'daki günübirlik aktiviteleriniz için rahat konaklama hizmetleri veren yerler için Bursa otel sayfasını kontrol edebilirsiniz.


İnegöl’de Sağlığınıza Katkıda Bulunabilirsiniz: Oylat Kaplıcaları 

Oylat Kaplıcaları Oylat Kaplıcaları

Oylat bölgesi şifalı sularıyla da oldukça talep gören bir bölgedir. Radyoaktif şifalı sulara sahip kaplıcalara tedavi amaçlı hem Türkiye’den hem de dünyadan binlerce ziyaretçi gelmektedir. 

Bölgenin şifalı sularının romatizma, kadın hastalıkları, çocuk felci ve idrar yolları hastalıkları gibi birçok hastalığa şifa olduğu belirtilmektedir. Hem içilebilen hem de 40 derece sıcaklığı ile banyolarda kullanılan şifalı sudan faydalanmak isteyen kişiler bölgede bulunan konaklama tesisleri ve hamamları tercih etmektedir. 

Yılın her mevsiminde Oylat Kaplıcaları’na sağlık turları düzenlenmektedir. Bu turlara katılabilir ya da konaklama tesisleri ile bireysel olarak görüşerek konaklamalı tatil seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Oylat bölgesine günübirlik gelerek şifalı sularından faydalanmak isteyen kişiler içinse kadın ve erkek olmak üzere 2 adet hamam bulunmaktadır. 

İnegöl'de eski tarihi yapılardan tutun görkemli ve nefes kesen yerler için İnegöl'de gezilecek yerler yazımızı ziyaret edin.


Ülkemizin En Büyük Mağaralarından Birini Gezebilirsiniz: Oylat Mağarası

Oylat Mağarası Oylat Mağarası

İnegöl ilçe merkezine 27 km uzaklıkta bulunan Oylat Mağarası, kaplıcalara 2 km uzaklıkta yer almaktadır. Oylat mağarası 665 metre uzunluğa sahip ve Türkiye’nin 3. Büyük mağarası olma özelliğini taşımaktadır. 

2 katı bulunan mağarada sarkıtlar, dikitler, damlataş havuzları, dev kazanının yanı sıra canlılar da yaşamaktadır. Mağara gezisi sırasında sırasında yarasalara, solucanlara, kelebeklere ve bin ayaklılara rastlanmaktadır. Sürekli rüzgarlı olan mağaranın %90’lık nem oranı ile akciğer rahatsızlıklarına şifa olduğu iddia edilmektedir. 

Oylat Mağarası’na giriş ücreti 7.5 TL olup, mağara özel bir işletmeye kiralanmıştır. 

İnegöl'de binlerce yıllık tarihi yerler ile sizi geçmişe götürecek yerler için İnegöl gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Doğada Huzur Dolu Anlar Yaşayabilirsiniz: Oylat Şelalesi

Oylat Şelalesi Oylat Şelalesi

İnegöl ilçe merkezine 27 km uzaklıkta bulunan Oylat Şelalesi, merkeze 2 km uzaklıktadır. Uludağ’ın eriyen karları ve çevre kaynaklardan beslenmektedir. Şelaleye ulaşmak için Oylat ormanı içerisinde bulunan patika yol kullanılmaktadır. 

Şelalenin önünde oluşan gölet yaz aylarında yüzme aktivitesi imkanı sunmaktadır. Çevresinde ise manzaraya karşı dinlenirken içeceğinizi yudumlayabileceğiniz kafeler hizmet vermektedir. 

Bursa’ya doğru yola çıkmaya karar verdiyseniz, gezilmesi gereken yerleri öğrenmek için Bursa gezi rehberi sayfasını ziyaret edin.


Çitli Köyü’nde Şifalı Maden Sularının Tadına Bakabilirsiniz: Kınık Maden Suyu 

Kınık Maden Suyu Kınık Maden Suyu

İnegöl ilçe merkezine 12 km uzaklıkta bulunan Çitli Köyü, şifalı maden suları ile meşhur bir yerdir. 

Köyde bulunan 3 çeşmenin her birinden farklı içeriklere sahip sular akmaktadır. Çeşmelerin birinden akan maden suyu, şişelenip satışa sunulmaktadır. Bu maden suyunun Sultan Abdülaziz’in mide rahatsızlıklarına iyi gelen tek maden suyu olduğu söylenmektedir.

Çeşmelerin ikincisinden tatsız ve içimi zor bir su akmaktadır. Ancak bu su her ne kadar tatsız olsa da karaciğer ve pankreas rahatsızlıklarına şifa olması nedeni ile yüzlerce ziyaretçi tarafından içilmektedir. 

Son çeşmeden akan suyun ise deri rahatsızlıklarına iyi geldiği ve cildi gerginleştirdiği söylenmektedir. 

Çitli Köyü’nün şifalı sularının tadına bakmak İnegöl gezisi sırasında yapılacaklar arasında hem sağlıklı hem de farklı bir alternatiftir. 

İnegöl'de plaja yakın lüks hizmetleri ile her türlü imkanları sağlayan oteller için İnegöl 4 yıldızlı oteller sayfamızı kontrol edebilirsiniz.


Tarihte Keyifli Bir Yolculuk: İnegöl Tarih Turları

İnegöl Tarihi Turları İnegöl Tarihi Turları

İnegöl’ün Osmanlı Dönemi’nden kalma tarihi binaları geçmişten günümüze hala varlığını korumaktadır. Geçmişe bir yolculuk yapmak ve Osmanlı Dönemi’ne tanıklık etmek için bir gezi planı yapabilirsiniz. 

İshak Paşa Külliyesi, XV. yy Osmanlı mimarisinin en önemli örneklerinden biridir. Günümüze kadar sadece cami, külliye ve medrese bölümü sağlam kalmıştır. 

Belediye Çarşısı, 1887 yılında, dönemin belediye başkanı İshakzade Süleyman Ağa tarafından yaptırılmıştır.

İnegöl Kent Merkezi Müzesi ise, ilçe halkının eşya bağışları ve İnegöl Belediyesi’nin destekleriyle açılan Türkiye’nin ilk ilçe kent müzesidir. 150 yıllık tarihi belediye binası aslına uygun olarak restore edildikten sonra müze olarak ziyarete açılmıştır. Giriş ücreti tam 1.5 TL, öğrenci 1 TL’dir.

Tatil zamanına bağlı olarak dilediğiniz kadar mekanı gezi rotanıza dahil ederek, tarihle iç içe zaman geçirme şansı elde edebilirsiniz.

İnegöl'deki tatil zevkinizi en yüksek kaliteye taşıyacak oteller için İnegöl 3 yıldızlı oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz. 


İnegöl’de Trekking Yapabilirsiniz: Oylat Ormanı

Oylat Ormanı Oylat Ormanı

Meşe, Kestane, Çam, Gürgen, Kavak, Çınar ve Ihlamur ağaçları, böğürtlen ve kuşburnu bitkilerinden oluşan ormanın içinde doğa ile iç içe bir gün geçirebilirsiniz. 

Bu bölge doğa sporlarıyla da ilgilenenler için oldukça müsaittir. Özellikle Oylat Mağarası girişinden başlayan ve yolun üzerinden Kurudere Kanyonu boyunca uzanan orman yolunda trekking, kaya tırmanışı ve hiking sporları yapılmaktadır. 

Bireysel olarak bu sporları yapabileceğiniz gibi bölgeye düzenlenen trekking ve kaya tırmanışı turlarına katılma şansınız da bulunmaktadır. Ayrıca bu bölge fotoğrafa ilgi duyanlar için de oldukça uygundur. Fotoğraf kulüpleri bölgeye turlar düzenlemekte. Dilerseniz bu turlara dahil olarak dilerseniz de bireysel olarak bölgenin doğal güzelliklerinden faydalanabilirsiniz.