Fatsa'da Gezilecek Yerler
Ordu iline bağlı ilçeler arasında yer alan Fatsa, şehir merkezine 55 km mesafededir. Karadeniz kıyısına 2 km uzaklıktaki ilçe, doğal güzellikleri, plajları, şifalı suları ve tarihi yapıları ile dikkat çekmektedir.
Ordu iline bağlı ilçeler arasında yer alan Fatsa, şehir merkezine 55 km mesafededir. Karadeniz kıyısına 2 km uzaklıktaki ilçe, doğal güzellikleri, plajları, şifalı suları ve tarihi yapıları ile dikkat çekmektedir.
Ordu’nun denize kıyısı olan ilçeleri arasında yer alan Fatsa, ilçe merkezinde ve çevre bölgelerde olmak üzere 8 plaja ev sahipliği yapmaktadır.
Bu plajların bazıları, halk için şemsiye, şezlong, duş, WC gibi hizmetler sunarken, bazı bölgelerde ziyaretçiler ihtiyaçlarını kendi imkanları ile karşılamaktadır. İlçede yer alan belediye plajları ücretsizdir.
Fatsa tatili sırasında, ilçeye özel lezzetleri tatma imkanı bulunmaktadır. Bölgenin en sıcakkanlı insanlarına ev sahipliği yapmakta olan Fatsa, ilçeye has lezzetleri ve bu lezzetlerin sunulduğu aile işletmeleri ile dikkat çekmektedir.
Türkiye’nin kuzeyinde Karadeniz Bölgesi’nin Ordu ilinde yer alan Fatsa, şehir merkezinden yaklaşık olarak 50 km uzaklıktadır. Ordu’nun Karadeniz kıyısı ilçeleri arasındadır.
Ordu’nun Karadeniz’e kıyısı olan ilçeleri arasında yer alan Fatsa, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile gezilecek yerler açısından zengin bir ilçe olmasının yanı sıra, yapılacak aktiviteler yönünden de misafirlerine çeşitli seçenekler sunmaktadır.
Karadeniz’in meşhur doğal güzelliklerini gözler önüne seren noktalarından Fatsa, yöresel özellikleri ve kültürel varlıkları ile Ordu’nun turistik ilçeleri arasında yer almaktadır. İlçe özellikle yerli turistlerin yoğun olarak tercih ettiği bölgelerden biridir.
Ordu’nun ilçeleri arasında yer alan Fatsa, Karadeniz kıyısına 2 km uzaklıktadır. Doğal güzellikleri ile dikkat çeken ilçelerden biri olup, adası, kaplıcaları, gölleri ve plajları ile yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmektedir.
Tarihi M.Ö 400 yılına dayanan Fatsa’da ilk yerleşimler, Kolhlar, Driller, Mossinoikler, Halipler ve Tibarenler gibi yerli kabileler tarafından gerçekleştirilmiştir. M.Ö 675 yılına kadar bu yerli kabilelere ev sahipliği yapmakta olan bölge daha sonra Perslerin hakimiyeti altına girmiştir.