Fatsa'da Gezilecek Yerler

Ordu iline bağlı ilçeler arasında yer alan Fatsa, şehir merkezine 55 km mesafededir. Karadeniz kıyısına 2 km uzaklıktaki ilçe, doğal güzellikleri, plajları, şifalı suları ve tarihi yapıları ile dikkat çekmektedir.

Karadeniz ikliminin hakim olduğu bölge, yıl boyu aldığı yağışlarla, bitki örtüsü yönünden son derece zenginleşmiştir. Özellikle doğa severlerin tercih ettiği ilçeler arasında yer alan Fatsa, yıl boyu ziyaretçilerine yeşil ile mavinin bir arada yer aldığı bir doğa tatili imkanı sunmaktadır. 

Fatsa'da tarihi ve turistik mekanlara yakın olan uygun fiyatlı oteller için Fatsa otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Yalıköy

Yalıköy Yalıköy

Fatsa İlçesi’nin manzarası ile meşhur noktası Yalıköy, eski Samsun – Ordu Karayolu üzerinde yer alan bir sahil kasabasıdır. Masmavi denizi ve yemyeşil ormanları ile turistik bir kasaba olma özelliğine sahip olan bölge yüksek rakımlıdır.

Olağanüstü doğal güzelliklere sahip olan Yalıköy, özellikle bahar ve yaz aylarında ziyaretçilerin yoğun olarak tercih ettiği bölgeler arasında yer almaktadır. 


Gaga Gölü

Gaga Gölü Gaga Gölü

Meşebükü ve Yassıtaş köyleri arasında yer alan Gaga Gölü, ilçe merkezine 10 km mesafededir. Heyelan sonucu oluşan bu çukur, bölgenin aldığı yoğun aldığı yağışlar sonucu göl haline gelmiştir. 

Kadife ve sazan balıklarına ev sahipliği yapan Gaga Gölü, küçük bir kanal ile Bolaman Irmağı’na bağlanmaktadır. Çevresi bitki örtüsü ve ağaçlar yönünden oldukça zengin olan bu alan, ziyaretçilerine doğa ile iç içe bir gezi sunmaktadır.


Bolaman

Bolaman Bolaman

Hem tarihi yapıları hem de doğal güzellikleri ile dikkat çeken bölgeler arasında yer alan Bolaman, Fatsa İlçesi’nin sahil kasabaları arasında yer almaktadır.

Yeşil ve mavinin buluştuğu doğal güzellikleri ile dikkat çeken bölge, aynı zamanda tarihi yapılarıyla ziyaretçilerine tarih gezisi imkanı sunmaktadır. 

Ordu'daki günübirlik aktivitelerinizde rahat konaklama hizmetleri veren yerler için Ordu otelleri sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Bolaman Kalesi ve Konağı

Bolaman Kalesi ve Konağı Bolaman Kalesi ve Konağı

Fatsa – Ordu Karayolu üzerinde yer alan Bolaman Kalesi ve Konağı ilçenin sembolü haline gelmiş tarihi yapılarıdır. İlçe merkezine ise 9 km uzaklıktadır. Pontus Rum Devleti Dönemi’nde inşa edildiği tahmin edilmektedir. Bu bilgiye mimari özellikleri incelenerek ulaşılmıştır. Yine de yapım yılı hakkında net bilgi bulunmamaktadır. Günümüze kadar sağlam kalan bu yapıların, ilçe tarihi açısından önemi büyüktür.

Bolaman Konağı, 19. yüzyıl tarihi yapıları arasında yer alan bir Osmanlı Konağı’dır. Bir diğer adı Haznedar Konağı’dır. Haznedar ailesi mensupları arasında yer alan Mehmet Bey tarafından konut amacı ile inşa edilmiştir. 

Bolaman Kalesi ise gözetleme amacı ile yapılmıştur. Bölgeyi ziyarete gelen turistler, hem tarihi önemi büyük bir kaleyi hem de Osmanlı Dönemi’ne ait bir konağı görme imkanına sahip olmaktadır.


Sarmaşık Kaplıcaları

Sarmaşık Kaplıcaları Sarmaşık Kaplıcaları

Fatsa’ya sağlık turizmi alanında değer katan bir bölge olan Sarmaşık Kaplıcaları, ilçe merkezine 10 km mesafede yer almaktadır. Cenevizliler Dönemi’nden günümüze kadar kullanılan kaplıcalar, kadın hastalıkları, romatizma ve kireçlenme rahatsızlıklarında tercih edilmektedir. 

Sarmaşık Kaplıcaları’nın suyu, renksiz, berrak, kokusuz ve hafif milki özelliği göstermekte ve 47 derecelik sıcaklığa sahiptir. Dakikada ortalama 200 litre su akıtan kaplıca suyunun içeriğinde ise hımızı kibrit, klorür, sodyum, kalsiyum, silis ve yeluse bulunmaktadır.

Henüz modern işletmelerin yer almadığı bölge, İl Özel İdaresi tarafından işletilmektedir.


Fatsa Adası

Fatsa Adası Fatsa Adası

Sahile 2 km mesafede yer alan Fatsa Adası, Karadeniz Bölgesi’nin sayılı adaları arasında yer almaktadır. Ağaç ve bitki örtüsü bulunmayan ada, taş ve kayalardan meydana gelmektedir. İçerisinde bir de deniz feneri bulunan ada, 1 dönüm yüzölçümüne sahiptir. 

Efsanelere konu olan Fatsa Adası’na geçmişte karadan ulaşım denizin altında yer alan tünel ile gerçekleşmiştir. II. Farkanes Dönemi’nde bu adaya kralın kızının korunması amacı ile bir kale yapılmıştır. Geçmişte var olan tünelin ise bu kaleye ulaşım için inşa edildiği tahmin edilmektedir. Günümüzde kale ve tünele ait bir kalıntı bulunmamaktadır. 

Adayı ziyaret etmek için sahilde düzenlenen tekne turları bulunmaktadır. 

Fatsa'da manzarası ve tarihi yerleri ile sizi büyüleyecek yerler için Fatsa gezi rehberi sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın.


Cıngırt Kaya Mezarları

Cıngırt Kaya Mezarları Cıngırt Kaya Mezarları

Cıngırt Kaya Mezarları, Fatsa ilçe merkezine 5 km mesafede bulunmaktadır. Kaya mezarlarının tam konumu, Görevi Deresi’nin üzerinde Yapraklı Köyü’dür. Cıngırt Kayası Yerleşmesi, kaya mezarlarına, dehlizlere ve nişler ile duvar kalıntılarına ev sahipliği yapmaktadır. Kaya blokları üzerine kurulmuş antik bir yerleşim özelliği göstermektedir.

Elekçi Deresi’ne 45 derecelik eğimle inen merdiven oldukça dikkat çekmektedir. 120 basamağı bulunan oyuntunun dibi taşlarla doludur. Bu merdivenin Elekçi Deresi’ne gizli iniş yolu olduğu düşünülmektedir.


Kız Kulesi

Kız Kulesi Fatsa İlçesi’nin güneydoğusunda yer almaktadır. Kont Polenon tarafından yaptırılmıştır.

Geçmişte gözetleme yeri olarak kullanılan yapı, günümüzde sadece ziyaret amaçlı kullanılmaktadır.


Göreği Manastırı

Fatsa ilçe merkezine 5 km mesafede yer alan Göreği Manastırı, Evkaf Köyü’nün sınırları içerisindedir. Pond Devleti tarafından kale, şato, kilise ve manastır şeklinde inşa edilmiştir. Günümüze kadar sadece manastır bölümü gelmiştir. 

Yapıldığı dönemde, içerisinde yer alan bir gümüş paralar bölgenin son derece gelişmiş olduğunu göstermektedir. Hacı Sevda adında bir derebeyine ait basılı paralar, burada bulunmuştur. 


Manastır

Fatsa’nın Dumlupınar İlçesi’nde yer alan manastır, Kont Polenon tarafından yaptırılmıştır. Bu tarihi yapı, ilk yapım yılında bir şato olarak inşa edilmiş ve heybetli bir görünüme kavuşmuştur. Ancak günümüze sağlam olarak gelmeyi başaramamıştır. 

Büyük bir bölümü yok olan şatonun kalıntılarına halk tarafından manastır adı verilmiştir. 

Ordu'daki birbirinden farklı yerler ile tutkunuzu yeniden keşfetmenize imkan sağlayacak Ordu gezi rehberi sayfamızı okumayı unutmayın.


Fatsa Günübirlik Gezilecek Yerler

Fatsa, Ordu’nun görülmeye değer ilçelerinden biridir. Yakın konumunda yer alan doğal güzellikleri ve tarihi yapıları da keşfetmeniz önerilmektedir. 


Yunus Emre Türbesi

Yunus Emre Türbesi Yunus Emre Türbesi

Yunus Emre Türbesi Fatsa’ya yaklaşık 28 km uzaklıktadır. Türkiye’de bulunan 14 tane Yunus Emre türbesinden yalnızca biridir. Selçuklu mimarisi ile inşa edilen türbe oldukça ilgi görmektedir.


Gölköy Kalesi

Gölköy Kalesi Gölköy Kalesi

Gölköy Kalesi Fatsa’ya yaklaşık 65 km uzaklıktadır. UNESCO tarafından Dünya Antik Eserler Listesi’ne alınmıştır. Geniş girişi bulunan kale zamanında gözetleme yapıp kolaylıkla savunmaya geçmek için inşa edilmiştir. 

Fatsa'da doğa ile iç içe mekanlara yakın kaliteli hizmet sunan konaklama seçeneklerini Fatsa 5 yıldızlı oteller sayfasında bulabilirsiniz.


Taşbaşı Kilisesi

Taşbaşı Kilisesi Taşbaşı Kilisesi

Taşbaşı Kilisesi Fatsa’ya yaklaşık 40 km uzaklıktadır. 19. yüzyılın ortalarında yapılan kilise günümüzde Kültür Merkezi olarak kullanılmaktadır. Denize yakın konumda olduğundan güzel bir manzaraya sahiptir.


Ünye Evleri

Ünye Evleri Ünye Evleri

Ünye Evleri Fatsa’ya yaklaşık 25 km uzaklıktadır. Tipik Karadeniz Evleri’nin mimarisini yakından görebilme fırsatı sunmaktadır. Tarihi yollar ve kaldırımlarla sokaklardan geçerken tarih yolculuğuna çıkmış gibi hissetmeniz mümkündür. 

Fatsa'da lüks mimari tasarımları ile eşsiz açık büfe kahvaltı sunan ve jakuzili otellerin listesini Fatsa jakuzili oteller sayfamızda bulabilirsiniz.


Bakırcılar Arastası (Çarşısı)

Bakırcılar Arastası Bakırcılar Arastası

Bakırcılar Arastası (Çarşısı) Fatsa’ya yaklaşık 23 km uzaklıktadır. Tarihi dokusu ve otantik ürünleri ile gezip görmek isteyenlerin ilgisini çekmektedir. Bakır sanatını yakından inceleme zevkine erişeceğiniz en güzel noktalardan biridir.