Yukarı Fırat havzasında yer alan Erzincan, Doğu Anadolu Bölgesi’ne bağlı bir ildir. Denizden yüksekliği 1185 metre ve yüzölçümü ise 11903 kilometrekaredir. Güneyinde Tunceli, güneybatısında Malatya, batısında Sivas, kuzeyinde Gümüşhane, kuzeydoğusunda Bayburt, doğusunda Erzurum ve güneydoğusunda ise Tunceli ile komşudur.
Dağlar ve platolar ile kaplı Erzincan’ın 8 ilçesi bulunmaktadır. Her bir ilçesinde tarihi yerleri ya da doğal güzellikleri ile ön plana çıkan turistik noktalar yer almaktadır.
Erzincan'da gezilecek muhteşem yerlere yakın uygun fiyatlı konaklama hizmetleri için Erzincan otelleri listemize göz atabilirsiniz.
Kemaliye
Kemaliye
Erzincan’ın merkezi ile Kemaliye arası yaklaşık 194 kilometre uzaklıktadır. Keban Baraj Gölü’nün kıyısında vadi içinde kurulu olan ilçede birçok tarihi medeniyetin izi yer almaktadır. Yörede gezilip görülmesi gereken yerler arasında Endiçi Kalesi, Roma Mezarlığı, Topkapı Camii, Orta Cami ve Ocak Köyü bulunmaktadır. Ayrıca Karanlık Kanyon, dünyanın en büyük 2. kanyonu olarak ilçede görülmesi gereken doğal güzellikler arasındadır.
Kemaliye’de yaşayan yerli halkın geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Özellikle bağ ve bahçe işlerinde gelişme göstermişlerdir.
Erzincan'da tatilinizi bir adım yukarı taşımak için gezmeniz gereken yerleri listeledik. Erzincan'da gezilecek yerler yazımızı kontrol etmeyi unutmayın.
Refahiye
Refahiye
Refahiye Erzincan’ın merkezine yaklaşık 71 kilometre uzaklıktadır. İlçede gezilip görülmesi gereken turistik yerler arasında Kutlutepe, Kutsal Kaya, Kadıköy Kilisesi, Merkez Cami, Köroğlu Mağarası, Bal kaya, Refahiye Ormanları ve Dumanlı Yaylası yer almaktadır.
Refahiye’nin çıkışından Erzincan’ın merkezine doğru giden mevkiinin 42 kilometre uzaklığında Yıldırım Akbulut Kayak Tesisleri hizmet vermektedir.
Üzümlü
Üzümlü
Üzümlü, Erzincan’ın merkezine yaklaşık 23 kilometre uzaklıktadır. Yörede gezilip görülebilecek turistik yerler arasında Akkoyunlu Cami, Hacı Nutullah Cami, Şeyh Karpuz Mağarası, Aygır Gölü, Hıdırellez Gölü, Bayırbağ Değirmenönü Mesire Alanı ve Karakaya Çermik Mesire Alanı bulunmaktadır.
Otlukbeli
Otlukbeli
Otlukbeli Erzincan’ın merkezine yaklaşık 142 kilometre uzaklıktadır. Fatih Sultan Mehmet ve Akkoyunlu Hükümdar Uzun Hasan arasında 1473 yılında Otlukbeli Savaşı gerçekleşmiştir. İlçenin yaklaşık 6 kilometre kuzeybatı noktasında traverten seddi bulunmaktadır. Traverten Seddi, maden suları tarafından oluşmuştur.
Otlukbeli Gölü ilçenin en önemli doğal güzellikleri arasındadır. Gölün oluşumu doğal anıt olarak nitelendirilmesine neden oluşturmaktadır.
Erzincan'da sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak yerler için Erzincan gezi rehberi sayfamıza göz gezdirmeyi unutmayın.
Tercan
Tercan
Tercan, Erzincan’ın merkezine yaklaşık 88 kilometre uzaklıktadır. İlçede gezilip görülebilecek turistik yerler arasında Kefrenci Tapınağı, Pekeriç (Çadırkaya Kalesi), Kötür Köprüsü ve Mama Hatun Külliyesi yer almaktadır. Külliye, kervansaray, hamam, mescit ve türbeden ibarettir ayrıca Orta Çağ Türk mimarisini yansıttığı için önemli tarihi yapı topluluğudur.
Kemah
Kemah
Kemah, Erzincan’ın merkezine yaklaşık 52 kilometre uzaklıktadır. Kemah’ta tarihi ve turistik olarak gezilebilecek yerler arasında Kemah Kalesi, Gülabibey Çeşme ve Hamamı, Melik Gazi Türbe ve Zaviyesi, Tugay Hatun Kümbeti, Ali Baba Türbesi, Gözcü Baba Türbesi, Hacı Mahmut Bey Çeşmesi ve Alaattin Bey Çeşmesi yer almaktadır. İlçede bulunan mesire yerleri ve doğal güzellikler arasında ise Buz Mağarası ve Soğuksular bulunmaktadır.
Kalenin eteklerine kurulu bir ilçedir. Karasu Vadisi’nin sol kıyısında ve Munzur Dağları’nın Tanasur Deresi ağzında yer almaktadır.
Erzincan'da iş toplantıları yaparken dinlenebileceğiniz bir çok imkanları bir arada sunan oteller Erzincan toplantı otelleri sayfasında yer almaktadır.
İliç
İliç
İliç, Erzincan’ın merkezine yaklaşık 153 kilometre uzaklıktadır. İlçenin kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemektedir. İliç, tarihi medeniyetlere ev sahipliği yapan yörelerden birisidir. Höyük ve tarihi yapılar çevresinde bilimsel çalışma ve kazılar düzenlenmektedir. İliç’in Altıntaş Köyü’nde Roma Dönemi’nden kalma çok sayıda kalıntı yer almaktadır.
Tulum peyniri ile ünlü İlçede yerli halk geçimini tarım ve küçükbaş hayvancılıktan sağlamaktadır. Bunun yanı sıra bazı kesimlerinde arıcılık da yapılmaktadır.
Erzincan'da merkezi noktalarda yakın, iş toplantıları yapılabilecek olan kongre otellerin listesini Erzincan kongre otelleri sayfamızda bulabilirsiniz.
Çayırlı
Çayırlı Doğası
Çayırlı, Erzincan’ın merkezine yaklaşık 114 kilometre uzaklıktadır. İlçenin kuruluş tarihi kesin olarak bilinememektedir. Yörede gezilip görülebilecek yerler arasında 1219 yılında Karslı Tahir Usta tarafından yapılmış olan yontma taşla örülü duvarı olan ve ahşap oymalarla süslü konak yer almaktadır. Yörede doğal güzellikler arasında Aygır Krater Gölü, Büyük Yayla Gölü, Yedi Göller ve Kartallı Köyü Gölü bulunmaktadır.
Çayırlı’nın arazi yapısı engebeli ve parçalıdır. Denizden yüksekliği 1520 metre ve yüzölçümü ise 1480 kilometrekaredir. İlçe halkı geçimini çiftçilik ve hayvancılıktan kazanmaktadır. Bunların yanı sıra bölgede sanat erbabı da çok fazla görülmektedir.