Cide'de Gezilecek Yerler

Cide, Kastamonu'ya bağlı, doğal güzellikleri ile ünlü bir ilçedir. Bu güzelliklerin yanı sıra Cide, tarihin önemli zamanlarından kalma yapıları da içerisinde barındırmaktadır. Kastamonu - Cide arası mesafe ise yaklaşık 135 kilometredir. Cide, meraklılarına edebiyattan tarihe, fotoğrafçılıktan tekne turuna kadar birçok faaliyeti gerçekleştirebilme imkanı tanımaktadır. Tarihi oldukça eskiye dayanan Cide'nin, Homeros'un 2800 yıl önce yazdığı eserlerde dahi adı geçmektedir.

İlçede gezilecek yerler, Cide merkez tarafında daha çok yoğunlaşırken; çevresinde de keşfedilecek pek çok destinasyon bulunmaktadır. Türk sivil mimari örnekleri arasında sayılan Rıfat Ilgaz Evi, Karakadı Köyü, Kerempe Feneri, Loç Vadisi, Ilgarini Mağarası ve Valla Kanyonu Cide gezilecek yerler arasında yer alan, bölgenin doğal ve tarihi güzellikleridir.

Cide'de kendinizi yabancı hissetmeyeceğiniz keyifli bir tatil geçireceğiniz konaklama seçeneklerini sizin için Cide otelleri sayfamızda listeledik.


Gideros Koyu

Gideros Koyu Gideros Koyu

Mavi ile yeşilin hakim olduğu, Cide ilçesinin önemli doğal güzelliklerinden olan Gideros Koyu kestaneden meşeye, kayından çam ağaçlarına kadar çok çeşitli ağaç türüne sahiptir. Denize dökülen kısmında sığ ve berrak su bulunmaktadır. Ağzı 130 metre uzunluğunda ve 514 metre çapındadır. 

Gideros Koyu, Cide gezilecek yerler listenizde bulunması gereken destinasyonlar arasında öne çıkmaktadır.

Amasra'dan Cide’ye gelirken, Cide merkezine 11 km kala ana yoldan sapınca Gideros Koyu’na erişmek mümkündür.


Loç Vadisi

Loç Vadisi Loç Vadisi

Cide Loç Vadisi haritalar üzerinde belirli bir lokasyona sahip değildir. Vadi, Cide ilçesine bağlı Çamdibi, Hamitli, Karakadı ve Şenköy ile Derebucağı Köyü’nün Acina Mahallesi’ni içine alan, Devrekani Çayı’nın her iki yanında, Valla Kanyonu’nun çıkışı ile Karakadı Kanyonu girişi arasında yer alan, Küre Dağları Milli Parkı içindeki bir bölgedir. Doğayla birlikte olmayı tercih eden gezgin ve kampçıların uğrak yeridir. Ayrıca vadi ve etrafındaki yerler, Cide ilçesinin doğal güzelliklerini de güzel bir şekilde gözler önüne sermektedir.

Seyir Teras ile Cide doğasının derinliklerini görebilmek mümkündür. Devrekani Çayı üzerinde kısa yürüyüşler yapmaya imkan tanıyan vadi bölgesinde civar köyleri dolaşmak yöresel yaşantıları keşfetmek için bir fırsat yaratmaktadır.

Cide gezilecek yerler arasında bulunan vadi, ilçe merkezine 18 km uzaklıkta yer almaktadır.

Kastamonu'daki günübirlik eğlenceleriniz için konforlu ve uygun fiyatlarla her bütçeye hitap eden Kastamonu otelleri listemize uğramayı unutmayın.


Kerempe Feneri

Kerempe Feneri Kerempe Feneri

Gezilecek yerler, Cide merkezde sınırlı olmayıp Doğanyurt tarafında da keşfedilecek birçok tarihi yer bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi ise Cide-Doğanyurt arasında yer alan deniz feneridir. Doğa ile bütünleşmiş bir gezi deneyimine ev sahipliği yapan yapı, denizden 82 metre yükseklikte ve aynı zamanda özgün bir mimari yapıya sahiptir. 1884’te inşa edildiğinden beri Cide yerlilerinin ve denizcilikle uğraşanların ilgi odağı haline gelmiştir.

Nazım Hikmet şiirlerinden birinde Kerempe Feneri’ne yer vermiştir. Şiirde aktarılana göre Karadeniz’in azgın dalgaları ile mücadele eden cephane yüklü takalar için bu fener bir cesaret kaynağı olmuştur. Kurtuluş Savaşı açısından da önemli bir yere sahiptir.

Kerempe Feneri’nin konumu; İnebolu – Doğanyurt – Cide - Kastamonu yolu üzerinde Doğanyurt’a 15 km uzaklıktaki Aydıncık Köyü’nde ve Cide ilçesine uzaklığı 55 kilometredir. 

Cide'de görkemli ve sizi başka diyarlara götürecek yerler için Cide gezi rehberi sayfamıza uğramayı unutmayın.


Karakadı Köyü

Karakadı Köyü Karakadı Köyü

Adını, Osmanlı’nın son döneminde köye gelmiş olan Arap kadıdan aldığı birtakım söylentiler arasındadır. Cide ilçesine bağlı küçük, doğal bir köy olmasından dolayı doğal güzelliklerle çevrili ve tahrip edilmemiş alanlardan biridir. 

Cide ilçesine bağlı Karakadı Köyü, Loç yöresinde doğayla baş başa geçirilecek anlara olanak sunmaktadır. Köyün merkezinden 15 dk yürüyüş mesafesi ötesinde Söke Tepesi yer almaktadır. Tepeyi diğer yerlerden ayıran özelliği, Akdeniz ikliminden Karadeniz iklimine birden geçiştir. Küre Dağları karşısında doğal güzelliklerden oluşan bir manzaraya sahiptir. Bu yerler, Cide doğasını daha detaylı bir şekilde görebilmek için oldukça elverişlidir.

Cide tatilinde gezilecek yerler arasında öne çıkan Karakadı Köyü, Kastamonu Merkez ilçesine 165, Cide’nin merkezine ise 32 km uzaklıktadır.

Cide dışında Kastamonu'nun tüm tarihi mekanları ve turistik yerleri için Kastamonu gezi rehberi sayfasını inceleyebilirsiniz.


Rıfat Ilgaz Müzesi

Rıfat Ilgaz Müzesi Rıfat Ilgaz Müzesi

Cide ilçesinin tarihi ve turistik yerlerinden olan Rıfat Ilgaz’ın doğup büyüdüğü ev, yazar öldükten sonra restore edilerek müzeye dönüştürülmüştür. Her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turist, Hababam Sınıfı’nın yazarına ait olan bu müze-evi ziyaret etmektedir. 

Müzede gezilecek yerler arasında Rıfat Ilgaz’ın eserleri, kişisel eşyaları, masası ve hayatını kısaca anlatan fotoğrafları bulunmaktadır. Her yıl Rıfat Ilgaz Sarı Yazma Kültür ve Sanat Festivali’ne ev sahipliği yapan Cide, müzenin de tanınmasına olanak sağlamaktadır. Sarı Yazma Kültür ve Sanat Festivali, genellikle her yılın Temmuz aylarında gerçekleştirilmektedir.

Cide gezilecek yerler gezi rehberi hazırlarken dikkate alabileceğiniz müze, ilçe merkezinde, Kasaba Mahallesi’ndedir.

Cide'de kendinizi ev sıcaklığında hissedebileceğiniz uygun fiyattaki butik oteller için Cide butik otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Cide Günübirlik Gezilecek Yerler

Kastamonu’nun doğal güzellikleri ile öne çıkan ilçelerinden olan Cide, sınırları içerisinde yer alan zengin gezi noktalarının yanı sıra çevresinde de birbirinden güzel keşif noktalarına sahiptir. Cide gezilecek yerler keşfinizi bitirdikten sonra ilçe çevresindeki gezi duraklarını da gezip görmeniz önerilmektedir. Günübirlik gezilecek yerler, Cide ilçesine yakın destinasyonlardan oluşmaktadır.


Valla Kanyonu

Valla Kanyonu Valla Kanyonu

Devrekani Çayı ve Kanlıçay’ın birleştiği noktada yer alan Valla Kanyonu, Türkiye’nin geçilmesi en zor ve aynı zamanda dünyanın en derin kanyonu olma özelliğine sahiptir. Vahşi bir güzelliğe sahip olması ilgi çekici olmakla birlikte, büyük bir teçhizatla gidilmesi gerekmektedir. Cide ilçesinde günübirlik gezilecek yerler arasında yer alan Valla Kanyonu, Cide ilçe merkezine 135 km uzaklıktadır.


Ilıca Şelalesi 

Ilıca Şelalesi Ilıca Şelalesi

Bir tabloyu andıran manzarası ile büyüleyici bir atmosfere sahip olan Ilıca Şelalesi, Pınarbaşı İlçesi’nde yer almaktadır. Şelalenin sularının döküldüğü cadı kazanının çevresi zengin doğası ile dikkat çekmektedir. Günübirlik gezilecek yerler listesine ekleyebileceğiniz Ilıca Şelalesi, Cide ilçe merkezine 120 km mesafede yer almaktadır.


Kastamonu Arkeoloji Müzesi 

Kastamonu Arkeoloji Müzesi Kastamonu Arkeoloji Müzesi

Hitit, Frig, Hellen, Roma ve Bizans dönemine ait arkeolojik eserleri ile ziyaretçilerine zamanda keyifli bir yolculuk olanağı sunmaktadır. Atatürk’ün Kastamonu'daki gezisinde kullandığı eşyalar müzenin en dikkat çeken koleksiyonudur. Müze, Cide ilçesine ortalama 130 km mesafededir. 

Cide'de içerisinde bir çok aktiviteye izin veren ailenizle keyifli zamanlar geçirmenize imkan sağlayan Cide aile tatil otelleri seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.


Geriş Tepesi 

Geriş Tepesi Geriş Tepesi 

Cide günübirlik gezilecek yerler arasında bulunan ve 495 metre yüksekliğe sahip olan Geriş Tepesi, hem doğa hem de tarih turları için tercih edilmektedir. Bölgede Bizans Dönemi’ni yansıtan bir manastır ve kale kalıntıları bulunmaktadır. İnebolu’nun eşsiz manzarasını gözler önüne sermektedir. Cide ilçesine uzaklığı ortalama 130 km’dir.