Beykoz'da Gezilecek Yerler

İstanbul kentinin Anadolu Yakası sınırları içerisinde , sahil kıyısında, Boğaz’ın tam karşısında yer alan Beykoz gezilecek yerler bakımından pek çok alternatiflere sahip olurken; şehrin diğer pek çok bölgesinde bulması oldukça zor olan huzurlu, sakin ve yeşil ile maviyi buluşturan atmosfere sahiptir.

Beykoz ilçesine geldiğinizde, şehrin kalabalığı ve gürültüsünden uzakta, kendinizi eski balıkçı köyünde gibi hissedebilirsiniz. Beykoz İstanbul sınırları içerisindeki ikinci köprü olarak bilinen Fatih Sultan Mehmet Köprüsü de ilçeye oldukça yakın konumdadır.

İstanbul şehrinin merkezi yerlerinde olduğu gibi uzun binaları, kafe ve restoranları görebilirsiniz; ancak bu yerler Beykoz’da merkezden yalnızca 10-15 dakika uzaklıkta olup, buralarda şehir merkezinden farklı şeyler olduğunu görebilirsiniz. İlçe, yeşillikler açısından oldukça zengindir ve uzun Boğaz sahil şeridine sahiptir.

Sahil yolundan giderken, Beykoz’a doğru giderken sizi keyifli Anadolu Hisarı karşılar ve bu yolu takip ederseniz, Boğaz ve Karadeniz’in birleştiği deniz kenarına ulaşırsınız. Ayrıca, sahil yolunu devam ederken, modern şehir yaşamından uzaklaştığınızı ve her adımda doğaya biraz daha yaklaştığınızı fark edersiniz.

Doğal güzelliği ve huzurlu atmosferinin yanında Beykoz gezilecek yerler, keşfedilecek pek çok şey ile de doludur. Osmanlı döneminde hızlıca favori haline gelen Beykoz’da, padişahların burada inşa ettiği saraylar bulunmaktadır.

Beykoz'da uygun fiyatları ile ben eğlenceme bakarım diyen kişiler için bütçe dostu konaklama hizmetleri veren hotelleri Beykoz otelleri sayfamızda listeledik.


Eski Bir Yunanlı Köyü: Paşabahçe

Beykoz Paşabahçe Konakları Beykoz Paşabahçe Konakları

Beykoz ilçesinin Paşabahçe semti, Üsküdar’dan Beykoz yönüne doğru giderken, sahil şeridinde karşınıza;çıkan semtlerden biridir.

Yoğurdu ile ünlü Kanlıca semtine yalnızca 5 dakikalık sürüş mesafesindeki Paşabahçe, içerisinde büyük bir camiye sahip olmasına rağmen, gittiğinizde kendinizi eski Yunan balıkçı kasabasında gibi hissettirmektedir.

Ayrıca, sahil şeridinden yalnızca 5 dakikalık uzaklıkta kilise de bulunmaktadır. Paşabahçe iskelesinin etrafında, deniz kenarında, çeşitli kafeler ve barlar bulunmaktadır. Ayrıca, kıyısında küçük balıkçı tekneleri de yer almaktadır.

Buraya geldiğinizde, deniz kenarındaki mekanlardan birinde balık yiyebilir, rakı içebilir ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Deniz havası almak isterseniz, Paşabahçe iskelesinin önünde bulunan banklar, İstanbul sınırları içerisindeki en iyi seçeneklerden biridir.


Eski Bir Polonya Köyü: Polonezköy

Doğa Harikası Polonezköy Doğa Harikası Polonezköy

Beykoz ilçesine bağlı mahalle olan Polonezköy, savaştan kaçan Polonyalıların, sığınmak için Beykoz’da tercih ettikleri bölgedir.

Polonezköy, 19. yüzyılın ortalarında, Polonyalı bir devlet adamı tarafından kurulmuştur. Buraya ilk yerleşenler, bölgede tarım ve ormancılık ile uğraşan Polonyalılar oldu.

İstanbul şehrinde yaşamalarına rağmen, Polonezköy’e kendi kültürlerini ve kendi yaşam tarzlarını getiren Polonyalılar, burada uzun yıllar yaşadı. Daha sonra Polonezköy, Beykoz’da turistik köy haline geldi.

Zaman içinde, burada çeşitli butik oteller ve hatta mağazalar bile açılmaya başlayınca, özellikle yaz aylarında turistik önemi de artmaya başlamıştır.

Gezilecek yerler listesinde bulunan Polonezköy’de ayrıca her yıl Polonyalı kültürünü tanıyabileceğiniz bir festival de düzenlenmektedir.

Tarihi ve turistik mekanlar ile plaja yakın konaklama seçenekleri için İstanbul otelleri adresinden otelleri inceleyebilirsiniz.


Osmanlı Yazlık Sarayları: Tokatköy ve Hidiv Kasrı

Tarihi Hidiv Kasrı Binası Tarihi Hidiv Kasrı Binası

Tokatköy, eski adıyla Tokat Kasrı ve Hidiv Kasrı, Beykoz ilçesinde bulunan ve dönemin padişahlarının inşa ettirdiği en ünlü saraylardır. Bu saraylar, o dönem yazlık saray olarak kullanılmıştır.

Tokat Kasrı, dönemin padişahı II. Mehmet tarafından inşa ettirilmiş ve ondan sonra gelen padişahların da kullandığı saray olmuştur.

Beykoz ilçesinin Çubuklu mevkiinde bulunan Hidiv Kasrı ise, 20. yüzyılın başında, dönemin Mısır padişahı tarafından inşa ettirilmiştir. Beykoz'da gezilecek yerler arasında ön plana çıkan ve oldukça geniş alanı kaplayan bu saray, İtalyan mimarisinin güzel bir örneğidir. 

Beykoz'u gezmeden önce gezi rehberi planlaması yaparken listenize ekleyebileceğiniz Hidiv Kasrı, İstanbul sınırları içerisinde Osmanlı mutfağından lezzetli yemekleri bulabileceğiniz restorana ve keyifli bir bahçeye sahiptir.


Keşfetmeye Değer: Anadolu Hisarı

Tarihi Anadolu Hisarı Kalıntıları Tarihi Anadolu Hisarı Kalıntıları

Anadolu Hisarı, Beykoz ilçesinin en keyifli ve aynı zamanda en huzurlu bölgelerinden biridir.

Üsküdar’dan Beykoz’a doğru giderken, sizi karşılayan ilk semt olan Anadolu Hisarı; Boğaziçi ile Göksu Nehri’nin buluştuğu noktada konumlanmıştır. Semt, kendisi ile aynı adı taşıyan kalesi ile de ünlüdür. Anadolu Hisarı Kalesi, dönemin padişahı I. Beyazıt tarafından inşa ettirilmiştir. Hisarın yakınlarındaki Anadolu Feneri de bölgenin önemli tarihi yapıları arasında bulunmaktadır. Saniyede bir beyaz ışık veren Anadolu Feneri, 1856 yılından beri aktif olarak kullanılmaktadır.

İstanbul fethinden sonra stratejik önemini kaybetmiş olsa da, günümüzde hala Beykoz’da görülmeye değerindendir.

1990’lı yılların sonuna doğru yenilenen kale, ziyaretçilere kapalı olsa da, dışarıdan görülmesi gereken bir yapıdır. 


Sonbaharda Muhteşem: Riva

Beykoz Riva Manzarası Beykoz Riva Manzarası

İstanbulluların özellikle sonbahar aylarında kaçış noktalarındaki yerler arasında bulunan Riva, Beykoz’un kuzeyinde yer alır ve şehir merkezinden ortalama 90 km uzaklıktadır.

Karadeniz boyunca, uzun sahil şeridine sahip olan Riva, günümüzde yükselen bir değerdir ve açılan butik otelleri ile keyifli bir konaklama seçeneği sunmaktadır. Kış ayları geldiğinde, burada bulunan birkaç butik otel dışında, her yer kapalıdır.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü manzarasına sahip Riva, genellikle günübirlik geziler için tercih edilmektedir.

Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte, buradaki işletmeler de yavaş yavaş açılmaya başlamaktadır.

Beykoz'da görkemli ve sizi başka diyarlara götürecek yerler için Beykoz gezi rehberi sayfamıza uğramayı unutmayın.


Tarihi Bir Atmosfer Sunuyor: Anadolu Kavağı

Anadolu Kavağı Manzarası Anadolu Kavağı Manzarası

İstanbul'un en güzel semtlerinden biri olan Beykoz sınırları içerisinde, yeşil ve maviyi buluşturan bir bölge olan Anadolu Kavağı; deniz kenarında bulunan balık restoranları, ara sokaklarında yer alan hediyelik eşya dükkanları, deniz kıyısındaki balıkçı tekneleri, tarihi eserleri ile her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turisti çekmektedir.

Anadolu Kavağı, her mevsimde İstanbul çevresinde günübirlik kaçış için ideal bir bölgedir. Şehir kalabalığından ve günün yoğunluğundan uzaklaşabileceğiniz, hem yakın hem de uzak bir liman gibidir.

Boğaz’ın Karadeniz ile buluştuğu güzel bir yer olan Anadolu Kavağı’na; Eminönü ve Kadıköy’den kalkan vapur seferlerini kullanarak kolayca ulaşım sağlayabilir ya da Üsküdar ve Kadıköy’den kalkan otobüs hatlarını tercih edebilirsiniz.

Avrupa yakasından geliyorsanız, Sarıyer’de gün içinde birkaç kez hareket eden Sarıyer- Anadolu Kavağı vapurlarını da tercih edebilirsiniz. 

Beykoz’un ve hatta İstanbul şehrinin en yüksek tepesi olan Yuşa Tepesi de Anadolu Kavağı’ndadır. Yuşa Tepesi, Yoros Kalesi yakınlarında bulunmaktadır. Doğu Roma dönemi yapılarından Yoros Kalesi 'ne komşu olan Yuşa Tepesi, tarih boyunca Zeus Tapınağı ile Hagios Michael Kilisesi gibi önemli yapılara ev sahipliği yapmıştır.


Yoğurdu İle Meşhur: Kanlıca

Tarihi Kanlıca Yalıları Tarihi Kanlıca Yalıları

Beykoz ilçesine bağlı Kanlıca semti, tarihi ve oldukça huzurlu bir semttir. Buradaki tarihi konaklar, şehirdeki en ünlü ve en pahalı evler arasında bulunmaktadır.

Güneyinde Anadolu Hisarı ve kuzeyinde Çubuklu semtleri bulunan Kanlıca, Osmanlı İmparatorluğu’nun yükselen değerlerinden biri olsa da, aslında tarihi eski çağlara kadar gitmektedir.

Semt, İstanbulluların “yoğurt” denince ilk aklına gelen yerdir. Efsanelere göre, Kanlıca’ya yoğurdu ilk getiren kişi, Hüseyin Reis Efendi’dir.

Namını İstanbul dışına da taşıyan Kanlıca yoğurdu, Kanlıca’daki iskelenin hemen karşısındaki mekanlardan birinde yenilebilir. Buralarda, hem günlük üretim hem de satış yapılmaktadır.


Beykoz Korusu

Doğa Harikası Beykoz Korusu Doğa Harikası Beykoz Korusu

Abraham Paşa Korusu olarak da bilinen Beykoz Korusu, Beykoz ile Paşabahçe’den başlayarak Riva’ya kadar uzanmaktadır. Boğaziçi koruları arasında en büyüklerinden biridir yaklaşık 150 dönümlük alanı vardır.

Eşsiz Boğaz manzarası ve yeşilin her tonuna sahip yapısı ile şehir hayatının yoğunluğundan uzakta başka bir yer gibidir. Sosyal etkinlikler ve doğa ile iç içe zaman geçirebilmek için görülmeye değer yerlerden biridir.

Beykoz'da gezilecek yerler arasındaki Beykoz Korusu’na, toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir. 

İstanbul’a doğru yola çıkmaya karar verdiyseniz, gezilmesi gereken yerleri öğrenmek için İstanbul gezi rehberi sayfasını ziyaret edin.


Polonezköy Tabiat Parkı

Polonezköy Tabiat Parkı Yürüyüş Yolu Polonezköy Tabiat Parkı Yürüyüş Yolu

30.04 km2’lik bir alanı kaplayan Polonezköy Tabiat Parkı, doğanın muhteşem bir görüntüsünü deneyimlemek için Beykoz ilçesinde görmeniz gereken yerlerden biridir.

1994 yılında açılan park, İstanbul şehrinin içinde, doğa ile iç içe olabileceğiniz, sakin, huzurlu ve bol oksijenli bir ortama sahiptir. 

Şehrin en büyük doğa parkı unvanına sahip Polonezköy Tabiat Parkı, zengin bitki çeşitliliği ile de dikkat çekicidir. Çok sayıda kuş türü ve çeşitli hayvanlara da ev sahipliği yapan parkta; bisiklete binebilir, güzel havalarda piknik yapabilir, çevredeki gezilecek yerler ile ilgili keşifler yapabilir, 5 km’lik parkurunda yürüyebilir, koşabilir ya da dilerseniz kamp kurabilirsiniz.

Bölgede, kamp kurmak isteyenler için kiralık çadır hizmeti veren işletme de bulunmaktadır.

Parka giriş için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir. Gün içerisinde, 07:00 ile 24:00 saatleri arasında olmak üzere ziyarete açık durumdaki Polonezköy Tabiat Parkı’nda, çadır yapacak ya da içeride konaklayacaksanız, giriş ve çıkış saatlerinde herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.

Polonezköy Tabiat Parkı’na; 136, 135 G ve 15KÇ no’lu İETT hatlarını kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. 


Elmasburnu Mesire Yeri

Beykoz Elmasburnu Mesire Yeri Beykoz Elmasburnu Mesire Yeri

Elmasburnu Mesire Yeri 2011 yılında “Tabiat Parkı” olarak ilan edilmiştir. 13,34 hektarlık alanı kaplamaktadır. Maki ağaçlarının hakim olduğu doğal alanda orman yaşamı da görülmektedir.

Otopark alanı, etkinlik alanı, büfe, piknik alanları ve WC gibi imkanlar olan Elmasburnu Mesire Yeri piknik yapmak ve grupça hoş vakit geçirmek için görülmeye değer yerlerindendir. Özellikle hafta sonları tercih edilen bölgede, gezilecek yerler bakımından keşfedilecek birçok doğal güzellik de bulunmaktadır.

Elmasburnu Mesire Yeri’ne giriş ücretlidir. Şahıs 4,50 TL, indirimli 2,25 TL, bisiklet 4,50 TL, motosiklet 9 TL, otomobil 14 TL, minibüs 40 TL, midibüs 70 TL, otobüs 120 TL’dir. TEM otoyolu üzerinden, Kavacık’tan Riva’ya giden yol güzergahı ile Elmasburnu Mesire Yeri’ne ulaşım sağlanabilmektedir.

Beykoz'da denize bir kaç dakika yürüme mesafesinde olup sizi cezbedecek oteller için Beykoz denize sıfır oteller sayfamızı incelemeyi unutmayın.


Küçüksu Kasrı

Küçüksu Kasrı Küçüksu Kasrı

Beykoz sahil yolunun üzerinde yer alan Küçüksu Kasrı, Göksu ile Küçüksu Deresi arasında konumlanmıştır. Sultan Abdülmecit tarafından inşa ettirilen yapı, 1856 yılında aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Osmanlı'da padişahların yorgunluklarını attıkları ve konaklama yaptıkları yer olarak bilinen kasrın mimarı Nikogos Balyan Kalfa'dır.

Küçüksu Kasrı, Oldukça ihtişamlı görünüşe sahip olan yapı, Osmanlıda Lale Devri dönemindeki ayaklanmalardan sonra yıkılan saraylardan sonrasında inşa edilmiştir.

İçerisinde yer alan Osmanlı dönemine ait eserleri inceleyebileceğiniz Küçüksu Kasrı'na giriş ücreti 10 TL'dir.


Mihrabat Korusu

Mihrabat Korusu Mihrabat Korusu

Beykoz ilçesine bağlı Kanlıca'da yer alan Mihrabat Korusu, Osmanlı döneminde Mısırlı Abbas Halim Paşa'nın kızı Rukiye hanıma ithafen inşa edilmiştir.

Osmanlı döneminden itibaren şenliklerin yapıldığı, birçok sanatçıya da ilham kaynağı olmuş olan Mihrabat Korusu, günümüzde de pek çok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

Genellikle düğün, nisan, mezuniyet gibi özel etkinliklerin yapılabildiği koruda hizmet veren restoran da bulunmaktadır.

Bir hafta sonu boğaza karşı kahvaltı keyfi yapabileceğiniz koruya giriş ücreti bulunmamaktadır.


İshak Ağa Çeşmesi

İshak Ağa Çeşmesi İshak Ağa Çeşmesi

Beykoz'a bağlı Merkez Mahallesi sınırları içerisinde bulunan İshak Ağa Çeşmesi, 5 asırlık tarihiyle günümüzde hala aktif olarak kullanılabilen yapılar arasında bulunmaktadır.

Bölge halkı tarafından Onçeşmeler şeklinde de bilinen yapı, Mimar Sinan imzalıdır. Tunçtan inşa edilen çeşmenin 10 tane lülesi bulunmaktadır.

Çatısında yaşanan tahribat nedeniyle 2017 yılında restore edilen çeşme, günümüzde sorunsuz bir şekilde kullanılmaktadır.


Beykoz Yakınında Görmek İsteyebileceğiniz Önemli Yerler

Beykoz Beykoz'dan Boğaz ManzarasıBeykoz, İstanbul kentinin seçkin ilçelerinden biri olup; doğal güzellikleri ile dikkat çeken yerlerdendir. Gezilecek tarihi noktaları ve eşsiz deniz manzarasıyla da popüler olan ilçe şehrin en çok ziyaret edilen ilçeleri arasında ilk sıralardadır. Gezilecek yerler, Beykoz içinde olduğu kadar, yakın destinasyonlarda da bulunmaktadır. Beykoz çevresinde de günübirlik şekilde gezebileceğiniz, gezi rehberi planlaması yaparken listenize ekleyebileceğiniz birbirinden özel pek çok seçenek bulunmaktadır. 


Rumeli Hisarı

Tarihi Rumeli Hisarı Tarihi Rumeli HisarıFatih Sultan Mehmet tarafından Bizans’a Karadeniz’den gelecek yardımları engellemek amacıyla 1452 yılında inşa edilmiş olan Rumeli Hisarı, eşsiz boğaz manzarası ve tarihi dokusu ile dikkat çekmektedir. Sarıyer ilçesinde yer alan Rumeli Hisarı, Beykoz ilçe merkezi arası mesafe yaklaşık olarak 17 km’dir. 


Belgrad Ormanı

Yeşilin Her Tonunu Bulabileceğiniz Belgrad Ormanı Yeşilin Her Tonunu Bulabileceğiniz Belgrad OrmanıŞehrin oksijen deposu olan Belgrad Ormanı, yürüyüş, spor ve piknik için en çok tercih edilen noktalar arasındadır. Çeşitli kuş türlerine ve birbirinden güzel ağaçlara ev sahipliği yapan Belgrad Ormanı ile İstanbul - Beykoz ilçe merkezi arası mesafe yaklaşık olarak 37 km’dir. 


Saklı Göl

Saklı Göl Manzarası Saklı Göl ManzarasıBeykoz ilçesine komşu olan Şile’deki Saklı Göl, konuklarına eşsiz manzara eşliğinde dinlenebilecekleri bir alan yaratmaktadır. Gölün hemen yanında yer alan tesiste eşsiz lezzetler tadabilir, doğanın kalbinde huzur dolu bir gün geçirebilirsiniz. Gezi rehberi hazırlarken dikkate almanız tavsiye edilen Şile Saklı Göl, İstanbul - Beykoz ilçe merkezine yaklaşık olarak 60 km uzaklıkta yer alıyor.

Beykoz'da aileniz ile bir arada keyifli, konforlu ve güvenli bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Beykoz aile otelleri sayfamızda yer almaktadır.


Ağlayan Kaya

Ağlayan Kaya

Beykoz ilçesine yakın konumdaki gezilecek yerler listesinde bulunan ve Şile’deki Ağlayan Kaya, İstanbul -Beykoz çevresinde gezilebilecek popüler noktalardan biridir. Taşlar arasından çıkan su kaynağının, ağlayan insana benzemesinden dolayı bu adı almış olan Ağlayan Kaya, aynı zamanda şehirde denize girilebilecek en güzel noktalardan biridir. Mavi bayraklı plajı ile dikkat çeken Ağlayan Kaya, Beykoz ilçe merkezine yaklaşık olarak 60 km mesafede yer almaktadır.