Beykoz Tarihi Yerleri

İstanbul Boğaz’ında, Üsküdar ve Şile ilçeleri ile komşu, Sarıyer’in tam karşısında konumlanan Beykoz, benzersiz bir karaktere sahiptir.

İstanbul’un içinde olmasına rağmen, Beykoz ilçe sınırlarında, kendinizi huzurlu ve sakin bir balıkçı köyünde, İstanbul’un kalabalığının uzağında hissedersiniz.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne oldukça yakın bir konumda yer alan Beykoz’un tarihi, milattan öncesine kadar gitmektedir. İstanbul’da eski yerleşim bölgelerinden biri olan Beykoz, 700 yıl önce Türklerin eline geçince, daha çok önem kazanmaya başlamıştır.

Eskiden Amikos adıyla anılan Beykoz, Beylerin Köyü adından, Beykoz ismini almıştır.

Tarihin pek çok dönemine tanıklık eden Beykoz’da tarihi ve turistik yapıların ve yerlerin sayısı da oldukça fazladır.

Beykoz'da tarihi yerlere yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için Beykoz otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Yoros Kalesi 

Tarihi Yoros Kalesi Kalıntıları Tarihi Yoros Kalesi Kalıntıları11. yüzyılda inşa edilen Yoros Kalesi, Doğu Roma döneminden kalma, tarihi bir eserdir.

Roma İmparatorluğu’ndan sonra Cenevizlilerin eline geçen kale, Beykoz’un muhteşem bir köşesi olan Anadolu Kavağı’nda yer almaktadır. Ceneviz Kalesi adıyla da bilinen Yoros Kalesi, Boğaz kıyısında görülmesi gereken yapılardan biridir.

Eski ihtişamını kaybetmiş olsa da hala muhteşem bir manzaraya şahitlik ettiğinden hem tarihe tanıklık etmek hem de manzarayı izlemek için Beykoz’da görülmesi gereken yerlerden biridir.

İstanbul’un en eski yapıları arasında yer alan Yoros Kalesi, şehrin en büyük kalelerinden biridir. Duvarlarında Doğu Roma’dan kalma Yunanca yazıtlar görülebilir.

Yoros Kalesi’ne gitmek için, Üsküdar’dan kalkan 15A no’lu Kavacık otobüsüne binmeniz ve son durakta inmeniz gerekmektedir. İndikten sonra, ortalama 20-25 dakikalık bir yürüyüşün ardından kaleye ulaşabilirsiniz.


Küçüksu Kasrı

Tarihi Küçüksu Kasrı Tarihi Küçüksu KasrıBeykoz’un keyifli Göksu mahallesinde yer alan Küçüksu Kasrı, Göksu Kasrı adıyla da bilinmektedir.

Beykoz ile Üsküdar arasındaki sahil yolunun üzerinde yer alan Küçüksu Kasrı, 1856 yılında inşa edilmiştir. 17. yüzyılın Fransız kraliçesi için yaptırılan Göksu Kasrı’nın inşası, Osmanlı Padişahı I. Abdülmecid dönemine denk gelmektedir.

Anadolu Hisarı’nın hazinelerinden biri olan kasır hem ihtişamı hem de manzarası ile oldukça büyüleyicidir. Sarayı, cüzi bir miktar ödeyerek rehber eşliğinde de gezebilirsiniz.

Küçüksu Kasrı, Mustafa Kemal Atatürk’ün de hayran olduğu bir saraydır.

Pazartesi günleri hariç, 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul'da gezilecek yerlere yakın, açık büfe imkanları ile herkese hitap edecek mükemmel dizaynlı oteller için İstanbul otel fiyatları sayfamızı kontrol edebilirsiniz.


Yuşa Tepesi

Yuşa Tepesi Günbatımı Manzarası Yuşa Tepesi Günbatımı ManzarasıHz. Yuşa türbesinin yer aldığı Yuşa Tepesi, Beykoz ilçesinin Anadolu Kavağı bölgesinde yer almaktadır.

Yoros Kalesi ile de komşu olan Yışa Tepesi’nin yanı başında, Hz. Yuşa Camisi de bulunmaktadır.

Muhteşem bir Boğaz manzarasına sahip olan tepe, 200 metre uzunluğu ile Çamlıca’nın ardından şehrin en yüksek tepesidir. Şehrin kutsal mekanlarından biri olarak kabul edilen Yuşa Tepesi, adını veren Hz. Yuşa’nın türbesinin de yer aldığı bir tepedir.

Tepeye; Üsküdar’dan Anadolu Kavağı’na doğru giderken, yol üzerindeki ormanın içinden geçen dar yollardan geçerek ulaşabilirsiniz.


Beykoz Kundura

Tarihi Beykoz Kundura Fabrikası Tarihi Beykoz Kundura Fabrikası19. yüzyılda, II. Mahmut tarafından inşa ettirilen Beykoz Debağat ve Kundura Fabrikaları, el yapımı askeri ayakkabıların yapımı ile hayatına başlamıştır.

20. yüzyılda Sanayi ve Maadin Bankası’na bağlanan Beykoz Kundura Fabrikası; daha sonraları Sümerbank Deri ve Kundura Sanayi Müessesi adını almıştır.

Boğaz’ın Rumeli yakasında yer alan Sarıyer ilçesinde muhteşem bir manzara vaat eden Yeniköy’ün tam karşısında yer alan fabrika, Beykoz’un simgesel yerlerinden biridir.

180 dönümlük bir arazide yer alan Beykoz Kundura, 2000’li yılların başında özelleştirilmiş ve platoya dönüştürülmüştür.

O günden sonra, pek çok dizi, film ve klip çekiminde kullanılmıştır.

Günümüzde; içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlenmekte ve yaz aylarında açık hava sineması etkinlikleri de gerçekleştirilmektedir.

Beykoz'da eski tarihi yapılarından tutun, görkemli ve nefes kesen yerleri ziyaret etmek için Beykoz'da gezilecek yerler yazımızı ziyaret edin.


Mecidiye Kasrı

Mecidiye Kasrı Drone Çekimi Mecidiye Kasrı Drone ÇekimiMecidiye Kasrı Beykoz Sarayı olarak da bilinmektedir. Beykoz’daki Hünkar İskelesi’nde yer alan kasır İstanbul’un en eski kasırlarından biridir. 1845 yılında Mısır Valisi Mehmed Ali Paşa tarafından armağan olarak Sultan Abdülmecid için yaptırılmaya başlanmıştır. Ancak kasrın inşaatı sırasında 1849 yılında Mehmed Ali Paşa’nın ölmesi üzerine oğlu inşaatı devam ettirmiş ve yapı 1854 yılında sonlanmıştır.

Sultan Abdülmecid pek fazla uğramasa da Sultan Abdülaziz yaz mevsiminde tarihi yapıyı sıklıkla ziyaret etmekteydi. Kasra yakın konumda Sultan Abdülaziz tarafından güreş oyunları düzenletilmiştir ve gelen misafirleri ile beraber oyunları izlemiştir.

Mecidiye Kasrı’na Müze Kartı olanlar ücretsiz, kartı olmayanlar ise 5 TL ücret vererek ziyaret edebilmektedir. Müze cumartesi hariç haftanın her günü ziyarete açıktır. Beykoz’a Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy gibi semtlerden direk otobüs ile ulaşım sağlanabilmektedir.


Hıdiv Kasrı 

Tarihi Hıdiv Kasrı Binası Tarihi Hıdiv Kasrı BinasıArt Nouveau mimari akımının güzel bir örneği olan Hıdiv Kasrı, 20. Yüzyılda İtalyan bir mimar tarafından yapılmıştır.

İtalyan tarzı bir villa görünümüne sahip olan Hıdiv Kasrı, günümüzde Beltur tarafından işletilmekte ve içerisinde çeşitli kafe, restoran ve düğün salonu yer almaktadır.

Geçtiğimiz yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Hıdiv Kasrı’nda; açık büfe kahvaltı seçeneğinin yanında, günün her öğününe uygun yemek alternatifleri de bulunmaktadır.

Fotoğraf çekmek, şık bir mimariye tanıklık etmek, keyifli vakit geçirmek, lezzetli bir kahvaltı yapmak ve Beykoz’u keşfetmek için ziyaret edebileceğiniz Hıdiv Kasrı’na, Üsküdar’dan kalkan ve Beykoz’a giden İETT araçlarına binerek ulaşım sağlayabilirsiniz.

Hıdiv Kasrı’na, 09:00 ile 23:00 saatleri arasında gidebilirsiniz. Sabahın erken saatlerinde başlayan açık büfe kahvaltı seçeneği için ortalama 35 TL ödemeniz gerekmektedir. Hafta içi günlerde giderseniz, serpme kahvaltı için ise ortalama 25 TL ödemeniz gerekmektedir.

Beykoz'da manzarası ve tarihi yerleri ile sizi büyüleyecek yerler için Beykoz gezi rehberi sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın.


Beykoz Öğretmen Evi

Beykoz Öğretmen Evi Manzarası Beykoz Öğretmen Evi ManzarasıBeykoz gezinizde bir gününüzü, bir kartpostalın üzerinde olmayı hak eden bir manzaraya tanıklık ederek geçirmek isterseniz; Beykoz Öğretmen Evi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Boğaz’ın hemen yanı başında yer alan ve çok uygun fiyatlara yemek yiyebileceğiniz bir restorana da sahip olan öğretmen evi, İstanbul’un stresi ve yoğunluğundan uzakta, saklanmak ve huzur bulmak için ideal bir yerdir.

Beykoz Öğretmen Evi denince, akla muhteşem bir manzara eşliğinde yapılan kahvaltılar gelmektedir. Şehirdeki en iyi gözlemelerden bazılarını bulabileceğiniz öğretmen evinde, kahvaltının fiyatı da oldukça ekonomiktir.

İstanbul'daki birbirinden farklı yerler ile tutkunuzu yeniden keşfetmenize imkan sağlayacak İstanbul gezi rehberi sayfamızı okumayı unutmayın.


Anadolu Hisarı Kalesi

Tarihi Anadolu Hisarı Kalesi Tarihi Anadolu Hisarı Kalesiİstanbul Avrupa yakasında, Beykoz ilçesinde yer alan Anadolu Hisarı, Boğaz’ın en muhteşem konumlarından birinde yer almaktadır.

İstanbul’un fethinden sonra stratejik önemi de artan Anadolu Hisarı’nda, daha sonra tarihi önemi büyük bir kale de inşa edilmiştir. I. Beyazıt’ın inşa ettirdiği kale, Hisar mevkiinde görülmeye değer yerlerden biridir.

Günümüzde, Anadolu Hisarı, adeta bir açık hava müzesidir ve görülmeye değer pek çok yeri vardır. Boğaz’ın en dar noktasında, Anadolu Hisarı’nda, sizi muhteşem güzelliği ile büyüleyen bir dere de bulunmaktadır.

Ayrıca Boğaziçi'ne uzanan ikinci köprü olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, kalenin kuzeyinde yer almaktadır.

Anadolu Hisarı’nda I. Beyazıt’ın inşa ettirdiği kale, bir saat kulesi olarak inşa edilmiştir. İçinde bir gözetleme bölümünün de yer aldığı kule, 25 metre uzunluğundadır.

Kale, İstanbul’un fethinden sonra stratejik açıdan önemi azalmış olsa da bugün hala güzelliği ve sunduğu manzara ile büyülemektedir.

Beykoz'da uygun fiyatları ile her bütçeye hitap eden tatil köyleri için Beykoz tatil köyleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Küçüksu Mihrişah Sultan Çeşmesi

Tarihi Küçüksu Mihrişah Sultan Çeşmesi Tarihi Küçüksu Mihrişah Sultan ÇeşmesiKüçüksu Mihrişah Sultan Çeşmesi veya halk arasında bilinen adıyla Küçüksu Kasrı Çeşmesi Beykoz’un Küçüksu Caddesi’ndedir. 1806 yılında III. Selim tarafından annesi Mihrişah Sultan adına yaptırılmıştır. Çeşmenin mimarı bilinmemektedir.

Küçüksu Mihrişah Sultan Çeşmesi eski zamanlardan kalma resimlerde en çok tasvir edilen yapılar arasındadır. Deniz kenarına inşa edilmiş olan çeşme barok ve ampir üslupları arasında geçiş dönemini başarılı şekilde yansıtmaktadır. Çeşmenin dört tarafına 32 satır olan kitabe konmuştur. Bu kitabe ise Hafif Mehmet Paşa tarafından yazılmıştır.

Küçüksu Mihrişah Sultan Çeşmesi’ne otobüs ile ulaşılabilir. Otobüs hatlarının numaraları şunlardır; 11H, 15KÇ, 15M, 15TY.

Beykoz'da içerisinde bir çok aktiviteye izin veren ailenizle keyifli zamanlar geçirmenize imkan sağlayan Beykoz tatil otelleri seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.


İshak Ağa Çeşmesi

Tarihi İshak Ağa Çeşmesi Tarihi İshak Ağa ÇeşmesiBeykoz’un merkezinde yer alan İshak Ağa Çeşmesi, On Çeşmeler adıyla da bilinmektedir.

Osmanlı su mimarisinin ilgi çekici örneklerinden biri olan İshak Ağa Çeşmesi, Beykoz’da tarihi ve turistik yapılardan biridir.

Yaşadığı dönemde gümrükte çalışan ve önemli gümrük görevlerinde yer alan İshak Ağa’nın adını taşıyan çeşme, aynı zamanda Türk Çeşme Sanatı’nın da önemli eserlerinden biridir.