Samsun şehir merkezine 7 kilometre mesafede bulunan Atakum, büyüleyici sahil şeridi ve doğal güzellikleri ile Karadeniz Bölgesi’nin en görülesi ilçelerinden bir tanesidir.
Son yıllardaki hızlı gelişimi ile dikkat çeken Atakum, Samsun’un en çok turist çeken ilçelerinden bir tanesi olup yerleşik nüfusu 200.000’e yaklaşmaktadır. Adeta büyük bir şehri andıran ilçede, görülmeye değer birçok tarihi ve doğal güzellik bulunmaktadır. İlçenin gelişmiş olması, ziyaretçilerin her türlü alışveriş ihtiyaçlarına da cevap bulmalarını sağlamaktadır.
2008 yılında çıkarılan büyükşehir yasası ile ilçe statüsüne yükseltilen Atakum, antik dönemlerden bu yana çeşitli medeniyetler tarafından yaşam alanı olarak kullanılmıştır. İlçede görülmesi gereken önemli değerlerden birisi olan Amisos Tepesi’nin, Atakum’daki ilk yerleşim alanı olduğu tahmin edilmektedir. Ziyaretçiler bu tarihi yapıya, karayoluna ek olarak kurulmuş olan teleferik hattı ile de ulaşabilmektedir.
Toplamda 55 adet mahalleden oluşan ilçe, plajlarına ek olarak çeşitli piknik alanlarına da sahiptir. Özellikle yaz mevsiminde, çevre ilçelerden ve illerden gelen ziyaretçiler nedeni ile hafta sonu günleri kalabalık olan piknik alanları, aileler için güzel bir aktivite alanıdır.
Samsun Merkez’e 1 saatlik yürüme mesafesinde olan Atakum’a, güzel bir sahil yürüyüşü yaparak ulaşılabilmektedir. Samsun Merkez – Atakum arası ulaşımı sağlayan dolmuşların ücreti ise 3 lira olup öğrencilere 2,5 lira üzerinden hizmet verilmektedir. Özel araç ile Samsun Merkez’den, Atakum’a 5 dakika içerisinde ulaşılabilmektedir.
Karadeniz gezileri için güzel bir başlangıç noktası olan Atakum, 20 kilometrelik sahiline ek olarak orman, deniz, güneş, kum ve huzurlu atmosferi ile ziyaretçilerine bir tatilden beklenebilecek her şeyi sunmaktadır.
Atakum'da gezilecek yerler yakın göz alıcı dizaynları ile sizi cezbedecek oteller için Atakum oteller sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Amisos Tepesi
Amisos Tepesi
Bir define avcısının, değerli maden arayışı esnasında bulduğu Amisos Tepesi, asırlar öncesinde yaşamış bir ailenin mezarını ve hazinesini barındırmaktadır. Devlet tarafından el konulan bu tarihi değer, muhteşem bir Samsun manzarasına sahiptir. Tepenin değerli olmasını sağlayan antik mezarlardan birisinin, meşhur Pontus Krallığı’nda görev almış olan bir üst düzey yöneticiye ait olduğu tahmin edilmektedir. Bu mezarın yanında olan kadın mezarlarında yatanların ise bu yöneticinin eşi ve kız çocuğu olduğu söylenmektedir.
Günümüzde yerli ve yabancı turistler tarafından manzarası sebebiyle tercih edilen Amisos Tepesi, onlarca farklı antik kalıntıyı da Samsun’a armağan etmiştir. Buradan çıkarılan buluntular, Samsun şehir merkezinde bulunan Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir. Bu buluntular sayesinde Samsun’da yaşayan eski halkların yaşantıları, çok daha iyi anlaşılabilmektedir.
Tarihi değerine ek olarak büyüleyici bir doğal güzelliğe sahip olan Amisos Tepesi, yeşillikler ve ağaçlar ile dolu bir tepedir. Ziyaretçilere manzara eşliğinde yeme ve içme imkanı sunan kafe ve restoranlar bulunmaktadır. Ailelerin eğlenceli bir hafta sonu için yoğun talep gösterdiği bu işletmeler, belediye tarafından yönetildiği için uygun fiyatlara sahiptir.
Ulaşım yollarının oldukça rahat olduğu Amisos Tepesi’ne özel araçlar ile şehir merkezindeki Amisos tabelalarını takip ederek 4-5 dakikada ulaşılabilmektedir. Teleferik ve şehir merkezinden kalkan ringler de kullanılabilecek toplu ulaşım araçlarıdır.
Bölgeye en rahat ulaşım teleferik ile gerçekleşmektedir. Şehir merkezindeki Baruthane İstasyonu’ndan kalkan teleferikler ile muhteşem bir manzara eşliğinde, Amisos Tepesi’ne ulaşmanız mümkündür. Bu teleferiğin gidiş dönüş ücreti sadece 3 TL’dir. Teleferik konuklarını Amisos Kafe Restoran yanında indirmektedir.
Atakum'da doğal güzellikleri ile sizi büyüleyecek yerler için Atakum'da gezilecek yerler makalemizi kontrol etmeyi unutmayın.
Çakırlar Korusu
Çakırlar Korusu
Samsun ve bölge halkı tarafından piknik alanı olarak kullanılan Çakırlar Korusu, Türkiye’deki eşsiz güzelliğe sahip su basar ormanlarından bir tanesidir. Çevresi kuş kafesleri ile donatılmış olan Çakırlar Korusu’nda, hiç durmayan kuş sesleri arasında güzel bir gün geçirmek mümkündür. Eşsiz manzaralara ve yeşil bir tabiata sahip olan koruda, yeni evlenen çiftler de dış fotoğraf çekimlerini yaptırma imkanı bulmaktadır.
Çakırlar Korusu sadece yaz mevsiminde değil, kış aylarında da ziyaretçi akınına uğramaktadır. Kış ve sonbahar aylarında bölge, ağırlıklı olarak kampçılar tarafından kullanılmaktadır. Suya karşı mukavemetli bir çadır ile kamp kurmak ve gece konaklamak mümkündür.
Çakırlar Korusu’nda piknik yaparken kullanılabilecek masalar bulunmaktadır. Ayrıca grup halinde eğlenilebilecek, basketbol ve tenis kortu gibi alanlar da mevcuttur.
Çakırlar Korusu’na girmek için herhangi bir ücret ödenmesine gerek yoktur. Piknik alanları çevresinde bulunan restoran ve kafeler ise uygun fiyatlar ile hizmet vermektedir.
Samsun şehir merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Çakırlar Korusu’na, özel araç kullanan ziyaretçiler Sinop yolunu takip ederek ulaşabilmektedir. Merkezden koruya giden dolmuş ve otobüsler de bulunmaktadır. Çatalçam-Taflan dolmuş hatları, Çakırlar Korusu’na 15 dakika içerisinde ulaşımı sağlamaktadır.
Atakum'da doğal güzellikleri ile hayata bir daha tutunmanızı sağlayacak ihtişamlı yerleri ekibimiz sizin için Atakum gezi rehberinde listeledi.
Atakum Sahili
Atakum Sahili
Samsun merkeze sadece yürüme mesafesinde bulunan Atakum, şehir merkezine 7 kilometre uzaklıktadır. Atakum Sahili, sadece ilçenin değil aynı zamanda Samsun ilinin de en hareketli turizm bölgelerinden bir tanesidir. Atakum’un yaz mevsiminde nüfusunun katlanmasındaki en büyük sebep olan Atakum, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük sahili olarak bilinmektedir.
Sahilde deniz, kum ve güneş üçlüsü ile güzel vakit geçirilebilirken, yeme, içme ve alışveriş imkanları ile de ziyaretçiler, tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Sahile yakın konumda, ailelerin güzel vakit geçirebileceği parklar, sinema alanları ve gençler için eğlence kulüpleri bulunmaktadır.
Gündüz saatleri kadar, akşamları da hareketli olan Atakum Sahili’nde, lezzetli deniz ürünleri sunan balıkçılar bulunmaktadır. Balığını kendi tutmak isteyen ziyaretçiler ise, Atakum Sahili’nin sınırında bulunan Yat Limanı’nı kullanmaktadır. Sahilde yer alan ve belediye tarafından işletilen Deniz Kafe, balıkçılık yapmak isteyenler için güzel bir ortam sunmaktadır.
Atakum'da içerisinde bir çok aktiviteye izin veren ailenizle keyifli zamanlar geçirmenize imkan sağlayan Atakum tatil otelleri seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.
Atakum Kent Ormanı
Atakum Kent Ormanı
Şehrin stresinden uzak kalmak ve ailesiyle güzel bir gün geçirmek isteyenlerin mekanı haline gelen Atakum Kent Ormanı, 17 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Atakum’un adeta nefes alan ciğerleri haline gelen bölge, şehir merkezine çok yakın olmasına rağmen oldukça büyük bir alanı kaplamaktadır. Atakum Belediyesi tarafından Samsun’a kazandırılan proje içerisinde piknik alanları, ahşaptan yapılma kafeler, çocuk oyun alanları ve mescit bulunmaktadır. .
Bir cazibe merkezine gelen Atakum Kent Ormanı, sadece Samsun halkını değil, çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişiyi de ağırlamaktadır. 100’e yakın piknik masasının bulunduğu ormana giriş ücretsizdir.